- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ricsi99 #20671 üzenetére
Szerintem neki nem az a problémája, hogy nem működik, hanem ahogy indul a Windowsal. Nálam így néz ki a beállításokban.
Tehát nálam is be van jelölve, hogy a szoftver, a Windowsal együtt induljon, ami meg is történik, de nem jelenik meg a program teljes felülete a képernyőn, hanem csak a tálcán, jobbra lent, a rejtett ikonok között. Ha valamit akarok a programben állítani, akkor onnan tudom a képernyőre kirakni.
A kollégának az a problémája, már ha jól értem a beírását, hogy ő szintén a Win indításával együtt indítja ezt a progit is, de neki valamilyen okból, mindig az asztalon nyílik meg a teljes felület, és nem úgy, ahogy nálam, azaz csak a progi ikonja, a rejtett ikonok között, a tálca jobb szélén.
Ő ezt szeretné, valamilyen módon elérni, de a megoldást én sem tudom."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #20651 üzenetére
Vagy inkább igények, valamint lehetőségek és pénztárca, alapesetben ezek függvénye szokott lenni leginkább a Home / Pro választása, meg ha a legális és jogtiszta használatot nézzük.
Mármint ha összehasonlítjuk, akkor a Home kiadásból eleve hiányoznak bizonyos szolgáltatások és funkciók, annyiban más, meg tud többet annyival a Pro.
A telepítő, mármint az ISO-fájl nyilván ugyanaz, meg eleve multi ISO amiben több index (kiadás) van, csak Home és külön csak Pro ISO hivatalosan soha nem is volt.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #20648 üzenetére
Mások meg Home kiadást, sőt az otthoni felhasználók többsége eleve azt használ, a gyárilag Windows 11-gyel előtelepített laptopok többségén is Home kiadás szokott lenni, stb.
A leírtak lényege egyébként az lett volna, hogy ez a "telepítésnél kihúzzuk a netet" módszer inkább a Windows 10-nél működik, ellenben a Windows 11-nél ugye már nem feltétlen, mivel változtattak ezt-azt és Home / Pro / egyéb kiadástól is függhet.A telepítésnél amúgy sem kötelező megadni a termékkulcsot, mivel eleve van "Nincs termékkulcsom" opció.
Telepíteni meg értelemszerűen eleve olyan kiadást célszerű, amihez van / lesz termékkulcs vagy már van meglévő digitális licenc, ha Home akkor Home-ot, ha Pro akkor Pro-t.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #20644 üzenetére
Internetkapcsolat nélkül nem is enged a telepítő továbblépni....
Legalábbis Home kiadásnál, ellenben Pro kiadástól a 22616-os buildtól működhet a "Nincs internetem" opció.[ Szerkesztve ]
-
nokiauser
aktív tag
válasz ricsi99 #20614 üzenetére
Nekem már megy, DarkGubi segítségével, illetve még ezt találtam:
A rendszergazdáknak azonban lehetőségük van letiltani az SMB-aláírási követelményt a kiszolgáló- és ügyfélkapcsolatokban a következő parancsok futtatásával egy emelt szintű Windows PowerShell-terminálról:
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false
Set-SmbServerConfiguration -RequireSecuritySignature $false -
DarkGubi
aktív tag
válasz ricsi99 #20616 üzenetére
Pont ebbe futottam bele én is, de meg tudtam oldani.
2 lehetőséged van:
Group Policy:
Számítógép konfigurációja > A Windows beállításai > Biztonsági beállítások > Helyi házirend > biztonsági beállítások
Microsoft hálózati ügyfél: Kommunikáció digitális aláírása (mindig) > kikapcsolva
Azaz ki kell kapcsolni.
Registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters
alatt:
RequireSecuritySignature
értéke (REG-DWORD): 0
Emellett persze kell még a másik is amit fentebb nokiauser írt.Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
Csupingo
veterán
válasz ricsi99 #11509 üzenetére
Ő foglalkozott ilyen dolgokkal, talán tud segíteni, ha megkérdezed.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
addikt
válasz ricsi99 #11509 üzenetére
Elvileg itt tárolja az ehhez kapcsolódó beállításokat
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Geth: ahogy Csupingo írja. A videókártya hőmérséklete esett 20 fokot. A mostanival nem próbáltam, hogy mekkora a különbség 1 és 2 kijelzővel.
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Geth
veterán
válasz ricsi99 #11506 üzenetére
Így is működik a konfiguráció ,csak kézileg kell átkapcsolni.
Legrosszabb esetben minden egyes proginál be kell állítani. (Ezt másoltam saját hsz-ből, végig szoktad olvasni?)
Ergó fizikailag rendben van
Akkor maradt a driver (amivel nem tudom mit tudsz kezdeni). Vagy az ubuntu -
Geth
veterán
válasz ricsi99 #11504 üzenetére
Első konfig se win11 kompatibilis
Ezért írtam, hogy tökjó, hogy annál még működött
azon meg nincs kimenet.
Na, ez egy új információ, talán nem is annyira lényegtelen.általad tapasztalat negatívumokat sehol se tapasztalom....
Nézz rá, hogy pl. a RAM használat hogy alakul dGPU on/off esetén. Persze ha nem nézel oda, akkor nem fáj, ez érthető.azóta csak játék alatt pörög a vga-n a venti
Pont mint nálam a csak dGPU felállásbanDe a lényeg, hogy ennyire régi hardvernél (nem tudom az iGPU milyen energiaszinteket tud/a driver miket jelent le az OS-nek) elképzelhető, hogy nem bütykölhető sehogy, hogy a kívánt eredményt hozza (gyk. nem biztos, hogy "win hülyeség", hiszen egy fokkal modernebb hw+driver esetén működött a "win hülyesége"). Legrosszabb esetben minden egyes proginál be kell állítani.
#11503 Visormail: nekem is volt ilyen rosszul szellőző házam Viccet félretéve, ebbe a 20 fokban benne volt az is amivel a CPU fűtött pluszban? Mert akkor szép különbség, nem bántam meg, hogy megszabadultam az RX4/5xx-as kariktól.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz ricsi99 #11501 üzenetére
Szerintem a nem támogatott hardver miatt itt az a meglepetés, hogy az első esetben működött
Desktop gép + dGPU esetén javasolt firmware-ben/BIOS-ban tiltani az iGPU-t. Ennek előnyei (komplexitás csökkenés - a felvázolt problémád megszűnik létezni -, felszabadult CPU és RAM erőforrások) bőven ellensúlyozzák a hátrányait (amikből most nem jut eszembe egy sem). -
King Unique
titán
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz ricsi99 #6145 üzenetére
OK. Köszi!
Mivel van most időm, megpróbálom a microsofttól letöltött hivatalos verziót is. Jobban esne a lelkemnek ha hivatalos forrásból telepítenék, nem torrentes vagy insider szarból. Persze ezt a rendes gépemre teszem, ami megfelel hardverügyileg, nem a régi laptopomra, amire úgysem menne fel hivatalosan.
A Rufus helyett használjam inkább a media creation tool-t a telepítős pendrive létrehozásához, vagy az mind1?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
-
zolnagy
őstag
-
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi99 #5876 üzenetére
Szerinte ezt most picit nem jól látod.
1. Ha jól tudom most ALOHA a szóbanforgó szerviz, de igazából mindegy is.
2. Gariba visznek gépet, valamiért úgy ítélik meg (itt a win 11 miatt), hogy most jogos-e vagy nem, ezt sajnos ők döntik el.
3. Mivel user hiba lesz, azaz ők annak tekintik, így ilyenkor fizet az ügyfél.
4. Egyre többen térnek rá már bevizsgálási díjra.
Pontosan te is tudod, aki szervizel, hogy mivel megy el a sok idő, főleg ha nem egyértelmű hibáról van szó.
Inkább szerinten az lett volna a jó megoldás, hogy (legalábbis én ezt tettem volna), visszaküldtem volna a kedves ügyfelet, hogy win10-el nézze meg és ha ott is jelentkezik, akkor hozza. -
King Unique
titán
válasz ricsi99 #5402 üzenetére
Tőlem szokás szerint kéretlenül okoskodhatsz és írhatsz butaságokat, végül is elfér, meg úgyis csak magadat minősíted vele...
Igen, ha valaki még azzal sincsen tisztában milyen ütemben frissül egy Windows és még arról is kamuzik, akkor el lehet képzelni mennyire lehet hiteles az ilyen "vélemény", meg az egyes szagértő usereké hasonló alapon, nem véletlenül volt említve a fotel szócska... -
Raidon
őstag
válasz ricsi99 #5216 üzenetére
Nálam Win11-en az Asus Armoury Crate vagy a Realtek driver okozott fagyásokat... Mondjuk szerintem inkább a Realtek volt... bár nem teszteltem külön külön melyik mit csinál. Armoury Crate ha fent volt pl volt olyan hogy gépindításnál a vga ledekből ami hőmérsékletet jelez ki zöld volt pedig 30 fokos sem volt a kártya. Aztán az Armoury csak az egyéb fényeket vezérli.
Fene tudja mi volt vagy mi a hiba."A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #4351 üzenetére
Ezt eddig is tudtuk, nem mondtál ezzel semmit újat és a mostani témánál sem erről volt szó, de azért köszönjük.
Ezt "begyöpösödött winhétforever" nézeteiden" mégis milyen alapon értetted, amikor pont az lett leírva, hogy az a gáz és aki kipróbálta a W11-et, de xy objektív okok miatt visszaváltott W10-re, azt pont nem feltétlen az előbbi kategória. Elképesztő!
Te egyébként ennyire nem tudsz vagy direkt nem akarsz szöveget értelmezni és megérteni amit leírnak, meg ennek hozzászólásodnak most mégis mi értelme volt? Ja, megvan, kb semmi...Becsülöm a "munkásságod", hogy ezen a fórumokon több topikban is mindig belekotyogsz mindenbe és felesleges, értelmetlen hozzászólásokkal traktálsz másokat, de lépj túl a téves nézeteiden, vagy legalábbis tartsd magadban, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
BiP
nagyúr
válasz ricsi99 #2732 üzenetére
Igen, a Microsoft oldaláról letölthető ISO a .194-es.
(reménykedtem azért, hogy 2 hét alatt csak jön valami frissebb build, azért ebben még akad pár bug).
De nem adom fel a reményt, hogy holnap vagy a héten, de legkésőbb jövő kedden jön egy komolyabb frissítés hozzá#2728 Fred23 : Felejtsd már el azt az oldalt, kint van a hivatalos Microsoft oldalon, amit Te is linkeltél.
Ráadásul a Techbenches uup oldal nem is szokott naprakész lenni.
Sokkal jobb az uup.rg-adguard.net vagy az uupdump.net[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz ricsi99 #2647 üzenetére
A Windows 7 ennél lassabb processzorral is fut, a leglassabb egy 500 mhzes Celeron volt, amivel próbáltam, mindössze 384 MB memóriával és egy Geforce 2 MX videokártyával.
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #2598 üzenetére
Nem, inkább neked kellene + mellőzni a témától eltérő további fejtegetést, pláne hogy senki nem kérdezett (most sem) és az a válasz sem neked ment, meg pláne hogy jogosan lett megemlítve, ahol ha nem világos pontosan miről van szó és mi miért nem oké, akkor az már egyéni probléma...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #2596 üzenetére
Nem az MS rövidítés (az oké) volt említve, hanem más, ha sikerült elolvasni.
Egyszerűen nem szaktopikba valók az említett buta, hater jelzők és megnyilvánulások, az egyes hírek kapcsán létrejött "melléktopiokban" lehet elmegy, meg ott úgyis gyakran annyi a szint (+ hozzáértés terén is) bele-bele olvasgatva néha a hsz-ekre... -
BiP
nagyúr
válasz ricsi99 #2352 üzenetére
már nem az az első oldal, ami így hivatkozik rá, napok óta azt olvasom, hogy a .194 lesz az "RTM".
Mondjuk így, hogy csomó beígért új feature még nem került bele, ellenben kivettek pár jópár funkciót a 10-eshez képest, ez így elég halvány.
Mellette szól, hogy jobban néz ki, és fürgébbnek hat. -
pengegyerek
aktív tag
válasz ricsi99 #2237 üzenetére
Kiírja, hogy a gépem nem megfelelő mindezt tiszta telepítésnél.
Megcsináltam a notepad-os szerkesztést logoutos cikk alapján de én nem tudok így sem a tovább gombra menni.
Most már GPT partícióra formázva, secure bekapcsolva, UEFI- ben indítva. TPM ugye nincs így nem is tudok mit bekapcsolni illetve a proci csak i3770 amivel ugye nem kompatiblis de ezzel úgy tudom nem is kell semmit sem csinálnom, fel kellene települnie[ Szerkesztve ]
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
félisten
-
niof
addikt
válasz ricsi99 #2220 üzenetére
Persze, nincs olyan, ami tökéletes, de 1-2 hiba miatt nem írom le. Nálam is volt, hogy nem lett jó valami, előfordul. Visszavontam, vagy letöröltem, és annyi. De összességében sokkal többször segített, mint nem. Mondjuk 100-ból 1*, ha előfordult. De persze a te dolgod...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-
niof
addikt
válasz ricsi99 #2199 üzenetére
Nem tudom megcsinálni, mert nincs olyan gépem már, ami ne uefi lenne. De ahogy felettünk is írták, a megfelelő kulcsszavakra keresve kismillió találatot ad a Google, minimális angol tudással az egész művelet nem lehet több 15 percnél. Harmadik fél appjával pedig még annyi sincs. Pl.: [link]
-
BiP
nagyúr
válasz ricsi99 #2197 üzenetére
"Nem értem miért támogatod ennyire az uefi-t..."
Nem értem miért ragaszkodsz ennyire a legacyhoz.Mióta is van uefi? Mióta van GPT? 10éve? Ennyi idő alatt azért csak áttér az ember. Nem feltétlenül az előnyei miatt, hanem mert kényelmesebb, kevesebb gondot okoz. Már emiatt érdemes (lett volna), hogy ne szopjon vele az ember, ha nem muszáj.
#2202 pusihusi : A Driver Booster és társai legyen az utolsó megoldás.
Tedd fel, amit a Windows ajánl. Lehet, hogy a Windows Update-ben az opcionális frissítések között látod csak.
Ha valami nincs meg, akkor a gyártó oldaláról tedd fel a maradékot. (laptopnál ez egyszerűbb, ott a típus támogatói oldalán fent vannak egy helyen).
Ha valami még így sincs meg, akkor érdemes vadászni. De az ilyen drivergyűjtő progik általában traktálnak valami egyéb segédprogrammal, vagy feltesznek olyan nem kívánt cuccokat is,amiket utána meg lehet irtani. Nem ér annyit.[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz ricsi99 #2197 üzenetére
Amúgy meg pikk-pakk át lehet konvertálni legacy-ról uefi-re, a M$-nak is van parancssoros módszere erre, de 3rd party alkalmazással is megoldható, nincs velük semmi gond. A számát sem tudom megmondani, hogy hányszor csináltuk már, sosem volt gond vele. Nem is értem, mi ez a nagy felhajtás e körül!...
