- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#73959936 #146898 üzenetére
Igazából arra voltam kíváncsi hogy mennyi VGA van benne, ill. hogy a az Asus gyári meghajtói vannak telepítve, vagy az általános (eszközgyártó) által biztosított.
Az is lehet hogy valamelyik Asus által biztosított + programot kellene telepíteni hozzá. Esetleg az Asus laptop topikban is kérdezz rá, hátha ott egyből rávágják a választ.
-
törölt tag
válasz
cigam #146889 üzenetére
első kettő
harmadik? sajnos sejtelmem sincs miket és hová tekergettem el az eredmény érdekében, ami nulla...
lapos: új asus x712ea-au693 (tudom sokan nem szeretik az x volna miatt) a win10-et rendszergazda telepítette utólag, de már frissítettem az ideivel, naprakész. programok? semmi játék, csak f-.secure, ms office, meg pdf kezelő, meg videólejátszó.
szóval semmi olyant, ami ezt okozhatná...már csak azért is érdekes a dolog, mert ugye nincs beállítva alvás/hibernálás és azt mondja az eseménynapló, hogy a rendszer kisfogyasztású állapotból kel életre, aminek a forrása ismeretlen....
-
-
-
King Unique
titán
válasz
GTR222HUN #146893 üzenetére
A nem megfelelő telepítés eredménye, az SSD helyett a HDD-re kerültek a rendszer számára fenntartott kicsi partíciók, ezért nem bootol a HDD eltávolítása után a Windows 10 (példa).
Ha BIOS/MBR séma szerinti telepítés, akkor jó esetben még viszonylag egyszerűen megoldható a rendszerindítás javítása (példa), ellenben ha UEFI/GPT szerinti és a HDD-re került az EFI-rendszerpartíció is, akkor már macerásabb. -
GTR222HUN
csendes tag
Sziasztok!
A gépemben egy m.2 SSD-n van telepítve egy win10 , mellette egy 320-as és egy 1TB-os HDD szolgál adattárolásra, mind a kettő egy az egyben költözött az előző konfigomból ebbe a gépbe. A minap a 320-as HDD-t le akartam cserélni egy szintén 1 terásra, át is másoltam mindent amit kellett, majd a 320-as vinyót kivettem. Ezek után a gép nem talált bootolható eszközt, holott az összes meghajtót észlelte a rendszer. Bios reset, rendszer SSD másik slotba, bármit próbáltam, semmi. Utolsó ötletemként visszaállítottam az utolsó állapotot amikor működött a gép, tehát visszaraktam a 320-as HDD-t is a rendszerbe, meglepetésemre egyből indult a windows is.
Nem tudom mi lehet az összefüggés a kettő között, tehát csak akkor indul a windows, ha az a HDD is csatlakoztatva van.
Gondolom ha újratelepíteném a gépet úgy, hogy nincsenek bent a HDD-k, ez a helyzet megoldódna, de örülnék ha lenne más út is.
Az alaplap egyébként egy Gigabyte B550M DS3H
Köszi előre is -
Lenry
félisten
válasz
tordaitibi #146888 üzenetére
nagyobb Windows frissítés. ez sajnos ilyen, ha szűkösek az erőforrások, de hagyd úgy éjszakára, majd végez.
-
Ebből ki lehet deríteni valamit, mi okozta a gép újraindulását? Dell optiplex 7060 sff.
- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event"> - <System> <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" /> <EventID>41</EventID> <Version>8</Version> <Level>1</Level> <Task>63</Task> <Opcode>0</Opcode> <Keywords>0x8000400000000002</Keywords> <TimeCreated SystemTime="2022-12-06T13:28:38.3502693Z" /> <EventRecordID>3771</EventRecordID> <Correlation /> <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" /> <Channel>System</Channel> <Computer>DESKTOP-NBT7VTL</Computer> <Security UserID="S-1-5-18" /> </System> - <EventData> <Data Name="BugcheckCode">292</Data> <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data> <Data Name="BugcheckParameter2">0xffffb8030808c028</Data> <Data Name="BugcheckParameter3">0xfe000000</Data> <Data Name="BugcheckParameter4">0x801136</Data> <Data Name="SleepInProgress">0</Data> <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data> <Data Name="BootAppStatus">0</Data> <Data Name="Checkpoint">0</Data> <Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data> <Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">5</Data> <Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data> <Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data> <Data Name="CheckpointStatus">0</Data> <Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data> <Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data> </EventData> </Event>
Köszönöm szépen!
-
válasz
#73959936 #146881 üzenetére
hogyan kell beállítani az energiagazdálkodást, mivel csak energiahatékony séma van rajta.
Sehogyan. MIért kellene eltekerni bármire?
Le és feltöltés is megy a laposon, így nem tudom, hogy alvást kell-e/lehet-e engedélyezni vagy sem.
Ha alszik, akkor nem megy a le és feltöltés. Innentől kezdve neked kell tudni, hogy altatni akarod, vagy le/fel tölteni.
a képernyő a beállított idő után kikapcsol, de másfél perc után bekapcsol
Ez egy érdekes probléma, de rendszer szétvackolása előtt kellett volna feltenni ezt a kérdést. Még csak azt sem írtad le miket tekergettél el és hogyan, hogy megszüntesd a problémát.
Pl. Milyen lapot, honnan beszerzett W10-el? Milyen programokat telepítettél rá?tordaitibi
Kukkants be az eseménynaplóba: Applications and Service Logs > Microsoft > Windows > WMI ActivityItt talán meglátod mi a hasfájása. Az MS-re hagytad a drivereket, vagy te szuszakoltál fel rá valamit?
-
Ezzel lehet valamit csinálni,
3 napja van, a gépen semmi változás nem történt és 3 napja 35-40%-ot eszik a prociból a Windows Management Instrumentation. Nem tudom mi ez, lelőni nem lehet, soha nem hagyja abba, a kép készítésekor már 6 órája futott a Win vagyis nem hajlandó befejezni magát.
Van erre valami gyógyszer hogy ne egye meg a szerencsétlen Celeron erőforrásainak majdnem a felét?
-
törölt tag
erre valaki ?
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal, hogy ha 2 vagy 3 monitor van a gépére kötve, akkor ha a monitorok elmennek standby-ba, utána a program ablakok átkerülnek az elsődleges monitorról egy másikra? WIN+Shift+nyilakkal ugyan visszahozható könnyen, engem mégis zavar ez. Ráadásul nem is mindig történik ez. Mi lehet az oka?
Köszi -
Ablakos
őstag
Milyen megoldás lehetséges, hogy hiányzó hálózati meghajtók esetén (leállított kiszolgáló), az explorer ne fagyjon, ne legyen végtelen hálózati meghajtó keresés?
-
törölt tag
sziasztok.
új notebook, bajom van - így segítség kellene, mert:
nem tudom hogyan kell beállítani az energiagazdálkodást, mivel csak energiahatékony séma van rajta. Le és feltöltés is megy a laposon, így nem tudom, hogy alvást kell-e/lehet-e engedélyezni vagy sem.
másrészt: a képernyő a beállított idő után kikapcsol, de másfél perc után bekapcsol, ezt követően újból x perc után ki, aztán már nem kapcsol vissza. Eszközkezelőben leellenőriztem, így vagy ki van kapcsolva az energiagazdálkodás fülön az egyes eszközök felébresztési lehetősége, vagy nincs ilyen fül. Végigpróbáltam az összes itt és neten fellelhető parancssori utasítást, amivel ki lehetne deríteni mi is okozza, sőt eseménynaplót is túrtam, nem értem miért kapcsol vissza a képernyő....
kérlek segítsetek
-
-
-
m_kovacs
tag
válasz
cigam #146864 üzenetére
a beillesztett képen pirossal van írva a hibaüzenet. ezek az IP-k a belső hálózatom részei.
az átjáró pl. a ZTE ONT címe.
előnyben részesített DNS általában vagy google, vagy más hasonló szolgáltató szokott lenni.
Azt, hogy miért nem akarok használni DHCP-t, azt igen hosszú lenne leírni.(nem is biztos, hogy ebbe a fórumba illik)
tisztelettel m_kovacs -
-
malibu
tag
Sziasztok!
1-2 hete állandóan leáll a gép váratlanul. Tápra gyanakszom, de gyanús, mert szinte mindig photoshop használata közben történik. Lehet grafikus kártya is, vagy annak a tápellátása, vagy bármi...Nem PS hiba lehet, mert több verziónál is ezt csinálja. Videókártya driverét frissítettem azóta, de nem lett jobb.
Ezeket a hibákat látom ilyenkor az eseménynaplóban
FIGYELMEZTETÉS: DistributedCOM 10016
KRITIKUS: Kernel-Power 41(63) Ez már a váratlan leállás utáni újraindítás lehet, de nem tudom...
FIGYELMEZTETÉS: Kernel PnP 219(212) "The driver \Driver\WudfRd failed to load for the device ROOT\SPACEDESK_GRAPHICS_ADAPTER\0000."
HIBA: Service Control Manager 7009 "Letelt egy időkorlát (45000 ms) a(z) IBMPMSVC szolgáltatás kapcsolódására való várakozás közben."
Mi lehet a baj? Találkozott már hasonlóval valaki? Kicsit idegesítő amikor fotósként sok 1000 képet kellene kiretusálnom. Mellette az éppen PS mentés alatt lévő kép sérül, használhatatlanná válik szóval mindenből biztonsági másolatot kell csinálnom munka előtt.
-
-
Hooper
őstag
-
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
win verziók között van erőforrás kezelési eltérés?
(Win10 enterprise ltsc fut)
Munkára használom, Lightroom fut rajta. Ami procit 100on pörgeti sokszor. Akadozik is szerkesztés közben. A gond csak az 12gen i7 12700K-t 32gb rammal NVME ssdkkel nem gondolom h ennyire meg kéne akasztania a LRnek.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Tippmix
- Hyundai, Kia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VoIP telefonálás
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest