- Mozilla Firefox
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debian GNU/Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen switch-et vegyek?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Clemi #113691 üzenetére
Azért, mert vsz nem megfelelően csináltad. De amúgy megoldható, lásd az alábbi leírást, annál pirossal aláhúzva ezen és ezen lépéseket a tulajdonos cseréjére és az öröklődés beállítására. Illetve nem kell egyenként, mappánként ezt végigzongorázni, megoldható egyből a teljes meghajtón.
-
Istyu74
aktív tag
-
-
Cs1csó
félisten
válasz liszi70 #113705 üzenetére
Egy füst alatt mindegyikből telepíti a legfrissebbet. Ha egy programnak szüksége lesz rá akkor már nem kell telepíteni, sokszor pl. játéktelepítők mellé is be vannak ezek téve de előfordul, hogy régebbi verziók így azokat nem kell telepíteni. + az MSI AB telepítése során felteszi a DirctX-eket úgyhogy nincs olyan játék vagy program ami ne indulna le, valamilyen hiányzó komponensre hivatkozva.
-
JohnD
tag
Itt is megkérdezem:
Hali! Látatlanban mit mondanátok erre:
ASUS PRIME A320M-K alaplapos rendszer Windows 10-zel néha váratlanul újraindul (pendrive-ra másolásnál pl.)
Proci: AMD 200GE
Ram: 2*4GB DDR4 2400MHz Kingston
Videokártya: GigaByte GeForce GTX 750 Ti 2GB
Táp: CTG-450-80P - Chieftec kb. 10-15 éves
HDD: Samsung 500GB Sata (HD503HI) - ennek a kondíciója 99%-os mert a HD Sentinel szerint van 2 gyenge szektor, bár a CHKDSK hibát nem talál. Ez az állapot egyébként beállt, egyelőre nem is romlik.
A Windows Memória Diagnosztika nem talált hibát.
AIDA Stress tesztnél a proci 45 fok (ha jól emlékszem) felé nem ment és közben nem fagyott.
Videokártyát is néztem FurMarkkal, nem volt gond. Elért egy 60 akárhány fokot és nem ment feljebb.
Az alaplap BIOS-át frissítettem Version 5409-re, nem volt gond a folyamat közben.
Nincs most nálam a gép, nem biztos, hogy tudok konkrétabbakat mondani.Köszi!
-
VeryByte
őstag
Szisztok,
Windows 7 - Windows 10 verzióváltás, friss Windows 10 telepítés most kevésbé járható (telepített szoftverek miatt).
A verziófrissítés Windows 7 alól indítva elindul, első újraindítás megvan, majd utána 30 % körül (esetleg második újraindítás után, de erre most nem emlékszem) fekete képernyő ami "villog". Kétszer kinyomva visszajön a Windows 7 0xC1900101 – 0x30017 hibával.
Találkozott már valaki ilyennel?"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
Zoz
őstag
válasz VeryByte #113709 üzenetére
Milyen gép?
Általános ötlet: drivereket, főleg a VGA-t letörölni frissítés előtt. Ha esetleg laptopról van szó, ahol két VGA van, ott letiltani a külön VGA-t maradjon csak a prociba integrált (a frissítés idejére).
Vírusirtók szintén okozhatnak összeakadást, azt is érdemes lehet leszedni.
Ha régi gép, érdemes lehet BIOS-t frissíteni is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz alratar #113707 üzenetére
1. WIN gomb, kezd el begépelni, hogy store
2. "válassza ki, hogy a rendszer honnan telepítse az alkalmazásokat"
3. átállítod BÁRHONNAN-raMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
őstag
Üdv all!
Ilyen olcsóság létezik? Mert ha igen akkor letenném az Office 2007-et is - bár gondom nincs vele
A másik hogy Win10-en alapból elérhetőek a régi kinézetek vagy azokat is le kell tölteni valahonnan? Legalább egy W7 skin kellene, de ha van még XP avagy 95/98 skin még hozzá az se lenne baj.
Köszi előre is!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
VGYke
addikt
Akit érdekel ezen problémám (AMD Cleanup Utility futtatás utáni) megoldása, leírom hogyan történt, hát ha hasznos lesz.
Amikor telepítjük a win10-et azon belül a fiókokat, e-mail és az e-amil-hez kötött jelszót adunk meg.
A fiókokba bejelentkezést a későbbiekben meg lehet változtatni egyedi PIN kódra, én ezt tettem.
Az AMD Cleanup Utility (ha igent választasz), csökkentett módban indítja újra a gépet.
Csökkentett módban viszont nem működik a felhasználóhoz társított PIN kód, az eredetileg megadott e-mail-hez társított jelszóval lehet csak belépni!
Ennyi volt a titok![ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-szabi-
őstag
Hi
Érdekelne a véleményetek képernyőkímélővel kapcsolatban.
Nálam képek vetítésére a windows minimalista funkciós lehetősége adott:Ezzel szemben az interneten ezt találtam:
Ha szerintetek ez szintén gyári képernyőkímélő akkor, hogy lehet előcsalni?
Előre is köszi.üdv
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Windows 10-nek a Defenderje elegendő védelmet nyújt egy átlagos felhasználónak? Mert nekem fent van az avast az asztali gépemen, de notin pl nincs. Szükséges lenne a notira is felrakni, vagy elegendő amit a win 10 alapból nyújt? Vagy mi az ami a Defendernek a hiányossága? Malware, trójai vagy ilyenekre gondolok.
Üdv: Fishor
-
félisten
válasz -szabi- #113714 üzenetére
Az alsó, az a Photo Gallery (képgaléria) beállításai, ami nem elérhető alapban W10-en sem. Ez a bizonyos Photo Gallery része volt a Windows Essentials csomagnak, ami ha fel lett telepítve, akkor már megjelent a választható elemek közt.
Hivatalosan nem elérhető...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
mm89
őstag
válasz krealon #113637 üzenetére
Nem type C, ez egy kb 2 éves gép, alsó közép kategória. Most nem tudom pontosan a típust mert nem vagyok a közelében. Hardver hibát kizárnám.
Majd ha lesz időm egy live linuxot akarok bootolni hogy úgy tölt e.PitLee
Próbáltam, kivettem az akkut meg vissza, de semmi.
Eszközkezelőben tiltottam, engedélyeztem, eltávolítottam az akku drivert (nem tudom a pontos nevét, kettő is van), majd a Windows felrakta magának újból, de az se segített.
Jelzett az update egy nagyobb frissítést, valami új verzió, azt szeretném felrakni hátha megoldja, de nem telepíti mert ugye azt hiszi hogy nincs töltőn, így nem telepít.
Akkut kivéve meg be se kapcsol a gép.
Egyébként kikapcsolva feltöltés után kb 3 órát elmegy akkuról.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
-szabi-
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #113716 üzenetére
A cikk ahonnan szedtem csak ezt az apróságot felejtette el leírni.
Köszi az infót.
Esetleg tudsz olyat ajánlani ami pan&zoom tudja a képeket vetíteni és a képváltáshoz több effektus is van?
üdv -
timelord1987
őstag
Sziasztok!
Tudtok segíteni az alábbi két dologban?
1) A számítógépem pár napja, amikor bekapcsolom, akkor kiírja, hogy milyen processzor, memória, stb. található benne. Korábban ezt csak újraindításkor tette. A gyors boot be van kapcsolva. Mitől lehet ez? (Windows 10 van rajta)
2) A vezérlőpult/energia gazdálkodási lehetőségek/séma beállításainak módosítása/speciális energiaellátási beállítások módosításánál az Intel(R) grafikus beállításoknál a "beállítások" szónál az ékezetek nem jelennek meg rendesen, furcsa karakterek vannak az ékezetek helyén. Mitől lehet? Okozhatja valamilyen kártevő? A Windows Defender nem talált semmit.
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
MM-ből lett vásárolva egy Lenovo noti. A számítógépnevet át tudtam írni, de a LENOVO felhasználónevet sehol nem találom hol lehetne módosítani. Amit a google meg a gép ajánl, hogy számítógépkezelőnél nincs fiókra felhasználóra utaló lehetőség. Meg az Usersbe ahova menti a dokumentumokat az is MM mappa. Hogyan lehet ezeket átnevezni úgy, hogy nem akarok másik fiókot létrehozni, meg jelszót sem akarom hogy kérjen bejelentkezéskor? Még a felhasználónév annyira nem is zavaró, de az usersben át lehet simán nevezni pl az mm mappát?
Üdv: Fishor
-
Armagedown
őstag
válasz Fishor #113715 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy jobban fogja a gépet, ha egy fotókkal teli mappát nyitsz meg, akkor eléggé akadozik, míg Avastal nem, programfájlok esetén ugyanez a helyzet, sőt, ott még jobban akad.
Több géppel is próbáltam és mindegyiken ezt csinálja a Defender, a teljesítménye csapnivaló.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
titán
válasz Armagedown #113724 üzenetére
Nálam soha nem akad a mappák megnyitása, pedig vannak rengeteg képet tartalmazó mappák is például.
-
Zoz
őstag
válasz Fishor #113722 üzenetére
Users-ben lévő felhasználói mappát sehogy nem lehet átnevezni, ha a felhasználót átnevezed akkor is marad. (Ha erőszakkal mégis átnevezed, akkor jól összedől a rendszer, mert millió helyre be van jegyezve a registrybe a hivatkozások).
Egyetlen megoldás: létrehozol egy új helyi felhasználót a neked szimpatikus névvel, a régiből átmásolod ami kell, aztán törlöd. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
Hosszú évek után most tértem át a Thunderbird levelezőről (komoly adatvesztést csinált nekem az offline tárolt emailekkel) az Office 2019-be épített outlook levelező kliens használatára.Két számomra nem kicsi hülyeséggel küzdök. Az első amihez semmilyen támpontot nem találok, az a postafiók tartalmának azonnali változása, ha üzenet érkezik, ahogy a telefonomon. Az outlook kliens csak bizonyos időközönként frissít és nem tudom hol kellene ezt átállítani.
A másik, az archiv mappa megjelenítése. a telefonon futó kliensben ott az archive mappa, benne az archivált (mondjuk tök feleslegesen) emailekkel, de az asztali kliensben ezeket a leveleket sehonnan nem tudom előszedni, (pedig be van jelölve a megjelenítése, ahogy a képen látszik) nincs sem archive sem összes mappa megjelenítés. Az online felületen, legalább az összes email között megvannak azok a levelek, de azon kívül csak a telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Armagedown #113728 üzenetére
Core i5 4590.
-
-
titán
válasz Armagedown #113733 üzenetére
Kipróbálom majd egy i3 4150-es procival rendelkező gépen ugyanezeket a fotós mappákat.
-
-
titán
-
alratar
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #113711 üzenetére
Ez volt a megoldás, köszönöm szépen.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
titán
válasz Armagedown #113735 üzenetére
Lehet a háttértár töketlenkedik nálad. Nézted a procihasználatot miközben akadozott az intéző?
-
Doky586
nagyúr
Tudja valaki hogy lehet újra bekepcsolni az USB lemezek esetén az írási gyorsítótárat minden új pendrivera vonatkozólag. Úgy hogy ha haver hoz egy pendriveot ez legyen az alapértelmezés bedugás után:
Ne kelljen minden új pennél átállítani és újraindítani emiatt a gépet. Sajnos írási gyorsítótár nélkül iszonyú lassú a pen.[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz Doky586 #113739 üzenetére
Gyorsítótárral pontosan ugyanannyi ideig tart a másolás, mint anélkül, csak az intézőben úgy látszik, hogy kész jóval előbb, de attól még a gyorsítótárból a pendrájvra írja az adatokat a háttérben. Ha ekkor lehúzod a pent, akkor láthatod, hogy a másolás nincs még kész
-
Armagedown
őstag
válasz Lauda #113738 üzenetére
1 teljes magot használt ilyenkor az Antimalware Service Executable.
Ha a háttértártal volna probléma, akkor az Avast nem oldotta volna meg ezt az akadozást.
Nem értem, hogy a tényeket miért kell tagadni, ennyire nem kell fanatikusnak lenni.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
titán
válasz Armagedown #113741 üzenetére
Használd akkor az avastot.
Nem értem, hogy a tényeket miért kell tagadni, ennyire nem kell fanatikusnak lenni.
Ezt nem nagyon értem kinek címezted, vagy miért nekem. -
Cs1csó
félisten
válasz Lauda #113742 üzenetére
Az Avast-al kapcsolatban most várakozó állásponton vagyok: van új privacy remélhetőleg a botrányból is tanultak, még nem temetem őket de ha ezután is telibeXarják a dolgokat akkor önmagában a megfelelő védelmi képességük ellenére sem fogom ajánlani őket.
Túl sok amit csinálnak, pl. írta valaki, hogy a fizetős változatban is folyamatosan jöttek a hülye ajánlatok, hogy vegye meg a többi terméküket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Armagedown #113741 üzenetére
A Windows-nak, a Defendernek kell (erősen ajánlott) egy SSD, amúgy rendben van. Láttam már olyan türelmes embert, 5400 RPM HDD laptopon ezres nagyságrendű fotós mappát nyitott meg extra nagy bélyegképekkel. (Avast csak akkor, ha nem zavar a cég simliskedése)
-
Armagedown
őstag
válasz Lauda #113742 üzenetére
Igen, azt használom, mert gyorsabb, mint a Defender.
Bár tény, hogy vannak aljas húzásai, ezeket az ismert dolgokat én nem tagadom le, mintha nem is volna ilyen, pl frissítés után néha feldob egy ablak, amin van egy checkbox, hogy telepítí a Chromot és beállítja alapértelmezettnek, ha ezt anélkül zárom be, hogy kivenném a checkboxot, akkor telepíti is.
Meg néha van egy ilyen scareware üzenet, hogy veszélynek vagyok kitéve, mert az oldalak látják az IPmet, veszélynek vagyok kitéve, fizessek elő valami vpnre.
"Avast csak akkor, ha nem zavar a cég simliskedése"
#113744 A Windows 10 nem simliskedik?
35 MB adatot továbbít, amikor először bekapcsolod a webcamerád.
Szerintem felmérést készítenek a webkamerák minőségéről, más dolog nem lehet emögött[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Armagedown #113745 üzenetére
Oprendszerből kevés van, AV termékből választhatsz kevésbé simliset. Egyébként gépházban állítsd basic-re a Win10 telemetriát és akkor csak eszközadatokat küld kompatibilitáshoz, bugfixekhez, illetve időnként törölheted még ezt is. Ez sehol nincs az Avast módszereihez képest.
-
ЯΞD
senior tag
Olyan kérdésem lenne mért van az, hogy ha mondjuk start gép leállítására nyomok akkor tököl kb 20+ sec. Míg másik gépemen meg más gépeken kettőt pislantok és ki is kapcsolt.
Mindegyik gépen ki van kapcsolva a hibernálás! -
Doky586
nagyúr
válasz norba69 #113748 üzenetére
Már egy install pendriveon is több mint 1000 db file+könyvtár van. Ezt azért nem tömöríthetem be.. [kép]
Egyébként inkább a DISM parancs idejét mérd meg SDD-re irányítva vagy közvetlen pendrivera cache nélkül. [link] 2.fejezet szerint. Nálad mekkora a különbség? Pedig hatalmas fileokkal dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest