Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
uriember
aktív tag
válasz rayoliviero #101097 üzenetére
asztal-jobb klikk-nézet-ikonok rácshoz igazítása-rendezés-újraindítás- nálam rendbe tette.
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
-
rayoliviero
veterán
Az mitől lehet, hogy minden gép újraindításkor az ikonok átrendeződnek? Utána visszahelyezem, ahova én szeretném, de újraindítás után ismét mashol lesznek.
-
-
törölt tag
Talán MS jelezze gépházban valójában mi is van.
Nem lockolta. "Vadiúj laptop örülés, bekapcsolja elfordul tábla felé"
Tudod amíg forog bootnál a Win karika, elfordult két percre. Mindegy, hagyjuk. Kocka fejjel nehéz user eseteket megérteni.
(#101074) Szmörre: szoktam nézni a JenTwittert és a win10 subredditet, örülök amikor javítás van és idén több dologban beadták a derekukat, pl. a WU már nem olyan makacs. A probléma az régen rossz feedbacket kell adni magától értetődő dolgokról. Példa: 1809-nél az új Snip & Sketch app volt az egyik új feature, viszont nem tudott ablakot vágni mint a régi Snipping Tool. Ez nálam igénytelenség, aztán panaszok után 1903-ra pótolták az elmaradást büszkén hogy ők mennyire figyelnek a véleményekre. Pincér most már hoz a vendégnek kanalat is a leveshez. Szuper, feedback nélkül nem gondoltak volna rá?
Nem akarom tovább a topikban ragozni, ha érdekel további példák itt egy képen: [kép]
(tipp: hiába PNG, ne a Win10 default Fényképekkel nyisd meg, mivel az születése óta bugos fos és nem foglalkoznak vele, ezért abban homályos a szöveg. Normális képnézővel akár jó öreg Paintben megnyitva hibátlan. Úgy látszik négy év alatt nekik nem tűnt fel és még nem született elég feedback jó lenne a rendszer képnézője el tudná látni a funkcióját.)[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Valaki tudna valami megoldást arra, h ha egy képet megnyitva rámegyek h márpedig én a jövőben is ezzel a programmal akarom megnyitni, akkor jegyezze is meg?
-
Chaser
legenda
nem, 10 van a gépen, és 8 pro a licensz, de az egyik gép aktiválta a 10-et a szemem előtt, magától, egy frissítéssel karöltve, a másik nem, csak frissített, és hibakódot nyom, telefonálást tudom, köszönöm, az érdekelt volna mi a hivatalos álláspont és mért aktiválódik egyiknél ha másiknál nem, vagy fordítva ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zoz
őstag
válasz Chaser #101086 üzenetére
Hivatalosan nem lehet frissíteni, gyakorlatilag meg igen.
Érdekes az a nem aktiválódó gép... biztosan az a windows volt rajta aminek a kódja a BIOS-ban van? Láttam már olyat, hogy csak azért is virágboltit raktak fel...
Esetleg meg kéne próbálni egy tiszta telepítést, elvileg a telepítő nem is fog kulcsot kérni, ha talál BIOS kódot.Másik lehetőség a telefonos aktiválás, ott van olyan rész ahol hibakódot kérdeznek.
-
Chaser
legenda
olvastam az összefoglalót, win8-10 upgrade érdekel, de nem világos
ha jól értem már nem lehet frissíteni róla? van itt 2 uo. gép, 4 genes haswell notebook, w10-zel, az egyiken aktiválta magát a 10 - nagyon aranyosan, mert rákérdezett telepíthet-e frissítést, mondtam nem, leraktam a épet készenlétbe, erre két perc múlva már telepítette ( : akkor még nem tudtam mit, de mikor megnéztem a wint már aktivált volt -, a másig gép viszont nem aktiválódik, több mint 24 órája online, viszont a win frissült, aktiváláskor hibát dob, biosba égetett digitális licensz van a gépeken w8 prohoz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Geth
veterán
válasz borix #101078 üzenetére
Ööö ha van fogalma, akkor miért nem nézte meg a hibánál linkelt oldalt (amit egyébként a gugli is kiad ha rákeres)? Ott linkelve van az MS leírás is, ahol többféle módszer leírása közül választhat a Credential Guard állítgatására.
Lehet hogy van fogalma, de akkor vagy nem tud keresni, vagy nem tud olvasni, vagy lusta, vagy ezek kombinációja[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz King Unique #101077 üzenetére
Nincs semmi olyan ami vírus lenne,egy gyanús valami volt de azt anno töröltem,Köszi a leírást holnap átolvasom.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Dumi86
senior tag
válasz Apollo17hu #101079 üzenetére
Szia. Lehetséges hogy a Bitdefender lesz a ludas. Esetleg még nem kompatibilis a 1903 al.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
Érted a viccet, ilyen banális dologra hányszor kell parancssoros powercfg videoconlock kocka megoldást beírnod?
Próbáltam segíteni, említettem neki a félmegoldás monitor "never" és majd gépestül elalszik dolgot ami csak pár kattintás, de a kérdezőnek kellett a default 10 perc. Így csak a parancssor vagy regedit turkálás marad.
(Tőlem gyakran kérdezik, ha a kockavilágból kilépünk normál hétköznapi user világba: legutóbb nyelviskolában tanító ismerős. Vadiúj laptop örülés, bekapcsolja elfordul tábla felé felírni az anyagot, visszafordul teljes sötétség fogadja és ez alatt nem az osztályt értette.
Első reakciója természetesen oh shit máris elromlott az új masina. Ösztönből szóközre tenyerelés, van kép megnyugszik.
Settings-ben próbál utánanézni, a Display menüpontban nem találja (miért is lenne ott MS logikával, az advanced display settings-re is hiába kattint), de nem adja fel kattintgat még. Örül a Power & Sleep-nél talált Monitor opciót, viszont ott 10 perc van, és ő nem tíz percig fordított hátat csak kettőig. Nem érti. Utalás sincsen ott a záróképernyőre más szabály vonatkozik. Sem a lock screen menüben. Érted a második viccet a nem kocka emberek reakciója erre természetesen az, hogy ez így butaság MS-től?
Ha számodra ez sírás, amilyen magyarázkodások vannak azt nevezzük MS seggnyalásnak.
Nem mindenki kocka tudjon az íratlan szabály 1 perc lock screen dologról. Ezért nem is parancssor és regedit témát hozom fel nekik, hanem a gyorsabb gépházban kattintásos félmegoldást.) -
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Kérlek, irányítsatok át, ha nem jó helyen teszem fel a kérdést, a problémám az, hogy napok óta közel maximumon van a memóriahasználat, és a processzor is pörög, amit semmi nem indokol.
Win10 64bit, alig fut alkalmazás, mégis az alábbit tapasztalom:
Onnan vettem észre, hogy youtube-on elkezdtek beszaggatni a videók.
Valakinek van ötlete, hogy mitől lehet, ill. mit lehet tenni?
-
King Unique
titán
válasz Pityu. #101073 üzenetére
A mellékelt screenshot alapján az látszik, hogy a Defender akciózik... A mappavédelem nincsen bekapcsolva, beállítva az adott mappákra? Ha a fájlokat esetleg karanténozta, akkor meg van lehetőség az engedélyezésre, visszaállításra, kivételekhez lehet adni stb. Feltéve, hogy tiszták és minden rendben van velük, mert ellenkező esetben nyilván nem javasolt.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
-
törölt tag
válasz #86564352 #101066 üzenetére
Ha zárolod, mert otthagyod a gépet, akkor miért csodálkozol, hogy nem vonatkozik rá az a beállítás? Telefonon pontosan ugyanez van. Hiába állítod a képernyő kikapcsolását 10 percre, ha zárolod, akkor kikapcsolja. Inkább az tűnhet fel az embernek, hogy erre nincs külön beállítás, de általában azért zárolják a gépet, mert otthagyják, tehát mindegy.
De akkor még egyszer: nem arról az egy dologról van szó, hanem arról, hogy miért nem kerül be egy rakás dolog a gépházba. Most éppen ez, máskor az, mások szerint amaz, és már tele is van szórva az egész. Ezért szűrik a visszajelzésekkel. Ezeket pedig olvassák, a blogokban rendszeresen említik, Redditen Jen Gentleman szintén mindig kéri, vagy mondja, hogy a feedback alapján min módosítottak, stb. A telemetria alapján tudják, hogy mit nem használsz, de azt nem, hogy mit hiányolsz. Hiába írod ide, ezt nem olvassák azok, akik változtatni is tudnának rajta.
AzŐsgén2: Az MCT-vel nyugodtan csinálhatsz egy telepítőt pendrive-ra, ami biztosan friss lesz. Lemezen általában elavult build van.
-
nagyúr
"hackintosh-nak nézz utána"
Jó, hát "hack"-elni mindent meg lehet.
"Annyira azért nincs "titkolva".
powercfg /qh"Nincs titkolva a szakmabelieknek, hozzáértőknek, és mondjuk a fórumozó hobbipécéseknek, ami a felhasználók kb. 10%-a lehet. A maradék 90-nek fogalma sincs a registryről, a Power Shellről, de még a csoportházirendszerkesztőről sem, így bizony számukra igencsak titok marad jó néhány, számukra is hasznos beállítási lehetőség.
-
AzŐsgén2
tag
Üdv!
Tudnátok nekem egy olyan programot mondani, amivel USB-re tudok kiírni egy Win10 DVD-ről egy lemezképfájlt recoveryhez? Nem akarom most emiatt szétszedni a gépet, hogy rádugjak egy DVD meghajtót, túl körülményes lenne, viszont a laptopon kitudnám írni USB-re a Win-t.
Köszi!Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Heroes fan
őstag
Megvan a hiba a tápegység szépen kinyírja az egész gépet.
-
törölt tag
válasz #54072192 #101065 üzenetére
Vagy legalább írnák oda zárójelben kedves user hiába állít be 10 percet a monitor alvására, a záróképernyőre nem vonatkozik, mert így csak csodálkozás van mi a faszért sötétül el 1 perc után.
A feedback rendszert inkább ne firtassuk, adatokat veszélyeztető feedbackben dokumentált insider bugokkal simán kiadtak éles rendszert és ha félóra használat alatt látható látványos bugokkal nem törődnek 1-2 éven át sem, akkor pusztába kiáltott szó. Forgassák újra a Game of Thrones finálét című online petíciókkal van egy szinten a hatékonysága. -
törölt tag
válasz liszi70 #101059 üzenetére
Az is mind a rendszer része, minden infót ismer, csak nem írja ki. Ezt csak azért hoztam példának, mert másnak más igényei vannak, a posztolónak azok voltak annyira fontosak. Nagyon sok ilyen van, hogy még mit rakjanak be, meg hova.
Engem nem zavarna, ha bekerülne alapból amit most mondasz, de ugye az volt a kérdés, hogy miért nincs ott valami, ami amúgy elérhető a rendszerben. Mert túlzsúfolt lenne, ha minden bekerülne, ami már ott van, és valakinek hasznos lenne. Ha meg nem minden kerül be, akkor miért nem X került be. Nem lehet mindenkinek megfelelni, és mint mondtam, nem valószínű, hogy ez sokakat érdekelne. De jelezd nekik, ha elég sok pontot kap, akkor tuti berakják.A Linuxosoknak az ilyesmi egyáltalán nem ismeretlen, nem is ezért állnak át, az OS X-ről is sokaknak megvan a véleménye. Kinek mi.
-
Zoz
őstag
válasz liszi70 #101059 üzenetére
Eleve az a kérdés, hogy ha már évtizedek óta létezik a monitor kikapcsolás idejének beállítása az energiagazdálkodásban, akkor miért tesznek be ugyanerre a funkcióra egy másik beállítást, ami nagy ívben tesz a jól ismert helyen beállított értékre?
És ha már beletették, akkor miért lett elrejtve, miért nem lehetett odatenni a korábbi beállítás mellé? -
Heroes fan
őstag
válasz Dragon3000 #101043 üzenetére
Hát igen ez a gáz, hogy másnak működik minden, nekem semmit nem írt ki annyi volt amikor elindítottam őket, hogy bejött a kezdőlapja aztán fogta magát kidobott. Meg rögzítés közbe kifagyott az egész. A brutal doom 555 brutality wad-ba 1 fps irányíthatatlan az egész.
-
nagyúr
válasz #54072192 #101058 üzenetére
Oké, de tök más dolog, amikor "borzasztó" ötletek, koncepciók fogalmazódnak meg igény gyanánt, meg más dolog az, amikor már készen lévő, rendszerbe állított és hasznos beállítást tesznek rejtetté, vagyis nehezen aktiválhatóvá. Én nem azon csodálkozok, hogy minden abszurd ötletet miért nem valósítanak meg, hanem azon, hogy a saját ötleteiket, hasznos beállításaikat is titkolják.
"Amúgy más rendszerekkel is ez van, mindig találhatsz olyan dolgokat, amikre szükséged van, de rejtett beállítás, vagy valamit keresgélni kell hozzá."
Lehet, nekem kizárólag winnel van tapasztalatom, soha életemben nem használtam sem linuxot, sem almát. De elgondolkodtató, hogy miért állnak át sokan linuxra. (Most az almát hagyjuk, azt rengetegen dícsérik, élek a gyanúperrel, hogy a legjobb os lehet, csak hát teljesen más hardver kell hozzá.
Tudom, tudom, a winnek milliónyi, a macnek csak pár hardverkonfiggal kell jól működnie. )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #101057 üzenetére
Ha csak erről az egy beállításról van szó, akkor persze, nincs túlzsúfoltság. De én azt mondtam, hogy ha mindenkinek teljesülne a kérése, hogy kerüljön be valami, akkor igen. Nem kell messze menni, itt a fórumon is rengeteg ötlet hangzott már el (sok tényleg hasznos lenne), de Redditen is néha posztolnak koncepciókat, amik néha egészen borzasztóak. Volt olyan, akinek olyan fájlkezelő kellene, ami tömve van gombokkal, nulla sorközzel adatokkal teleírva, stb. Írna mindent, persze, de az lenne a legjobb reklám az OS X mellett.
Amúgy más rendszerekkel is ez van, mindig találhatsz olyan dolgokat, amikre szükséged van, de rejtett beállítás, vagy valamit keresgélni kell hozzá.
Ez a racionális magyarázat. Arra sincs gomb, hogy a tálcán írja az óra a másodperceket, mégis meg van oldva.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #54072192 #101055 üzenetére
Nem érzékelek túlzsúfoltságot.
Biztos, hogy nem követelik milliós tömegek ezt a lehetőséget, de azt sem hiszem, hogy ok nélkül alkották meg a programozók Redmondban.
Ismétlem, ez egy meglévő, készen lévő opció, és nem találom a racionális magyarázatát, hogy az aktiválásához turkálni kelljen.
De nem ez a konkrét apróság a lényeg, hanem hogy ki tudja, hány remek állítási lehetőség van még, ami készen van, csak épp nem kapjuk meg.Szerk.:
(#101056) twofatcat "Én úgy szoktam gépházban monitor kikapcsolás "soha" és akkor záróképernyőn sem lövi le 1 perc után"Igen, de akkor nincs monitor kikapcsolás, pedig én használom, nálam 10 percre van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz liszi70 #101054 üzenetére
Én úgy szoktam gépházban monitor kikapcsolás "soha" és akkor záróképernyőn sem lövi le 1 perc után, a gép alvása viszi magával. Egyébként teljesen egyetértek veled, minden tiszta telepítés után bosszankodom ezen a gépházban SEHOL nem jelzett 1 perces viselkedésen, és ugyanígy megmagyarázzák jól van ez így és micsoda nagy igényeink vannak. Kis túlzással (vagy mégse) mintha a File Explorerről kérdezném a mappák méretét miért nem tudja jelezni jobb klikk tulajdonságok nélkül normál részletek nézetben és a válasz az lenne mert nincs rá szükség és File Explorer a neve, nem Folder Explorer.
-
törölt tag
válasz Heroes fan #101042 üzenetére
Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy másoknak semmi baja Win10 alatt a játékokkal, és egy olyan ok miatt került vissza a Win7, aminek nincs értelme.
liszi70: A Win8 óta van ilyen zárképernyő, tehát 7 éve. Szerintem egyszerűen nem érdekli az embereket, különben már régen bekerült volna a beállítás, ahogy annyi minden más is. Ha mindenkinek teljesülne a kívánsága, hogy ez is, meg az is kapjon kapcsolót, akkor egy átláthatatlan, túlzsúfolt gépházat kapnánk, ami elüldözné azokat is, akik nem értenek a géphez.
Nagyon sok beállítás van kész és működik, de talán okkal maradnak rejtettek. Ha valaki nagyon akarja, hogy a zárolt gép monitorja ne kapcsoljon ki, akkor meg tudja oldani. A többségnek úgy tűnik, hogy ilyenre nincs igénye. -
nagyúr
válasz Ablakos #101052 üzenetére
"Miért (mikor) hasznos, ha nem sötétül el a képernyő tétlenség miatt?"
Egyrészt engem zavart, hogy fekete képernyő fogad, ha valamilyen okból nem azonnal ülök le bekapcsoláskor a gép elé. És mivel nem tartom magam extrém módon szeszélyesnek, így feltételezem, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Másrészt miért ne az user döntse el, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki a saját képernyője?
Harmadrészt ha már ezzel a beállítási lehetőséggel egy csomót dolgoztak a programozók, KÉSZ VAN, ott van a winben, akkor miért nem teszik bele alapból, miért kell emiatt a regeditben turkálni? Tehát nem arról van szó, hogy ez a lehetőség nem létezik, nincs a winben, és valami rendszer-buherálásra van szükség, hanem egy készen lévő beállítási lehetőség aktiválásához is turkálni kell! És még csak nem is a csoportházirendszerkesztőben, hanem a registryben, amitől az egyszerű usernek paraszomniás rémálmai vannak. Ennek mi értelme? Miért nem állíthatjuk be a normál felületen, hogy hány percig akarjuk azt a nyomorult bejelentkezési képernyőt látni?
Miért olyan nehezen hozzáférhető jópár egyszerű beállítás a windows-ban???
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Azt ki lehet lőni valahogy 1903-on, hogy a bejelentkezési képernyő kb. 1 perc után elsötétül?
-
borix
őstag
válasz Dragon3000 #101043 üzenetére
Nem ért hozzá akihez vitte az is szerencsétlen volt hozzá. Keresnie kell aki rendesen feltelepíti a rendszert vagy saját maga rászánja az időt és megtanulja.
-
Dragon3000
veterán
válasz Heroes fan #101042 üzenetére
Mindenki másnak mennek a játékok win10-en csak nálad nem, valami nem lett telepítve vagy buherált rendszer lett felrakva, amúgy valami hibát biztos írt a játékoknál, amivel be lehetne azonosítani, hogy mi volt a gond.
-
Fred23
nagyúr
válasz Dragon3000 #101038 üzenetére
Igen, a fő baj a touchpad! Még nem álltam neki keresgélni -éppen lementem róla, amik biztosan fontosak-, de ha nem lesz rá Win10-es driver, marad szerintem a linux.
Sub-ZeRo: Ezzel kezdtem én is, még telefonban: SSD vagy HDD van benne? Nem tudta a tulaj, de azóta megnéztem itthon, és utóbbi, amivel pedig mondhatni természetes a Win10 melletti lassúsága. Xfce-vel egy lightos linux kéne rá szerintem. Ha nem lesz jó driver, mást nem is tudok tenni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Heroes fan #101001 üzenetére
A cikk arról szól, hogy a régi ütem szerint jövőre valami teljesen új verzió jönne, nem arról, hogy jön is. Az MS bemutatta, hogy milyen irányt képzeltek el, milyen lesz a "modern Windows".
Amit írtál, az sajnos értelmetlen, semmi ilyen probléma nincs a rendszerrel, a .NET-nek meg nincs egyáltalán köze az alaplapodhoz. Ha valaki ilyen hülyeségeket beszél, az nem ért hozzá.
A játékaidat meg vedd meg, a kliensed telepíti amit kell, és nem kell semmit buherálni velük. -
nagyúr
válasz Dragon3000 #101035 üzenetére
Attól lenne belassulva?!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Cs1csó
félisten
válasz Werkly #101032 üzenetére
2007-es c2d notin nekem sem ajánlotta fel EZEN az oldalon rákattintottam hogy FRISSÍTÉS letöltődött a FRISSÍTÉSI SEGÉD rákattintottam csinált egy pár másodperces vizsgálatot, hogy a gépem megfelel e a frissítés követelményeinek kiírta mindegyikhez hogy OK és egy hogy ha folytatni akarom akkor kattintsak, kattintottam és magára is hagytam a gépet, nem tudom mennyi idő alatt futott le - dolgom volt magára hagytam pár órára - de mivel alig van rajta - a rendszer partíción - személyes adat és kevés program is van ezen a gépen ezért hamar lefuthatott. Mire visszaértem már azt írta ki, hogy készen van, a gépet újraindítottam - amúgy nem kérte - és mivel mindent rendben találtam lefuttattam a lemezkarbantartót a Windows OLD mappa kb. 14GB volt, töröltem is.
-
nagyúr
válasz Fred23 #101033 üzenetére
SSD kell bele és csokoládé.
Nézd meg a feladataoknál mi eszi a hdd-t (szerintem az van benne).
Ha nem tudsz vele dűlőre jutni, egy ssd megoldja a bajt."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Fred23
nagyúr
Kaptam ma javításra egy régi notit, iszonyatosan be van lassulva, illetve nem működik a touchpad; ahogy nézem a downloads mappát, valaki már próbálta előttem megjavítani, mert tele van régi -és nem működő- driverekkel... -van esetleg valami univerzálisan jó megoldás, amivel biztosan működésre lehet bírni gyorsan, akár csak részlegesen Win10 alatt?
Saját megoldásom valami könnyebb linux disztró lenne, elvileg a leendő tulajnak is megfelelne, ha az általa használt néhány program futna, és bizony linux alatt az összes felsorolt már egyáltalán nem ügy, kivéve talán a fullos Office, viszont szerintem egy Libre Office is megfelelő lenne számára arra a néhány nagyon nem extra dologra, amire a M$ Office-t használja. Mégis van egy olyan érzésem, jobban örülne a Win10-nek, mert még sosem használt linuxot.
[ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
Hát nekem a mai napig nem ajánlja fel a WU a frissítést! Mondjuk annyira hiányzik mint mókusnak az erdőtűz! 😂
[ Szerkesztve ]
-
Bounti
aktív tag
Üdv!
Ma frissítettem egy laptopot (Lenovo z50-75, A10-7300 procis) 1903 Home-ra.
A frissítés szépen végigment, viszont az AMD oldaláról leszedett legfrisebb meghajtó hatására iszonyatosan belassult a gép. (Adrenalin 2019 Edition 19.5.2) Csináltam clean-installt, de a driver ezt is elszsz@rta...
Utána ráhagytam a Windowsra a driverek beszerzését, és minden rendben ment. A gép most teljesen jól működik.
A neten nem találkoztam még ezzel a problémával, gondoltam leírom, ha valaki ebben a helyzetben lenne.
A videokártya típusa (hibrid): R6 M255DX
Jobban szeretem a gyártótól közvetlenül telepíteni a drivereket, szóval, ha van valakinek ötlete, hogy esetleg én mit ronthattam el, az ne tartsa magában!
[ Szerkesztve ]
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
enginev3.0
félisten
Ha van egy program, pl a teamspeak szerver, aminek kell nyitott port a routeren, de nem képes upnp-vel magának nyitni, akkor hogy tudom a router felé upnp-vel küldeni a portot, hogy ne keljen kézzel nyitni a routeren?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Heroes fan
őstag
válasz SenorGrande #101028 üzenetére
Hanem?
-
SenorGrande
senior tag
válasz Heroes fan #101027 üzenetére
Nem nagyon akarod megérteni, hogy nem a Win 10-zel van a baj...
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
TRob1
veterán
válasz Heroes fan #100994 üzenetére
"Nem mert a többi az átvágott úgy mint a szart."
Ez is.
Minden játékod megy win10 alatt és semmit nem kell ki-be kapcsolgatni.(#101025) Heroes fan:
Ha minden jól megy, ősszel valamikor (október/november) Ha csak tényleg ki nem marad.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Heroes fan
őstag
Mikor lesz frissítés még az idén?
-
sz.j
nagyúr
válasz King Unique #101023 üzenetére
Köszi az infót.
Mindezt azért kérdeztem, mert MCT-vel mindegyik gépet (3) frissítettem és nem írt ki semmi hibára utalót, de a frissítést követően a 1809-el tökéletesem működő egyik a gépnél kisebb hibák jelentkeztek (pl. jelszó begépelésénél nem érzékelte a nagybetűt csak akkor ha a Caps Lock-ot lenyomtam, stb). Majd (kb. egy hét után) az egyik reggel már nem bootolt be a gép. Hosszú ideig fekete képernyő és végtelenségig forgó betöltésjelző ....
Erre a gépre mentésből vissza is raktam a 1809-et, a másik kettőnél eddig nem tapasztaltam hibát.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
Ha valami gond van, akkor általában kiírja és hibaüzenettel leáll a folyamat. Itt van egy MCT-s (vagy ISO setup.exe) példa, aminél ez volt a gond. A gépházban a Windows Update meg addig elvileg meg sem jeleníti úgy, mint itt, de azt passzolom, hogy ez és az előbbi a-tól z-ig minden esetre érvényes-e.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz King Unique #101018 üzenetére
Szia!
Ha bármi okból nem frissíthető a Win 10 1903-ra, akkor minden esetben kiírja, hogy "Ez a számítógép nem frissíthető Windows 10-re."? Még akkor is ha Media Creation Tool-al történne a frissítés?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
válasz venom8888 #101014 üzenetére
Alapvetően kb. ugyanúgy, mint a W7-nél, nincsen benne semmi extra és egyáltalán nem bonyolultabb. A Microsoft weboldalán lévő leírás is szemlélteti a menetét, valamint egy másik cikk még részletesebben. De persze ahhoz, hogy használni lehessen, nyilván bekapcsolt állapot kell és lennie kell korábbi visszaállítási pontoknak, amikre szükség esetén vissza lehet állítani a Windowst. Továbbá ha be volt kapcsolva, ellenben közben funkciófrissítés történik, akkor utána újra be kell kapcsolni, mivel az új verziónál alapértelmezetten ki lesz kapcsolva. De ez nem meglepő, mivel az új rendszernél nyilván nem használhatók a korábbi Windows 10 visszaállítási pontjai. Max. a gépházban ott lesz 10 napig a lehetőség 1:1-ben visszaállni a korábbi Windows 10-verzióra.
Egyébként a rendszer-visszaállítás egy dolog, de mellette / helyett akár a komplett rendszermentés is megfontolandó. Az utóbbival 1:1-ben lementhető a teljes rendszer egy lemezképfájlba, ami a Windows 10 beépített eszközével és külső programokkal (példák) egyaránt megoldható. Egy ilyen mentésből pedig fixen visszaállítható 1:1-ben a korábbi állapot, míg a rendszer-visszaállítás nem feltétlen lesz minden esetben eredményes, jellemzően pl. egyes külső antivírus szoftverek szoktak bekavarni, sikertelen visszaállítást okozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenc.
tag
válasz Ablakos #100981 üzenetére
Én is elakadtam, s nem találtam még olyan aki ennyire értene hozzá, hogy hogy lehet egy számítógépen valóban 2 különböző internetkapcsolatot használni egyszerre(lan + wifi), azon belül pedig megadni melyik program használja csak az egyiket.
(#100983) zolee001 [link] viszont látod írt már közelebbi dolgot, ezúton is köszönöm Neki a hozzászólást! Csak ez meg nekem egy kicsit kínai, ennyire nem értek hozzá, de jó lenne tudni működik-e.
-
King Unique
titán
válasz daniel909 #101008 üzenetére
Volt arról szó ebben a topikban (is) már számos alkalommal, hogy amikor elérhetővé válik egy-egy új funkciófrissítés, akkor általában nem minden eszközre (gépre) tolják ki egyszerre, hanem hullámokban válik elérhetővé. Azaz van aki azonnal, mások lehet csak hetek / hónapok múlva kapják meg. Valamint, ha a 1903-as verziónál ezek közül érint valamelyik, akkor addig blokkolva lesz a telepítése azon a gépen, amíg a probléma el nem hárul. Az pedig teljesen logikus, hogy addig nem erőltetik és inkább biztosra mennek. Továbbá, ha legalább Pro kiadást használsz és a gépházban késleltetett (nem célzott) frissítési csatorna és / vagy a funkciófrissítések halasztása (max. 365 nap) van beállítva, akkor értelemszerűen annyival később fogja felajánlani a Windows Update az új funkciófrissítést.
Viszont ugyanakkor arról is volt szó ugyancsak számos alkalommal, hogy manuálisan lehet akármikor frissíteni egyéb módon pl. a Microsoft weboldaláról a képen szemléltetett frissítési segédet, vagy az MCT-t letöltve, majd futtatva. Valamint ha van már egy 1903-as ISO letöltve, akkor azt a fájlkezelőben felcsatolva (megnyitva), majd a gyökerében a setup.exe fájlt futtatva. Az utóbbi egyébként a leggyorsabb, mert annál az ISO letöltésével már nem kell külön foglalkozni.
Egyébként érdekes, hogy korábban még általában inkább azon ment a problémázás sokaknál, hogy minek frissített az új verzióra, ő ezt nem akarta stb. Most meg amikor az alap késleltetési lehetőségek mellett már a Windows Update is jóval visszafogottabban teríti, akkor meg az a baj, hogy miért nem frissít az új verzióra egyből...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Win 10 em van,es rendszervisszaalitast akarok csinalni, meg tudnatok mondani hogy kell? Itt nem egyszeru mint win 7 ben volt/
-
Heroes fan
őstag
válasz SenorGrande #101011 üzenetére
Nekem sincsen csak ennél a wadnál, eleje minden okés azt kiér a nagy terepre és kész.
-
daniel909
addikt
válasz Bogyó bá' #101009 üzenetére
ezt tudom köszi!
ehhez lusta vagyok!
Macről jöttem Winre ott ezek a frissítések kicsit jobban meg vannak oldva szóval marad így! Úgy kéne mennie, h beállítások -- frissítés -- boom! (szerintem)! A májusi frissítésnek így kéne zajlania Júniusban!Senkit nem akarok megbántani, csak szerintem már itt kellene tartani 2019-ben. de hagyjuk tényleg nem akarok vitát generálni, csak meglep, hogy még itt tart a MS, hogy kiad egy frissítést aminek neve MÁJUSI frissítés, és ezt egy kattintással nem tudom elintézni, ráadásul maga ez a MÁJUSI frissítés is csúszott 1 hónapot!
Majd biztos fog ez menni simábban is, mert pl az októberit simán így egyszerűen megkaptam.
Köszi skacok! Egyenlőre nem szórakozok ezzel ebben a formában!
Ti vagytok a legjobbak thanks!
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
SenorGrande
senior tag
válasz Heroes fan #101006 üzenetére
Hogyne lehetne már kapni!
Kipróbáltam gyorsan az SR3-at is, szintén semmi gond vele.
De egyre több ezzel kapcsolatban az off, keress hozzáértőt, aki megcsinálja neked, mert működni kell ezeknek gond nélkül.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
csixy
addikt
válasz daniel909 #101008 üzenetére
Tölts le egy media creation toolt és szedj le vele egy telapítő iso filet. Rendszergazdai fiókban dupla katt az iso-ra ... felmountolod .... és dupla katt a setup.exe fájlra és két óra türelem. Semmi se legyen bedugva USB-re , ne legyen bedugott SD kártya sem.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
daniel909
addikt
Sziasztok!
A májusi frissítést nem dobja fel nekem a beállítások menüből a gépem! Le tudom mégis rá valahogy tölteni?
(Nem akarom újra telepíteni, csak frissíteni)
(Nagyon bejön nekem a fehér win, emiatt kellene csak ez a frissítés!)YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Heroes fan
őstag
válasz SenorGrande #101005 üzenetére
Doom 2-őt már nem is lehet kapni, ezeket a wadokat nem is árulják a boltokba mivel rajongói modok.
-
SenorGrande
senior tag
válasz Heroes fan #101002 üzenetére
Nem, én nem warezolok, és nincs meg eredetiben nekem a Doom 2.
Ismétlem, felejtsd el azt kóklert! Keress végre egy hozzáértőt szakembert, vagy tanulj bele te magad.[ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Cs1csó
félisten
válasz Heroes fan #100984 üzenetére
2003-as P4-es procis - fene tudja milyen lapos - gépen fut a Windows 10. Lassan de fut, bár más sem futna sokkal jobban.
SP4C3
Köszönöm, igyekszem. Amúgy mit vársz? Mások látom már válaszoltak, az egész net az adatgyűjtésről szól, ha tömegesen ürítenék ki az emberek bankszámláit arról már hallottunk volna.
-
Heroes fan
őstag
válasz SenorGrande #101000 üzenetére
555brutalinsanity.wad ezt a doom 2 wadot megnézed,hogy nálad játszható e vagy sem, mert nálam még ezzel se működik bezuhan 1 fps-re.
-
Heroes fan
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest