Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tpotyka #150759 üzenetére

    A "jogosultságok hiánya" továbbra sem világos, mivel ha a felhasználói fiók típusa rendszergazda helyett általános jogú felhasználó lenne, akkor eleve nem sikerült volna a parancssor és a PowerShell megnyitása sem rendszergazdaként (\system32), vagy max. csak pl. a rendszergazda jelszó megadása után.

    Felesleges volt az SFC és DISM parancsok futtatásához a 2 db PC, 2 db Windows "kímélés" végett, nyilván elég volt volna a vizsgálandó PC és Windows ehhez, de mindegy.

    A C rendszerpartión a hozzáférési engedélyeket nem feltétlen kellene "újraalkotni", mármint az alapértelmezett TrustedInstaller és SYSTEM csoportokat nyilván nem kellene módosítani, lecserélni.

    Arra értendő, ami világosan le lett írva, a Windows 10-re és az általános (Win32) + Microsoft Store-os (UWP) programokra, ahol az említett programoknak alapesetben eleve a C meghajtón van a helye, eleve oda települnek alapértelmezetten.

    A repair install során alapértelmezetten eleve megmarad a már telepített Windows-kiadás, ami ha a Home akkor értelemszerűen utána is Home lesz, ha Pro akkor Pro.
    Másik kiadásra váltani csak az említett probléma miatt felesleges, mivel nem kiadás függvénye. Na meg normál esetben értelemszerűen azt a Windows-kiadást kell használni, amihez van / lesz érvényes licenc, termékkulcs, ami ha Home akkor Home, ha Pro akkor Pro.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák