Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Coyot #7482 üzenetére

    "Miért rakjon IIS-t?"
    Miért ne rakjon fel IIS-t? :U

    "Full kezdő, rakjon appserv-t vagy rakjon fel egy wamp-t. Erre vannak direkt kitalálva, és semmivel nem kell szerencsétlenkedni sem, vagy direkt bonyolítod az életét? :D"
    (facepalm)
    1.) mióta íratlan szabály az, hogy kezdőnek csak Apache ajánlható?
    2.) mi az, hogy erre vannak direkt kitalálva? Amit leírtam, az szerinted mire van kitalálva? :)
    3.) attól, hogy neked még nem sikerült "összeszerencsétlenkedned" ezt a pár lépést IIS-sel, amit írtam, ami SEMMIVEL sem bonyolultabb, mint amiről te beszélsz, attól még ez egy tökéletes megoldás Windows-ra. Mondd már el nekem légy szíves, mi ebben a "szerencsétlenkedés", mi ebben a bonyolult. Ha ez a pár szájbarágós lépés valakinek bonyolult, akkor az jobb, ha nem is megy tovább.
    A Web Platform Installernek pont az a lényege, hogy kezdők és haladók egyaránt könnyen gyorsan össze tudjanak kattintgatni egy teljesen jól működő webszervert, PHP-vel, MySQL-lel. Így még az az előny is megvan, hogy ASP.NET-es alkalmazásaidat is egyből futtathatod (nem kell "szerencsétlenkedni" alternatív megoldásokkal :) ).
    4.) pont az a baj, hogy az emberek azt hiszik, hogy csak Apache létezik a világon, és kész. Nekem abszolúte semmi bajom az Apache-csal, de nem értem, miért paráznak úgy tőle az emberek, amint az IIS-ről van szó, akkor feljajdulnak, hogy "távozz tőlem, Sátán", valószínűleg tapasztalatlanságuk okán.
    Próbáld ki egyszer a grafikus alapú kezelőfelületét, full szájbarágós. Az Apache-nál meg buzerálni kell konfigfájlokat - ez kezdőnek nem egyszerű feladat. Akkor meg már megkérdőjeleződik, hogy pont arra lett kitalálva.
    5.) Szerintem nem baj, ha az ember nem állandóan egy megoldáshoz ragaszkodik.
    Létezik az IIS-en URL Rewrite modul (mod_rewrite alternatívaként).
    Igen, éles környezetben is lehet tesztelni. De miért kellene állandóan ugyanazt ajánlgatni?
    Ha neked más javaslatod van, kötekedés helyett miért nem neki ajánlasz inkább komplett megoldást, ahelyett, hogy a szokásos alaptalan IIS-utálatot erősítenéd?
    6.) Saját tesztelgetéseim szerint a Windows-ra rakott Apache-szerveren futkorászó honlapjaim teljesítménye elmaradt az ugyanerre a konfigra rakott IIS-en futtatástól (ergo utóbbi gyorsabbnak bizonyult nálam). Kipróbáltam dual boot módban, Linux+Apache ugyanezt a sebességet hozta nagyjából. Tehát valahogy én azt vettem észre, Windows-ra rakott Apache valamelyest kevésbé gyors, mintha ugyanaz IIS alatt futna. Ez pusztán szubjektív élmény, mindenesetre engem meggyőzött az IIS, amúgy is jónak találom, és mióta elkezdtem aktívan használni, Windows-on saját gép esetén ehhez ragaszkodom; mondom mindezt úgy, hogy több évig csak Apache-ot használtam, és elég sok szívásom volt az Apache-konfigolással. Az IIS kezelőfelülete (eleve van neki ilyen) tök intuitív.
    7.) Na igen, az osztott tárhelyen valszeg úgyis Apache van. Ez tény. Ettől még az osztott tárhelyen lévő beállítások Apache esetén is eltérhetnek. Ettől még persze ha valaki teljesen biztos akar lenni a dolgában, akkor valóban, használja ugyanolyan környezetben a honlapját.
    De szemellenzősnek sem kell lenni. :)

    ===

    (#7487) Coyot :
    "A bonyolítást pedig a "különtelepítgetésre" értem, ott vannak készen egyben a telepítők, miért kell mindent külön felrakni ha egyszer valaki már ezt megtette,konfigolta és működik?"

    Na igen, erről beszélek... nem ismered a rendszert, nincs még vele tapasztalatod, de azért fikázni azt tök könnyű. :)
    Fuss át még egyszer azon, amit írtam az IIS+WPI telepítgetős módszeréről.
    Telepítesz egy programot (WPI), aztán ott rányomsz egy gombra, hogy ezt szeretnéd hozzáadni, majd megadod a szükséges adatokat, ENNYI. Miért is egyszerűbb ennél bármilyen Apache-ra épülő csomag? :) Pont ugyanezek a lépések. (Csak aztán az Apache-hoz nem kapsz egy magától értetődő grafikus admin-felületet. Szerintem továbbra is kevésbé kényelmes szöveges állományokba írogatni, amiben bőven van hibalehetőség, főleg kezdőnek, mint párat kattintani.)

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés