Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom a win 10-et,eddig minden gond nélkül tudtam telepíteni a gépemet usb stick-ről,bármilyen operációs rendszerről is legyen szó!
Viszont a win 10 telepítése nem akar elindulni látja az alaplap bekapcsoláskor a pendrive-ot sőt indítja a rajta lévő szoftver de a windows logó után ami kb 10 másodpercig látok újraindul a gép.Próbáltam másik pendrive-ról illetve tucatnyi programmal másoltam már fel rá,de mind ezidáig hiába!
Van esetleg valakinek valami ötlete rá?
-
t72killer
titán
válasz King Unique #6596 üzenetére
Az tuti, hogy jól a rendszer körmére kell nézni, hogy ne küldje az infókat a M$-nak (meg a jóistentudja hány hárombetűsnek - bár ezutóbbit kétlem, hogy meg lehetne akadályozni), jobban, mint ezelőtt.
#6597: Hm, akkor melyik az aktuális "frisshús"? Guglizva nem találok 10138-nál újabbat.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
King Unique
titán
válasz t72killer #6594 üzenetére
Jól teszed.
Főleg, hogy az előzetes hírek alapján az RTM-be nem lesz belepakolva minden feature és ősszel érkezik majd hozzá egy nagyobb feature/ javító csomag.
Addig én is max külön partícióra, másodlagos rendszerként fogom felpakolni. Illetve az is kérdéses, kicsit aggaszt is, hogy állítólag az Insider tesztelés nem szűnik meg, hanem (opcionálisan) folyamatos lesz. Vagyis akár a továbbiakban is minden adatot, tevékenységet begyűjt majd a rendszer? Az nem éppen kecsegtető... -
törölt tag
Helló a másik lakásban lévő kisebbik gépen 64 bites Windows 7 Home Premium OEM rendszer van, teljesen felfrissítve. A konfiguráció : ASUS A8N-SLI alaplap, AMD Athlon 64 X2 4200+ S939 CPU, 3GB RAM, Sapphire Radeon 4670 1GB VGA kártya (ha 32-bites Windows 10 kerülne fel arra az esetre van tartalékban egy Sapphire 3850 256 MB-os példány is). Ezen a konfiguráción már a 64 bites Windows 8.1 sem ment. A kérdés, hogy bár a 32 bites minden bizonnyal települne, de a 64 bites nem, így ezért van e az, hogy nem jelenik meg a tálca értesítési területén a Windows 10 értesítési ikonja?
-
t72killer
titán
válasz King Unique #6592 üzenetére
Én sztem őszig várok az átállással, a drivereknek is rendesen be kell érni.
-
Sotyks94
aktív tag
Még 1 dolog. Van itt aki tesztelte már gaming alatt a win 10-et? Nem érzett teljesítménybeli változást egy win 7-hez képest?
-
Sotyks94
aktív tag
5 napja szedtem le innen, és akkor 1008x jött le, ami most van fenn a gépemen. Mostmár 10130? Mert akkor lehet ez lesz a legegyszerűbb megoldás.Más: Manuálisan nem lehet valahonnan leszedni a 10130-as patchet? Mert még csak a beépített win update toolban próbáltam, csak hát ott ugye hiba... mindig...
Edit:
NVM, megtaláltam hogy 10130-as Nah ha hazaérek lehet újrarakom ezzel.Amúgy újra lehet rakni a win 10-et egy c formázással, és egy usb-rő való bootolással? Vagy vissza kell raknom az eredeti win 7-et, és onnan felpatchelni win 10-re ha azt akarom hogy eredeti legyen a win 10 is?
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
-
Sotyks94
aktív tag
válasz Sotyks94 #6418 üzenetére
Valaki erre valami ötlet?
Újra rakásban is benne lennék ha valaki tudna mondani olyan helyet ahol a 10130-as telepítője van fenn.
1 dolgot azóta megnéztem, az SSD-n felszabadítottam 70 gigát, és úgy se ment, vagyis nem az volt neki a gond.
Ha senkinek semmi ötlete akkor lehet visszarakom a Win7-et addig amég meg nem jelenik a win 10 hivatalosan is -
t72killer
titán
válasz westlake #6582 üzenetére
Kevéssel lépné túl a 4 gigát (win8.1 x64 + frissítések lennének ebben a körben - persze a módszer mindenképp érdekel win10-re is). A másik megoldás a tömörítés "install.esd"-be, ez szerencsés esetben átlendít a limiten - ezzel fogok akkor nekiesni.
-
CharlieDrop
veterán
Valaki használja a News alkalmazást?
Másnál is crashel?
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
bubu256
tag
Rendben van az hogy minden új build után újra kell telepíteni a nyomtatót? HP 2545 Wifi
Nálatok is így van? -
t72killer
titán
válasz janos666 #6578 üzenetére
"De miért ne lehetne feldarabolni azt az install.wim-et több darabra?"
Jogos. Esetleg valaki csinált már ilyet USB-re? Ez az /apply image-rész nekem nem világos, nem lehet simán bootból telepíteni?
Ill még azt kéne kitalálnom, hogy a 64gigás pendrive-ra hogy varázsoljak fat32-es partíciót. Elég viccesek ezek a limitációk 2015-ben.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz #32839680 #6575 üzenetére
Szerintem nem, mert az egy zárt forráskódú és license köteles filerendszer.
Ha jól rémlik, azért lett viszonylag gyorsan viszonylag stabil extfat Linux-ra, mert valaki, aki licens-elte (jó pénzért az MS-től, korlátozott használatra) tévedésből kiszivárogtatta a forráskódot (vagy egy nagy részét?) a neten. Ha ez nem történik meg, még talán ma is a reverse-engineering rögös útját járná, mint az NTFS driver is éveken át.De miért ne lehetne feldarabolni azt az install.wim-et több darabra?
Amúgy pedig nemrég volt itt róla szó, hogy a DOTNET 3.x is rajta van a lemezen, de nem telelpül vagy másolódik át installer formában sem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
westlake
félisten
-
t72killer
titán
válasz premete #6571 üzenetére
A pendrive már egy ideje nem téma (bár 22-es csapdája van itt is elásva, ahhoz, hogy a modern GPT+UEFI módba tudjon telepíteni az ember, FAT kell, ami nem szereti a 4GB-nál nagyobb install.wim-et), de asszem kitörne rajtam a sikítófrász, ha 10+GB helyett egyszer csak 30GB-ot foglalna egy új rendszer (az ugyebár nem divat M$-éknál, hogy a felesleges dolgokat a telepítőn hagyjuk és ne szemeteljük vele tele az új rendszert).
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
-
ArsenalF
aktív tag
Na ez az új update végre megjavította az értesítések sávomat, már 2 hete nem volt hajlandó megnyílni. Kíváncsi leszek meddig marad így
-
Воланд
titán
válasz nababika #6558 üzenetére
ha nincs letorolve a recovery particio, akkor onnan vissza tudod allitani. ha le van torolve, akkor a delltol kell kerni telepito mediat.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Van egy dell laposom amin egy nem igazi 8.1 van. Honnét tudom letölteni a gyári win 7-et amihez jó a gép alján levő key?
-
törölt tag
Én is magyar 8.1-re raktam, először fel kell rakni az Angol MUI-t és kitörölni a magyar nyomát.
Megnyitod a regeditet, majd:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
részen kitörlöd a hu_HU kulcsot és restart után már engedi az upgrade-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
westlake
félisten
válasz janos666 #6552 üzenetére
Tudom, hogy az újabb BIOS verziókba építenek be plusz funkciókat, de arra reagálva írtam, ami írtam, hogy valaki nem tudott Windows-t telepíteni. Nem konkrétum volt írva, csak annyi, hogy nem tud Windows-t telepíteni. Ezt én nem tudom elképzelni, de mint írtam, kár ebbe belefolyni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
janos666
nagyúr
válasz westlake #6549 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy egy-egy frissítés/újraírás általában betölti az alapértelmezést és ez volt a megoldás, így frissítés nélkül egy egyszerű reset is orvosolta volna a problémát, akkor egyetértek az eredeti feltevésed logikájával.
Ha viszont arra célzol, hogy az egyes BIOS revízióknak más-más lehet az alapértelmezett beállítása, és az újabb revízió annyiból volt szerencsésebb, hogy jobbak voltak az alapértelmezett beállításai, akkor szerintem nem hejtálló a logika, miszerint az újabb BIOS revízió nem jobb, mint a régi (a jobb alapbeállítás szerintem "jobb"-nak klalifikálja azt a verziót).Amúgy pedig nem lehet, hogy pl. egy CPU mikrokód vagy AHCI BIOS modul frissítése ténylegesen is segíthet valamilyen OS kompatibilitási problémán? Vagy hogy a régi verzió nem is ad lehetőséget valami olyan paraméter állítgatására, ami a problémát okozza?
Azon túl pedig az én alaplapom sem támogatta a Win8-as EFI boot-hoz a Secure Boot módot, míg nem frissítették a firmware-t. Persze enélkül is feltelepült és működött a Windows 8 is, akár BIOS, akár EFI boot módban, de utóbbihoz azért illik a Secure Boot. (És ezzel együtt jött be az az opció is, ami mellőzi a legacy BIOS modulok betöltését, hogy gyorsuljon a boot, de ez már csak kényelmi funkció. Az előbbit viszont szerintem az MS is erősen javasolja.)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
addikt
Üdv!
Lenne egy technikai jellegű kérdésem akik már járatosak a Win 10 mélylélektanában. Jelenleg 64 bites Win 7-et használok, és majd valamikor, a hivatalos megjelenés után pár hónappal tervezem a ráfrissítést. Ezt úgy tervezem, hogy a jelenlegi 60 GB-os SSD-t lecserélném egy nagyobbra, arra fel a Win 7, majd utánna rögtön frissíteném a 10-esre. A kérdésem az lenne, hogy az SSD cserét most nem nézve, csak a Win 10 miatt kell-e az alaplap BIOS-át frissíteni a legújabbra? Az alaplap egy Asus Vanguard B85, ezt 2014 áprilisában vettem, és most néztem az Asus honlapján, hogy azóta már kiadtak 3 új verziót.
Szóval, ha nem lenne muszáj én nem piszkálnám a BIOS-t, mivel ilyen frissítést még soha nem csináltam, a tanulópénzt meg nem egy 30 e Ft-os alaplappal szeretném kifizetni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
fuze
őstag
Az egyetemen le lehet tölteni olyan windows 8.1 enterprise verziót ami csak egyetemi hálózaton aktiválja magát, kifejezetten kulcsot nem kapok, de ha az automatikus aktiválás megtörtént, akkor már működik más hálózatokon is, vagy éppen anélkül. Ezt vajon lehet majd frissíteni windows 10-re? Én is csak most hallottam hogy van ilyen nálunk
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
azopi74
addikt
10134 fbl_impressive external ringben, szerintem még ma, (egy-két órán belül) jön insider fast ringbe is
-
csixy
addikt
Ha 32 bites win7 van , akkor a win10 is 32 bites üzemmódban fog feltelepülni ,ha majd frissít?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
Nekem még vista volt a laptophoz, Vista->w7->8->8.1-frissítésekkel sem volt semmi gond, pedig az AMD driver már csak legacy volt a dGPU-hoz.
Amihez volt w7/8 driver nagyon valószínű, hogy W10-en is működni fog.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz t72killer #6525 üzenetére
Ez van, de már a 8-nál is ez volt... elég sok hardver (főleg laptop/notebook) vérzett el ezen (ami amugy képes lenne futtatni).
Ez most egy még erősebb szűrő lesz.Meglátjuk lesz e népharag.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
t72killer
titán
válasz FollowTheORI #6522 üzenetére
"aztán a drivert majd oldja meg a gyártó meg a user közösen, ha akar valamit." - Nagyon jó. Csak én sejtem, hogy óriási felsülés lesz ebből? Nyomatják az r=1 userek képbe a húdejó, rakdfel ingyen a win10-et, minden szuper lesz, aztán az intel grafikusok tömegei fognak szívni (ugyebár ki is a legnagyobb gpu-gyártó?) A driver a rendszer lelke, hiába hiperszupercsilivili az OS, ha a gépben valamihez nincs meghajtó, vagy ami van öreg+hibás, akkor bukta az egész. Kovács Jolánkát pedig nem nagyon fogja érdekelni, hogy mitől kap BSOD-t házi feladat írása közben a szép új rendszeren. Ja, az intel igp-t se fogja GTX 980-ra cserélni a notebookjában
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6523 üzenetére
Mármint nem te, hanem a progi.
Tekintve hogy 8-ra sincs driver... 100% hogy nem lesz.
A win10 meg nem fog megenni régi drivert szerintem.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #6520 üzenetére
Szerintem a driverekkel nem törődik, szóval nem sokat ér ez az ellenőrzés.
Csak max annyit néz jelenleg tud e valamit a hardver egy lekérdezés során... aztán a drivert majd oldja meg a gyártó meg a user közösen, ha akar valamit.
Tehát megnézted tud minimum DX9-et és akkor pipa.[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
válasz MasterDeeJay #6520 üzenetére
Van Intel-ből 2015-ös driver.
-
Van egy Dell E4200-as notim amihez van eredeti Dell win7 pro matrica. Most win 8.1 van rajta és felkínálta a win 10-et. Meglepődve tapasztaltam hogy 0 eszköz és 0 alkalmazáshiba tehát elvileg kellene rajta mennie a 10-esnek. Én ebben azért kissé kételkedek driverek miatt.
Kissé gyanús hogy menne hiszen még win8-ra sincs intel 4500MHD driver és egy 2011-es win7-essel használom (WDDM 1.1).
Vagy ez a 10-es ugyan úgy megeszi a Win7-es drivereket mint a 8-as és azért írja hogy minden okés? -
B.i.L
senior tag
Jogos,de ha nekem is segítenétek picit:meghalt a laposban a vinyó!Oem win7 serial van,de az Ms nem engedi,hogy letöltsem a W7-et.Van Asus T100,ott már elérhető a W10,felajánlotta a regisztrációt.Kérdés,ha kijön a "végleges" W10,akkor telepítőből aktiválhatom az Oem kulcsot?Természetesen nem sürgős,pusztán gondolva a jövőre,mit fog dobni a gép
Horgászni mentem...B.i.L
-
janos666
nagyúr
válasz t72killer #6513 üzenetére
Nálam csak problémás a hang, pl. maximum 16/48 formátum működik, néha az is csak 2 csatornával és bitsream sincs (WASAPI exclusive módban se), de ha törlöm és újratelepítem az AMD Audio driver-t, akkor átkonfigurálhatom 7 csatornára. Illetve mióta frissítettem 10135-re (csak emiatt), azóta (egyelőre) nincs gond a 24/48 formátummal se és nem kellett még "resetlni" driver reintall-al sem 7 csatornához.
(#6512) front3r
Ez csak akkor lehet majd igaz, ha már DX12-es programokat használsz és szerintem ott is csak akkor lesz igazán látványos a különbség, ha relatívan alul van méretezve a CPU a VGA mellé (ami főleg az AMD-nél fordulhat elő, mert egyrészt gyengébbek a CPU-i, mint az NVidia-nak, másrészt CPU éhesebbek a driver-ei ; egyébknét pedig úgy tudom, hogy a GCNv3 csak feature level 11_1, míg a Maxwellv2 már 12_x lesz, ami megint pici pofon az AMD tulajoknak).[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Egyelőre ott tartunk, hogy a publikusan elérhető buildek bugokkal küzdenek (pl nincs hang), tudtommal nincs normális AMD driver. Nvidia oldalról elvileg jobb a szitu, van WHQL driverük. Ha kész lesznek a driverek, és ha vadiúj gémeket (DX12) tolsz, akkor mindenképp váltani kell majd.
#6512: ha ennyire el lennének keseredve, akkor ingyen adnák a windózt, minden megkötés nélkül - ez nincs így, 100$ felett lesz egy alaplicensz.
[ Szerkesztve ]
-
front3r
őstag
válasz janos666 #6510 üzenetére
Ez szembemegy a Microsoft mostani politikájával.
Most az a cél, hogy MINDENKINEK a gépén Windows 10 legyen, akár megvette, akár nem. Ha korlátoz a MS, azzal azt éri el, hogy visszavált az user, ezt a cég meg nagyon nem akarja.Danex: A DX12 teljesítménynövekedést hoz, több FPS-ed lesz, és pluszban lesz egy jó feature a Windowsban: Tudod rögzíteni a gameplay-t, elvileg teljesítménycsökkenés nélkül.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
Danex
addikt
Üdv, valaki csinált már tesztet arról, hogy játék szempontjából megéri-e váltani Windows10-re?
-
janos666
nagyúr
válasz Milestone2 #6505 üzenetére
A szankció szerintem a szokásos: a hamis aktivált státusz átvált aktiválatlanná, jobb esetben némi türelmi idővel, míg megadhatsz egy hiteles kulcsot egy legális aktiváláshoz, vagy alternatívaként megoldod a problémát másképp, ha ez külső szempontból lehetséges lesz a türelmi időn belül), vagy kellemetlenebb esetben azonnal egy fekete képernyő fogad, hogy többé nem enged bejelentkezni, hacsak nem adsz neki azonnal egy hiteles kulcsot (ez főleg akkor kellemetlen, ha nem férsz hozzá kényelmesen egy másik, működő géphez, amin esetleg megveheted egy webshop-ban a kulcsot...).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Milestone2 #6505 üzenetére
"Szankciókról sehol nem esett szó." - át fognak irányítani pár amcsi repülőgéphordozót, új célpontot kapnak a rakéták. Enyhébb esetben csak a TEK fogja rárúgni az ajtót (aúú, kemény volt az a fránya ajtó!).
[ Szerkesztve ]
-
_t0Mi_
aktív tag
-
Milestone2
nagyúr
válasz kisbrekes100 #6500 üzenetére
Frissíteni tudsz.
De attól nem leszel legális.
Szankciókról sehol nem esett szó.
Eddig.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
félisten
Frissitheted, de ugyanugy illegalis marad utana.
while (!sleep) sheep++;
-
Deck
titán
Pl ne warezolj és akkor nem kell ezen törnöd a fejed
[ Szerkesztve ]
PS5
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest