Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Gyakorlatilag a mostani Műsorvisszanéző is IPTV mivel IP streamként megy. Ha olyan minőségben fog menni akkor az szuper! Régi boxon eredeti minőségben megy!
De ha csak az ÁSZF-be beleolvasunk láthatjuk, hogy az app számára a maximális minőség eléréséhez 10Mbps szükséges! Gondolom a helyzet kötött IPTV-nél nem fognak a mobilos app minősége alá menni. -
tomp
félisten
-
tibyke
tag
válasz 4Grider #81995 üzenetére
es azt mivel magyarazod, hogy ha ROMANIAra allitom magam, es ujrahangolok mindent, akkor ugyan csak HBO* es Cinemax* jon be, de azokon mukodik szepen az elonezet?
(marpedig azok is a UPC-s kartyan mennek keresztul, hisz onnan jon a jogosultsag)mindjart kiprobalom kartya nelkul, mert kivancsi vagyok.
a UPC-tol amugy ezt a hivatalos valaszt kaptam (tripla idezojelek kozott valtoztatas nelkul kozlom, csak a nevet irtam at):
"""
Tisztelt Előfizetőnk!2019.12.28-án érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy az Ön által jelzett hiba a rendszereinkben történt ellenőrzést követően távdiagnosztikai méréseink alapján már nem tapasztalható, így a hibabejelentést lezártnak tekintjük.
Tájékoztatjuk, hogy az előnézet funkció egy TV beállítás, amelyet nem a UPC Magyarország kft biztosít, hanem a TV gyártója.
Önnek jelenleg egy médiakártyával megrendelt digitális TV előfizetése van, amelynek UPC oldalról kínált kiegészítő szolgáltatásai a következők:
1. 24 órás műsorújság, amelyben csak megtekinteni lehet a műsorok címét, idejét, illetve a műsorokról való információs sávot. Ezen belül a UPC nem biztosított más kiegészítő funkciót a műsorújságot illetően.
2. Horizon Go szolgáltatás, amely biztosítja az ügyfél előfizetett csomagját online, így okos eszközön lehetséges a visszanézési funkció, illetve a csatornák megtekintése előben. Ezen szolgáltatást a digitális TV előfizetők számára ingyenesen biztosítjuk.A fentebb említett kiegészítő szolgáltatások használhatóak azon ügyfelek számára, akiknek médiakártyás TV szolgáltatásuk van. Más kiegészítő szolgáltatás a médiakártyával megrendelt csomagok esetében nincs.
Az előrenézet egy TV funkció, amelyet nem a UPC Magyarország kft biztosít Önnek, hanem a TV gyártója, ugyanis a TV beállításai a gyártóhoz tartoznak. UPC oldalról kivizsgáltuk, az internet szolgáltatás is megfelelően csatlakozik, nem tapasztalható semmilyen befolyásoló tényező, ami gátolhatná ezen funkció működését.
Tájékoztatjuk, hogy a UPC Magyarország kft-nél nincs előnézet funkció, így ennek megoldását kérjük, hogy a TV gyártója felé jelezze.
A fentiek alapján a hibabejelentését lezártnak tekintjük.
Megértését köszönjük.
Minden további kérdésével kapcsolatban szívesen fogadjuk megkeresését a https://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/kapcsolat oldalunkon vagy a 1221-es számon.
Kérjük, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a www.upc.hu/segithetunk/hasznos oldalunkat, ahol sok hasznos információt találhat a számlázással, valamint díjmentesen biztosított kiegészítő szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
Tisztelettel:
Jane Doe
UPC Magyarország Kft.
Ügyfélszolgálat
"""akkor most hogy is van ez?
a musorujsag (es ezzel egyutt az elonezet) amugy valojaban egy szolgaltatas?
en azt hittem, hogy a DVB-C szabvany (es szolgaltatas) resze.engem valojaban annyira nem zavar az elonezet hianya, sokkal inkabb az, hogy minden egyes alkalommal feljon a modal hibauzenet, amit kulon le kell okezni.
-
4Grider
nagyúr
válasz tibyke #81993 üzenetére
Ha kiveszed a médiakártyát, akkor látni fogod, hogy az előnézet működik a nem kódolt dvb-c csatornákkal. Ha beteszed, akkor meg vagy sehogy, vagy alig. Tehát elég egyértelmű, hogy mi okozza a problémát. De hogy elkeserítselek: Ez egy 8-10 éves probléma, nem a te nógatásodra fogja a UPC megoldani. Samsungokon dettó.
A médiakártyának tehát vannak hátrányai is, ez az egyik. Az egy napos guide sajnos még fájóbb. -
gduck
addikt
válasz Beniii06 #81992 üzenetére
UPC-nél - nagy valószínűséggel - ilyen DVB-C-s box lesz Én már várom, mert a 11 éves 3 tuneres PHILIPS nem tudom meddig húzza még. A kártya már "megbarnult" benne, a kijelző már alig mutat valamit, de még mai napig működik és - szégyen, de - még mindig ez a UPC legnagyobb tudású boxa jelenleg
Amúgy szerintem a mediacard nem fog megszűnni.
[ Szerkesztve ]
-
tibyke
tag
Sziasztok,
XIV. kerulet vagyok, a kaon mediaszutyoktol a napokban sikerult megszabadulnom, azota mediacarddal nyomom, szinte hibatlan a szolgaltatas, ami feludules az eddigi mediaboxos elmenyek utan.
Ket problemam van csak, amivel nem jutok dulore, ezek kozul az egyik kifejezetten zavaro, es nem szeretnek vele egyutt elni: TV musorujsagnal minden csatornanal azt kapom, hogy "Az elonezet funkcio ezen a csatornan nem elerheto. Kerjuk menjen vissza a TV adas kepernyore es valtson csatornat".
Akarmelyik csatornarol megyek, ezt a hibauzenetet kapom, ugyanakkor a fenti hibauzenet leokezasa utan ha egy masik csatornara valtok (meg mindig a musorujsagon belul), akkor 4-5 masodpercig latom a kis negyszogben az elo adasat annak a csatornanak, majd utana ismet bejon a fenti hibuzenet, ismet okezni kell, es ismet eltunik az elo elonezet ablak.
Futottam egy kort a UPC-nel is es az LG-nel is, mindketto a masikra mutogat. Segitsetek, kerlek, hogy valojaban ki a hunyo, melyik oldalt kell kicsit hatorozottabban noszogatnom! Vagy esetleg valakinek van megoldasa erre?
Azt fontos meg megjegyezni, hogy ha ROMANIA helyet allitok be, akkor - nyilvan teljes ujrahangolas utan - csak 6 csatorna jon be (HBO*, Cinemax*), de azok mindegyiken mukodik egybol az elonezet funkcio a musorujsagbol.
TV: LG 50UK6950PLB (tehat viszonylag uj), legujabb firmware (5.10.40, 2019. november)
Masnal mi a helyzet?
Esetleg Samsungon vagy mas gyartonal?koszi elore is!
-
Beniii06
addikt
Még szerencse, hogy nem vagyok UPC vagy Vodafone alkalmazott.
Előbb lesz nálam bekötve műholdas(saját beltérivel), mint IPTV, az előbbi legalább a nevében hasonlít a kábeltv-hez. DVB-S2(X)A jelenlegi mediacard-os rendszer is, ha nem könnyítette meg a saját beltéri használatát, de adott rá lehetőséget. Egy ilyen androidos szolgáltatói boxban, ami előre fel van telepítve mindennel(volt gyári vodafone-os telefonom, tudom miről beszélek), én csak a biztonsági kockázatot látom, főleg, ha olyan gyakorisággal lesz rá FW frissítés, mint telefonokon. Ilyen évente egy frissítés max, ami 2 hónapnál régebbi biztonsági patchet tesz fel. Nem hiába külön van TV app is, amit linkeltél, azt fogják frissíteni és kész.
Részemről off vége, megyek trollkodni a vodás topikba, ott már biztos van valakinek ilyen "media jövő box"-a."Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
válasz Lajosnagy17 #81985 üzenetére
Az ilyen információkat indulás előtt szokták 1-2 nappal közölni még az ügyintézőkkel is, szóval kár ilyesmiket kérdezni, bár az igaz, hogy ÁSZF szerint már november 20.-a után életbe lépett, ennek ellenére nem tudok voda tv-s előfizetőről vagy sehol sem olvastam volna, hogy elő lehetne rá fizetni.
"Got any other secret weapons?"
-
cof
veterán
válasz bunddog #81986 üzenetére
Nézted asztali böngészőben is? Sajnos elég tr...gya az oldal, jelszó változtatásnál is trükközni kell mert kilóg a képből a megerősítés gomb.
És a profil résznél is megnézted? Valami rémlik, hogy másnak sem ment egyszerűen, mert nem ott van a bekapcsolás ahol a kikapcsolás. Most hirtelen nem találom, pedig ebben a topikban volt róla szó.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Lajosnagy17
senior tag
Árakat már tudtok és hogy milyen feltételekkel lehet majd előfizetni?
-
tomp
félisten
válasz LouiS22 #81983 üzenetére
Hangulatcsatorna, Videótár promó, Horizon promó. Vannak töltelék önfényező csatornák.
Na de itt az volt a kiindulás, hogy ugyan azt kapja majd a dvb-c és IPTV ügyfél is. De ha a dvb-c korlátolt akkor kevesebbet kap. Ha lehet kérni VTV boxot és máris cserélem. Úgyis év elején lesz egy kábelezésem majd megkérdezem a technikust. -
LouiS22
veterán
Hova tegye be, illetve mit vegyen ki? Tudod, nem csak te vagy előfizető, hanem kismillió másik is. Lehet, hogy ő pont azokat nézi, amiket te szemétnek ítélsz. Kettő: honnan tudod, hogy a szerződések hogy szólnak, meddig tartanak és ki volt a szerződő? Simán lehet, hogy XY szolgáltatóval mondjuk 2020 végéig él a szerződés, és mondjuk a HD-re már Vodafone-nal szerződtek. Millió és egy variáció lehetséges, amit te, előfizető nem tudhatsz. Szóval szerintem egy picit lépj hátra és próbáld a nagyobb képet nézni, megérteni - ne a te kis nekemsokújhdkelldeingyen mentalitás legyen a szempont.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
bunddog
tag
Sziasztok!
Valamiért a wifree kikapcsolt státuszban van de most mégis szükségem lenne rá, de sehogy nem tudom visszakapcsolni. My UPC-n belül a szolgáltatások/internet/extra-n belül nincs neki bekapcsolás gomb és az összes upc-s és témaösszefoglalós videóban régebbi kinézetű kb. 2 éves weboldal van. Tudnátok segíteni hogy el tudom e ezt intézni valahogy otthonról?
Köszönöm előre a segítséget
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #81971 üzenetére
Azért elég könnyen elérhető, hogy IPTV-n többet kapjon az ember mint dvb-c platformon. Utóbbi eléggé véges.
Na de kezdjük az alapoknál! Miért van VTV-s IPTV platformon új HD csatorna? Be tudnák rakni digitálisba is ha akarnák. Ebből is azt gondolom, hogy a dvb-c már csak egy átmeneti szolgáltatás. -
Lajosnagy17
senior tag
Szóval ahol nincs UPC ott a hálózat átengedés keretében a Telekom hálózatát fogja a Vodafone használni.
Mennyit kell ezért a Vodafone-nak fizetni felhasználóként? -
NoOne1976
őstag
válasz kabelmania27 #81965 üzenetére
És akkor a Vodafone tv box csak a a Telekomos területen lesz? Vagy ez jön most már Horizon helyett is?
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #81962 üzenetére
Telekom területen a Vodafone olyan új csatornákat is fog adni amiket a dvb-c-n nem?
Mivel ugye most úgy megy a VTV teszt, hogy nem 1 új HD csatorna van a kínálatban amiket kábelen évek óta várunk...
A Földrajzi területekFüggeléke pdf-ben akkor a Vodafone TV-s Telekom területek vannak felsorolva?
Bp. VII. kerület: itt a Telekomnak ADSL hálózata van ami legfeljebb 8Mbitet tud. Még maga a Telekom sem nagyon akar ezen IPTV-t adni. Mégis rajta van a listán! Itt HFC hálózata max a UPC-nek van.A Vodafone TV boxban szerintem csak azért lesz DVB-C tuner is mivel így az átállásnál nem kell majd újra boxot cserélni. Csak a koax kábelt kell cserélni UTP-re.
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Ha megszüntetik a dvb-c-t, akkor én ott fejezem be a tv szolgáltatást velük. Nekem nem kell az internet minőségének kitett adás. Ráadásul nekem úgy tűnik, hogyha a tvt is használod, akkor a net sebessége csökken. Vagyis ha 2-3 helyen menne a hd stream a szuper kis iptv-n, akkor mi marad netezésre?
Itt is jön az akadozó, kockásodó kép, mint a horizon go esetében? -
Beniii06
addikt
Az lehet, mert a területi listában nincsen benne nagyobb városok(Nyíregyháza, Debrecen, stb.)
Azért valószínű volt, hogy előbb-utóbb vége a DVB-C nek, a vodafone-t ismerve még erőszakosabban fog "áttéríteni" embereket a saját szolgáltatására 1-2 év max.(Mikor hajnal 3-kor hív az automata, hogy lejárt a hűségnyilatkozatom és váltsak egy új "kedvezőbb" csomagra(mobil előfizu), napközben meg 3 ügyintéző hív fel ugyanazért. ) és szintén biztos, hogy lesz ügyfélmegtartó, publikus ár alatt harmada-negyedéért X embernek a többi pedig fizesse ki az ő szolgáltatásukat is, szóval csöbörből vödörbe kategóriának tűnik nekem ez a 'kényszerű' váltás.[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz flexxx #81956 üzenetére
[kép]
Akkor most ez nem tudom, hogy szinten tartás vagy visszafelé fejlődés a 100/5-ös csomag, ha már nem lesz DVB-C(ez jön le a leírtakból), legalább nagyobb internet csomagot tudnának ajánlani.Úgy látom ezt a mediabox szót nem tudják elengedni.
Ahogy (#81957) tomp is írta IPTV lesz, sokak sajnálatára. Mehetünk át a Direct-hez.
Ami még érdekes lehet:
Amennyiben az azonos Előfizetői Hozzáférési Ponton az Előfizető a Vodafone TV szolgáltatás mellett a Szolgáltatótól helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatást is igénybe vesz, az internet és a Vodafone TV szolgáltatás egyidejű használata esetén –a szolgáltatás műszaki sajátosságaiból eredően –előfordulhat, hogy az C2 Generalegyes szolgáltatások minősége a rögzített paramétereikhez képest alacsonyabb, ám ez a minőségromlás az Internet-hozzáférési szolgáltatás garantált sebesség-értékeket nem érinti, így ez nem minősül hibás teljesítésnek.Ebből én azt értelmezem, hogy lesz külön HD-SD stream, mint a Telekomnál, igaz ezt szó szerint így nem írja le, de nincs ebben semmi meglepő, ha közvetetten a Telekom hálózatán így lesz megoldva, értenek hozzá.
Kérdés, hogy sok helyen már így is alig van meg a garantált sebesség Telekom FTTH-n, ha még erre ráteszik a voda előfizetőket + a voda IPTV-jét, mi lesz ebből.
Szerk.: itt a többi ÁSZF linkjei:
[1.számú Melléklet]
[1. számú Melléklet 2.számú Földrajzi területek Függeléke]
[3. számú Melléklet]
[4. számú Melléklet]
[5.számú Melléklet Akciók][ Szerkesztve ]
-
flexxx
tag
Ez "vótmá"?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Mostanság kb minden nap éjjel 1 és 4 között a modem kikapcsol és újraindul. A logba ennyi van: Cable Modem Reboot - due to power reset. Beszart a modem?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz st6969 #81948 üzenetére
Saját beüzemeléssel kérd az új modemet.
Sajnos előfordul, hogy az új modem regisztrálása nélkül nem fog menni a régi csomag, de ettől még elvileg a régi modemet vissza tudod regisztrálni.
Előfordul, hogy stabilan működik a cb router üzemmódban, előfordul hogy modem üzemmódban jobb kikapcsolt ipv6-al, amennyiben a környéken rendben van a hálózat elvileg stabilabb lesz. -
st6969
őstag
Más: akik Connect box-ot használnak, az itt leírt hibák átlagfelhasználóként mennyire tapasztalhatók (böngészés, Youtube, letöltés)? Illetve a TC7200-ashoz képest erősebb a wifi jel? Azért kérdezem, mert ha csomagot váltok, ahhoz a Connect box fog kelleni, de ha erősen ellenjavallt, akkor maradok a 150Mbit/s neten, és megtartom a TC-t.
-
törölt tag
válasz kabelmania27 #81903 üzenetére
Üdv!
Köszi az infókat, egyelőre nem piszkáltam semmit, úgy tűnik szüksége volt a upc boxnak egy fél órás áramszünettel egybekötött pihenőre. Azóta használható sebességen működik a net is. -
st6969
őstag
válasz trinitronka #81945 üzenetére
2 éve ezt eljátszottam, bejött. De mi van, ha most nem?
Ha tényleg lemondanám, újraköthetném rögtön? Valahonnan az rémlik, hogy egy ideig nem lehetek újra ügyfelük. Ha ez igaz, akkor nem lesz lemondva, ugyanis nincs alternatíva ezen a környéken. -
dlor
tag
válasz kabelmania27 #81943 üzenetére
Megnézzük. Köszönöm.
-
kabelmania27
Topikgazda
-
dlor
tag
Sajnos csak annyit tudok hogy jön egy koax kábel a házba az megy 3 felé. És van egy kis fehér íves müanyag dobozocska is a rendszerben az egyik tv előtt. Pár évvel mondjuk 5-10 éve újra kábelezték. Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyenekkel fárasztom a népet de nem tartózkodom a helyszínen.
[ Szerkesztve ]
-
dlor
tag
válasz kabelmania27 #81935 üzenetére
Köszönöm, megnézetem. Ha nincs akkor okozhat zavart ezek szerint? Nembiztos ezek szerint a tv gond? Hm ez érdekes.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Lejárt a hűségnyilatkozatom. Mielőtt hívnám a 1221-et és próbálkoznék a lemondással ügyfélmegtartó ajánlatért (volt már ilyen, szintén a ti ajánlásotokra, amit ezúton is köszönök), kicsit tájékozódnék.
Az normális, hogy ha belépek a myUPC-be, akkor a "nagyszerű" ajánlat, amit ott látok, az a most fizetett összeghez képest (6900Ft 150Mbit + 119 TV) pár száz Ft-tal még drágább is? Ugyanakkor, ha nem lépek be és megadom úgy a címem, hogy lássam az aktuális ajánlatokat ebben az utcában, akkor ugyanez 4700Ft-ért érhető el, de a fullos csomag 500Mbit-es nettel is kevesebb, mint amit most fizetek (az 6700 lenne). Ez nem sunyi (mást akartam írni) gyakorlat egy kicsit? Felhívtak egy pár hete, hogy lejár a hűségidőm, de megajánlották ugyanazt, amit fizetek, holott elmondhatták volna, hogy jobb csomag is elérhető kedvezőbb áron. Hány kisnyugdíjast etetnek ezzel meg napi szinten?
Mi történik, ha az ügyfélmegtartó ajánlat rosszabb, mint ami új előfizetőként elérhető? Felmondhatom a szerződést, és utána rögtön újraköthetem a neten? Tiltja ezt valami?[ Szerkesztve ]
-
dlor
tag
Pest megye , így van digirális földi is. Viszont tetőantenna már ezer éve nincs. Minden féle tuner van a tvben.Digitális keresésnél nem volt semmi adó. Nem értek az egészhez, valami tv szoftveres vagy tuneres gondra gondolok. Utánna kellene menni de idő híányában távolról egyszerűbbnek tűnt ha valami külső egységgel le tudom a dolgot. Csak nem igazán tudom, hogy mifélét kellene venni kábelhez😃. Ha egyáltalán létezik ilyen hdmi-s cucc.
-
dlor
tag
upc 29-es körzet analóg adás. Finomhangolva bejön a csíkozódás hangyaháború sőt alatta ott is az adó de nem lehet beállítani sehogy hogy jó maradjon. Közben meg lekereste 1 perccel azelőtt hibátlan képpel hanggal. Nagyon fura az egész. Természetesen az analóg csatornakeresés van futtatva.
[ Szerkesztve ]
-
dlor
tag
Üdvözletem A szülőkhöz került egy olyan lcd tv ami olyan furcsaságot csinál, hogy az összes analóg csatornát lekeresi és egész addig rendessen is kezeli azokat amíg ki nincs kapcsolva. Bekapcsolás után viszont nincs jel jelenik meg a csatornák egy részén. Ha újra lekeresi akkor ismét elérhető minden csatorna a következő kikapcsolásig majd ismét nincs jel fogad. Jelminöség 70% körül minden csatornánál a tv szerint. Ilyen furcsasággal még soha nem találkoztam. Természetesen mondtam hogy jobb lenne digitális adás de nem nagyon akarnak. Kérdésem az, hogy tud valaki ajánlani olyan hdmis-s kütyüt/ boxot ami külső analóg tunerként tud müködni a tv helyet. Nagyjából nyilvánvaló hogy a tv a ludas mert másik tvvel kipróbálva semmi gond nincs. Köszönöm szépen
-
trinitronka
tag
válasz kabelmania27 #81929 üzenetére
Nem tudom melyik a régi vagy új szoftveres CB, de az enyémen sincs már oldalt modem üzemmód ikon.
Honor play
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz bbsofficial #81928 üzenetére
Belépsz a modembe és oldalt a modem üzemmódnál választhatsz, router és modem üzemmód között. Amennyiben nem jelenik meg my upc oldalon vagy 1221-en kapcsoltasd ki az ipv6-ot. Összefoglalóban linkelt videók segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
bbsofficial
aktív tag
válasz kabelmania27 #81903 üzenetére
Szia!
Meg tudnád mutatni, hol kéne lennie a modem üzemmódnak?
Köszi.
-
kisscom
kezdő
Ha belépek a myupc-be akkor nincs ott hogy menyit kell befizetni csak 0 ft szerepel, pedig 27-én már ott szokott lenni. Másnál sincs ott?
-
anglergab
addikt
Attól függ milyen messziről nézed.
Moziban is jellemzően 4K-ban vetítenek. Sőt, még a Full HD is jól néz ki mozivásznon. Szóval otthon nem valószínű hogy túl nagyok lesznek a pixelek Full HD-nál bármekkora kijelző esetén, hacsak nem szokatlanul közelről nézikA HD itt amúgy 1080i 50 Hz, 720p nincs.
Az 50 Hz (25 fps) sem gond, mivel a filmek 24p-sek általában. A TV műsorok esetén pedig az 50 Hz interlaced majdnem olyan mint a 60 Hz progresszív. Persze ettől még nem ugyanaz a 25 fps (50i) és a 24p, és az 50i vs 60p.[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Ha már így szóba került a felbontás. Nem kifejezetten UPC-s téma, de azért közvetve mégis:
A HD ugyebár 720p-s felbontás. Legfeljebb mekkora képátlójú tévét/monitort kell venni ahhoz, hogy még élvezhető maradjon a 720p és ne tűnjenek túl nagyoknak a pixelek?
-
kezo0
addikt
UPC Fórum? Há’ nemt’om, én ott fent vagyok az indulása óta, de hivatalos UPC-s embert még nem láttam, inkább csak az előfizetők kérdezgetik egymást ott is, mint itt. Azzal a különbséggel a ph-hez képest, hogy ott a többség még kevésbé hozzáértő. Szóval általában vak vezet világtalant – persze tisztelet a kivételnek. Kiváncsian várom, ki fog neked ott a UPC részéről válaszolni... Bár örülnék, ha kapnál ilyen választ, mert akkor nekem is lennének majd kérdéseim hozzájuk.
(Facebook-on nem látom értelmét kérdezgetni őket, mert ott is csak pont olyan általános hárítás jönne, mintha a 1221-en érdeklődnék, hogy mikor lesz már új mediabox... Az átlag ügyintéző kb. akkor értesül egy új bejelentésről, amikor a nagyközönség.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
zoli62
addikt
Katasztrófa ez a Kaon stb, minden egyes visszanézés után el kell indítani egy frissítést, hogy a következő visszanézés működjön. Gondolom ezzel nem mondtam újat.
-
kezo0
addikt
Elhiheted, hogy nekem még annyi kedvem sincs hozzá, mint neked, és a vitát sem én generáltam. Mindazonáltal nem értem, mire célozgatsz a hitegetéssel kapcsolatban, de hagyjuk is. Részemről lezárva a téma, majd úgyis meglátjuk, hogy mi lesz.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
OK, tehát te sem tudsz semmit biztosan, csak a szeptemberi hírt értelmezed a magad módján. Itt az ominózus szövegrész:
"Megszűnik az SD jel kijátszása, kizárólag HD-ban történik majd a terjesztés a HBO és Cinemax csatornák esetében. Mivel sok kábelszolgáltató SD-ben (is) továbbítja a csatornákat, így ezt a jelet a jövőben majd nekik kell előállítani (downscale), ezért a csatornák nagyfelbontású változatainak logójáról lekerül a HD jelölés (elképzelhető, hogy már szeptember folyamán)."
Nézd, én elég jó vagyok nyelvtanból, és számomra egyértelmű, hogy az "elképzelhető, hogy már szeptember folyamán" csak a HD-jelzés logóból való kikerülésére vonatkozik, nem pedig magára az SD-ről HD streamre váltásra. Az ugyanis csak "majd", a "jövőben" fog megtörténni a fentiek szerint. Persze nem kizárt - sőt, valószínű -, hogy azóta tényleg megtörtént már, de azt ez a szöveg nem bizonyítja. Vagy ha az volt a szándék, akkor helytelenül fogalmazták meg a hírt. Tehát továbbra is érdekelne egy olyan hír, amely szerint már ténylegesen megtörtént a váltás az HBO részéről, mivel tippelgetni én is tudok.tomp #81911: ne hergeld már magad, továbbra is egy oldalon állunk... Kicsit úgy érzem, mintha velem vitatkoznál.
-
gduck
addikt
Pont a HD jel kikerülése! Azért került ki, mert az már a HD stream!
"Annak meg nem örülnénk, ha cserébe azért, mert HD lenne az összes csatorna a csomagban, árat emelnének."
Árat emelnének?! HD adást konvertálnak SD-re, ami plusz költség nekik. Olcsóbban kijönnének, ha csak a sima streamet továbbítanák
Egyszerűen csak a frekvencia hiány miatt szívunk évek óta, mert a kolonctól még mindig nem sikerült megszabadulniuk...
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Valószínűleg nem termel annyi plusz bevételt ez a szűk réteg (melynek én is tagja vagyok, hogy ne legyen félreértés), hogy megérje ezeket a csatornákat is HD-ben továbbítani - főleg, hogy az SD-kért is kifizetjük a Pak és a MaxPak árát. Annak meg nem örülnénk, ha cserébe azért, mert HD lenne az összes csatorna a csomagban, árat emelnének.
Azt honnan lehet tudni, hogy már akkor megtörtént a HD-továbbításra váltás, amikor a hír megjelent? Mert én ilyen infót nem lelek, és abban a szeptemberi hírben is csak azt írták, hogy "majd", meg a "jövőben". Egyvalami történt meg szeptemberben, éspedig az, hogy az HBO logóból kikerült a "HD" jelölés. Ez volt csak a hírben, az átállás konkrét időpontjáról semmi: [Változnak a HBO és Cinemax csatornák terjesztési paraméterei]
tomp #81905: egyetértek!
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Feltételezem, hogy egy szűkebb réteg ( = HBO Pak, HBO MaxPak előfizetői) kedvéért nem akarnak ennyi sávszélességet lefoglalni. Inkább lekonvertálják SD-re, „jó az úgy a parasztoknak”-alapon.
(Egyébként csak a hír volt kb. szeptemberi, és arról szólt, hogy valamikor _az év hátralevő részében_ az HBO-csatornák átállnak kizárólag HD-streamben történő továbbításra, a szolgáltatók pedig eldönthetik majd, hogy érintetlenül juttatják-e el ezeket az előfizetőiknek vagy lekonvertálják SD-re a jelet. Szóval lehet, hogy az HBO részéről még csak mostanában történt meg ez az átállás, vagy még meg sem történt, hiszen van még négy nap az évből. Mindenesetre azóta nem találkoztam újabb hírrel ezzel kapcsolatban.)Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Livius
őstag
válasz HartgeH3-2.8 #81897 üzenetére
Szerintem igen! Pont ez a lényege, hogy tök mindegy milyen hűséged van a 14 napon belül felmondhatod. Persze akkor neccesebb a történet, ha valami hülye telefont vagy TV-ét is veszel a csomag mellé "kedvezményesen", akkor azt ki kell fizetni talán, meg abból csak bonyodalmak lehetnek.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest