- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Microsoft Outlook topic
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #140724 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, ha drivert hiányol a Windows 10 telepítője és nem jelenit meg semmilyen meghajtót. Aztán azt már értelemszerűen neked kellene megnézni és kipróbálni, hogy a linkelt módszerek megoldják-e, vagy neked is le kell tölteni és be kell tallózni külön az IRST drivert mint más eseténél ugyancsak egy HP laptopnál, már ha BIOS/UEFI szinten nem lehet kikapcsolni az IRST illetve Intel Optane funkciót.
"Ugyanazzal a (frissen leszedett Windows) telepítő"
Aztán az egész pontosan honnan is lett letöltve? Csak mert volt olyan eset is, ahol a 3rd party tárkolt ISO volt a probléma forrása (példa)...
-
-
VGYke
addikt
válasz
Gabesz87 #139882 üzenetére
Ha lesz magyarázat, vagy megoldásod kérlek szólj, engem is érdekel. Itt a kérdésem óta nem szólt hozzá senki.
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Gabesz87 #137295 üzenetére
Be kell állítani, hogy kényszerítve zárja be a programokat automatikusan és megszűnik a probléma. Mennyiszer jártam úgy, hogy főkapcsolót megnyomtam, lecsuktam a laptopot, majd másnap reggel még ment a gép...
Azóta ez be van állítva és szarni rá a hisztis programokra. -
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #133427 üzenetére
Van Defender Offline scan lehetőség is, + antivírus szoftvereknek pendrive-ról bootolható live változata (példák), ha már szóba került a másik topikban a Linux is tesztelési célra.
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #133418 üzenetére
Itt nem derült ki milyen Windows 10-verzióról van szó, az naprakészre van-e a frissítve, újraindítás volt-e már, Adobe programverzió megfelelő-e és passzol-e az új rendszerhez, stb. + Ha sikerült szétcsesződnie a rendszernek, akkor adott a repair install lehetősége is, ami itt le van írva mit jelent.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #133417 üzenetére
Hm, van itt baj. Leszedtem az Adobe-ot, gondoltam újra telepítem akkor. Megnyitom a telepítő filet, és ugyanazt csinálja! Írja, hogy a telepítés hamarosan megkezdődik, de kifagy, és kilép. AZ előbb a Start menüm sem nyílt meg, homokórázott az egér a tálcára állva
Van valami ötletetek, mitévő legyek? -
zolee001
őstag
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #132112 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, erről is már számtalanszor volt szó itt.
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #129571 üzenetére
Elég világosan leírja a Windows 10 telepítője is, hogy (ugyanazon kiadás) újratelepítésnél nem kell újból megadni a termékkulcsot, amiről ugyancsak volt már szó itt.
"tiszta telepítést csinálnék, formázott partícióra"
A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témáról pedig szintén volt szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat, + nemrég egy másik topikban is részletezve lett, illetve a hogyan kell UEFI szerint telepíteni. Ahol nem, nem kell előre inicializálni, particionálni, formázni a célmeghajtót, max. szükség esetén törölni és utána a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, stb.
-
-
zolee001
őstag
válasz
Gabesz87 #83468 üzenetére
Start-Run-compmgmt.msc
Bal oldali fa szerkezetben a "Shared Folders" majd abban a "Shares" menü.
Az "Admin$" "IPC$ és a C$" megosztásokat hagyd defaulton ellenben amit te hoztál létre azt állitsd le.(Stop Sharing)
Ezután futtatás "control /name Microsoft.NetworkAndSharingCenter" és itt a hálózatodnak "private"-nak kell lennie.Advanced Sharing settings fülön az aktuális hálozatodnak (private) beállitásait modositod (Turn on network discovery,Enable file sharing,Media Streaming)
Ha minden rendben ment akkor File explorerböl pl jobb gomb a megosztani kivánt mappára-megosztás fül és kiosztod a jogokat. és az adott gép network fülén látja a saját megosztásait és bele is tud lépni.
-
válasz
Gabesz87 #83415 üzenetére
Elég riasztó, hogy így használod (adminként autologinnal)a gépet. Ezen túllépve viszont a kérdések:
- Másik géppel, eszközzel rá tudsz csatlakozni?
- Kukkants bele a C:\Felhasználók mappába, és nézd meg hogy a felhasználónevedet mire csonkolta a rendszer. Ezt a csonkolt nevet, és a jelszavadat add meg user/pass párosnak. -
zolee001
őstag
válasz
Gabesz87 #83415 üzenetére
A saját windows neved/jelszavad kell megadni.
Belépsz a fiokodba ami a te tulajdonod,jön egy idegen aki be akar lépni a te dolgaidba és engedélyt kér szerencsésebb esetben, ebben a szituban a media lejátszod az idegen.,igy logikus ,hogy a te kredenciáidra van szüksége -
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #62254 üzenetére
ERRE nem tud valaki választ? Mondjuk már megoldottam, most már végre belép jelszó megadása nélkül, de továbbra sem értem, miért duplikálta a fiókot. Ennyit nem szívtam a Win 10-el, mióta frissítettem 8.1-ről. Most meg tiszta telepítés, és tessék....
Amúgy magam sem tudom, végül is mi oldotta meg. A számítógép tulajdonságainál, ahol nevet, tartományt lehet módosítani, beállítottam, hogy otthoni számítógép, nem vállalati (bár ha később visszajövök ide, akkor is a vállalati van "bepöttyözve"), ill. megadtam a nevet. Utána mentem a fiókokhoz, amit linkeltem is lentebb, és kivettem a pipát újra hogy ne kérjen azonosítót, jelszót. Lehet, hogy az volt először a probléma, hogy a felugró ablakban, ahol a jelszót kell megadni, átírtam a felhasználónevet, mert az egy régen használt felhasználónév, nem tudom honnan szedte, mert sehol nem adtam meg most telepítés során/után, de az a fura, hogy a Users mappában is ez a név szerepel, holott mást adtam meg. Nem tudom, honnan hozhatta át úgymond, miért maradt az meg. Talán emiatt lehet a dupla fiók, nem tudom....szóval ha azt átírtam, akkor is jelszót kért, ha változatlanul hagytam, úgy jó volt. Kicsit megutáltam egy pillanatra a Win 10-et! Remélem mostmár nem lesz gondom vele. -
pelgrim_v1
tag
válasz
Gabesz87 #36818 üzenetére
hello srácok, végtelen szakértelmeteket kérném
Mass Effect 3 telepítésénél .net 3.5 -öt kér, a sima updaterrel nem tudom telepíteni mert 80071A90 hibát dob fel, nosza leszedtem a sima telepítőjét de (És most figyeljetek)
a .net 3.5 telepítéséhez .net 3.5 -öt kér a windows (oh god, why).
Nem maradt más mint hogy az updaterrel telepítem fel, utána is néztem a hibának, megpróbáltam tiszta Windows újraindítással telepíteni de ugyanez a hiba.
bármi ötlet? hogy tudnám megoldani?
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Windows-Update-error-80071A90?SignedIn=1https://support.microsoft.com/hu-hu/kb/2734782
a csoportházirendest is megpróbáltam a 3. lépésig (4. et már nem értem) -
vlevi
nagyúr
válasz
Gabesz87 #29670 üzenetére
Teljesen üresen is jó.
A hosts file még a DNS előtti időkben keletkezett, buzgó rendszergazdák ebbe írogatták az IP címekhez tartozó gépnekevet. 3-4 gépes belső hálózatban ez még megoldható volt. Amióta többmilliárd gép eszköz kering egyetlen hálón, ráadásul az IP címet is dinamikusan kapják, ezért értelmetlen. -
zso73
veterán
válasz
Gabesz87 #26506 üzenetére
olvass vissza. Én találtam magyarázatot....Cégesre kell állítani a hálózatot, és úgy műxik, elvileg. Nem próbáltam, majd holnap. Nekem is ugyanez a gondom....Win 10
MS magyarázat
Dörti windóz.Szemezgess.
-
kezo0
addikt
válasz
Gabesz87 #26251 üzenetére
Frissítésnél semmilyen serialt nem kell megadni, az a normális menet, ami nálad is volt. És felesleges a tiszta telepítés, ha frissítés után minden oké. Nálam sincs semmilyen gond, így nem is vesződtem a teljes újratelepítéssel.
Egy ilyen fórum olvasgatása adott esetben nagy segítség lehet annak, akinek gondja van, de könnyen félreviheti azt, akinek minden rendben működik: a clean install is csak egy módszer a felmerülő hibák elhárítására, de akinél nincs hiba, annak nem szükséges ezt a módszert alkalmaznia. Könnyen lehet, hogy ők vannak többen, csak ugye ezt egy olyan fórumon nem lehet lemérni, ahova főként azok írnak, akiknek problémájuk van... -
-
-
Воланд
titán
válasz
Gabesz87 #13580 üzenetére
"1 év letelte után, ha én újratelepítem, akkor magától aktiválódik (ugyanazon hardverrel persze)?"
igen.
"Ha felfrissíti a 8.1-et simán 10-re, és működik is minden gond, anomália nélkül, akkor minek kell még újratelepíteni? "
latod ez egy jo kerdes. ha mukodik minden, akkor teljesen felesleges ujratelepiteni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Projektor topic
- Parkside szerszám kibeszélő
- Óra topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- -300.000 ft àr alatt. ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest