Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
Ahogy mar irtak, nem fog mukodni. Mindig lesznek olyan reszek, ahol nincs normalis lefedettseg. Az, hogy edge-en is elmegy a VoIP, az igaz, mert megfelelo codec mellett nem kell neki nagyobb savszel, mint amit az edge tud biztositani. De ezen felul a hivas minoseget meghatarozza a ping ido (300-400 ms vagy ennel tobb is lehet rossz lefedettsegu helyen), ami ha nagy akkor elbeszeltek egymas mellet. A pocket loss miatt meg robothangja lesz mindket felnek, nagyobb ertek utan meg toredezett a hivas. A harmadik parameter meg a jitter, na ezt nem nezik olyan sokan, pedig ez is befolyasolja a hivas minoseget, nem nagyon, de kabeles neten nekem volt olyan esetem, hogy hiaba volt jo a ping meg a pocket loss, ha a jitter ertek rossz volt, az is akkora kesleltetest jelentett, hogy elvezhetetlen volt a beszelgetes. Videken tobbszor is elofordult (foleg a pusztaban), hogy adatkommunikaciora alkalmatlan volt a mobilnet, de telefonhivast meg lehetett inditani a GSM halozaton.
Szerintem a Somatom altal leirt modszer a legjobb. Feltoltos sim + adatkartya, a mobil szamod a dellmont-nal megadod, hogy a rendszer azt jelezze ki, es ahol jo az adat lefedettseg, menjen a hivas a dellmont-on keresztul.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
törölt tag
Ezen már én is filóztam, de sztem nem. Persze, nekem Telenoros kártyám van, aminek a leggyengébb a lefedettsége. Úgy látom, hogy megfelelő feltételek teljesülése esetén működne a dolog. Kell hozzá egy erős, 4G -s teló, megfelelő lefedettség és egy jó és stabil szerver hátterű VOIP szolgáltató. Ezekből sajnos, nem minden adott. Én inkább a másik utat választottam. Erős, dual SIM teló (lehetőleg MTK SOC), ami az összes hazai frekvenciát ismeri. Ebbe egy Telenor feltöltős SIM a GSM számomnak és egy tetszőleges (értsd: aminek szted jó a lefedettsége), 4G -s adat SIM. Ha nincs elég net az adat SIM -es VOIP -hoz, akkor még mindíg ott a Telenor GSM, aminek a vezetékes hívó szolgáltatását használva, Local Access GSM hívásként, net nélkül is lehet jóárasítva telefonálni. Ahol viszont van rendes 4G, ott egy erős vassal elég stabilan működik a dolog. Kérdés, hogy mi lesz decembertől, ha eltörlik a roamingot. Vajon lehet majd szerezni olyan külföldi, adatképes SIM -et, ami nem csak egy hazai szolgáltató hálózatát tudja használni? Mi alapján történik majd egy külföldi kártya sávszélesség besorolása? Ezekre a válaszok eléggé befolyásolják majd a VOIP használatot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Autós kamerák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest