Új hozzászólás Aktív témák

  • Véreshurka

    senior tag

    Sziasztok!

    Ma volt időm ismerkedni a switch-el (unifi) és lenne is egy-két (noob) kérdésem:

    1. A controllerben a Network hozzáadásánál van egy alap LAN nevű hálózat 192.168.1.1/24 hálózattal beállítva. Nálam nincsen USG. Ezt kellene beállítani a saját LAN hálózatomra (192.168.10.1/24) DHCP kikapcsolásával, vagy inkább létre kellene hoznom egy új hálózatot ahol definiálom a saját hálózatomat? Azért kérdezem, mert ahol az Interface-t kellene beállítanom (LAN / LAN2) ott azt írja, hogy USG Required :F , illetve a saját hálózatomat majd szeretném egy profilba is felvenni.

    2. Jól értelmezem, hogy a portok alapból minden hálózatot átengednek magukon? Tehát ha minden hálózatomat át akarom engedni egy porton (beleértve a VLAN-okat is) akkor nem kell semmit csinálnom, ha viszont csak meghatározott hálózato(ka)t szeretnék átengedni akkor azt a port profiljában kell majd állítanom, akár új profil létrehozásval?

    3. Illetve a 2. ponthoz kapcsolódóan, ha egy port profilját disabled-re állítom akkor az tulajdonképpen azt jelenti, hogy bármit dugnék a portba, az nem fog kapni sehonnan IP-t, kvázi kikapcsoltam a portot?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

    [ Szerkesztve ]

    El Psy Kongroo

Új hozzászólás Aktív témák