-
Doky586
nagyúr
válasz ricsi99 #2132 üzenetére
Látod mennyi problémát okoz a javasolt módszered shapphire nek is. Na ezért nem támogatom. Pont ezért már a telepítés elején észreveszi hogy valamit eltévesztett. Ha az én telepítési leírásomat követi (pontosan) akkor most 50 hozzászólással kevesebb lenne a topikban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
SirRasor
addikt
válasz ricsi99 #2163 üzenetére
Indexelési szolgáltatás nincs. A Windows Search szolgáltatás indexel, de ha letiltod, nem fog működni a keresés a start-ban, pedig az nagyon hasznos, ha gyorsan akarsz valamit elindítani. Legalábbis szerintem sokkal gyorsabb, mint kattingatva keresni alkalmazásokat.
HDD-nél sincs sok értelme letiltani, mert a háttérben indexel. Indítsd el a feladatkezelőt és hagyd ott a gépet picit egy lassú vinyóval: pár perc után elindul, és ahogy megmozdítod az egeret, azonnal leáll.
King Unique Mintha vérig sértődtél volna, mert leírtam a tapasztalatomat. Odafent minden rendben van?
Make Love not war!
-
félisten
válasz ricsi99 #2175 üzenetére
Nem elméleti elképzelés.
De akkor fejtsd ki, hogy szerinted miért nem igaz?
Mit nyer az aki nem támogatott, főleg nagyon régi hardverre teszi fel a Win11et egy Win10hez képest mondjuk? Amit a Win11 hardveres oldalról ki tudna használni úgysem tudja, mivel ugye nincs meg a hardver, tehát itt már nem nyert semmit.
Win11 külsőre meg eddig is csak a panaszkodás volt, sőt az igazán régi gépeken a Win7 időkből még az a jellemző, hogy le van butítva minden külső dolog, hogy úgy menjen valahogy.
Az meg ritka nagy hülyeség, hogy régebbi gépen gyorsabb a Win11, mint egy Win10 mondjuk. Max azért lehet ha nulláról lett felrakva és még szinte üres.
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #2157 üzenetére
"most ha kis trükkel megy a 11 akkor jó."
"Ez még szerintem a szürke zóna...főleg ha nem módosítgatod a telpítőt.. kiadott teszt verzió és kész..".
"Win10-fanok is beláthatnák ,hogy ez a kissebb rossz "Tehát akkor akinek nem támogatott a PC-je, több pontos sem felel meg a W11 hivatalos hardverkövetelményének, az ennek ellenére nyugodtan erőszakoljon fel rá egy W11-et és használja csak Windows Update nélkül, ahelyett hogy mindenféle trükközés, tákolás nélkül W10-et telepítene vagy a meglévő W10-et használna tovább rajta aktív támogatással illetve működő Windows Update-tel, az előbbi a jobb megoldás és az aki az utóbbit választja az biztos csak azért mert fan és még véletlenül sem azért mert ez esetben lehet az az észszerűbb és logikusabb döntés... Ez gondolom csak valami vicc akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Ha saját driverrel nem megy, akkor mindig az MS által aláírt univerzális változatával sikerrel jártam. Persze pár funkció hiányozni fog, de nyomtatni lehet majd vele.
Amúgy ezzel próbáltad?tlac Nem is járatott. Mégis több wattot kajált be Én se tudom hova tenni a dolgot
Na felment a 11 a tesztgépre. Windows update lefrissített mindent, kiírta, hogy pipa. Firefoxot nézegetem, közben kerreg a gép (250-es HDD), mint az állat...nézem, 100%-on eszi a lemezt a Windows Update, miután látszólag már lefrissült ÉS konszolidálódott minden. WTF?!?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
félisten
Ez a 2008 körüli nyomtató ugye? HP-hoz kell támogatásért fordulni, vagy lecserélni.
Szerintem azok a gépek amelyeken win7 -et futtatnak még megfelelők a célra.
Itt a gond, hogy a Win7 is fel volt már rakva kenyérpirítóra is mert, hogy jó az, meg megy rajta.
A 7-es tábor meg nem fog váltani ha neki a 7 kell.
-
Cs1csó
félisten
válasz ricsi99 #2139 üzenetére
Próba csersznye, egy a lényeg, ne elavult rendszert használjon az ember tehát Fel lehet tenni a legfrissebb stabil Windows 10-et, ki lehet próbálni a Windows 11-et és persze a Linux topikban érdeklődni, hogy adott konfig leírása után mit ajánlanak.
Aztán amelyik az adott feladatok futtatás mellett beválik azt kell használni, de lehetőleg ne Windows 7 vagy még régebbi rendszer legyen.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ricsi99 #2136 üzenetére
Miért, szerinted talán aki Windows 11-et akar majd használni napi szinten, az csak tesztelési céllal és egy külön teszt PC-n, meg majd Insider Preview verziót akar használni a végleges helyett, meg pláne az átlag userek, vagy mi?
Ha a Microsoft jó előre világosan közli, hogy a nem támogatott hardverkonfigurációkra nem telepíthető a Windows 11 illetve max. clean install módszerrel de akkor a Windows Update frissítések nélkül, akkor miért is akarja a user erővel felerőszakolni egy olyanra, amikor 2025-ig használhat Windows 10-et is?
Biztonság, na igen, szerinted van bármilyen észérv egy nem támogatott illetve W11-nél nem támogatott hardverkonfiguráción Windows Update biztonsági és egyéb frissítések nélkül az éles, online használatnak, talán maga a Microsoft vagy egyéb hozzáértők is ezt javasolják hivatalosan? Ha nem felel a muzeális PC a W11 hardverkövetelményeinek, akkor miért is akarjon erővel azt telepíteni rá a user és miért nem jó a W10 vagy akár W8.1, amik inkább feltelepülnek és azoknál vsz nem kellene trükközni sem, meg 2025-ig és 2023-ig aktívan támogatottak? + Ott a Linux, ha csak netezésre stb. kell a gép és nem létszükséglet adott usernek a windowsos szoftverkörnyezet, akkor az is megfelelhet.
Ha annyira muzeális és hardveresen gyenge az adott PC, akkor miért akarjon a user arra pl. egy lightos Linux helyett olyan modern Windowst telepíteni aminél eleve magasabb a hardverkövetelmény és ennek okán nyilván nemcsak az UEFI és TPM, hanem egyéb hiányosság is lenne?"10 éves kivénhedt gépre akkor mit is telepitsenek amivel még használható jelenleg?"
Ha CPU stb. felől adott a támogatás, akkor adott az aktív életciklusú W8.1 és W10 használatának lehetőésge, ha nem, akkor meg valamilyen desktop Linux, szóval van választási lehetőség a W11-en kívül is.
Egyébként meg nyilván nincs miről beszélni, adott az előbbi kérdésekre a reális válasz, az otthoni fotelszakértést meg inkább hagyjuk, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
Doky586
nagyúr
-
félisten
-
FattyDove
őstag
válasz ricsi99 #2082 üzenetére
Akkor ne használd a termékeit, szolgáltatásait, csókolom.. Amúgy meg minden cég a haszonért létezik. Ami nem a haszonért létezik, azt úgy hívják, hogy nonprofit szervezet. Lehet használni azok megoldásait is, aztán rádöbbenni, hogy használhatatlanok többnyire.
Ezenfelül, nem a biztonsági frissítések után gyűjtenek anonim adatokat a felhasználókról. Szóval visszatértünk.. Gulágba azokkal, akik nem frissítenek egy oprendszert.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
King Unique
titán
-
BiP
nagyúr
válasz ricsi99 #1979 üzenetére
Jó kérdés, nálam most megcsinálta rendesen. De nem tudjuk, Te hogyan futtattad.
Csináltam gyorsan Magyart is, angolt is. (x64 persze). Csináltam egy Professionalt, meg próbaképp egy All editiont, mert úgy látom, a screenedet, hogy minden edition esd-jét megcsinálta.
Tehát most 4 félét kipróbáltam, egyikkel sem volt gond.
Mindegyiknél ISO creatoros linkkel. És abból is a sima, nem a multi.Bár a zöld résznél egyszer sem láttam ilyen hexa kódos sorokat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
válasz ricsi99 #1945 üzenetére
Te sem amit én írtam. Lehet kicsit rosszul fogalmaztam. Bocs. Ezeket a modulak csak bizonyos alaplapokhoz lehet használni/beépíteni, és csak akkor, ha az alaplapon van csatlakozó hozzá és a bios is támogatja!
Ha nincs előlészítve az alaplap a TPM támogatásra Bios és alaplapi csatlakozó szinten vagy ha a Processzor nem támogatja a hasonló hardvert, pl. az Intel PTT(Intel® Platform Trust Technology (Intel® PTT) vagy az AMD fTPM(Firmware Trusted Platform Module)-et, akkor bukta.Az oprendszer mindenképpen kell, hogy fusson egy program . Az eddigi infóim szerint a hardverkonfiguráció alapján készül egy digitális hardverkulcs is(nem tudom hogyan és milyen kritériumokat vesznek figyelembe), meg eleve ott van a hálózati kártya vagy a router MAC címe(amit nem lehet minden féle routerben módosítani)...
Ha pl. valaki gamer laptopról és csak szolgáltatói routeren keresztül játszik online, akkor nekik alapból szívás, mivel a laptopban nem lehet a főbb alkatrészeket csak úgy "fillérekből" cserélni(pl.alaplap,mert majdnem annyiba kerül mint az egész gép árának harmada vagy fele, és sorozatos csalások miatt nem lesz nagyon kifizetődő), akkor a hardverkulcs alapján bannolják a laptopot, a hálózati hozzáférést meg tiltják szolgáltatói router mac cím alapján, meg plusz a fiókot.
Állítólag a PubG Mobile a mobilos felhasználók telefonjaik IMEI és SN, plusz a fiókhoz regisztrált telefonszámot is bannolják, plusz ott is figyelembe veszik a netes kapcsolat adatait.
Eddig gondolkodtam egy ilyen modul beszerzésén ,de most meggyőztek ,hogy a laposomba is tiltsam le.
Nem ezért mert csalok ,hanem mert ezután bármely oldal a tudtom nélkül azonosíthatja a gépem
Nem tudom, hogy ezt a "mert ezután bármely oldal a tudtom nélkül azonosíthatja a gépem" sületlenséget hol olvastad. Utána kéne olvasni, hogy mi is az TPM és hogy mi a szerepe/mire való!
TPM alapján nem lehet azonosítani gépet. Ahogy az Anticheat rendszerről írták, a TPM modul fixen beégett RSA kulcsa alapján lesz a tiltás, ez nem egy azonosítószám, hanem egy titkosítási algoritmushoz használt számsor,amit a titkosító kulcs generálásánál vesz figyelmbe a modul. A weboldalak ezt nem használják, azoknak ott vannak a Sütik, meg a SzuperSütik , meg a weboldalba épített javascriptek(mint amiket a webes kriptobányászathoz használnak sok kétes oldalak.)
Ez a dolog sokkal összetettebb dolog, mint ahogy a cikk foglalkozik vele. Önmagában annak aki nem játszik, nem titkosítja a gépét, azoknak a TPM nagyon felesleges funkció, de már egyre több gépbe alapfelszereltség már
a TPM.Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz ricsi99 #1943 üzenetére
Ezt nem lehet csak úgy beszerezni. Ez nem olyan eszköz amit bármilyen számítógép alaplapja vagy processzora támogat. Ha nincs előlészítve az alaplap a TPM támogatásra Bios és alaplapi csatlakozó szinten vagy ha a Processzor nem támogatja a hasonló hardvert, pl. az Intel PTT(Intel® Platform Trust Technology (Intel® PTT) vagy az AMD fTPM(Firmware Trusted Platform Module)-et, akkor bukta.
Például laptopoknál ennek a köre szűkebb az asztali gépekhez képest.Amúgy én teljes mértékben támogatom a játékgyártók által ezen funkció bevezetését. A csaló játékosok elveszik a játékélményt a tisztességes játékosoktól.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Linux haladóknak
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- További aktív témák...