-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Newman]
tag
Egészen biztosan én nézek be valamit. Adott egy UCG-Max -> US8-60w -> AP-AC-Pro rendszer.
A példa kedvéért, három VLAN-nal:
- internal wired - VLAN1
- internal wifi - VLAN10
- guest wifi - VLAN20A guest wifi nem captive portal-os, hanem PSK. Korábban sem volt olyan szabály, ami engedte volna a VLAN20 és a VLAN1/VLAN10 közötti forgalmat és így a zone based megoldásra való migráció után sincs. Annyi igaz, hogy semmi sem jut át, de a VLAN20-ból lazán megy a Spotif Connect a VLAN1-be, ahol van egy ilyen eszköz.
Már kikapcsoltam úgy mindent ami multicast-tal kapcsolatos, a néhai Gateway local-ba - ami most zone based esetben a VLAN20-Gateway metszete, felvettem 224.0.0.0/4-et drop-ra is, továbbra is megy.
Biztos van valami banális megoldás, csak nem jövök rá. Mit rontok el szerintetek?
[ Szerkesztve ]
VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz tikshow #13095 üzenetére
Sima kábel, ma már nem nagyon használnak sehol kereszt kábelt. Az utolsó Flex Minihez miért tennél PoE adaptert? Az a Mini nem tud PoE-t tovább adni, csak PoE IN-je van, de azt meg a Flex 2,5G PoE előtte kiszolgálja. Bár a ráaggatott további eszközökről nem írsz.
Adoptálni kell őket a kontrollerbe és menni fognak.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
vicze
félisten
válasz MasterMark #13093 üzenetére
Cloud arra utal, hogy távolról vezérlehetők ui.com-on keresztül a Ubiquiti accountoddal.
1 vagy 1,5 évig a CouldKey-t illetve a Dream-eket csak Ubi accounttal lehetett használni, amikor a 2.0 bevezették, egy ideig eltartott mire visszajött a teljesen online account mentes setup.Aminek nincs kontrollere bármilyen kontrollerbe adoptálható, aminek van kontrollere az semmilyen más kontrollerbe nem rakható(+másik gateway nem adoptálható, így max. 1 site.).
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz norba69 #13094 üzenetére
Sziasztok! Bővíteni szeretném a hálózatomat viszont egy kicsit meg vagyok lőve, hogy OutOfTheBox működni fog-e és kereszt vagy egyenes kötés kell-e az eszközök közé. Tudnátok ebben segíteni?
Ez lenne a felállás:
DSM Pro SE ----> Flex Mini 2,5G --[60W POE adapter]--> Flex 2,5G POE --[60W POE adapter]--> Flex Mini
[ Szerkesztve ]
-
norba69
senior tag
válasz MasterMark #13093 üzenetére
Igen, a telekom is PPPoE, a szolgáltató eszközön bekapcsoltam a PPPoE Passtrugh-t.
Gyorsan csináltam egy speedtestet, jobb lett, mint gondoltam: IDS/IPS nem rossz dolog, akkor szokott jelezni, amikor nyílt trackerről torrentezek le valamit.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
vicze: Köszi szépen, tehát a Cloud nevűekben van, amihez nem kell felhő, mivel benne van ugye...
Volt múltkor valami, hogy saját üzemeltetésű unifi kontrollerrel nem működnek dolgok, az UXG-Max menne saját dockerben levő kontrollerrel?norba69: IDS/IPS-re ennél is kb. annyit ír, viszont nem tudom otthonra van-e értelme ezt egyáltalán bekapcsolni.
PPPoE a telekom is, ugye?Switch Tax
-
norba69
senior tag
válasz MasterMark #13090 üzenetére
Jelenleg UCG-MAX-ot használok Telekom 2/1 és ONE 1000/300 nethez dual wan pppoe.
Nem tudom kimaxolni vele a 2000-es letöltést, olyan 1300-1400 max. letöltésem van bekapcsolt IDS/IPS mellett, de nekem ez elég. Ebben van kontroller. -
vicze
félisten
válasz MasterMark #13090 üzenetére
A "Cloud Gateways"-ekben van controller. Tehát a nevében legyen benne, hogy Dream, Cloud, illetve ha Express, mert marketing osztály kokó csíkja néha elfogy...
A Cloud nevű cuccokban jelenleg tuti van. (Meglátjuk meddig. )A Unifi nevezetéktan ez egyik legáttáthatóbb jelenleg a piacon az tuti.
-
MasterMark
titán
A Gateway Max-ban van Unifi Controller? Ha jól látom nincs. Saját controllerről megy ez?
szerk.: Mit érdemes nézni 2/1 gbps telekom nethez?
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
tothbe
addikt
Access Gate kithez és Elevator Kit-hez adnak egy ilyet:
2-wire PoE extenders
A jobb alsó két dobozka a termékképenHa valaki vett ilyen kit-et, de erre nem volt szüksége, akkor nagyon szívesen megvennék tőle egyet értelmes áron, hogy mindketten jól járjunk. Sajnos külön nem árulják és nekem nagy szükségem lenne plusz egyre, de a teljes készletet nem venném meg érte.
Előre is köszi.By(e) Tothbe
-
BossBoss
őstag
Acces frissítéssel az apple wallett mellett aktiválták a Face Unlock
funkciót is. Szerencsére ez megy G2 Reader Pro-val is. Nagyon jól működik!
Ráadásul Home Assistantnak köszönhetően 3rd party zárakkal is jól használható az access reader. Kikötöttem az elektromos zárat és nálam is Nukit nyitja.[ Szerkesztve ]
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #13082 üzenetére
Kösz a friss infókat.
Tegnap pakolgattam az UniFi kosaramat, mert kell 1-2 dolog (picit várok, hogy menjen le az EUR árfolyam), de ezeket nem láttam.
Jó cuccok, bár én Androidos vagyok. Ettől függetlenül egész pofásak és hiánytpótlók.
Kicst több, mint 4 éve vettem UniFi Access Starter Kit-et, volt közben 2 garis csere, és mostanra tudja azt, mit 4 éve ígértek.
Ennek okán nem igazán akarok új Access holmit... de az ördög nem alszik.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
BossBoss
őstag
válasz DJ. Ru$y #13082 üzenetére
Köszi! Végre megszülték az Apple támogatást. Bár nincs konkrétan leírva, hogy az natív Homekey támogatás. De már az is haladás lenne, ha walletbe tehető a saját kártyájuk. Majd kiderül tesztekből.
Viszont ugye most már a G4 Doorbell Pro-n is aktív az újlenyomat access-hez. Plussz így ott akkor a kamera meg mehetne protectbe.
Erre itt a G3. Nehéz lesz a választás!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
1-2 új Access cucc, mivel tudom, hogy van 1-2 kolléga, aki használja:
G3 Reader Pro
Reader Flex
G3 Starter Kit Pro
G3 Starter Kit
Door Hub Mini
G3 ReaderSzakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Protezis
őstag
Most elég jó árban van a 2.5G Flex mini, 21K. Árukeresőn látszik.
-
bon
őstag
válasz DJ. Ru$y #13070 üzenetére
A poe nélküli szimpatikus nagyon (de csak azért mert olcsóbb), tetszik ez a mostanában használt egysoros csatlakozó elrendezés.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz DJ. Ru$y #13069 üzenetére
Közben kiderült, hogy teljesen újak, akárcsak ezek:
USW-Pro-HD-24 és USW-Pro-HD-24-PoE (600W)Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ezek a switchek csak az én figyelmemet kerülték el?
USW-Flex-2.5G-8 és USW-Flex-2.5G-8-PoE
Végre egy US-8-150W alternatíva?!Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Egyik ismerősöm cserélné az UDR-jét Cloud Gateway Max-ra vagy Ultrára (plusz valamelyik AP-ra), mivel bekapcsolt IDS-sel, geolokációs szűréssel stb. belassul neki annyira, hogy lassabb lesz mint a nete (500 MBit). A kérdései:
- a fenti két router ki tudná hajtani az 500-as netét ezekkel a beállításokkal (IDS stb.)?
- a szoftverben meglévő lehetőségek megegyeznek az UDM-mel?
- az UDR beálításainak mentését fel lehet varázsolni a CGM-re vagy a CGU-ra?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
bon
őstag
Megjelent a UniFi Network Application 9.0.108
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
gyuszos
tag
Hátha valakinek érdekes lehet.....
Nálam több Onvif kameránál is előfordult, hogy a Protect zöld "pöttyel" online, normálisan működőként jelölt néhányat, de képet nem jelenített meg.
Olyan is volt, hogy azonos gyártónál a 2.8-as látószöggel szerelt kamera rendben működött, a 4.0mm-es pedig semmi képet nem adott, természetesen utolsó firmware mindegyiken.
Ticketet nyitottam rá, de egyenlőre leráztak azzal, hogy az Onvif fejlesztői fázisban van, türelmet kérnek.A napokban is volt munkám néhány ilyen kamerával, és azt figyeltem meg, ha az első DHCP csatlakozás után a kamerában állítom be a fix IP-t, akkor 10-ből 9-szer olyan kamera is hajlandó normálisan működni, ami korábban nem tette.
Volt, amelyiknél a csatlakozás - hozzáadás után 2-3 órával "jött meg" a kép, azóta viszont teljesen stabil..... -
gyuszos
tag
válasz galaktikus #13059 üzenetére
Mindet tőlük vettük, fogalmam sincs hány féle verzió fordul elő belőle.
[link]
Optfocus network store, a link az nem hajlandó működniA 10/100-as jóval olcsóbb, szerintem bridge-nek bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
galaktikus
aktív tag
Köszi! Megnézem Ali-n őket. Van ezek között jobb, rosszabb minőségű, vagy kb. mindegy?
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
gyuszos
tag
válasz galaktikus #13057 üzenetére
Többet is használunk, de Ali-n feléért megkapod.
Évek óta mennek hiba nélkül. -
galaktikus
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek BUÉK!!
Egy ilyesmi POE splitter működhet Pro Max Poe switch-csel? [link]
Pihilips hue bridge-hez szeretném használni a gyári adapter kihagyásával. Meg akarok spórolni még egy felesleges kábeltRizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
bon
őstag
válasz gyuszos #13048 üzenetére
Én azért már jártam úgy igaz egy cloudkey gen2 plus-al, hogy írta, hogy gond van a hdd-vel és nemsokkal rá meg is pusztult.
-
gyuszos
tag
válasz szpeti40 #13049 üzenetére
100+1 darab NVR-t, XVR-t, telepítettünk már kényszerből padlástérbe, és pontosan ugyan annyit megy el bennük a hdd mint amik sokkal jobb körülmények között, normál hőmérsékleten üzemelnek.
Pedig ott az írás valóban folyamatos, sokszor 10+ darab 4Mpx-es kamerákkal.A saját helyi csúcsot egy 2010 körül (±2 év, mert nem tudjuk a pontos dátumot visszakeresni) telepitett 16 csatornás DVR tartja, amiben eredeti táp és 500GB WD Green üzemel azóta is.....
Fogalmam sincs hány fokos lehet egy merevlemez julius - augusztusban...
-
addikt
válasz MasterMark #13050 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy 45 fok fölötti tartós hőmérséklet már nem tesz jót a lemeznek. Nálunk szerver környezetben nem nagyon mennek a lemezek 35 fok fölé, pedig van pár db, igaz rendes teremben vannak.
-
Kommy
veterán
Meg tudnátok nekem mondani, hogy hogyan tudnám letesztelni a HDD-t az UDM-Pro-ban, (anélkül, hogy kivenném) mert a protect alkalmazás azt írja, hogy risk. [kép]
-
bon
őstag
válasz DJ. Ru$y #13043 üzenetére
Szenetic-nél már hagytam néhány milliót, nem volt gond. Viszont a garizás az nem volt hú de szuper, APC szünetmentes garizással szívtam.
-
-
rjy08
tag
UISP ingyenes felhős megoldását is kukázza az Ubiquiti, még egy kedves húzás tőlük.
Január 1-től már nem lesz elérhető. Az előfizetés mellett van egy UISP Console, kb. 140 ezer körül, de az árukereső kiad két találatot lényegesen olcsóbban, 50 és 60 ezerért.
Szerintetek kamu lehet? Az áruházaknak elég jó pontja van. -
rjy08
tag
Menő sulid van!
UCK Gen1 nem tudjátok, támogatott még Remote Managerben?
Mobil applikációból röhögve elérem távolról, de a Site Manager már legalább fél éve problémázik, hogy frissítsem az UCK-n futó Controller verziót, hogy elérhető legyen Site Manager-ből. Eddig akárhogy kerestem, nem találtam róla infót. ChatGPT szerint az UCK-ra elérhető legmagasabb verzió sem támogatott már távoli eléréshez, de mint tudjuk, Chat GPT nem riad vissza a füllentéstől sem! -
bon
őstag
Eddig egy ment tönkre UCK Gen2-ből. Cseréltem gen2 plus-ra. Éppen ma cseréltem egy tökeletesne müködő UCK Gen2-öt, UDM Pro Max-ra. Ezt hozta a jézuska a suliba ahol dolgozom.
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Unifi Hostinggal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Szerettem volna összehozni egy UXG Pro-s hálózatot egy UCG Ultra hálózattal Site Magic-en, de az UXG Pro-s hálózatban egy Self Hosted Network Server van egy mezei Win PC-n. A Support szerint nem fog ez így menni. UCK Gen2-ről nem olvastam jókat, a Gen1-eket is lecseréltem ahol csak tudtam, UXG-t meg pár hónapja vásároltam, így ennek cseréje sem opció. Vajon Unifi Hostingba vissza tudom tölteni a Self Hosted Controller backupot? -
bon
őstag
válasz gyuszos #13035 üzenetére
Én is úgy érzem, 18U-t Lanberget vettem idén, sokkal olcsóbban, dobtam bele két ventit és hőmérségelt érzékelőt és mék akkor is sokkal jobban jöttemi ki.
-
kis.zsolt
aktív tag
Az ajánlat 2024.12.27-én, EET idő szerint 23:59-kor jár le, vagy amikor a készlet kifogy, attól függően, hogy melyik következik be előbb.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
UDR után milyen Unifi eszközt érdemes venni? Funkcióban nincs nagyobb igényem mint amit az tudott, de az UDR kb. már sehol sem kapható, gondoltam megkérdezlek titeket. Rack-es megoldás nem jó nekem.
Köszi előre is!
Szerk.: Lehet meg is válaszolom magamnak: UniFi Express
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
A hőmérős venti kontrol extra, az úgy ~100eur-t ad hozzá, a 42U-nak extra a venti mellett a kerék és a lábak, ami a ~800 körüli kategórában nem biztos, hogy van, kerék talán.
Szóval szerintem a 12U az tulárazott, a 42U az ok ár, sok de nem 3x. A márkásak sokszorosa ennek.16U-t ~200 körül vettem 4éve, ennyi nem volt az infláció.
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Jönnek a Rack szekrények:
UACC-Rack-12U-Wall
UACC-Rack-12U-Wall-Slim
UACC-Rack-42USzakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
tomigonzo
aktív tag
Sziasztok,
egy UCG Max-ra allnek at Dream Routerrol, melyik AC-t erdemesebb valaszatani? gyari shopban a U6 bol nem erheto (mar?) el minden model, U7-bol sem (meg?).
Nehany napja @emvy es @Steady74 beszeltek az iOT eszkozokkel valo 7s sorozat hibajarol. Nalam kb ugyan az a szitu/meret mint @Steady-nel, ket szint, vasbeton, meg 100+ iOT.
U6Pro v. U7Pro kozott minimalis kulonbseg van arban, melyiket erdemesbb?[ Szerkesztve ]
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Lehet megvállok UDM-PRO SE és USW-PRO 24 -től. Mivel lettek kisebb, kevesebbet fogyasztó cuccok, Cloud Gateway Max + USW-Ultra-60W (52W).
A kérdésem az, hogy CG Max elbír 5-6 db 2k kamerát? Sajnos kapacitás kalkulátorba ez a termék pont nincs bent. Illetve még egy U6 Pro-t és egy acces kell kiszolgálni 2 ajtóval.
Alapvetően nem gond a mostani setup sem, de egyrész ketten vagyunk és alig kell pár eszközt kiszolgálnia, kicsit overkill talán, másrész meg fogyasztásban azért markáns különbség van.
Mit gondoltok? -
libit
tag
ja, mint az UCG-Max-hoz az SSD tartot...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Tervezett 18-ai dátum előtt stockra került az AI Port akinek szüksége lenne rá esetleg.
-
juhaszmarci
csendes tag
Használtan sokszor “hiányos” a csomag. Én minden értékesebb cuccom dobozát megtartom, majdnem gyári állapotúra vissza tudom csomagolni így. De pl. vettem 2db nanoHD-t használtan. Csak két frizbit kaptam. Ebayen kellett vadásznom műanyag gyűrűt, amivel fel
lehet fogatni (persze nem gyári, nyomtatott). Itt szembesültem vele, hogy az Unifi sokkal közelebb van a soho-hoz mint az enterprise-hoz. Nincs alkatrész, semmihez. Vegyél másikat. Na most hátha ez változik (tápok, mountok, egyéb kiegészítők külön értékesítése) -
Egon
nagyúr
Nekem sikerült elhagynom az UDM-Pro SE füleit, szerintem benne hagytam a dobozban, amit kidobtam...
Szerencsére a sógorom hozott 2 ilyen fület, báre nagy jelentősége nincs, mert vettem plusz 1 polcot a rackbe, most is azon van a router, lusta voltam átszerelni..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
bon
őstag
válasz DJ. Ru$y #13014 üzenetére
Én most ezt nem értem, mi értelme? Ami rack kompatibilis eszköz, eddig még mindig volt hozzá rack fül is. Eltörni még nem láttam, elveszni se fordult még elő velem.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Sok mindenki álma teljesült, megjöttek a külön vásárolható rack fülek.
-
-
amargo
addikt
válasz szpeti40 #13005 üzenetére
Most a napokban én is amúgy többször is kaptam figyelmeztetést ma hajnalban volt egy 2 órás kiesés is.
Most tekertem rajta: [kép]Szerk: szomszédok most erősítették meg, hogy ISP oldali kiesés volt, így lehet vissza is állítom a default-ra.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
rekop
Topikgazda
A sebesség figyelés kikapcsolásával sajnos nem fog megszűnni ez a probléma.
Az ISP health monitorozása egyrészt dpinger-el történik, ami ICMP echo request üzeneteket küld 'ping.ui.com'-ra, illetve fut még két dns monitor is ami ellenőrzi, hogy a dns lekérdezések működnek-e, úgy hogy az 'ui.com' domaint feloldja az '1.1.1.1' és '8.8.8.8' dns kiszolgálókkal. Treshold értékek vannak társítva a latency-hez és a packet loss-hoz, ami alapján jönnek ezek a figyelmeztetések a logban:
A
ps x | grep dpinger
-el listázhatóak ezek a process-ek, és látszik hogyan vannak paraméterezve. ICMP-t küld még a microsoft.com és google.com-ra is, de azok elvileg nem generálnak jelzéseket, legalábbis az ucg max-omról letöltött json fájl alapján erre következtettem. A legújabb Network 9.0.92-ben már a 'DNS verification' is módosítható (hogy melyik verzióval jött be ez a lehetőség, azt pontosan nem tudom, de régebben nem lehetett), nem csak az echo server.Ötletem nekem sincs nagyon a megoldásra, de amit javasolni tudnék, hogy cseréld ki az uxg wan kábelét, és ha továbbra is jönnek a hibaüzenetek, nyiss egy support ticketet, írd le részletesen a hibajelenséget (azt is hogy cseréltél már kábelt) és csatolj be egy aktuális support fájl-t, hátha mondanak rá valamit. Nálam egyébként ucg-max van augusztus óta, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam még eddig telekom optikán.
[ Szerkesztve ]
-
Pitti79
újonc
Sziasztok,
Migrálás kérdésem lenne.
Van egy hálózatom aminek az alapja egy Usg3p router. A controller program Synology-n fut docker környezetben.
Ezt szeretném át tenni egy Usg Max routerre, amiben benne van a kontroller. Próbáltam menteni a jelenlegi beállításokat a dockeres Unifi controller-ből, felrekatam az Usg Max-ra, de nem minden jött át, és maga a router nem jelent meg adoptálható eszközként. Elég sok eszközből áll a hálózat, minden Unifi.
Van ötlete valakinek ?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest