Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
válasz pellesmartin #19799 üzenetére
olcsomobil weboldalát nézted? Csak hívás van sms nincs.
moto g72, Ninebot d28e
-
pellesmartin
tag
Hello
Feltöltöttem az olcsomobilhivas.hu-t hivni gond nélkül tudok,de SMS-t irhatok? Hány forint az SMS? -
KamuMazsola
őstag
-
koxo
csendes tag
válasz KamuMazsola #19772 üzenetére
Nem 5 hanem 30 € . Utaltam 10 €-t. Hívószámom letiltva. Hibaüzenet használjak viszonteladót. Használtam de az 5 € nem jelent meg számlámon. EKKOR kérdeztem hogy 10 € az ingerküszöbe és hiába vásárolgatnék még 5-öt mert utána 10-et kell? 10+5+5+10=30. Nem ismerem a rendszert.
Egyéként fél nap után visszadobta a pénzemet a voipblazer. Stuntcalls elfogadta de hívószámom náluk is tiltott. Most tartok 15-nél.
-
törölt tag
Persze. Ez tulképp egy tablet nézet, ami HDMI -n küldi ki a képet. Ezen teljes értékű, 4.4.2 -es Android fut, Play áruházzal. A Lan -hoz kell egy USB -s adapter, de léteznek ilyenből Box kivitelek, amiken Lan csatlakozó is van. Évek óta használok ilyen kütyüket. Most épp egy ilyen M8 -ast. Viber, Skype, MobileVoip, Reenger, stb. Bármelyik telepíthető.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre még egy RK3066 -os Android miniPC is elég. Rádugsz egy USB -s hangkártyát, arra meg mikrofont, meg hangszórót (vagy, egy bluetooth headsetet). Ilyet fillérekért dobálnak, de egy viszonylag modern, MK808B plus is csak 30 USD.
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném megoldani, hogy telefonálni tudjak lanon keresztül, mégpedig úgy, hogy nem az okostelefont használom, és számítógépre se legyen szükség. Napi 4-5 órát folyamatosan beszélgetek viberen, ezalatt a telefon rajta van a töltőn (úgy gondolom nem tesz jót az akkumulátorának). Ezt szeretném kiváltani valami más eszközzel. Olyanra gondoltam, hogy pl. közvetlenül rá lehetne dugni egy vezetékest a routerre.. vagy valami hasonló. De nem találtam megfelelő eszközt.
.
-
Stanlee
őstag
Ha nagyon probalgatni akarsz valamit akkor javaslom a pbxes hasznalatat (ez telepites nelkul megy), vagy egy freepbx telepiteset.
Viszont a hangminoseg nem azert lesz jobb, mert egy asterix-et telepitesz, hanem mert nem androidrol (okostelefonrol) inditod a hivast. Persze ez nem minden esetben igaz, de a celeszkoz hasznalata VoIP-os hivasoknal pont azert ad jobb minoseget, mert arra a feladatra vannak optimalizalva.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
biega
aktív tag
Arra gondoltam, hogy a Gigaset 510IP megérkeztéig telepítenék egy Asterixet.
Ezzel is el tudnék érni az 510IP-vel megegyező hangminőséget?
Tudok hozzá androidos telefonnal is csatlakozni? -
Stanlee
őstag
válasz 4Grider #19777 üzenetére
Az oldalukon levo szolgaltatas minoseget leiro felsorolas alapjan szabadon valaszthato a kimeno hivoszam. Az atlag nemet 19 cent/perc-hez kepest egesz jo aron adjak a portekajukat.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
biega
aktív tag
voip2gsm.de -t használja valaki?
Mi a tapasztalat vele? -
egonca
csendes tag
válasz Stanlee #19766 üzenetére
Szia!
Megnéztem ezt a WOL beállítást, valóban be volt kapcsolva. Mindenesetre most kikapcsoltam, de sajna nem változott a dolog. Persze, nem nagy ügy, csak engem zavar, hogy nem értem. Majd más fórumokon is utánanézek.Köszönöm az ötletet!
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!üdv. egonca
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KamuMazsola #19772 üzenetére
Mert ki szeretné próbálni ( már ha jól követtem a beszélgetést ).
Egyébként igen, sokkal jobb ( érdemesebb ) az adott szolgáltató oldalán feltölteni az egyenleget.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
KamuMazsola
őstag
Ezt most nem értem. 10€ + 27% áfa meg némi fee, ez összesen nagyjából négyezerpárszáz. Amit megspórolsz vele a GSM áraihoz képest az több mint 30 ezres. Akkor minek skótoskodni ezen az 5 eurón?
Nekem is több mint egy évig elég lesz a nettó 10€-s keret. És akkor mi van?Üdv.: KamuMazsola
-
koxo
csendes tag
szóval 10-zel kellett volna?
Újabb kérdés ha még 5eurot töltök hanstelen keresztül az már jó? Vagy úgy ismét csak feleslegesen töltöttem mert egyszerre kér 10-et?
Az 5 euro-s feltöltésem halott?
Hanstel megengedte voipblazerre az 5euro-s töltést, de ott egy kalap alá veszik az összeset. -
KTU
addikt
A voipresellers.net oldalon is csak 10$ vagy 10 euro választható a VoipBlazer-nél.
Én ezt szoktam ajánlani, itt csak azok az összegek jelennek meg, amivel tényleg feltölthető az adott klón.Még 5$-t vagy eurót sose töltöttem, volt hogy 2, 3 hónap alatt elfogy a 10 is.
Pedig 1 személy 1 account."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
koxo
csendes tag
Viszonteladón pl hanstelen keresztül vásároltam 5 euro-t. Tudok ezzel voipblazerre feltölteni vagy vennem kell még 5 euro-t?
Ha előbbi akkor hogyan?
Ha utóbbi mert voipblazeren 10 a limit akkor elég megtévesztő itt néhány hsz.
-
Stanlee
őstag
válasz egonca #19752 üzenetére
Aramtalanitva van a laptop? Mar csak azert, mert ha a halokartyanak van Wake On LAN funkcioja, akkor ha ki is kapcsolod (a konnektrobol kihuzzod a toltot) a gepet, de az akksi benne van es van benne nafta, akkor az eleg ahhoz, hogy aktiv maradjon a WOL, es zold legyen a routeren a led. Szerintem.
-
KTU
addikt
válasz pellesmartin #19762 üzenetére
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
cikcakk
csendes tag
válasz pellesmartin #19762 üzenetére
Bankkártyával a legegyszerűbb feltölteni. 5 dollár 1.950 Ft.
Sok viszonteladó van, én ennél szoktam feltölteni: http://hanstel.biz/index.php -
pellesmartin
tag
Viszonteladón keresztül hogy tudok feltölteni?
-
cikcakk
csendes tag
válasz pellesmartin #19759 üzenetére
5 USD-vel is lehet feltölteni, viszonteladón keresztül.
-
v-man
őstag
válasz pellesmartin #19759 üzenetére
Kipróbálhatod olyan magyar szolgáltatóval is ahol 720ft a legkisebb feltöltés (olcsomobilhivas.hu), persze ott a percdíj 12 ft, nem 5 ft.
Nekem ugyan csak 1 éves a legrégebbi feltöltésem, de nem veszett el, sőt épp a napokban írt, hogy miért nem használom mostanában? (1 euro körüli maradék van azon a számlámon).XO: aviktorke | Hifi: Primare I22, Topping D70s, Wiim Pro Plus, Yamaha CDX-396, Triangle Elara 07, Topping A30 Pro, Sennheiser HD 58X
-
pellesmartin
tag
Üdv!
Nem sokat szoktam telefonálni,és ki szeretném próbálni ezt a VOIP-ot.
Jól vettem észre,hogy a legkisebb feltöltés csak 10euró?
Még ha 5Ft/percre számolom a díjakat,még akkor is kb 1-1,5 évig tartana ki nekem ez a 10 euró.
Megérné feltölteni? Legtöbbször van Wi-Fi elérhetőségem.
Hallottam már olyat,hogy egyik ismerősöm feltöltött 10eurót, letelefonálta a felét,és a másik fele csak úgy eltünt mert rég lépett be. Ez lehetséges,mennyire biztonságos ez a szolgáltatás? -
veterán
válasz Oroszlánom #19756 üzenetére
Nálam teljesen rendben van.
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Oroszlánom
tag
Sziasztok!
Most szeretnék olcsóbbat, mint a voypio. A stuntcallst néztem ki. Hangminőségre és megbízhatóságra mik a tapasztalataitok?/mobilevoip-al használom/. Köszönöm! -
fujifilm1
senior tag
válasz fujifilm1 #19753 üzenetére
Tök rendben van az Ephone. Rendesek voltak.
A story: sok-sok éve egy matávos budapesti számot hordoztunk Ephone-hoz. (kifizettuk anno a hordozási dijat)
Majd évekig ingyen tartották a számot.
Mi csak hivás fogadásra használtuk.Idén év elején irták hogy 99Ft lesz a havidij. feltoltottuk az egyenleget, és nem foglalkoztunk vele.
December elején kikapcsolták a PSTN felé, de a VOIP-os account aktiv maradt és folyamatosan bejelenkezve is volt a Fritz kliens.
A Bp-i számot allitolag visszaadták a T-nek. Pedig az egyenlegen még mindig 800 FT volt/van. (Az a gyanum hogy nem vonták valamiért.)De mindegy mert visszakapcsolják és minden happy lesz megint...
-
egonca
csendes tag
Szia!
Megtörtént a nagy esemény. Pénteken értesített a Telekom, hogy lehet telepíteni a boxot.
Megnézve a telefont, nem volt vonal, tehát lekapcsolták.Mondhatom, hogy viszonylag simán sikerült a procedúra, kellett egy kis idő mire beállította magát stb, de minden rendben működik (a WiFi-t nem kapcsoltam be, mert úgy döntöttem, hogy - most - nincs rá szükségem)
Ami a telefont illeti, minden úgy működik ahogy leírtad (és ahogy MaCS_70 is írta), a splitter ki van iktatva, nem kell.
De van egy érdekesség: Mind a 4 LAN porton van eszköz
LAN1 A510 telefon
LAN2 laptopom
LAN3 LG tévé
LAN4 feleségem laptopjaNa már most, ha minden eszköz ki van kapcsolva (kivéve a Gigaset bázisállomás), akkor a 2-es LAN folyamatosan világít - néha villog is - míg a LAN3 és LAN4 ledje kialszik
Köszönöm a javaslatodat (és MaCS_70-nek is)
Üdv. egonca
-
g0dl
addikt
Üdv!
A következő felállásban szeretném elérni, hogy a hívott fél lássa a megfelelő számot.
A freevoipdeal a szolgáltató, a telefonszámok regisztrálva vannak, mobilról megy is.
A pbxes.org a "telefonközpont".
SPA942-es telefonok a mellékek.Azt szeretném, hogy ha az egyik mellékről hívok kifelé, akkor annak tulajdonosnak a száma jelenjen meg a hívott félnél, ha másikról, akkor a másiké.
Egyelőre ez egyetlen mellékkel, és számmal sem megy, mindig egy román szám jelenik meg, esetleg privát szám.Próbáltam a caller id-t beállítani +36XX XXXXXXX, és 0036XX XXXXXX formában is ( a telefon beállításánál, a pbxes melléknél, és trunknél is, de semmi változás.
Mit rontok el?
-
Stanlee
őstag
válasz fujifilm1 #19731 üzenetére
Nem lattam, hogy irtal, elmentem kajalni iras kozben...
Szia! Elso korben ellenoriznem, hogy az ephone-nal bejelentkezett-e a keszulek. A Telefonie/Eigene Rufnummern menupont mutatja, hogy aktiv-e az adott szam, ha azt mutatja, hogy aktiv es jon a "masik fel nem elerheto" szoveg vagy egyaltalan semmi, akkor tovabblepnek a kovetkezo pontra.
A System/Erreignisse alatt a Telefonie fulon lathato, hogy milyen hibauzenet miatt nem tudsz hivast fogadni. A Fritz!Box Help-je eleg jol leirja, hogy mi okozhatja az adott hibat, ha bemasolod ide, akkor talan tudok valamit ra mondani.
Nem tudom, hogy az otthoni nethozzaferest hogyan osztod (a Fritz!Box a router, vagy van egy kulon router, amibe csak bele van dugva a box). Az is lehet, hogy a digi routere, ami nalatok a lakasban van, hiaba kuldi a Fritz!Box a tartsa nyitva az x portot uzenetet, nem csinal semmit, es zarja az 5060-as portot. Azt is erdemes lenne kiprobalni, hogy az 5060-as port nyitva van-e.
Ha esetleg a fentiekbol valami segit, vagy tobb infot tudsz adni, lehet, hogy rajovunk a problemara.
[ Szerkesztve ]
-
fujifilm1
senior tag
válasz yourname #19748 üzenetére
Koszi.
Érdekes egybeesés, de nálunk is dec eleje ota van ez a mizéria.És mégegy egybeesés : Itt is a Voip szolgáltato a hunyo.
A voip account aktiv. Be is van jelentkezve a fritz. -Az ephone webes onkiszolgálo felulete szerint is be van jelentkezve.-
De a voip account és a budapesti foldrajzi szám osszerendelést megszuntették. Ez a szám egy kb.6-8 éve hordozott T.-s szám. Amit azota megelégedéssel használtunk.Persze a munkaidon kivul nem lehet hivni oket. ugyhogy hétfon tisztázzuk.
-
yourname
csendes tag
válasz fujifilm1 #19731 üzenetére
Nálam hasonló volt a helyzet.
Voipshop adja a földrajzi számot (budapesti). Fritzbox 7170 a router.
Rokonság panaszkodott, hogy a szám nem elérhető.Próba (2 percen belül):
telenoros mobilról a szám elérhető,
lidlmobilról: nem elérhető
fonios voipról: nem elérhető.Panaszlevél a voipshopnak, válasz: náluk minden OK, panaszkodjon a hívó fél a saját szolgáltatójánál. De erre már nem került sor, mert másnapra csodával határos módon minden magától megjavult.
Most megy, tudom hívni a földrajzi számot mindenhonnan.Arra gyanakodtam előbb, hogy a T kezdte el tiltani a 06-1-el hívott voip számokat (nem használtam a voipshop által adott szolgáltatóválasztót (930), mindenhol 0036-1-el adtam meg a számot). Aztán úgy véltem, a voipshop kamuzott a hibáról, rákente a T-re, de gyorsan kijavított valamit. De ezek szerint nem a voip szolgáltatóknál volt a hiba. Nálam dec 4-től nem volt bejövő hívás arra a számra.
-
McLaca
őstag
-
KTU
addikt
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz 4Grider #19740 üzenetére
A normál telefonszámokra nem jön fel az internetes hívás lehetősége, csak a kártyák közül tudok választani (dual SIM-es telefon). Ha a névjegybe felveszek egy "Internetes hívás" mezőbe számot, akkor azt hívva ki lehet választani a VOIP hívást. Akár +36-tal, akár 0036-tal kezdődik, az eredmény az, hogy feljön a hívás képernyő, de süket csend van, semmi csengetési búgóhang.
Mindezt WIFI-n. -
KTU
addikt
válasz Adamo_sx #19737 üzenetére
SIP port: 5060
Registrar: sip.voipblazer.com
Proxy server: sip.voipblazer.com
Outbound proxy server: leave empty
Account name: your VoipBlazer username
Password: your VoipBlazer password
Display name/number: your VoipBlazer username or voipnumber
Stunserver (option): stun.voipblazer.com
[link]
így mennie kellene"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni, de nem találtam érdemi infót: megoldható, hogy a beépített android SIP klienssel használjak dellmont klónt? Ha igen, milyen beállításokkal? Konkrétan a voipblazerről van szó. MobilVoip appal működik, nincs gond, de ha megpróbálom SIP kliensként felvenni, akkor "A fiók regisztrálása sikertelen" üzenetet kapom. -
KTU
addikt
válasz wwenigma #19735 üzenetére
Új reg,
vagy ügyfélszolgálat zaklatása, probléma tovább ecseteléseJelszókezelő használata, fájl mentése biztonságos helyekre
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
wwenigma
Jómunkásember
Persze, webes idaig is ment e miatt.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Reenger support ( Nordtelekom) gyors volt, kikuldte az elfelejtett számom és a jelszavam, ámde nem fogadja el az alkalmazás...ilyenkor mi van?
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok.
Ephone felhasználok vagyunk már évek ota édesanyámmal.
Pár hete panaszkodnak az ÖTYE klub tagok hogy nem lehet elérni Anyát.
Én is tapasztaltam, hogy néha azt mondja be központ:
"A számon előfizető nem létezik" !!
meg néha azt hogy "nem kapcsolható."Mindkettonknek Budapesti száma van.
Régen nem volt ez a hiba.
Fritzbox-unk van. 30 mp re vettem ezt az opciot: Portweiterleitung aktiv halten alle.Sajnos félora után ugy tunik ez nem oldotta meg. Hivtam, de megint nem kapcsolta,- de az is igaz hogy semmilyen bemondás sem volt....
A DIGI-t kértem hogy adjon nem NAT-olt IP-t, amit 3 ora alatt megtettek! de ez sem oldotta meg...
Valami otletetek van esetleg?
-
anadroid
senior tag
Minden bizonnyal sokan jártatok úgy, hogy passzivitás miatt a Dellmont zárolta a felhasználóneveteket, no és a maradék pénzt. Ennek a hét eleje óta vége van. Próbáljatok meg belépni egy zárolt felhasználóval, és a legtöbb esetben a következőt látjátok:
User disabled (409)
This username was disabled due to inactivity. To prevent your account from being disabled again, log in to the Myaccount on the website regularly or make a call regularly. We activated your account, please refresh and enter username and password to login.
Ekkor várjatok 1-2 percet, és jelentkezzetek be újra, működni fog.
Ha egy rövidebb üzenetet kaptok, ahol az első sor végén (408) áll, akkor valamiért nem megy ez a módszer, nálam 30-ból négynél volt ez a helyzet, de pár órával később közülük kettő már felszabadult.
Sok sikert!
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
félisten
Éreztem én, hogy valami nem stimmel, de a KTE is olyan ismerősen csengett...
Bocs...Ja, és a splitterből természetesen a modembe megy a drót, onnan a routerbe. Már úgy általában...
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a T-s Zyxel HGW elé is kell-e modem, egy jobb világban nem kellene. És akkor már két kocka mínusz!
De amint látom, a rajzodon sem szerepel, úgyhogy bingó!Jól elvagyok itt magammal...
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz egonca #19724 üzenetére
A splitter a kis szűrődoboz, amibe befut a rendes telefonvonal, és a két kimenő ágon csatlakozik hozzá a router és a telefonkészülék.
KTE ábráján a splitter a majdan üzembe helyezendő Zyxel HGW elé is be van kötve, én viszont nem vagyok biztos abban, hogy kell az oda, mivel szerintem a HGW nem igényli a leválasztott frekvenciájú jelet, maga végzi el a szétválasztást.
Ebben viszont biztos azért nem vagyok, Te meg úgyis megkapod az instukciókat az új dobozzal.
MaCS
-
félisten
válasz egonca #19721 üzenetére
Elvben nem veszítheted el, mert a T nem korlátozhatja, műszaki oka meg nincs a funkcióvesztésnek, hiszen a Gigaset 510-es ugyanolyan módon csatlakozik majd a nethez, mint most, csak más a router típusa és más is lakik a házában.
Az analóg oldallal sem lehet gond, hiszen az meg egy szabványos PSTN-kapcsolat a Zyxel HGW és az 510-es között, ha nem így lenne, a többi telefonkészülék sem működne. (Ilyen szempontból az 510-es is egy kutya közönséges vonalas telefon.)MaCS
-
félisten
Kell a splitter a HGW elé?
Nálunk szerintem nincs, volt is öröm, hogy még egy kockával kevesebb...Meg valahogy logikus is lenne, hogy ha már univerzális egység, akkor saját hatáskörben oldja meg a szűrést...
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz egonca #19716 üzenetére
Annyi változik, hogy a splitter helyére kerül a HGW, azaz a HGW analóg kimenete megy a Gigaset analóg bemenetére (RJ11), a HGW valamelyik LAN-portja meg mehet a routered WAN-jába, ha a routert még routerként akarod használni (de így duplán NAT-ol).
A HGW másik LAN-kimenete meg mehet a Gigaset RJ45-ös bemenetére, és ebből fog VoIP-ot csinálni.Kérdés, hogy kell-e a jelenlegi routered mint router -- a T-s HGW-t tudtommal nem lehet bridge-ként használni, a dupla NAT-olás meg felesleges és kerülendő, hacsak nincs valami különleges okod rá.
Ha nem kell, switchként még hasznát veheted, ha a HGW egyik LAN-kimenetét a routered egyik LAN-jával dugod össze.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
ther
aktív tag
Új Zoiper userként (Android), hogyan tudom azt beállítani, hogy az alkalmazás ne regisztrálja be magát mindig, amikor felkeltem a telefont? Azt hittem az egy perces timeout azt jelöli, de tévedtem.
Aálírás
-
denis.p
tag
Köszi szépen a részletes infókat
Hát akkor maradok a 711u/a kodeknél, mert majdnem mindig wifin és 4g-n használom, s mindkettőnél van rendesen sávszél. Sokáig a Csipsimple-t használtam, de úgy vettem észre, hogy a Zoiper stabilabb, valamivel jobb a hang minősége és talán még az akku fogyasztás is barátibb. Báááár a Mobilevoip-nál még kevesebb sávszéllel és fogysztással is beéri.....
Teszek majd egy próbát a Reengerrel is... -
KTU
addikt
válasz egonca #19710 üzenetére
Elvileg minden marad úgy mint most.
Az A510IP-be ugyanúgy be dugod az RJ11 dugót a ZTE ZXV10H201L-ből, nem lényeg hogy az már nem analóg.Meg ugye a lan kábelt RJ45-öt a Linksys WRT54G-ből.
Nálam is így van az invitel VoIP telefonja bedugva "analógnak", az A510IP-be.
[ Szerkesztve ]
-
egonca
csendes tag
Sziasztok!
Engem is utolér a Telekom "modernizációja", mely szerint 2016-ban megszünteti az analóg telefonszolgáltatást.
(Nekem ugyanis analóg vonalas telefonom és ADSl internet előfizetésem van.)
Ennek megfelelően - elég zavaros módon - megkerestek és már küldtek is futárral egy új boxot.(ZTE ZXV10H201L)A mostani rendszerem úgy működik, hogy:
A Telekom által biztosított boxon keresztül kapom az internetet úgy, hogy egy routeren (Linksys WRT54G) keresztül szétosztásra kerül:
1. LAN-on laptop
2. LAN-on Siemens Gigaset A510 IP telefon
3. LAN-on LG lapos tévé
4. WiFi-n lapotopItt most a telefon az érdekes.
Az A510 telefonhoz van még regisztrálva 2 db ősrégi Gigaset 4000 Comfort kézibeszélő is. Így lényegében 3 készülék van.
Az A510 úgy van beállítva, hogy:
Az analóg vonalon (fixed line) fogadom a hívásokat, amelyet bármelyik kézibeszélő tudja kezelni.
A kimenő hívásokat pedig úgy állítottam be, hogy:
Az A510 tud hívást indítani analógon vagy VOIP-on (Actionvoip, SIP), a két régi beszélő pedig csak VOIP-on (Actionvoip, SIP)
Gyakorlatilag a kimenő hívásokat csak VOIP-on kezdeményezek, mert nagyon olcsó (kb. 2Ft/perc), szemben a Telekom áraival.
Nem beszélek túl sokat, ezért kb. 2 (kettő) évente! kb. 10€-ba kerül a VOIP. Így a Telekom számlám mindig fix, hiszen abba az irányba
nincs kimenő hívás.Attól tartok, hogy az átállás miatt el fogom veszteni a kedvező áru VOIP-os telefonálási lehetőségemet.
A kérdésem az lenne, hogy mi fog történni, ha lekapcsolják az anlóg vonalat?
Ez a bizonyos új box (ZTE ZXV10H201L) vajon tudja-e nekem biztosítani az eddigi beállításaimat?
Az A510-be fel tudnám venni a Telekomot mint szolgáltatót (úgy tudom elvileg igen, DE kiadják-e a beállításhoz szükséges adatokat stb.)
Vagy például a régi boxot elviszi a Telekom?Szívesen venném mindenkinek a véleményét, javaslatát, ötletét
Üdv. egonca
-
KTU
addikt
válasz denis.p #19691 üzenetére
Zoipernél codec-ek [link]
Zoiper beállítása [link]
"g.729 és a h.264 -es kodek mennyivel ad jobb hangminőséget, mint a free változat?"
Ez telefon és rom függő.
Próbáld ki a REENGER-el, ebben az alkalmazásban ingyen van G.729 codec,
mindenféle sipszerveres VoIP szolgáltató beállítható, a Delmont klónok is.
De ezt már fentebb linkeltem."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz laci010777 #19700 üzenetére
Ne.
Az a sipuri lenne,
de gondolom nem úgy hívtad a másik accountot, mivel nem említetted a CsipSimple-t, csak avval lehet indítani.Ha "simán" Mobile voip alkalmazásból indítod a hívást, a beállításoknál bekattintod hogy melyik számmal menjen ki a hívás, és ez minden esetben fizetős.
Bár a régi verziós alkalmazásba láttam pár név mellet valami, talán $ jelet,
akiket olcsóbban lehetett volna hívni, már nem emlékszem
de gyakorlatban nem használtam."Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
Pzoli2
tag
Mi egymással a rengerel beszélünk ingyen (hálózaton belül ingyenes )
-
törölt tag
válasz laci010777 #19705 üzenetére
Ez szokott lenni az általánosan használt recept, csak az ingyeneshez használt mód változik. Nálam pl. a Whatsapp.
-
veterán
válasz laci010777 #19697 üzenetére
SIP uri hívással tudsz egymás között ingyen telefonálni, link az összefoglalóban. De ha egyszerűbben akarod megoldani, akkor a Facebook Messenger nevű alkalmazásával is remekül lehet ingyen beszélgetn ( a netnek az árát nem számolva ).
-
zeon.hu
nagyúr
válasz laci010777 #19701 üzenetére
Mobilevoip beállítások, caller id, a számod után a verified legyen bejelölve.
#?*@&!
-
törölt tag
válasz laci010777 #19700 üzenetére
Voice Over Internet Protocol. Ebben nincs szó ingyenességről. Az is egy lehetőség, egy szolgáltatás, de nem függősége a VOIP -nak.
A szolgáltató nem a nevedet küldi, hanem a számodat. A kliens társítja a kapott számot a névjegyzékben társított névhez. Ha nincs számküldés, akkor társítás sincs. Ha megjeleníti a nevet, az azt jelenti, hogy megkapta a számot. Ha a számot nem jeleníti meg, akkor sztem az vmi kliens oldali probléma.
-
laci010777
csendes tag
válasz 4Grider #19699 üzenetére
Bocs, ha értelmetlenül fogalmaztam: azt szeretném, h. a hívott félnél a telefonszámom kijelzésre kerüljön, ui. "ismeretlen számként" nem feltétlen mindenki veszi a telefont fel....
Ezt próbálgattuk, miután a másik telefonban rögzítettük a számomat a nevemmel, híváskor kijelezte...de mi van, ha nem rögzítjük? vagy nem ismerőst hívok? - akkor is valahogy szeretném kijeleztetni a számom...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Akvarisztika
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest