- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Ezt csak este tudom megnézni, de miért nem célszoftvert használsz? Ott a Bolisoft Video Joiner, ami összefűz neked bármit. Van Splitter is, ami meg szétvág, de csak keyframe-nél.
-
Livius
őstag
Hello!
Az XMedia Recode-ban van rá lehetőség, hogy videofájlokat csak összefűzzek egymás után, egy fájlba, de a formátumon és minőségen semmit ne konvertáljon? -
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni konvertálási beállításokkal kapcsolatban. Sosem csináltam még ilyet. Szóval adott a következő videó:
Amit el kéne forgatnom, lehetőleg úgy, hogy tévén se legyen nagyon pixelháború, de azért ne legyen már fél giga/5 perc. Mik kellene legyenek a kimeneti beállítások?
-
Visormail
addikt
válasz
Murphistic #3357 üzenetére
Kösz, hogy megosztottad a nagy konvertálási idő miatt eddig nem próbáltam ki. Ezek szerint elég lényeges méretcsökkenés is van.
-
Murphistic
aktív tag
Egy próba kedvéért készítettem x265-tel is egy konvertálást, gondoltam megosztom az összehasonlításom a szokásos x264 kódolásommal.
Forrás: MindigTV-s felvétel M2 csatornáról, 1440x1080i, pillarbox, 80-as évek, anime beütésű rajzfilm
Alkalmazás: AviDemux
Filterek: Yadif deinterlace, Lanczos átméretezés 1280x720-ra, fekete részek levágásá oldalról, 954x720 végleges felbontás
Álltalában szeretek túllőni a célon, ha a TV-ből rögzítek felvételt, ezért lehet kicsit furcsa az eredeti x264 konfig is:
A hang mindkét esetben AC3 192k a TV-s AC3 384k-ból
Beállítások:
Mpeg4 AVC (x264): medium, film - rajzfilmhez lehet nem a legjobb, constant rate factor = 21
HEVC (x265): medium, constant rate factor = 21, minden egyéb AviDemuxra bízvaKonvertálási idő és méret:
Mpeg4 AVC (x264): 360 MiB videó (videó+hang+konténer 402 MiB) , 22 perc
HEVC (x265): 179 MiB videó (videó+hang+konténer 218 MiB), 1 óra 15 percMintaképek:
-
Márton
nagyúr
válasz
Murphistic #3355 üzenetére
Az avidemux-ot én is használom, irtó hasznos tud lenni pl. hosszú gopros mp4 felvételek lényegi részének kivágásához újratömörítés nélkül..
-
Murphistic
aktív tag
Ezt nem tudtam .
Én videóvágók közül a Movie Makert ( nem röhög ) és az AviDemuxot használom. Az AviDemux elméletileg az ffmpeg dekódolórészét használja, csak az a baj, hogy nagyon egyszerű. Egyszer kipróbáltam ShotCutot, de elég instabil volt a gépemen.
Ezeket csak azért írtam, mert a problémádhoz már nincs ötletem... -
Márton
nagyúr
válasz
Murphistic #3353 üzenetére
Neem, a vga-t nem használom itt, a Vegas amúgy is híres arról, hogy még közepes vga-kal is lassabb/bugosabb a működés és csak a gpu mellőzése ad megoldást.
De mivel csirke a vga-m, eleve nem is használom ilyen feladatokra.. -
Murphistic
aktív tag
Csak egy vak tipp, mert valami miatt a Vegast profibb vágóprogramnak tartom. Gondolom használja a GT210-ed hw-es gyorsítását és hátha az nem tud hw-es 4:4:4 dekódolást. Esetleg próbáld kikaocsolni a gpu-gyorsítást, ha lehet ilyet csinálni.
Az a durva, hogy ffmpegben videót is vághatsz (akár több timeline-on is), csak nekem ráment egy éjszakám egy 30 másodperces videó elkészítésére -
Márton
nagyúr
válasz
Murphistic #3351 üzenetére
Kipróbáltam és valóban!
Létrehozza a fájlt, de sajna a vágóprogiba (Vegas12) már nem tudom visszaimportálni, illetve zöld képet ad. Valószínű csak 4:2:0 dekódere van neki -
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
üdv
Ripbot-ot használok x264 kódolásra.
Hogy lehetne rávenni, hogy 4:2:2 vagy 4:4:4 formátumban kódoljon?
Nagyon jó minőségben szeretnék archiválni vágott anyagokat,de a tömörítetlen, lagarith, stb. viszont túl nagy már. Egy 50-60 mbites mp4 okés lenne, nem látok semmi makróblokkot, élességbeli csökkentést, egyedül a vörös objektumok széleinél van gond, főleg ha sötéttel találkozik, mert itt a 4:2:0 mintavétel miatt recésebb a széle, mint az eredeti anyag. Ezt szeretném elkerülni, ha van erre mód a ripbotban.
Ha nincs, milyen más h264 kódoló tudná?köszi
-
Multibit
nagyúr
Ennyi alapján nem tudunk segíteni. Pontosan mely filmekről van szó? Ha nem publikus a link (pl. torrent link), akkor küldd el nekem privátban! De megteheted azt is, hogy a Mediainfo-val beteszed ide azon filmek jellemzőit (Text output), amelyek szerinted nem jók és azokat, amelyek jók. Mindenképpen látnunk kell a filmek szerkezetét!
Milyen lejátszóról van szó? -
-
-
tazkir
csendes tag
Sziasztok,
Nekem MKV gondom lenne, adott két film ebben a formátumban.
Az egyikbe bele tudok "tekerni" a másikba nem, Vagyis! NEM tekerés ez, hanem konkrétan a percekhez ugrás ,mert a tekerés nagyon lassú az megy. TS muxer és MKVtoolNix-el amennyire tudtam megnéztem hátha találok valami különbséget, de ránézésre teljesen egyformák a file-ok tulajdonságai. Tudnátok valami megoldást erre?
Valahol olyat olvastam, hogy rosszul lett tömörítve és ezért nem tud a lejátszóm különbséget tenni a képkockák között és ezért nem tudok pontosan odatekerni ahova akarok, tehát pl. : 105 perchez nem tudok ugrani, mert nem találja meg.
Van valami progi esetleg amivel ezt tudom javítani? -
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #3343 üzenetére
Egy Pentium Dual Core-tól ne is várj sokat. A HEVC nagyon erőforrásigényes, szóval ahhoz már egy komolyabb gép kell.
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Handbrake-el konvertálnék egy 5 perces, 225MB-os VOB file-t HEVC MKV-ra. Az "Optimise Video"->Very Slow-on, a "Quality" 15-ön van és már 3 órája konvertálja, de csak 22%-nál tart még mindig: Avg FPS: 000.1
Próbáltam már alacsonyabb beállításokkal is és úgy se volt sokkal gyorsabb.
A gép egy Samsung noti: 2.1GHz-es Pentum Dual Core, 4GB RAM-al.
Miért lehet ilyen lassú? Vagy ez a normális (kétlem)?
Köszi!
-
sb
veterán
Sziasztok!
4k, h.264 vágáshoz és FHD konvertáláshoz milyen sw ajánlott/jó. Van-e vmi hw-s gyorsításra lehetőség, akár a feldolgozáshoz, akár a kész anyag előállításához. Utóbbinál fontos a minőség és amennyire tudom a hw/gpu gyorsítás ebben nem erős, talán a feldolgozás alatt lehet előnyös. ?
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Felvettem egy AVCHD videót és mellé egy keverőről hangot, a probléma az hogy a videó elején összeigazítom a hangot, a végére pedig teljesen szétcsúszik, mit lehetne ezzel csinálni? -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Videoklipeket szoktam fordítani majd konvertálni. A formát factoryt használom. Nem tudom mi történt, de valami nem stimmel. Rossz minőségben konvertálja át a klippet és a betűtípus sem olyan mint amilyennek lennie kellene. Remélem tud valaki segíteni. Köszönöm előre is!
Kipróbáltam, hogy felteszek codec packot hátha megoldja de nem.
K-lite codec
Köszönöm aki tud segíteni! -
troller
senior tag
válasz
code1005 #3334 üzenetére
Amit még talán érdemes megpróbálnod az a SUPER video converter vagy az XviD4PSP. Ez utóbbi a nevével ellentétben egy komplett video konvertáló program, ami rengeteg formátumot kezel.
Esetleg a http://www.zamzar.com/convert/asf-to-mp4/ oldalt megnézni. -
code1005
senior tag
válasz
troller #3329 üzenetére
A freemake teleszórta a gépemet minden oda nem illővel így töröltem a másik, XMedia Recode működik rendese de ez sem csinálja meg a konvertálást, szerinte is sikeres de csak egy néhány megabájtos fájl jön létre, fekete tartalommal.
Valami biztos van ezekkel a videókkal, az az érdekes, hogy egymás után jött létre az 5 és abból kettővel semmi gond. A vlc viszont lejátsza az átkonvertálhatatlanokat is.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
van 5 db asf fájlom, konvertálnám őket mp4-be de hárommal nem bírok. A vlc lejátsza rendesen de a konvertálók (iWisoft Free Video Converter és Total Video Converter) nem csinál vele semmit. Egy 10 megás fájl jön létre amiben csak feketeség van. Mivel tudnám átkonvertálni valami értelmes formátumba?
Köszi!
-
troller
senior tag
XMedia Recode a legjobb ingyenes konvertáló manapság, tud magyarul is.
Itt van róla alap leírás is.
Mindenesetre az elinduláshoz tudni kéne annak a fájlnak a paramétereit, amit át akarsz konvertálni. (felbontás, kodek, bitráta, ezek alapján lehet eldönteni, hogy milyen beállításokkal érdemes átkonvertálni) -
Crytek
nagyúr
Kaptam egy DVD-t ami egy 4.2GB-os mpg fájl van.
Ezt szeretném átkonvertálni valami emberi méretűre amit gyorsan feltudok tölteni tárhelyekre. 1GB max-os lenne jó ,de ha kisebb az se gond.
Van valami ingyenes videoszerkesztő amihez van is valahol magyar leírás a beállításokról hogyan lehet létrehozni?
Windows movie maker elég kis fájlt csinál belőle de annak nincs képe valamiért -
Multibit
nagyúr
Szia!
Ja, így már más a leányzó fekvése. Kiválasztod a neked szimpatikus konvertálót és tömöríted a video részt. Ez elég szokott lenni. Utána egy muxerrel (pl. MKVToolnix) összemuxolod az új video sávot, a régi hang és felirat sávokkal. Tehát két szoftverrel meg tudod oldani a dolgot.
-
schöni
csendes tag
válasz
Multibit #3317 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy félreérthetően írtam, de nekem konvertálóra van szükségem. Van egy sorozat, amit letöltöttem és szeretném, ha kisebb helyet foglalna, mert szeretném DVD-re kiírni. Jelenleg egy rész 2,9 Gb helyet foglal, és szeretném, ha egy DVD-re 6-8 rész felférjen. Ezért szeretném kisebbre konvertálni, úgy hogy a két hangsáv és a két felirat megmaradjon. Jelenleg, ha lekonvertálom kisebbre, csak az egyik hangsáv és felirat marad meg. Nem ad lehetőséget a konvertáló programom, arra hogy megmaradjon mind.
(szerk.: nem a TV-vel van a gond, mert a gépen teszteltem - KMplayerrel - az eredeti videón meg volt minden, a konvertálton meg csak egy-egy.)
Üdv.: schonik.
-
Multibit
nagyúr
Neked nem konvertálásra van szükséged, hanem egy normális lejátszóra! Egy korrekt lejátszó gond nélkül tud váltani felirat- és hangsávok között.
A konvertálás azt jelenti, hogy újra kódoljuk a kép és/vagy hangsávot. Vagy azért, mert más kódolásra van szükségünk, vagy azért mert csökkenteni akarjuk a fájl méretét.
Próbálkozhatsz firmware frissítéssel a tévén, talán segít. Ha mégsem, újra muxolhatod a filmet (nem konvertálod!). Amennyiben ezután sem tudsz sávot váltani a tévén, végy érzékeny búcsút attól a gagyi beépített lejátszótól! Ma már nem gond lejátszókat rendelni netről (kínából olcsóbban, hazai forgalmazótól drágábban). -
schöni
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni:
Szeretnék egy .mkv videót konvertálni, szintén .mkv formátumba. Az eredeti videóban két hangsáv van (angol, magyar) és két felirat (angol, magyar). Azt szeretném elérni, hogy az átkonvertált videóban ugyanúgy megmaradjon mind a kettő hangsáv és mindkét felirat, hogy TV-n is lehessen váltogatni mindegyik között. Jelenleg, amit kipróbáltam konvertálókat (Apowersoft Videókonverter és Freemake Video Converter) mindig csak egy hangsáv és egy felirat maradt meg. Ha van valakinek ideje elmagyarázni, ha esetleg ezekkel is működne/vagy másik programmal azt megköszönném!
Üdv.: schonik.
-
Bozek
nagyúr
Nem csak Extended verziónál fordul ez elő. A magyarok előszeretettel alkalmazzák máshol is. Például az R.J. Berger-nél nem szinkronizálták a szexről szóló beszélgetéseket, hanem egyszerűen kihagyták. Vagy van olyan, hogy 40 perc a műsoridő, de maga az epizód 45 perces, akkor 5 percet levágnak. Így volt ez a Szökés utolsó részével is. Persze fel lehet venni TV-ből és azt felrakni, de a jó minőséghez valami angol HD forrást kell használni.
A legdurvább amúgy a Skins volt, amit csak SD-ben (Cool TV-ből felvett formában) találtam meg szinkronosan, gondoltam majd átrakom a hangot a HD forrás alá. Na, ott volt olyan rész, ahol még a jeleneteket is összekeverték a magyarok...
-
Danex
addikt
válasz
gyulank #3309 üzenetére
Mielőtt nagyon
hülyéneknem tájékozottnak leszel nézve a filmeknél akkor történik ez (ahogy előttem írták), ha bizonyos jelenetek nem kerültek bele a végső filmbe, de ettől függetlenül azok le lettek forgatva. Ezek az Extended verziók. Ugye ezt nem szinkronizálják le, mivel nem kerül majd így mozikba/ se TV-be, ezért marad az eredeti (angol) nyelv.A sorozatodnál azért történik ez, mert az énekek-et, zenéket nem szinkronizálunk. (filmnél pl az éneklős filmeknél nem fogod a David Guetta zenét magyarul hallani (Pitch Perfect, Mamma Mia, gondolom a HighSchool Musical is), mert a magyar szinkronosok nem énekesek, nem lenne értelme, stb...
-
gyulank
addikt
Ki vág ki miből mit? Azt ne mondd már, hogy a rendes filmet megvágják, kivágnak jeleneteket, amit a magyar verzióban nem látunk, és valaki megvágja az egész hangot, hogy beillesztgesse az angol hangot a jelenethez, és a végeredmény egy csúszásmentes angollal megegyező hosszúságú hangsáv!
Random, de míg a Csillagkapuban kb. 1 részben találkoztam vele pár másodpercig, addig pl. a Family Guy a videán minden részben össze-vissza ugrál. -
gyulank
addikt
Mivel lehet olyan videókat csinálni, amikben véletlenszerűen vált a hang magyar, és angol között?
Régen is találkoztam egyszer kétszer ezzel a dologgal, azóta szeretném tudni, de most, hogy egy sorozatban nincs olyan rész, amiben ez nem fordul elő minimum ötször, tényleg szeretném tudni, hogy hogy készülnek az ilyen remekművek. -
-
sityuka80
tag
Sziasztok.
A samsung tv-k által felvett .srf fájlokat mivel lehet konvertálni?
Köszönettel. -
pibácsi
senior tag
Szia lcee79!
Mégegy jutott eszembe. Az Avidemux 2.4.4-en át kell engedni síma copy-val a videót és a hangot is és a Format-nál az MP4-et kijelölni. A mentésnél a megnevezés után pontot kell tenni és beírni az MP4-et. Ez egy síma "normalizálás". Nekem már többször bejött más verzióban, amikor csak feketeség jelentkezett.Ü. Pibácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest