-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Dexter68 #151439 üzenetére
Én is azt vettem észre ma, hogy nem működik a gépemen a Számológép (calculator) program. Nem tudom mióta, nem próbáltam mostanában, mindig kéznél van a telefon is...
Van erre valami megoldás? Mármint hogy működjön Windows10 alatt a számológép újra?Valamint egy pár napja, nem nyílik meg semmilyen JPG, ami a gépemen van, amennyiben dupla kattintással akarom megnyitni.
Hibaüzenet:
Ha jobb gomb+szerkesztés-sel nyitom, akkor Paint megnyitja. (és ide is fel lehet tölteni)
Melyik program a felelős azért, ha dupla kattintással szeretném nyitni?
Gondolom az van megsérülve... -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Windows explorer (win10 pro) mitől használhat el olyan sok memóriát? Nem mindennapos, néha észlelem.
Tegnap is reggel bekapcsoltam a gépet. Délelőtt kb 2gb memória, estére, amikor hazaértem, már 9-10gb memóriahasználatot írt a feladatkezelő. Ilyenkor este, ha elkezdek mondjuk böngészni neten, akkor szépen elkezd vissza fele csökkenni.
Egyébként feladatkezelőben, ha újraindítom a windows explorer-t, akkor onnantól jól működik, tehát ez segít, csak hát elég érdekes számomra. -
Croft-21
őstag
Sziasztok
Olyan problémám van, hogy január óta laptopon dolgozok és már többször előfordult, hogy munka közben egyszercsak megjelent a bitlocker alapú helyreállítás. Olyan mint a kék halál és kéri, hogy adjam meg a meghajtó helyreállítási kulcsàt, amit persze nem tudok, azt csak az IT tudja, de fogalmam sincs mi okozhatja ezt a jelenséget. Már kezd nagyon zavaró lenni, hogy ez bármikor megtörténhet munka közben. Jeleztem az IT-nak, ők annyit tettek, hogy kikapcsoltàk a bitlockert pár napra és elvileg újra telepítették. Ez volt kb 2 hete, mostanáig jó volt, de tegnap megint előjött. Valakinek ötlet? -
movax
őstag
válasz
newmoonlight #153439 üzenetére
Nem kell kikapcsolni, a Defender automatikusan átadja a helyét, ha felteszel egy 3rd party vírusirtót. Miért akarod kikapcsolni?
-
Petrónius
aktív tag
válasz
newmoonlight #153441 üzenetére
Nem olyan bonyolult ez.
-
Petrónius
aktív tag
válasz
newmoonlight #153439 üzenetére
-
newmoonlight
senior tag
Sziasztok! Hogyan tudnám véglegesen (azaz a gép újbóli bekapcsolásakor nem automatikusan visszatérően) kikapcsolni a Defendert? Ezzel [link] a módszerrel próbáltam, de a gép újbóli bekapcsolásakor visszakapcsolódott.
-
molnarpeter
nagyúr
Nem induló rendszer javítása miatt próbáltam megállapítani a gépen lévő rendszer pontos verzióját. Program mappákat nézve látszott a külön x86 és x64 néhol, a Home/Pro kérdésben pedig segített innen egy trükk [link]
If gpedit.msc is missing in system 32 folder it is home. -
szkutyi
addikt
Sziasztok.megint én.
Rendszermegszakitasok 0.5 és 2%kozott fogja a procit ...megnéztem egy progival mi az a driver vagy valami ami elvileg sok hibát vagy mit produkál és elvileg ndis.sys van az élen..ahogy kihuzom a lan-t, a hiba számlálója megáll ..program szerint egyébként rendben van a gépen, de valami miatt valszeg azt az 1-2%-ot ez produkálja ....kell aggódnia vagy ez normális?köszi.
Szerk.: a progi neve amivel néztem: latencymon -
Csupingo
veterán
válasz
Fuvaros #153433 üzenetére
Melyik program alatt ilyen? Elvileg pl. skype-on belül is lehet ezt állítani, de gondolom a kamerához kapott programban is állítható, és azután talán az lesz az alapértelmezett és akkor már nem lesz fordított más programokban sem. (Sokszor adott programon belül is van ilyen lehetőség.)
Kéne hozzá kamera drivert keresned. -
Debilon
addikt
üdv!
próbálnám UEFI-re konvertálni a rendszert az mbr2gpt-vel, de azt a hibár írja:
Cannot Find Room for the EFI System Partition
mit kellene átméretezni vagy valami?
így néz ki a lemezkezelőben a dolog:
-
Fuvaros
senior tag
Tud valaki megoldást, X1 Yoga 2. gen. a kamera képe fordított, és semmi lehetőség tengelyesen átfordítani a bal-jobb oldalt. Driverek frissek. Win10. mi a megoldás? Van valami progi erre?
-
DS39
nagyúr
válasz
junior11 #153429 üzenetére
a lemezkezelőben amit ír, az nem lehet valós, a korábbi/jelenlegi "wim" fájl tuti rajta van. csak azt nem mutatja ott.
a korábban linkelt ms tool-lal el tudod rejteni, ha zavar. (ugyanazzal vissza is lehet csinálni, ha kellene, de szerintem az ms majd egy új kódon fogja kiadni a helyes patchet) -
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Kicsit off, de hátha valaki tud segíteni.
Vettem egy laptopot, telepített Win 10-el, 320 gb merevlemez, 1 partíción.
Megpróbáltam a windows beépített lemezkezelővel lezsugorítani a "C" meghajtót és csinálni mellé egy másik partíciót.
Természetesen nem jött össze, így most nem is indul el, mert nem látja az Op rendszert.
USB/lemez-ről való indítás az egyetlen megoldás?
A laptopon rajta van a matrica, annak a száma alapján ha letöltöm a telepítőt tudom újra aktíválni?
Köszi! -
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Nem tudom.bekapxsolni, és így nem is megy az smb megosztás
Nincs kedvem megint újra telepíteni..ötlet?
Köszi.
-
sz.j
nagyúr
válasz
efi99 #153410 üzenetére
Így van, pedig aránylag egyszerűen megoldható ...
Akit zavar (mint engem is) és nem akar addig várni míg az MS kiad egy javítottat az például a NIUBI Partition Editor progival növelheti a partíciót és ezt követően már le fog töltődni. Link-1, Link-2
-
tomkellner
újonc
Sziasztok!
Járt már valaki úgy Windows 10-nél, hogy vagy frissítés után vagy HD Tune teszt után egyszercsak pontosan 14 perc a boot idő??
Köszönöm! -
5leteseN
senior tag
válasz
Ryder62 #153412 üzenetére
Nekem az aktuális C: meghajtón 247GB szabad terület van!
Gondolom-remélem, hogy nem a pár-száz MB-os rendszer partícióra akar telepíteni valamit, mert azon természetesen nincs ennyi hely!A közben íródott hszben megjött a hír, hogy de, egy Msoft-gazdaságos méretezésű terület bizonyul kevésnek.
2 hét alatt (kb) nem sikerült kijavítani.
Gratulálnék Billiek. Valaki tudja a számát? -
Ryder62
őstag
válasz
Ryder62 #153412 üzenetére
Befrissítettem a rendszert, nem ment fel 4441 update.
Akkor ez most így marad.boborján2:
A január havi összesítő frissítésben van egy KB5034441 nevű frissítés amit a helyreállítási lemezre avagy recovery particionra akar tenni a Windows. De ez nagyon sokaknál hibára fut. A Microsoft hivatalos oldalán azt írja, hogy 250 MB szabad helynek kell lennie.
Sokak átméretezik a partíciót cmd-ben vagy más külsös programmal, hogy felmenjen ez az update. -
boborján2
aktív tag
Valaki összefoglalná pár szóban mi ez a partíció méret vs. frissítés hiba összefüggés?
-
-
Ryder62
őstag
500 MB-os helyreállítási partició elég a 4441 frissítéshez?
-
fater69
csendes tag
Köszönöm!
-
fater69
csendes tag
Sziasztok! Hogy lehet végleg kikapcsolni vagy tiltani a rendszer frissítéseket? Win10 Pro 22H2. Kétszer cseszte már szét a rendszerem, már nagyon unom. A regeditben van néhány lehetőség, nem értek hozzá. A szolgáltatásokban meg csak az egyik lehetőséget engedi, rendszergazdai módban is. Az meg nem elég. Előre is kösz! kép1 kép2
-
Az alapértelmezetten használt levelezőrendszer hozzárendelésében kérnék segítséget.
Az intézőben ha kiválasztok egy fájlt, akkor a jobb egérgomb lenyomásával előhozható választékban van egy olyan lehetőség, hogy Küldés.
Ha erre kattintok, akkor előjön egy újabb lista, amiben van olyan, hogy levél címzettje, elvileg így lehetne a kiválasztott fájlt egy levelezőprogram segítségével email mellékleteként elküldeni.
Csakhogy ide kattintve azt írja nekem, hogy "Nem található az elvégzendő művelettel társított levelezőprogram..."
De az istennek sem tudok ehhez a funkcióhoz levelezőprogramot társítani (ami jó lenne, ha a GoogleMail lenne, de akár a Hotmaillal is megelégednék
).
Szóval hogyan lehet a levélküldési funkcióhoz levelezőprogramot társítani?
-
adrew66
csendes tag
Nem sikerült semmi egyebet megfejtene, BSOD viewerrel nem is kapok kékhalált.
integrált GPU nincs
"DDU-ban (amit ugye safe modeban futtatsz) van opció hogy a Win ne tegyen fel semmit, Te tedd fel a friss drivert (azt már normál módban)."
tesztelve nem jó. amint felkerül a driver akár kézzel akár windows, crashel.
pcie 3.0 ában ugyan ez a helyzet mint 4.0
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen TV-t vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest