Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoz

    őstag

    válasz egykori #120883 üzenetére

    Az általam említett 840-esnél is bazi lassan indult a gép. Azt gondoltam, hogy vinyó van benne. Szétszedem, jéé ez itt egy SSD, akkor meg mi a f...? Rémlett a lassulós történet, rákerestem, igen a Samsung 840 volt az. Rákerestem a javított fw-re, igen fel volt már telepítve.
    Átklónoztam az SSD-t egy újra, több óráig eltartott, helyenként 10 mega/sec-re is beesett a sebesség...
    Új SSD-vel a gép száguld. A megmaradt 840-est el kezdtem tesztelgetni, annak a végeredményét írtam korábban.

    Arra tippelek, hogy ez a helyzet nálad is. Induláskor leginkább olyan fájlokat tölt be, amik egyszer régen fel lettek írva, és azóta nem változtak. Amikor használod, a legtöbb program folyton frissül, így újra van írva. Lapozófájl folyton újra van írva. Általad éppen használt adatok, valószínűleg szintén nem túl régen lettek elmentve.
    Ha gyorsindítást használsz, akkor a memóriát kiírja a hibernációs fájlba, így aztán induláskor frissen írt adatot tölt be.

    Ezért javaslom, hogy nézzél meg egy teljes olvasás tesztet (az biztosan nem bánt semmit), és nézd végig a sebesség grafikont, ha vannak benne csúnya beszakadások, akkor az a helyzet amire tippelek.

    Az említett gép után még több másik 840-es is befutott hozzám, szintén bazira lelassulva. Itt már egyből az újraírós trükkel kezdtem.

Új hozzászólás Aktív témák