-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
válasz z123456789 #499 üzenetére
Amatőr, de több éve gyűjtött tapasztalat:
- ha 1-2 végnél több kell, és még nincs szerszámod, felejtsd el a rátekerős, és keresztben préselős technológiákat, a hosszában préselt (un. kompressziós) a nyerő megoldás, vízzáró, nem jön le, stb.
- szerszámok: kompressziós fogó (márkás igen drága, de kínából/kínai 2-3k és használható, ajánlom az olyat, amiben cserélhető a "pogácsa", h tudj "gyorscsatlakozót" is krimpelni), én vennék hozzá blankolót is (pár száz ft, tekerős a menő, 3 késsel, különböző mélységekben blankol), csillag alakú tágító/rátekerő (lehet nélküle élni, de kényelmesebb vele)
- csati/kábel: minél többször árnyékolt (3-4 manapság) RG6, de kültérivel ne szivasd magad, mint engem a villanyszerelők jószándékból egy alkalommal. Méret nem annyira egzakt RG6-on belül sem, ajánlatos az átmérőhöz igazítani a csatlakozók méretét is.
- Alapvetően szerintem csillagpontosan érdemes vezetni, egy elosztó/erősítőből az egész házat. Fali aljzatokat felejtsd el, mindenki nagy lendülettel, jobb váll fölött hajítja a kukába a márkásakat is, nem véletlenül. Fali kiálláshoz vagy "vakablakon" fúrj lyukat, és vezesd ki a kábelt, vagy abba csavaros toldót faragva/keystone modulba toldót pattintva old meg, az nem jelentős zaj és hibaforrás, csak a dobozban legyen hátul elég hely a csatlakozónak, ne törje meg nagyon a vezetéket.Hirtelen ennyi jutott eszembe, van még kérdés?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Steam topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Synology NAS
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest