- Windows 11
- OpenMediaVault
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brave
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Sweet.tv - internetes TV
- Bittorrent topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Milyen routert?
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
E.Kaufmann #6098 üzenetére
Egyelőre várok vele, ahogy nézem közel 4 évig még támogatott a win10.
-
E.Kaufmann
veterán
A felülete biztos nem eléggé kiforrott, bár a Windows 10 sem érte el a szingularitást. A Windows 10 örök félkész, a 11 meg negyed. Amúgy stabilitás a meghajtóktól függ, de AMD és Intel rendszer nekem iGPU-kkal stabil. Viszont épp most fagyott ki egy Windows 10 felülete a kezeim között
-
Helló!
Nincs semmi problémám a win10-el, érdemes kipróbálni a 11-et, vagy még nem elég kiforrott?
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mai nap váltottam Win 10-ről 11-re. Eredeti verzió. Azonban olyan gondom támadt, hogy egyik játékom sem megy alatta. Mindegyikből kidob, a menüből pár másodperc után, néha még annyi sem kell. It takes two, Alien: Fireteam Elite, Back 4 Blood. Mindegyik eredeti játék. Alien és a Back 4 Blood frissen telepített. Sajnos nem jöttem rá a hibára. Minden win frissíttetés fel van telepítve, legújabb vga driver van fent.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
keszo
őstag
válasz
szabonagyur #6092 üzenetére
Tényleg fura, többször átkapcsolgattam a két állás között.
..... és megcsináltaAz összes szinkronizálása
A szinkronizálás személyre szabása
-
keszo
őstag
válasz
szabonagyur #6092 üzenetére
Na, mindegy.
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele. -
keszo
őstag
válasz
szabonagyur #6090 üzenetére
-
keszo
őstag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Olyan gondom lenne, több eszközön használom a Chrome-mot ugyan azzal a a fiókkal.
A Win10 és az Android leszinkronizálja a könyvjelzőket, de a Win11 nem. Mit, hol és hogyan kéne beállítanom, hogy ez megváltozzon? -
King Unique
titán
Ha közvetlen W10
—►
W11 in-place upgrade történt és már nincsen meg a Windows.old mappa a C-n az előző verzióra (W10) történő visszaálláshoz, akkor igen, azt jelenti hogy már nem lehet. De ha eleve ezt volt a cél, akkor értelemszerűen még előtte kellett volna rendszermentést készíteni a W10-ről, vagy W11 alatt 10 napon belül megejteni a visszaállást...
Az alaphelyzetbe állítás értelemszerűen a PC-re telepített aktuális Windows-verziót (W11) reseteli, állítja alaphelyzetbe és felér kb. egy újratelepítéssel, vagyis azzal W10-re megint nem fogsz tudni visszaállni.
Ha a W10-re történő visszaállítás a cél és nincsen az előbb említett Windows.old mappa és rendszermentés sem, akkor marad a W10 clean install. Vagy másik opció értelemszerűen a W11 további használata. -
ph2012
senior tag
A Gépház - Rendszer - Helyreállítás ablakban ( [link] ) a PC alaphelyzetre állítás mit jelent? A Win10 helyreállítását? Kösz.
-
krealon
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #6070 üzenetére
"Tapasztalt-e valaki olyat, hogy be van állítva, ne menjen el aludni a gép, és ennek ellenére mégis elmegy?
[...]
Ez valami bug lehet?"
Az advanced power settings-ben a hibernációt is tiltani kell, illetve a képernyővédő se altassa a gépet.Disable-Sleep-PluggedAC.bat
______________________________________________powercfg -change standby-timeout-ac 0
powercfg -change hibernate-timeout-ac 0
pause
Én a fenti parancsfájl használatával bírom folyamatos üzemre a notebook-okat.
-
ph2012
senior tag
Hadd kérdezzem a vissza gomb már nem aktív a helyreállítás ablakban. Itt: [link] Ez azt jelenti, hogy nem lehet helyreállítani a Windows 10-et? Köszi.
-
Nessiel
tag
Köszönöm a válaszokat.
Az m2 ssd az egy NVME ssd. Ha nincs bent a régi sata rendszer ssd, akkor semmilyen boot lehetőséget nem ajánl fel a bios, holott lát minden háttértárat. Ha visszarakom a régi sata rendszer ssd-t, akkor a biosban a boot menüpontban megjelenik egy ilyen lehetőség, hogy UEFI Hard Disk Drive BBS Priorities, és ha belépek oda, akkor ott a régi rendszer ssd-t hozza fel, azonban a rendszer nem azon van, hanem az új m2 nvme ssd-n.
Ahogy próbáltam agyalni, eszembe jutott az a lehetőség, hogy win telepítés közben a bootloader a régi rendszer ssd-re került, az oprendszer maga pedig az újra. Ha ezt rontottam el, akkor át lehet helyezni valahogy a bootloadert a jó helyre?
-
King Unique
titán
válasz
Nessiel #6074 üzenetére
Mármint most mi is a kérdés, hogyan kell belépni Windows alól / PC bekapcsolása után a megfelelő billentyű megnyomásával a BIOS/UEFI boot menübe és beállítani a bootolni kívánt meghajtót 1. bootolási opciókét, illetve UEFI szerint telepített Windowsnál a Windows Boot Manager bejegyzést?
Nem formázni, hanem törölni kell a régi rendszermeghajtót annak minden partíciójával együtt, ha már nincsen rá szükség és le lettek mentve az adatok, az M.2 SSD meg lehet M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe is, ezért lényeges a pontos megnevezés... -
digizsolti
csendes tag
-
Nessiel
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Körülbelül egy hónapja vásároltam egy új gépet, amelybe bele került egy új m.2-es ssd, de visszaraktam a régi háttértáraimat is, amelyek között ott volt a régebbi, rendszer sata-s ssdm is. Clean windows installt csináltam az új, m.2-es ssdre, a régi satas rendszer ssd-met pedig formáztam windows telepítés közben. Telepítés után frissítettem win11-re is. Minden rendben működött is. Gondoltam egyet és a régi sata-s rendszer ssd-met lecseréltem egy nagyobbra, tehát helyet cserélt a gépben két ssd.
Innentől kezdve nem volt hajlandó elindulni a windows, egyszerűen sehogy nem tudtam rávenni a bootolásra.
Ha visszarakom a régi kis ssd-t a gépbe akkor azonnal indul a rendszer.
Hol rontottam el a dolgokat? Véletlenül meghagytam a régi rendszer ssd-n a bootloader-t?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Aflamin
tag
Üdv!
Még kérdés!
Mennnyi ramot igényeljen az i5 - 11500 (2,6 MHz, Intel UHD 750 IGP) az össz.16GB-ból?? -
digizsolti
csendes tag
Eredeti WINDOWS 11 telepítés tpm modul használatával (minden rendben volt, gyors op rendszer).
Telepítés USB használatával (Cruzer Blade 16GB)
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows11
Gigabyte GC-TPM 2.0 Modult Én még 8890 Ft-ért vettem pár hónapja, most kb. 12000 Ft.
Gép config:Processzor:AMD Ryzen 5 1600
Memória: Corsair Vengeance LPX 2666MHz 2x8GB - CMK8GX4M1A2666C16
Videókártya:Asus GTX1660 - PH-GTX1660-O6G
Op. rendszer:Windows 11 pro
Alaplap:GIGABYTE B450M DS3H
Tároló eszköz:Transcend 220S 512GB - TS512GMTE220S
Ház:LC Power - 7038B - LC-7038B-ON
Tápegység:Chieftec - iARENA GPC-700S
Monitor:MSI Optix MAG241C
Egyebek:TP-LINK - TX401 PCI-E hálózati kártya, QNAP QHORA-301W 10GbE SD-WAN WiFi 6 Router -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Tapasztalt-e valaki olyat, hogy be van állítva, ne menjen el aludni a gép, és ennek ellenére mégis elmegy? Tegnap ugyanez a gép nem csinálta, ma már harmadszor, pedig nem nyúltam a beállításokhoz. Alapvetően nem használom folyamatosan, egy hosszadalmas (több nap) másolás fut rajta, távoli asztallal szoktam ellenőrizni, és időnként azt látom, hogy a távoli asztal kapcsolat megszakadt, ebből tudom, hogy elaludt a gép.
Beállítások (természetesen 220-on van folyamatosan):
Ez valami bug lehet?
-
Aflamin
tag
Üdv!
FM1-ről ugrottam Win 11-re !
Alaplap: Gigabyte B560M D3h
Proci: I5 - 11500 (2,6 MHz, Intel HD 750 IGP). DP használatban.
2 x 8 GB Kingston Fury Renegade 3200 CL16
Szépen felmászott az OP egy intel SSD-re, semmi meglepetés.
Kérdés: felrakjam az intel video driverét vagy jó amit a Win 11 rakott fel telepítésnél ???
Köszönöm! -
ToBeY
nagyúr
Hello
Az appnhost.exe mi a feladata,hogy az automatikus indításnál van?
Törölni lehet?Mert valahol azt olvastam,hogy ez valami vírus is lehet -
Krystal_s
addikt
VGA driver ütközésnek tűnik és általában a böngésző hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldja a problémát, amíg nincs jobb driver.
Amennyiben azonnal elmegy a kép és nem tudsz belépni a Chrome beállításokba, akkor a Chrome parancsikon cél-t kell átírni amíg kikapcsolod a hw gyorsítást.
Jobb klikk az ikonon - tulajdonságok - parancsikon és ott a célnál pl ez van:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
és a végére kell írni, hogy -disable-gpu ilyen formában.
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" -disable-gpu
Hw gyorsítás tiltás után töröld a -disable-gpu-t a végéről. -
Hancsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy hetes ASUS Vivobook Pro notim van, sajnos voltam olyan ostoba, hogy feltoltam rá a Win 11-et. Nyilván közel sem biztos, hogy ez a problémája, de mitől lehet az, hogy megnyitom a Chrome-ot akkor alvó állapotba kerül (legalábbis elsötétül a kép, alig bírom visszakapcsolni, de amint sikerül, ott van megnyitva a kezdőlap) a gép?
-
TRob1
veterán
Gondolom 10 helyett mindenhol 11-et szerettél volna írni.
És amit szeretnél az sajna még nem működik benne.ui: Viszont készítettek hozzá egy fix-et, ha gondolod, próbáld ki.
-
válasz
King Unique #6057 üzenetére
Sziasztok!
Egy nagyon egyszerű de mégis számomra bosszantó dologra szeretnék megoldást találni
Eddig Win 7-et használtam, a mai naptól Win 10-et. Teljes mértékben elengedtem a Windows 7-et.
Ez a funkció a Keresés...Egyszerűen feltéve a kérdés:
Hogyan tudok egy fájlt kihúzni miután a konkrét nevére rákerestem? Mondjuk az asztalra? És anélkül, hogy megnyitnám a fájl helyét.Bonyolultabban feltéve a kérdés(ami a konkrét problémám)
A lényeg az, hogy használok egy programot ahova át kell húzzak képeket (több ezer képről van szó, különböző helyeken és mappákban). Windows 7 alatt Start Menü és a keresőbe beírtam a kép nevét. Ezután kidobta a találatokat. Utána egyszerűen áthúztam a programba a képet ahol megjelent.
Ezzel szemben a Windows 10 alatt nagyon jó, hogy nem kell a Start menüre kattintsak mert rögtön ott van a keresőmező mellette. DE! Miután beírom a kép nevét ki is adja a találatokat de nem tudom "elhúzni" onnan. Azaz nem tudom áthúzni a programba, hanem meg kell nyissam a képet vagy a fájl helyét és onnan tudom másolni...Nagyon megköszönném a válaszokat, mert tetszik a Windows 10 és már nem szívesen váltanék vissza Win 7-re
-
King Unique
titán
válasz
Sgt. Chris #6056 üzenetére
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Hogyan lehetne megoldani, hogy a Microsoft Store-ból telepített játékok ne a C:/-ra települjenek, hanem másik partícióra?
A Rendszer/Tárterület/Speciális tárterület beállítások/Új tartalmak mentési helye c. opciót átállítottam az I:/ meghajtómra...de ennek ellenére a rendszerlemez területe fogy. Telepítéskor nem ajánl fel telepítési utat, hanem teszi, ahova akarja... Van valami lehetőség áttenni másik helyre?
-
Csorbi
addikt
válasz
HELLAFLUSH #6053 üzenetére
Aztán megosztod-e velünk miről informál a Tárterület segéd?
Vagy hívjunk valami parafenomént aki kitalálja mi van a TE gépeden... -
King Unique
titán
válasz
HELLAFLUSH #6053 üzenetére
Értelemszerűen megnézed egy másik válaszban leírtak alapján, hogy esetedben éppen mi eszi meg a tárhelyet, mert konkrétumok nélkül max. a telejósda tudná távolról megmondani.
Ahol egyébként nem feltétlen a Windows lehet az oka, simán lehet akár 3rd party program is, lásd nemrég más esetét a később említett programmal. -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Egész a mai napig nem kellett ide írnom, de most már tele van a tököm az egésszel.Az mitől lehet, hogy egyik napról a másikra 0bájt szabad helyem van a rendszermeghajtón?!
Az előbb letöröltem 20GB-nyi adatot és pár másodperc múlva megint 0Bájt szabad helyem van a 250GB-os Samsung 850EVO-n...hol ott tegnap még volt közel 100GB szabad helyem.
(A hardver megfelel a rendszerkövetelménynek) -
King Unique
titán
válasz
Sanyi52 #6050 üzenetére
Amire már linkelve lett 1 lehetséges megoldás. Védett rendszerpartíciót meg parancssorban és 3rd party particionáló programmal lehet törölni, lásd egy másik válaszban leírva, aztán jó esetben remélhetőleg nem fekszik ki ettől a Windows, sőt előtte akár rendszermentést is lehet biztos ami biztos alapon készíteni.
Már ajánlottam más módszereket is, lásd az előző válasz 2. pontját.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Óra topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- E-book olvasók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Xbox Ultimate előfizetések
- Ryzen 7 CPU-k
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest