Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
"ezt leszámítva teljes clean installnak minősül a művelet. "
Nálam sajnos ez sem teljesen vált be. Volt valamelyik Win10 build, ami nagyon nem volt hajlandó működni AMD kátyával, konkrétan bootolás sem működött. Visszaálltam arról a buildről a korábbira, és az volt a "vicc", hogy a korábban működő build (talán valami 10074-10122 közötti váltás, de nem biztos) sem akart már rendesen menni. Aztán erre is csináltam egy teljes frissítést, újrarakta elvileg azt a korábbi buildet, de csak akkor javult meg véglegesen, amikor leszedtem az ISO-t, és partícionálástól kezdve újratelepítettem a gépet.
Lehetséges természetesen, hogy az újabb build beleszemetelt valamit a korábbi rendszerbe, amit a verzió visszaállítás nem tudott rendesen visszaállítani, de ennek akkor sem kellene így lennie."Jol olvastam valahol, hogy a microsoft le all az insider buildekkel???Nemtudom mar, hogy hol olvastam..."
Hamarosan nem lesznek beszerezhetőek az előzetesek
Ideiglenesen igen.És egy kicsit más. Tegnap nem tudom mit szedett a gép, de az alvás funkció végképp megkergült.
Otthagytam a gépet, amin be van állítva, hogy fél óra után alvás. Közben néztem a tévét.
Feltűnt, hogy mintha túl régóta menne a monitor. (10 percre van állítva). Aztán egyszercsak leállt a gép, elment aludni. Majd pár másodperc múlva feléledt, de a monitort nem kapcsolta vissza. kb 1 perc, és leállította a HDD-t, majd bealudt megint. Néhány másodperc múlva megint feléledt, majd beauldt. Nem fojtatom tovább, goto 20, megint ébredés, alvás, csinálta volna a végtelenségig.
És ezt azután is így adta elő, hogy közben használtam a gépet.[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Ice_Man22 #8495 üzenetére
nem tudom pontosan hogy érted, remélem nem rosszul, de mondjuk a hivatalos blogposztban olvashattad
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Ice_Man22
senior tag
Jol olvastam valahol, hogy a microsoft le all az insider buildekkel???Nemtudom mar, hogy hol olvastam...
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz juve600 #8490 üzenetére
pontosan.
Illeve a beépített megoldást is használhatod, amit cattus kolléga is ír, persze particionálásra nincs ekkor lehetőséged, ezt leszámítva teljes clean installnak minősül a művelet.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz juve600 #8485 üzenetére
nem, amennyiben ugyanarra a hardverre akarod felrakni, amin a 8.1> 10 upgradet csináltad. Ilyenkor ugyanis nem kér kulcsot és aktiválja magát.
-
anderledani
őstag
válasz juve600 #8485 üzenetére
Nem, korábban már nekem ezt leírták. A lemezzel frissíted a 8-as, az aktiválás így megmarad majd pedig a gépházban alapállapotba állítani.
iPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
félisten
válasz Kékes525 #8480 üzenetére
Rengeteget. Egyreszt -- ami nekem a legfontosabb -- monitoronkent allithato, tehat ha tobb kijelzod van, akkor lehet kulonbozo skalazast allitani minden kijelzore. Egyebkent meg ugy altalaban a rendszer 90%-a jol skalazodik, a regi programok nem annyira, nyilvan.
while (!sleep) sheep++;
-
Kékes525
félisten
Nem figyelem a topikot úgyhogy nem vagyok uptodate.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyiben változott a Windows 10 DPI kezelése a Windows 7-hez képest? A Windows 7-ben sokszor előfordul, hogy hiába magas a DPI (150%) mégis sok program van, beleértve a rendszert is, amin nem változtat a DPI nagyság, változatlanul kicsik, nehezen olvashatók a betűk, sőt olykor el is csúsznak (felbontás: 1920x1200).
Például ez a rendszer panel is.
A magasabb DPI sem változtat a betűk és a panel méretén.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Vettem néhány éve egy laptopot és kaptam hozzá telepítő lemezzel együtt egy Win7 HP 64bit-et. Ha erre a gépre telepítem akkor nem kell aktiválnom sem, drivereket is felteszi, szóval nagyon fasza.
Kérdésem:
Win10 frissítést kapok ezáltal ingyen. De kaphatok-e valamiyen módon lemezre kiírható verziót a win10-ből?
Én többnyire évente egyszer újra telepítem a gépet, rájöttem, hogy annyi kell neki, emiatt szeretnék egy sima telepítő lemezt. Szerintetek ez megoldható? -
0xmilan
addikt
Frissült a legutóbbi blogposzt.
-
premete
veterán
válasz King Unique #8471 üzenetére
Valószínű, hogy azoknak lesz legutóbb, akik regisztráltak a gwx malware-re, és várják, hogy a sült galamb a szájukba repüljön.
Egyébként a 176-os Enterprise is jó, sajnos a gyári kulcsomat nem fogadja el (Windows 8.1 Enterprise, Enterprise N, Pro VL, and Pro N VL
Mehrfachaktivierung)[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
westlake
félisten
válasz King Unique #8469 üzenetére
Most sem lesz másképp, mint az előző verzióknál. Szerintem 2-3 nap és lesznek angol RTM-ek.
Play nice!
-
-
Mexildos
aktív tag
Hi! Egy kérdésem lenne. Egészen biztos, hogy a Windows 8 és 7-es retail esetében lehet frissíteni Windows 10 retail-ra? Valahol azt hallottam, hogy OEM kódok lesznek belőle.
Meddig lehet dönteni arról, hogy frissítek Windows 10-re? Csak július 29-ig vagy még az után is?
-
vlevi
nagyúr
válasz #22743424 #8465 üzenetére
Sajnos már régóta ez megy szoftveres területen. Gyorsan jönnek az újabb verziók, tarthatatlan határidőkkel. A vége bughalmaz, amit utólag javítanak. Nem csak a Microsoft, hanem szinte mindenki. Az Apple is beállt ebbe a sorba, mindegyik IOS-hez jópár javítást kiadnak a kiadás után nem sokkal. A nemrég megjelent F1 2015-ről is ilyeneket olvastam, sajnos.
-
-FreaK-
veterán
Ha be is jelentik az RTM-et a napokban, a Fast ring csak 29.-e után fogja megkapni?
-
törölt tag
Július 12.-e volt az utolsó határidő, hogy egy GOLD RTM verziót mutassanak be. A legjobb tudomásom szerint Ezt a verziót még el kell juttatni jó néhány OEM partnernek. Dell, IBM, samsung, Lenovo, HP stb Nekik is készülni kell a megjelenésre , szorít az idő.
-
Воланд
titán
válasz CharlieDrop #8457 üzenetére
th1 az a windows 10, th2 pedig a kovetkezo nagyobb frissites.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
Remélem igazad lesz és pár év alatt kikopik az xp és vele az office 2003. Sok helyen sajnos még most is lehet találkozni ilyen gépekkel. Azt szeretném megkérdezni, hogy a most megjelenő office 16 is az utolsó verzió lesz mint a win 10 ?
A másik kérdésem az lenne, hogy az enterprise verzióra is vonatkozik az az ingyenes lehetőség, hogy a windows insider programban résztvevők tovább tudják majd használni bizonyos feltételek mellett?
-
t72killer
titán
válasz azopi74 #8450 üzenetére
Apropó buildek: máris túllépték az RTM-et, 10502-nél jár az adatbázis.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
priti
addikt
Csak én nem vagyok türelmes olvasó, vagy a lényegről soha nem szólnak a Win10 cikkek?
Nemtom, kvázi külsős célszoftverekkel ingyenesen elérhető „szolgáltatások” beépítéséről olvashatok képernyőkön át, ami a korábbi ingyenesség miatt szinte teljesen érdektelen infó számomra… de tényleg remek miket tud a Win10
Nekem lényegesebb kérdés lenne, hogy a hardverek kinyírásáról mennyire szól a történet? devmgmt szinten win7 drivert meg lehet vele zabáltatni úgy, hogy menjen is vagy nem? Van olyan változtatás, ami miatt nem működnek a korábbi illesztőprogramok pl. külső USB-s kártyáknál?
Ha egy alaplaphoz a gyártó nem tett ki 8-as, 8.1-es drivert csak hetest akkor negyedét se éri majd?Vagy ez csak engem érdekel?
Hardverlesen
-
t72killer
titán
válasz westlake #8448 üzenetére
Ja, + kapásból lesz hozzá egy csomag frissítés
#8734: "Másnak azért ne terjeszd és ne javasold, ha csak nem te akarod kifizetni majd az adatmentési díját...!" - mivaan? olvastál tőlem valami olyat, hogy rántsuk ki a használatban lévő pendriveot
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Remélem a holnapi peccskedden kicsapják az RTM-et is.
Play nice!
-
Nordekk
tag
162-es buildtől másnak is buggol az nvidia driver? Néhány játékot csak vertical sync-el indít el úgy hogy kivan kapcsolva még a vezérlőpultban is valamint csak windows mode-ba indulnak, különben fekete képernyő, de a háttérbe a játék megy, hang is van csak nemlátok semmit. Régebbi buildel jó volt.
-
pzstm
titán
vagy 10 marad, vagy sokkal inkább csak simán Windows, mivel Windows as a Service.....
Chrome-ból sem tudod hanyas verziót használod, Office-ból sem tudom mikor frissült utoljára (nah jó igen de geek vagyok azért), ott az O365 miatt van az hogy mit használsz? Office-t...nem kell verziózni.
Pár év alatt reméljük lassan mindenki leszokik a verziózásról
-
King Unique
titán
Tudod, hogy ez nem csak erről szól. Annak valóban nem, aki USB-s kütyüt nem is használ.
Viszont aki igen és nem csak bedugja használat nélkül, az szívhat vele, ha utána a Windows nem ismeri fel, meg dobálja fel a javítás, formázás ablakot...+ USB-s cucc alatt régóta nem csak pendrive értendő, hanem a manapság oly divatos külső merevlemezek is. Amik ráadásul még érzékenyebbek erre.
De felőlem mki úgy szív, ahogy akar, ha CHKDSK, vagy éppen GDB és társaival akar mókolni, netán ott akar hagyni x 100k HUF-ot adatmentő szakinál, tegye. -
Warter
addikt
válasz King Unique #8437 üzenetére
Neked fontos ez, neki nem. Mások vagyunk, fogadd el, hogy van aki szökőévben 1x dug usb-t a gépbe és nem fontos neki ez a funkció. Egyébként, ha nem futtatok valami az usb-ről és nincs is megnyitva róla semmi, akkor pár perc után jó esetben kiürül a cache és nyugodtan ki lehet húzni mindenféle para nélkül a pendriveot.
-
vlevi
nagyúr
Ugye nem az a nagy híred, hogy a Win10-ből is lesz nagyonszuper N-es változat
Imádom az EU-s bürokratákat, akik szerint a böngészőválasztó és a media player erőszakos kivétele az a felhasználóknak jó. És az már csak OFFFFFF trollkodás, hogy az Ubuntuban mit keres alapértelmezetten a Firefox? -
King Unique
titán
válasz t72killer #8435 üzenetére
Direkt nem akarod megérteni, hogy a beépített megoldás hiányos és adott esetben okozhat kellemetlenséget és a 3rd party megoldás nem, hogy jobb, de már-már szükséges is bizonyos esetekben?
Mert talán nem akarod kivárni azt az x időtartamot, ami után engedi az OS leválasztani, ha engedi, vagy netán nem akarod a munkát félbehagyva a rendszert újraindítani / leállítani. Illetve, ha csak szimplán kihúzod és a puffer nem ürült ki, akkor akár sérülhetnek a fájlok, vagy rosszabb esetben maga a fájlrendszer és jó kis ropogós RAW partíció fogad utána...ami után fizetős adatmentő progikkal játszadozhatsz, meg futhatsz adatmentő szakikhoz jó pénzért. De ezek aztán tényleg nem számítanak semmit és abszolút nincs semmi jelentősége, bravó.
Másnak azért ne terjeszd és ne javasold, ha csak nem te akarod kifizetni majd az adatmentési díját...![ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #8435 üzenetére
Időközben bőszen haladnak tovább, az ESD-adatbázis már 10502-ről regél, gondolom máris az őszi 10.1-re gyúrnak.
-
t72killer
titán
válasz King Unique #8433 üzenetére
Megértelek, igazán társíthatnák egy processzkereső+kinyíró paranccsal a leválasztást.
#8434: Akkor már nem sokat kell várnod. - kb egy kiszivárgó 10240 és meg is van.
-
King Unique
titán
válasz t72killer #8429 üzenetére
Te nem, de én már mind3 legutóbbi Windowsnál pendrive és külső HDD esetén is és ez nem összegányolt rendszer függvénye...
Az még végképp nem érv, hogy majd magam kikeresem a sok futó folyamat közül, ha már a Windows nem képes megjeleníteni a párbeszédablakban. És van, hogy valamely rendszerfolyamat fogja éppen, nem is egy megnyitott program, vagy fájl maradt benne a pufferben, szal az még cinkesebb. Tehát aszem nem kell ecsetelni, hogy a gyári megoldás mennyire hiányos és gyenge...nem hiába vannak rá külső programok.(#8430) anorche1: anélkül tényleg macerás és csak úgy találomra kilőni valamelyiket se tanácsos. Erre Unlocker való és a komolyabb leválasztó progik, mint az USR, amik normálisan meg is jelenítik mi fogja [link] és felajánlják a leállítási lehetőségét az adott folyamatnak.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz anorche1 #8430 üzenetére
99%-os valószínűséggel az, ami legutoljára a pendriveon doksit/képet/videót stb nézett, vagy oda mentett. Nálam eddig az Outlook és a chrome volt mindíg a ludas (= látszólag nem volt fájl megnyitva, de mégis lefoglalta magával a pendriveot).
-
t72killer
titán
válasz King Unique #8428 üzenetére
Egészséges rendszeren nemigen találkoztam még leválaszhatatlan pendrive-al. Ha nem akar "takarodni", az valami futó processz miatt van, amit ki lehet lőni a task managerből.
-
King Unique
titán
"Régen rossz, ha a rendszer alapfunkciói, mint az USB kezelése, helyett 3rd party alkalmazásokat kell használni."
És még lehetne egy csomó példát mondani, amihez 3rd party alkalmazást használnak, mert a beépített nem üt meg egy bizonyos szintet. Arról meg nem én tehetek, hogy ez a Windowsban évek óta elég gyengén van megoldva....ha pl. leválasztani sem engedi, csak feldobja az ablakot, hogy vmi használja, de azt nem írja ki, hogy mi és hogyan tudom kilőni. Akkor majd várjak x percet, vagy mindig restart/ kikapcsolás? Minek, ha van rá külső program, ami normálisan megcsinálja? Szal azért nem rossz az annyira, ha vki ezeket használja.
-
vlevi
nagyúr
válasz King Unique #8413 üzenetére
Én olyan "csodaszoftvereket" nem használok
Régen rossz, ha a rendszer alapfunkciói, mint az USB kezelése, helyett 3rd party alkalmazásokat kell használni.De most felbosszantott ez a mocsok, megint. Már azt hittem, kezd helyreállni az alvás üzemmód, de néhány napja a 10166-os is megcsinálta azt, amit eddig az összes build megcsinált. Nevezetesen, hogy alvás helyett úgy lekapcsolta a gépet, hogy alig lehet életet lehelni bele. Most pedig azt a rossz szokását vette elő megint, hogy altatás után 5-10 másodperccel, ok nélkül felébred.
A kultúrltabb reakcióm erre az, hogy azördögvinnéel, de közben arra gondolok, hogy faxomtelevan azzal, hogy ilyen dolgokat hoggy bírnak elbaxni. A legszomorúbb az egészben az, hogy ezek az altatással és kikapcsolással kapcsolatos dolgok nem a win10 érdemei, hanem már a Win8 óta megvannak, ergo semmi esély a javítására. Hiába írom be minden alkalommal a feedbackbe. -
t72killer
titán
válasz #41133696 #8423 üzenetére
Keresek egy megoldást a legkisebb/leglassabb családi gépecskére (egymagos Atom N450) - a pluginekkel tűzdelt chrome bizony lassúcska rajta.
Amúgy nem egészen tiszta a dolog, ahogy látom teljesen ingyen adnak egy full IS-t - ebből nem lehet csak a tűzfalat használni mondjuk Avira AV-vel?
-
törölt tag
válasz t72killer #8419 üzenetére
Lifetime licences Agnitum Outpost Firewall PRO Már több mint 4 éve vettem, de elsődleges gépen december óta használom, mikor váltottam azon is Windows Defender + Malwarebytes Pro Lifetime + AOFP-re
Windows 10-en is ez a trió lesz, csak legyen az Agnitumnak időben kompatibilis verziója. A NoScript, egyébként is körülményes, lementettem a fehérlistát, de már nem szándékozom visszapakolni .
Szűr mindent, és a legjobb az egészben, hogy jellegéből adódóan minden böngészőt ugyanúgy véd
Na meg nincs a sok kiegészítőtől leterhelt lassú indítás sem. Nem mintha SSD-nél annyira számítani, de azért ez is megemlítendő
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
no gyanús, hogy megszületett a gyermek
még várok azért arra, hogy odaát is felébredjenek
Holnap este már tutit tudok, szerda este meg sokan fogják már tudni
-
t72killer
titán
válasz #41133696 #8418 üzenetére
Ez a Foxiban van? - A linkelt HSZ-hez: OFP=fizetős Agnitum Outpost?
#8420: LoL
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Воланд
titán
Microsoft's Edge browser can steal Chrome and Firefox extensions
a cikkhez annyi kiegeszites, hogy tudtommal egy az egyben nem lehet majd felrakni egyik bongeszore keszult kiegeszitot sem, azt a fejlesztojenek kell portolnia. letolteni meg majd a store-bol lehet.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
King Unique
titán
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
De igazából nálam nem oszt, nem szoroz, mert a Windows ezen megoldása elég karcsú....egy USB Safely Remove, vagy vmi hasonló megy majd a 10-esre is, azoknak nyomába sem ér a beépített megoldás. És ott csak nyomok pl. egy Ctrl+Y gyorsbillentyűt és leválasztja az összeset.
Én a 10-esnél USB 3.0 terén annyi pozitívumot tapasztaltam, amit már korábban is leírtam, hogy az ASM1053 vezérlőt UASP módban jobban kezeli, mint a 8.1, nem "bök le". Amúgy méregettem mostanában 7,8.1/10 alatt is 3.0-án egy sima merevlemezzel, utóbbin se megy gyorsabban a másolás, sőt még néha a Win7-en BOT módban jobb eredmények születnek. -
pzstm
titán
válasz justaview #8396 üzenetére
Természetesen még nem. Atlag feletti halandónak sem igazán, kishazankbol két embernek van egyelore hozzáférése egy virtualis géphez amin ez fut
-
vlevi
nagyúr
válasz King Unique #8385 üzenetére
Nekem wiszont megjavult az USB.
Korábbi buildekkel (de talán még a Win8.1-nek a 90 napos eval verzióival is) volt olyan problémám, hogy ha két USB-s eszköz volt feldugva a gépre, akkor nem sikerült mindet leválasztani, mert elég sűrűn az első leválasztása után egyszerűen eltűnt az USB ikon.Valamelyik nap a 10166-os builddel rendezgettem a fileokat, amik szétszórva vannak itt-ott. Volt ebben 2 USB3-as vinyó, egy USB2-es, meg pendrive, satöbbi. Volt, hogy 3HDD volt rádugva USB-vel a gépre, és mindhármat gond nélkül le tudtam választani. Másolási sebességgel sem volt gondom, direkt figyeltem, és láttam, hogy a nagy ISO állományoknál, szekvenciális írás közben megvolt a 80-90MByte/sec. Saccperkábé ennyit bír a sokezer éves Samu Ecogreen vinyóm, ez nem az USB3 hibája.
-
-
törölt tag
válasz Boonen007 #8403 üzenetére
Erre vonatkozóan. [Nincs elég hely a Windows 10 frissítés letöltéséhez? De van!]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Movie Maker lesz rá ?
-
-
Boonen007
őstag
Azon gondolkoztam, hogy 32Gb tableten max 12gb szabadhely van egy ures Windows 8.1-el is, azt hogy fogja frissiteni? Annyi nem hiszem, hogy eleg.
-
Ivan15
senior tag
Igen, ha a kod meg nem volt akarhol mashol (pl a bedöglött netbook-on) meg aktivalva online vagy telefonon. Tehat a netbook ugy döglött be, hogy a rajta levö kod meg nem aktivalt, akkor igen. Egyebkent nem.
(#8400) Barthezz2 : az OEM et eredetileg a Microsoft-tol illetve a hivatalos forgalamzoitol elöször csak cegek vehetik meg egy adott Laptop/netbook kombohoz es ezert olcsobb mint a retail ami maganszemelyeknek egy magasabb arfekvesben Laptop nelkül kerül ertekesitesre. A 2002-es EU birosagi döntes szerint pedig a cegeknek nem lehet megtiltani, hogy masodik körben a fel nem hasznalt OEM-eket maganszemelyeknek eladjak. Mivel ez a masodik kör itt mar a ceg dönt az arrol, es olcsobb lesz mint a Microsoft viszonteladok (de ugyanugy teljesertekü szoftver, teljesertekü koddal mint a retail). A maganszemely a masodik körben oda installal ahova akar A Microsoft mar az elsö viszonteladoi körben megkereste rajta a penzet es a kod igyis ugyis csak egyszer aktivalhato onilne vagy telefonon ezert nem iteli el ezt a birosagi döntes sem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest