Új hozzászólás Aktív témák
-
-
peter889
őstag
Azaz a winchester sebessége? Elég gyors nekem egy fájl felírása még a lassú HDD-m esetében is.
Úgy negyed óra alatt hozott létre egy 7 gigás mkv fájlt, fogalmam sincs, hogy újrakódolta-e.
Én azt hittem, ezek a vágás-egyesítés műveletek pofon egyszerűek lesznek nekem. Tévedtem. Majd pihentebb fejjel újra nekifutok a témának. -
Ueda
senior tag
válasz peter889 #4052 üzenetére
Ami megnehezíti az a tömörítés jellege. Mert nem képenként történik a tömörítés, hanem több kép van tömörítve. És emiatt szükség van a szakasz első képkockájára, ha a többi képet is látni akarod.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
Bozek
nagyúr
válasz peter889 #4054 üzenetére
"Úgy negyed óra alatt hozott létre egy 7 gigás mkv fájlt"
A VideoRedo? Azt az MKV-t választottad ki a Save Video As... menüben, aminek a végén Intelligent van? Mert az elvileg gyorsan végez, és bár néha kódol is, de csak akkor, ha nem kulcskockánál vágsz és akkor is csak pár képkockát. Szóval nem tart negyed óráig.
-
peter889
őstag
Igen, az a progi.
Hogyan lehet a vágott részletet elmenteni eredeti (mkv) formátumban?
Kijelöltem a vágási pontokat, kiírta a Cut Start, Cut End pontos időértékeit.
Hogyan tudom beadni a VideoRedonak, hogy a mentésnél csak a kijelölt részeket akarom menteni és nem a teljes filmet?
Igen, az intelligenst MKV-t választottam a Save As menüben.
Most csak egy 6 másodperces részt jelöltem ki, mégis kb. negyed órás munkába kezdett...És köszönöm a többieknek is a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz peter889 #4058 üzenetére
A Cut Selection a kijelölt időpontok közti részt vágja ki a videóból, míg a Trim unselected a többit vágja. Azért érdemesebb a Cut Selection-t választani, mert azzal több részt is könnyen ki tudsz dobni, például egy TV felvételnél a reklámokat. A végén ami zöld maradt, azt menti a Save Video, a pirosakat meg kihagyja.
-
peter889
őstag
Ok, köszönöm, a kivágás szót rosszul értelmeztem, úgy, hogy a kivágott rész marad, az okozta az egyik problémát.
Most már egyetlen részt meg tudok hagyni ill. vágni és azt sikeresen menteni.
De valahányszor több filmrészletet akarok megjelölni (kettőnél több jelölési pontot bevinni), a korábbi jelöléseket eltüntetni.Hogyan csináljam, hogy egy filmből több szakaszt meghagyok és azokat összefűzöm?
(Nem tudom érthető-e amit írtam.)Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz peter889 #4060 üzenetére
Hogyan csináljam, hogy egy filmből több szakaszt meghagyok és azokat összefűzöm?
Vágd ki azt ami nem kell, és megmarad az ami kell.
Én AVIDemux-ot használok [link] TV-ből felvett anyagok szerkesztésére, ez annyiból áll nálam, hogy kivágom a reklámokat. Lehet benne pontosan Keyframe-nél vágni, a kijelölt szakaszt külön menteni. Ingyenes, tud magyarul, nyílt forráskódú.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
peter889
őstag
Tehát az a probléma, hogy kettőnél több jelölő pontot nem enged bevinni.
Ha teszem azt, van 5 részlet egy filmben, amit egybe akarok másolni, egy mkv fájllá, akkor ha úgy csinálom, ahogy írod, akkor első lépésben kivágnám az összeset (ami nem az első részlet), és nem tudnám a további 4 részletet kijelölni.Köszi az ajánlást, de ez már a harmadik progi amivel kínlódok, nem akarok negyedikkel is.
Nem értem, miért ennyire körülményes ezek használta. Azt hittem, magától értetődő lesz.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz peter889 #4062 üzenetére
Olyan programot nem ismerek ami kettőnél több pontot tud megjelölni. Kivágod egyesével a részleteket, elmented, és MKVToolnix-be bedobálod, az meg egyesíti.
Vagy azokat a részeket vágod ki amik nem kellenek, és megmaradnak egyben, egymás után amik kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz peter889 #4062 üzenetére
Kijelölöd az elejét és a végét, ami nem kell, majd Cut Selection. Aztán mész a következő kivágandó részhez, ott megint kijelölöd és Cut Selection, majd így tovább. Erre írtam, hogy a zöld részek maradnak meg, a többit meg kidobja. A Trim Unselected erre nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Szerencsére jól működik a célra. Köszönöm.
Viszont a mentésnél ezeket is ki lehet választani:
-queue to batch
-save with split scenes
-queue with split scenesMegkérdezhetem, hogy ezek pontosan mit jelentenek?
(#4063) CoF , Igen, végül is úgy csinálom, csak már inkább maradtam a VideoRedo proginál.
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Én pár hete szereztem be egy AMD RX 560-as kártyát az már tud x265-be enkódolni, és ahogy észrevettem, gyorsabb a legjobb minőségű x265 kódolással is mind a CPU dekódolása.
Viszont 20-as CRF mellett nálam 14Mbps jött ki, nagyobb lett mint a forrás.
Egy sorozatot szerettem volna reenkódolni, de ahogy látom nem biztos, hogy érdemes, mert ha lejjebb veszem a minőséget akkor az x265 tömörítés miatti minőségromlása hozzájön az x264-es anyag veszteségéhez.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Krissz80 #4067 üzenetére
Tömörített forrásból nem szokás dolgozni, maximum ha kisebb felbontás a cél HD-ból SD, persze ha nem elérhető tömörítetlen H264. A CRF azt tudod, hogy csak egy menetben kódol, azaz csak CBR lesz. A bitráta ugyanannyi lesz egy fekete képkockánál is mint gyors mozgásnál. Nem éppen helytakarékos megoldás, ellenben gyors.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Én azt httem, hogy a bitráta itt állandóan változik, annak fényében, hogy milyen az anyag, mennyire változó. A xvid esetében is volt valami hasonló.
A két lépéses meg nem csak arra való, hogy ha azt akarod, hogy 8000Mbit legyen a bitráta akkor kihozza azt neked átlagba változó bitrátával?
Ellenben a CRF ami változó de nem tudod megmondani mennyi lesz az átlag.
Amúgy manapság milyen tömörítetlen források lehetségesek.
A BluRay is tömörített, csak magasabb a bitrátája.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Krissz80 #4069 üzenetére
Az XviD esetében is van CBR meg VBR, ha változó bitrátát akarunk akkor kell 2-pass-ban kódolni, ez persze tovább is tart mint az egy menetes kódolás. Mert csak a második menetben kódol az első menetben meg kiszámolja a megfelelő bitrátát adott képkockához.
Nem sok értelmét látom egyébként x264-ből x265-be kódolásnak. Nem tudom, hogy mi a cél, kevesebb helyet foglaljon?
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz peter889 #4066 üzenetére
A Queue to batch-el be tudod rakni egy listába a vágást, és ezt utána kötegelten el tudod végezni. Tehát ha több videót akarsz vágni, akkor nem kell egyesével menteni, ha kijelöltél mindent, hanem berakod a listába, amit utána lefuttatsz a Tools - Start Batch Manager menüben. A Save with split screens pedig részenként vágja, nem egyben. Azaz, ha van két rész, amit megtartanál, akkor két videót lesz a végén, három esetén három videót, és így tovább. A Queue with split screens meg ebből talán egyértelmű.
-
cof
veterán
válasz Krissz80 #4077 üzenetére
Szóval 1 GB-al kevesebb az x265 mint az x264. Az úgy korrekt, x265-nek alacsonyabb méreten is hoznia kell az x264 szintet minőségben, elvégre ez a modernebb, fejlettebb kodek. De továbbra sem értem, hogy mi a cél ezzel a konvertálással.
-
Bozek
nagyúr
-
DVlad
őstag
Urak!
Van egy régi családi filmem, amit anno digitalizáltattam, majd dvd-re írták nekem. A dvd már nincs meg és lejátszó sincsen a gépemben, de megkaptam fájlban is az anyagot. 3 fájlt tartalmaz: Image.nrg (mérete: 1 038 319 862), SONY_DVD_RECORDER_VOLUME.BIN (mérete: 1 038 319 616), SONY_DVD_RECORDER_VOLUME.MDS (mérete: 4 314).
Hogyan tudnék ebből/ezekből mondjuk mp4-et konvertálni legegyszerűbben, akár online is, de biztonságosan? Ehhez az egy projekthez kellene megoldás.
Előre is köszönöm! -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Valaki ismer olyan konvertálót, ami .VRO fáljokat alakít át .MP4-re?
Wondershare UniConvertert-t próbáltam, az első filmet át tudta konvertálni, a 2.-at már nem, mert mindig kilép a program. Bár azt se tartom egészségesnek, hogy a procit (i5-750) 100%-ra használja átalakítás közben.Előre is köszi a válaszokat!
-
nyaki01
tag
Üdv!
Tudnátok segíteni abban, hogy a Windows Movie Maker-ben hogyan lehet beállítani azt, hogy a videó mentésekor 2 menetben kódoljon?
Utolsó emlékeim szerint, volt ilyen option benne, de már régen használtam és nem emléxek rá kristálytisztán. ...de az is lehet, hogy keverem más konverter(ek) beállításaival.
Korábbi hozzászólásokban az erősen ajánlott kategóriájú HandBrake-et kipróbáltam és tényleg finom kis progi, bizonyos esetekben.
Köszi[ Szerkesztve ]
Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!
-
Ueda
senior tag
válasz Krissz80 #4081 üzenetére
Nagyon ellentmondásosak az új kodekek. Még mindig itt tartunk :
[https://streaminglearningcenter.com/blogs/zeranoe-resolves-av1-issue-now-faster-than-aomenc.html]
Beszarás, hogy mennyivel több időigényük van.
x264 23 sec
x265 297 sec
Több, mint 10x időigény, vagy 20x ha az AV1-t nézzük.OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
őstag
Sosem értettem, hogy miért kell mpeg2, azaz DVD anyagot a mai világban x264-re lerontani. A művelet minőségromlással jár. Hacsak nem az a cél, hogy a már nevetségesen kicsi, azaz jellemzően max 4,7GB-os DVD-t kisebb méretben akarja valaki tárolni, beáldozva ezzel a minőségét.... és persze az időt is erre a műveletre. Ami nem is mindig egyszerű, ha franko valós interlaced házi videód van.
A helyes megoldás az MKV konténerbe helyezés.
Az első lépés tényleg az Image fájl virtuális DVD-ként való felcsatolása. Ezt írták már és úgy látom, hogy sikerült.
Ezt követően a MAKE MKV program néhány perc alatt berakni egy MKV konténerbe, azaz mkv kiterjesztés lesz és minden le fogja játszani, ami az mkv-t lejátsza... Egyszerű program, amit kezdők is tudnak szerintem használni.Stúdióból a végén már archiv(mpeg2/dvd) anyagot kizárólag ezzel az eljárással adtunk ki, anno. Azaz mindenki az adathordozójára írt MKV-t kapott. 1-2 perc alatt.
Az MKV az egyik legjobb konténer. Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan. Az mp4 elég korlátolt ehhez képes.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Bozek
nagyúr
válasz bluemirage #4091 üzenetére
"Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan."
És komolyan ezek után akarod megmondani a tutit? Dobj bele egy x265-öt, meg egy DTS hangot és próbáld meg lejátszani egy Amiko HD8150-en...
-
cof
veterán
Oké de ott a "szinte".
Amúgy meg lehet csinálni jól is, csak nem egyklikkes programot kell használni, normálisan crop-olni, megfelelő képarányt állítani, és 2pass-ban kódolni. Észrevehetetlen a minőségbeli különbség.
A DVDRip XviD-ek is teljesen jók voltak, ha nem next, next, finish programmal kódolták őket.
-
DVlad
őstag
válasz bluemirage #4091 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást!
Én nem akarok semmit sem lerontani, sehogyan. Egy régi vhs-c kamerával felvett anyagom van meg az említett formátumban, amit egy profi cég konvertált/digitalizált kb. 16 éve. Én csak ezt szeretném elérhetővé, lejátszhatóvá tenni a mai eszközökön (pc, stb.). -
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #4086 üzenetére
Valaki help
-
őstag
Ajjaj.... Ugye ez nem volt komoly? linkeltem, hogy mit lehet belerakni... biztosan elolvastad. Nyilván az MKV régebbi konténer, mint az X265. Másrészt a kérdező kérdésére szerintem ez egy jó válasz. Szerénytelenség nélkül mondom, hogy talán az egyetlen jó válasz. Nulla minőségromlás, széles kompatibilitás, gyors módszer. Jó hírem is van, hogy az említett amiko cucc lejátsza az MKV-t, így az én megoldásomat is a bele rakott mpeg2 alapú DVD forrású fájlt is. A rossz hír, hogy sajnos az istenített és általad említett x265-öt nem. Az ilyen kompatibilitási okok miatt nem szabad még az x265-öt ész nélkül használni.
Egyetlen hátrány lehet, hogy ha a kérdező a FAT32 limitbe fut bele. De nem tudjuk, hogy a DVD 4GB feletti vagy sem. Ez esetben néhány öregebb eszköznél, gond lehet, mert nem tudnak mit kezdeni a 4GB feletti tartalommal, hiszen csak a FAT32-es fájlrendszert támogatják.Azzal meg nem is tudok mit kezdeni, hogy a veszteséges tömörítési eljárásoknál valaki váltig állítja, hogy nincs minőségromlás. Az, hogy ő nem látja azt elhiszem. Sokfélék vagyunk. De ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a DVD SD tartalmát manapság nagy eséllyel minimum HD felbontású eszközön nézi vissza a kérdező, aminek -attól függyően, hogy a megjelenítő milyen felkonvertálást használ- nem tesz jót, hogy transzkódolt, rontott tartalom a kiindulási alap. De öreg katodcsöves TV-n szerintem még én sem látnám a minőség különbséget, ha valaki szépen kódolta át.... A kérdezőről ezt szerintem nem feltételezzük. Ezért kapta ezt a választ...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
DVlad
őstag
válasz bluemirage #4096 üzenetére
Ééés kész!
Azért nem volt egyértelmű nekem, de megcsináltam.
Grazie mille! (Mindenkinek!)Ui.: És nem is az, amire gondoltam, hanem egy olyan régi, amin 5 éves vagyok kb., 77-78 tájékán.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz bluemirage #4096 üzenetére
Leírsz valamit, ami egy nagy hülyeség, majd azt nézed hülyének, aki ezt cáfolja. Gratulálok.
"Szinte bármit bele lehet dobni és ami ismeri az MKV-t, az le is játsza onnan."
"az említett amiko cucc lejátsza az MKV-t... a rossz hír, hogy sajnos az istenített és általad említett x265-öt nem."Akkor most ami ismeri az MKV-t, az lejátsza vagy mégsem? Mert hát az elsőként idézett mondat szerint mindegy, hogy mi van benne, a lényeg, hogy MKV legyen...
-
őstag
válasz batyuska100 #4095 üzenetére
Esetleg ez ? Csak google search és egy angol fórumban valaki ajánlása alapján...
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest