-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
semetka
őstag
válasz
efemm #155866 üzenetére
Lefutott a scannow, volt corrupted file amit kijavított de aztán ugyanúgy előfordult újraindulás. Minden újraindulás kritikus hiba mêgpedig powerkernel 41 (63) . Amit találtam róla hogy lehet hardware vagy software hiba is. Merre induljak el? Ha jól tudom csökkentett módban az alap driverek mennek. Ha itt nem tapasztalok újraindulást akkor lehetséges hogy software hiba?
-
semetka
őstag
Sziasztok. Hol tárol a windows hibajelentéseket? Mai szép napon arra keltem hogy ujraindul a windows. Semmit nem telepítettem rá mostanában. Nincs kék halál csak újraindul. Aida eseménynaplóban is csak annyi van hogy hirtelen rendszerleállás. Ma 1 óra alatt kb 10szer indult újra.
-
semetka
őstag
Sziasztok.
Lenne egy gép i5-6600-as procival amit jelenleg iGPU-val használok. 2 kijelző (1 monitor, 1 TV) van csatlakoztatva. Ha tennék bele egy dedikált VGA-t akkor megoldható a képernyő váltás úgy hogy a monitor marad az iGPU-n , amikor átváltok TV-re akkor a TV a dedikálról menjen? -
semetka
őstag
Javították már azt a bugot, hogy a 2004 állandóan töredezettségmentesíti az SSD-t?
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #120096 üzenetére
Köszi, bevált az utolsó.
Egyik RAM-ot kivettük és megy.
Ha előbb próbáljuk ezt akkor még windows-t se kéne telepíteni, mert tuti elindult volna -
semetka
őstag
Ha 0x8007025d hibakóddal leáll a win telepítés akkor mi lehet a gondd? SSD hiba vagy PD-re rosszul ment fel a win?
Annyi a történet hogy tesóm laptopja pár napja nem indul, nem bírja magát javítani, sőt csökkentett módban sem indul. Próbáljuk újrahúzni de ez a hibaüzenet jön -
semetka
őstag
Újraraktam a Win10-et, szerencsére szinte hiba nélkül. De ezzel az új Intel grafikus vezérlőközponttal nem vagyok megelégedve. Beállítottam a 2. megjelenítőmön (TV)az 1080p/60Hz-et, erre lelóg a kép széle. Hiába állítottam hogy tartsa a képarányt stb. Aztán felraktam ez mellé a régi grafikus vezérlőpultot, és egyből jó lett. Nem tudom hogy ez bug-e progiba de remélem megfér a 2 program egymás mellett.
-
semetka
őstag
válasz
Cs1csó #116012 üzenetére
Köszi a választ. Akkor jól gondoltam hogy még mindig jobb megoldás. Akkor azokat az illesztőket rakom fel amit mondtál és figyelem hogy jól működik-e. Nekem Intel HD 530-van, akkor azt is én rakjam vagy csak ha dedikált a vga?
@King Unique
Már több hete szívok egy update-tel amit felrak a gép aztán kékhalál, letörlöm de újrarakja és megint kékhalál. Nem találtam meg melyik driver vagy más okozza, ezért gondoltam hogy amúgy se árt már a reintall. Rendszernek SSD van és csak a rendszer van rajta. Neked is köszi az útmutatást. -
semetka
őstag
Szeretném újrarakni a 10-et mert valamelyik update-től meghülyül és állandóan kékhalálozik, illetve időszerű is mert 2016-ban telepítettem. Ugye win10-ben van lehetőség alaphelyzetre , de jól gondolom hogy még mindig a legjobb megoldás ha PD-ről újrarakom ugye?
2. kérdésem: Melyik hardver illesztőprogramjait ajánlott feltenni és melyiket hagyhatom hogy a win töltse le? -
semetka
őstag
[link] Ebben tudtok segíteni?
-
semetka
őstag
Volna valakinek ötlete miért dob kékhalált legutóbbi update óta a win? page fault in nonpaged area. Először csak az asztali gépem kezdte ,de most frissült a laptop és már az is. Első indításkor csinálja de van mikor kékhalál után rendesen elindul.
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #79096 üzenetére
Köszi akkor nem parázok rajta :-)
-
semetka
őstag
Vettem egy adata su800 ssdt ,felraktam a legujabb win10 et de nekem is azt mutatja a hd sentinel hogy trim nem aktiv. Most akkor csak rosszul irja vagy nem megy ? Ujraszamolasra megyek akkor jo kövi újraindításig.
-
semetka
őstag
-
semetka
őstag
Win frissítés óta megjelent valami leválasztható eszköz. Hogy tudom eltünteni?[link]
-
semetka
őstag
Nálam az Edge behalt, lehet mostmár váltok chrome-ra, pedig szerettem. Frissítés óta ne mjön be semmi google cukk. Fb, gmail , youtube.
Hogy lehet eltüntetni a defender ikonját?
-
semetka
őstag
Van most egy 64 bites win 10 a gépen. Lenne egy program ami csak 32 biten fut. Hogy lehet megoldani hogy tudjak futatni egy 32 bitest ?
-
semetka
őstag
Windows 10-ben lehet távvezérelni gépet mint win7-ben? Nem helyi hálózaton hanem neten keresztül
-
semetka
őstag
Sikerült megszüntetnem a Memory Leak-et. Utorrenttel mikor töltöttem képes volt 100%-os kihasználtságon lenni a RAM. Neten utánnaolvastam és írták hogy a Killer programja okozza. Uninstall és eszközkezelővel csak a drivert felraktam azóta tökéletes. Nem lapozható memória 4-5 GB-ra simán felment, most 100MB körül táncol
-
semetka
őstag
Még hasonló soha nem történt velem. Ma elindítottam egy letöltést utorrenttel, közben otthagytam a gépet. Rá egy órára mikor ránéztem a RAM használat 100%-on, alig reagált valamire. Nyomtam egy újraindítást. Nagy nehezen újraindult és azóta nincs start menüm, se edge. (meg még ki tudja mi amit nem vettem még észre) Mi a fene történhetett? Visszaállítható vagy reinstall?
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #46607 üzenetére
Megnézem majd hogy ez a verzió-e a másik 2 gépen, de szerintem akkor azok is lefrissültek már. Érdekes hogy van egy usb3- as küldő HDD-m is , és az működik.
-
semetka
őstag
Ha ennyi a driver-rel a gondd akkor lehet nekem is ez a probléma?
-
semetka
őstag
Van egy USB3-as Sharkoon HDD dokkolóm amit win10-el használtam. Most nem használtam 2 hónapig, ez idő alatt volt a nagy frissítés. Létezik hogy valamit elcseszett a frissítés? Ha usb 2re dugom lehet írni a winyót ha 3-ra akkor elindul a másolás majd megáll, aztán jó sokára újraindul nagyon kis sebességgel majd megint megáll. Mi lehet a probléma?
Másik géppel megy usb 2-n és 3-on is -
semetka
őstag
Nekem is felment az Update. Szerintem jó lett, nincs különösebb problémám. Start menu szokható. Ink az nagyon tetszik, mindig painttel kellett pingálni a képet. Edge talán gyorsabb!?
Alapon szerintem több RAM-ot kér, ez kár -
semetka
őstag
Win10 nél szoktatok még felrakni drivereket vagy azt használjátok amit az update leszed? Skylake-es gépről van szó
-
semetka
őstag
Hogy tudom megnézni hogy amit leszed a Tool progival az milyen verziószámú?
-
semetka
őstag
Frissítés után lett egy Windows.old mappa. Lehet törölni?
-
semetka
őstag
Na a frissítés javította az ikonok automata elrendezését.
-
semetka
őstag
Az miért lehet hogy ha a lomtárat beállítom a jobb sarokba, nyomok egy frissítést és visszarakja sorrendbe őket. Pár napja vettem észre.
-
semetka
őstag
Edge-ben azt be lehet álítani hogy megjegyezze azokat a szavakat vagy pl email címeket amiket beírtam, ahogy az IE megjegyezte?
-
semetka
őstag
Tényleg nem értem hogy ennyi baj van a win10-zel? Első nap felraktam azóta vígan használom. Először frissítettem, pár napig használtam és csináltam egy clean install-t. Egyszer volt hogy alvó módból felébredt de semmi más. Ráadásul én az Edge-t használom és nekem remekül szuperál. Előfordult hogy összeomlott de melyik nem szokott néha. Win7-ről váltottam, aminél ezerszer gyorsabb, pedig én nagyon ragaszkodtam a 7-hez.
@20040: Az én gépem is 8 éves és tök jól fut.
-
semetka
őstag
válasz
yodamester10 #19184 üzenetére
Igen az aláírásomban lévő, persze hogy tudja az AHCI-t, eddig úgy használtam
-
semetka
őstag
válasz
yodamester10 #19180 üzenetére
Lehúztam a 2 winyót és akkor se megy tovább az AHCI ellenőrzésen. Ha az SSD-t húzom le akkor továbbmegy.
19178: Annyira clean hogy win10-zel leformáztam az SSD-t, telepítés elindult és mikor újraindult a gép akkor már nem volt jó.
-
semetka
őstag
válasz
t72killer #19171 üzenetére
Hát nem tudom, amióta megvettem az SSD-t AHCI módban telepítettem a win7-et többször is és nem volt gondd. Kaptam egy sráctól egy választ, az azt írta hogy a win telepítő kavarta meg az MBR partíciókat. Adott egy leírást hogy kell pl Ubuntuval megcsinálni, de töröl mindent a meghajtóról ezért még nem csináltam meg
Amikor clean istanll-t csináltam, telepítő elindult utána mikor újraindul a gép és jött az AHCI ellenőrzés és ott nem megy tovább
-
semetka
őstag
Én is kikapcsoltam a hibernációt és érdekes dolog történt. Eddig ha kikapcsoltam a gépet és megnyomtam az egeret akkor felvillant a led-je, meg is lepődtem sose csinált ilyet. Most hogy kikapcsoltam nem csinálja
-
semetka
őstag
Nekem valamiért duplája lett az SSD-re írás mint win7-en. Mondjuk win7 en ki volt kapcsolva a hibernálás itt még nem kapcsoltam ki. Lehet ettől?
-
semetka
őstag
Azért ez a win10 rendesen írja az SSD-t. Dupla annyi írás van rajta mint a win7 en volt 1 nap alatt
-
semetka
őstag
Lehet hogy csak bebeszélem magamnak de nekem olyan mintha a win10-ben jobban érződne filmeknél az 5.1-es hatás. Pedig optikán van összekötve, amit ugye az erősítő dekódol.
-
semetka
őstag
Nekem működik az alvás is szerencsére
-
semetka
őstag
Nekem nagyon tetszik hogy több asztalt meg lehet nyitni
-
semetka
őstag
Fel akartam tenni clean installal a win10-et és kipurcant a AHCI a gépemben. Kíváncsi lennék van-e köze ennek a win10-nek?
-
semetka
őstag
Sürgős segítségre lenne szükségem. Hogy tudom azt megoldani hogy a win ne leválaszthatóként lássa a winyóim? Komoly gondom van ez miatt.
-
semetka
őstag
Az miért van hogy telepíti a gép a noti drivereket és azt írja hogy hiba, de fent van mind?
-
semetka
őstag
Ez az Edge pöpec lett. Eddig IE párti voltam de asszem továbbra is maradok Microsoft böngésző fan
-
semetka
őstag
válasz
King Unique #11739 üzenetére
Igen még 7est használtam
-
semetka
őstag
Vírusirtónak mit ajánlotok? Olvastam hogy a 7-es NOD nem igazán kompatibilis. Meg írta is hogy valamelyik funkciója nem működik. Lesz win10 verziója esetleg? vagy esetleg Kaspersky Internet Security 2016 ?
-
semetka
őstag
Azt mondja meg valaki hogy mi az a WUDFhost? Ha elindítom a wmp-t akor egyből 50% a procihasználat. Win8.1-nél ugyanez volt azért nem váltottam, most 10 nél is ugyanez. Mi az isten ez?
-
semetka
őstag
[link]
Jobb alsó gomb, oh yeah -
semetka
őstag
Végre elindult
Próbáljátok a Toolkittel. Elindítjátok és frissítésre nyomtok.
[link] -
semetka
őstag
Ezt nem hiszem el, letöltötte újból és megint hiba.
-
semetka
őstag
Mostmár sikerült. Töröltem a Windows/ SoftwareDistribution/ Download mappa tartalmát, utánna beírtam a parancssorba hogy wuauclt.exe/updatenow és mostmár jön lefele. Pár perc és telepítem
-
semetka
őstag
válasz
SpongyaBob #11195 üzenetére
És már telepíti is......
Aztán hiba , hogy nem sikerült. De jó
-
semetka
őstag
Megnéztem a rejtett fájlokat a C-n és nekem is ott díszeleg 6GB, legalább valami történik
-
semetka
őstag
Az aláírásomban lévő gépre nem hiszem hogy kijönnek a win10 driverek, lehetséges hogy megy minden ugyanolyan szépen 8.1 driverrel? Most win7 van fent, P35-ös szériás az alaplapom
-
semetka
őstag
Szerintetek 8-as szériás nvidia kártyákhoz lesz támogatás? Vagy esetleg a 8.1 drivere működhet ha nem jön hivatalos win 10 es driver?
-
semetka
őstag
válasz
szabonagyur #3452 üzenetére
Köszi. Átolvasom a cikket.
-
semetka
őstag
válasz
szabonagyur #3450 üzenetére
Ha jól tudom akkor az i5-3337 az ivy bridge. Akkor ehhez sem lesz már támogatás?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest