Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlogal
senior tag
Én is inkább DVB-C párti vagyok, de azért nem olyan rossz ez a Vodafone mediabox, de a jövőt sem látom benne. Most gondolj bele: Ha egy településen van 2500 box, akkor az iszonyatosan sok sávszélességet fog generálni, még akkor is, ha csak a felét nézik. A DVB-C-t simán le lehetne küldeni GPON-on 1550nm-en, és az nem venne el a sávszélességből.. Nem a DVB-C-t kellene kukázni, hanem szép lassan a DOCSIS-t. Az lenne a legjobb megoldás, ha a lineáris TV DVB-C-n, az OTT tartalom pedig IP alapon menne. Úgyis lineáris TV-t néz a többség.
-
lszlogal
senior tag
Egy rohadt érdekes dologra jöttem rá a Vodafone TV-vel kapcsolatban. Telekom hálózaton vagyok. DOCSIS 3.0. Ezen szolgáltat a vodafone. Cseréltek 5 db boxot nálam lassulás miatt. Az új is belassult. Hirtelen felindulásból felhívtam a helyi szolgáltatómat, és mondtam neki, hogy kapcsolja fel nálam a GPON internetet (DIGI betáp). Rádugtam a VTV boxokat, és így megy már egy hete. Azóta felgyorsult a box, és gond egy szál sem. Az energiatakarékos mód sem okoz problémákat. Boldogan használom.
-
lszlogal
senior tag
A másik box tökéletesen megy. Már a boxokat is felcseréltem a TV-k nél, és a jó box teljesen jól működik minden tvnél. A másik mindkettőnél belassul. A szerelőnek aki jön (heti szinten) már ez nagyon gyanús, próbál valamit intézni.. Ja, és Telekom hálózaton vagyok.
Az energiatakarékos mód ki van kapcsolva, mert az okozott még egyéb problémát is.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
Nálam Voda box van T. hálózaton. Eleinte csak az egyik box lassult. Most a műsorvisszajátszót nem tudom visszatekerni, ha visszatekerem, lefagy. Mindkét box. Az internet tökéletesen működik, már testelem azt is.. Csak a boxokat cserélgetik, de minek...
Azt bírom a legjobban, mikor azt mondják hogy indítsam újra. De minek? Ez egy 10 ezer forintos TV előfizetés, hagy ne kelljen már naponta újraindítgatni ezt a csodaboxot. Sőt, egyáltalán minek újraindítani bármit is? Nem, nem vagyok hajlandó rá. Úgy vagyok vele, hogy bedugom, és menjen. Nagyon kiakadtam ma.
Érdekes, a T. IPTV megy rendesen, azzal nincs gond.
Meg minden hibajelentéssel adok a szarnak egy pofont, annyiszor cseréltek boxot, hogy egy kezemen nem tudnám megszámolni..
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
Én most készülök írni emiatt nekik egy szerelmeslevelet. Egy tucatnyi boxot hoztak ki, és az összes xar. Az elmúlt 2 hónap alatt rohadt sok fejfájást okozott ez nekem. Most lemondom, inkább kifizetem a kötbért, csak vigyék innen őket. Hidd el, tudnék mesélni...
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz zolee001 #84796 üzenetére
Na igen. A DVB-C-t tudtommal csak 40km-re tudják leküldeni optikán, szóval 40km-enként kell egy fejegység, ezért az drágább. Legjobb tudomásom szerint a kék szolgáltató így oldja meg. De javítsatok ki ha tévedek. Az IPTV-nek meg kell egy server, és csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz anglergab #84310 üzenetére
Nem azzal indítani egy új IPTV szolgáltatást kész öngyilkosság szerintem. Sokkal szebb a voda képe 7Mbps bitrátával, mint a DIGI DVB-C 14-el. Még mindig ezen vagyok fennakadva. És bele sem mertem gondolni, hogy a tartalomszolgáltatók ilyen jó minőségben adják fel a streamet. Még mindig csak ámulok és bámulok.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz sacaboy #83824 üzenetére
Annyit tudok, egy upc szerelőtől, hogy a upc hálózata még nincs felkészítve az iptvre, és nagy valószínőséggel egyelőre csak dvbc lesz
viszont az érdekes, hogy nincs benne kártyaolvasó, de van benne olyan menüpont, ahol a nargavision kártyaadatait le tudod kérdezni.. Na ezt nem értem..
-
lszlogal
senior tag
-
lszlogal
senior tag
válasz maki1976 #82850 üzenetére
300 Mbps internet TV-vel együtt, két boxszal, egy éves hűségidő vállalása esetén 10750 azthiszem. De itt az ÁSZF, benne vannak az árak.
De ha itt megadod a címed, akkor elvileg személyre szabott ajánlatot kapsz.
Az a vicces, hogy a TV szolgáltatás önmagában drágább, mint az internet és TV együttvéve.
A cloud alapú rögzítésre és timeshiftre nagyon kíváncsi vagyok..
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
No én most megrendeltem a Vodafone TV-t és internetet. Mivel Telekom hálózaton vagyok, így először ugye Telekomos jön behúzni a kábelt, és elvileg közvetlenül utána köt a Vodafone. Erre kíváncsi leszek. Érdekes, hogy a Vodafoneos ügyintézők elég gyakorlottak, szóval nem a monitorról olvassák fel a megadott szöveget (sajnos sok olyan van, hogy a callcenteres beparázva veszi fel a telefont - lehet csak jót fogtam ki)
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
Lehet már tudni valamit az elvileg hamarosan induló Vodafone TV-ről? Azt tudom hogy áprilisban fog a upc beleolvadni a vodába, de erről még nincs sok információm
-
lszlogal
senior tag
Pontosan. A napokban néztem meg a The Naked Islandet, ami 1960-as fekete-fehér némafilm. 1080p-ben. A Baraka 4k-ban is fent van, ami 93-as film. De ez már részletkérdés. Egyébként a Bud Spencer filmeket is megcsinálták widescreen, HD-ben. A TV-ben is widescreenben adják.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Livius #81829 üzenetére
Igazából én is DVB-C párti vagyok, mert bejön a jel, és konkrétan azt csinálok vele, amit akarok, olyan boxot teszek mögé, amilyet akarok. Szóval egy fapados DVB-C streammel sokkal többet érek mint egy fos IPTV-vel, amihez kötelező a szolgabox. A Voda OTT TV-ére vagyok kíváncsi, de nagyon, hogy mit hogy fognak megoldani. Kötelező lesz-e szolgabox, vagy vehetek-e magamnak olyan TV boxot amilyet akarok, stb. Túl sok kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban, mert túl sok a lehetőség. Egyébként szabványosították az iptv-t. Ezzel kapcsolatban most várom a fejleményeket.. (Nálam is DVB-C van, de nem sokáig, mert a DIGI kidobja az AMC csatornáit, így már lassan egy hónapja testelem a UPC DTH kártyás előfizetést)
Ha ez kivitelezhető és meg fogják csinálni, akkor követhetné az összes szolgáltató ezt a példát, akinek bizonyos területeken nincs optikája.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz kabelmania27 #81820 üzenetére
Csak szerintem van egy kicsit túlbonyolítva?
-
-
lszlogal
senior tag
válasz tomaszka88 #81011 üzenetére
Nem, ezek az eszközök folyamatos üzemre vannak tervezve. Csak akkor indítanám újra, ha valami gond van.
-
lszlogal
senior tag
Öm. A upcdirect.hu oldalon lehet csak smart kártyát kérni, nem kötelező a szolgabox. Ebben az esetben a kártya párosítva van a CI modullal, vagy abba teszem, amibe akarom? Gondolom ebben az esetben szerelő jön kötni, ha ott rendelem meg.
-
lszlogal
senior tag
válasz Beniii06 #80354 üzenetére
Megoldható, de szerszámok nélkül nem javaslom, mert csak magaddal szúrsz ki. Vegyél roppantós F csatlakozót, és kérj kölcsön valakitől egy krimpelőt (akár egy elektronikai boltból, nekem szoktak adni). Az a legbiztosabb megoldás. Csak a vastagbordás roppantós F csatit javaslom, mert annál a legbiztosabb az érintkezés. azért, mert annak a csatinak egy része bemegy a burkolat alá, és úgy nyomod rá a krimpelővel. A blankolás egy sniccerrel, vagy élesebb késsel megoldható. Blankolásnál annyi rezet blankolj meg amennyit elégnek találsz, aztán a burkolatból csak egy kicsit szedj le, hogy be tudjon csusszanni alá a csatlakozó belső része, és ne lógjon ki az a "kóc", hogy tuti ne legyen zárlat. A legjobb, és legesztétikusabb megoldás. Kültéri vagy nem kültéri a csatlakozó az a te esetedben teljesen mindegy.
A TV-k nél is ezt a megoldást javaslom, létezik roppantós TV dugó.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Beniii06 #80315 üzenetére
Olyat elvileg csinálhat, hogy kivezet egy csomagot, és végleg megszünteti azt. De akkor értesíteniük kell az előfizetőket előtte nem tudom mennyivel.
Az analóg nem tudom hogy miért van még, az zabálja a kábelt elég rendesen.. Optikán meg lehetne oldani normálisan a DVB-C-t, de docsison.. Ki tudja miért nem optikáznak..
Az IPTV meg csak bonyolítani fogja a hálózatot..
A UPC-nek még vannak DSL csomagjai?
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz unicumnext #80282 üzenetére
Semmivel sem jobb az IPTV, kell a szolgabox. Az OTT más..
DVB-C-hez is tudsz venni Linuxos boxot, ami felér egy IPTV box tudásával, és sokkal személyre szabhatóbb. Én jól elvagyok vele, hál istennek nem kell szívnom az IPTV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz ztsoft #80276 üzenetére
Igen, mert egy kártyás vásárláskor csak zárolja a pénzt a bankszámládon. Néhány nap múlva elszámolja a kártyakibocsájtóval, akkor kapja meg az eladó a pénzt. Ez minden online vagy kártyás vásárlásnál így működik. A UPC csak akkor írja jóvá, ha könyvelik. Kömyvelni pedig akkor tudják, mikor beérkezik a pénz. Ugyanezt csinálja a Vodadone, émász, NKM földgáz is.
-
lszlogal
senior tag
válasz kabelmania27 #80201 üzenetére
A UPC nem optikázik? Még mindig DOCSIS-ozik, ahol hálózatot épít ki?
-
lszlogal
senior tag
válasz 4Grider #80112 üzenetére
Az, hogy nem direkt terheled a hálózatot.. De az más kérdés, hogy ez a munkád.. De ha el kezdesz tölteni felfele gigabittel 500GB-ot, akkor konkrétan majdnem eldugítod egymagad azt az OLT portot, mert egy OLT port max 2,4/1,2G-t tud.. Így érthető hogy szólnak, ha nem üzleti előfizetésed van.. Üzletinél meg fogalmam sincs, hogy hogy oldják meg..
[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz merqree #80100 üzenetére
Vagy ha videózol. Csak ED3.1-en tudnak nagyobb feltöltést biztosítani, de néhány helyen állítólag már optikázik a UPC. A Magyar Telekom már felkapcsolta az ED3.1-es hálózatát, szépen jön a gigabit. Visszirányban még 3.0 van, de már fejlesztik azt is 3.1-re. December 1-től bizonyos területen már náluk is elérhető lesz az 1000/200-as nagyker csomag Ott 100Mbps a garantált le, és 20Mbps a garantált feltöltési sebesség.
-
-
lszlogal
senior tag
válasz TeeJay #79837 üzenetére
Lehet úgy játszadozni a spektrumokkal, hogy DVB-C mellett is menjen modemenként az a 10/2G. Nem szegmensenként tud annyit, hanem modemenként.. A kábelek jellemzően 50G-t tudnak.. Mivel senki sem használja ki teljesen, így egy szegmensre mehet 3.000 ügyfél, és csókolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?