Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
customer114
őstag
válasz customer114 #23098 üzenetére
Hát ez a topik hamar kiégett.
-
EmberXY
veterán
-
customer114
őstag
Ez a topik lesz a következő projectem: [link]
Nem offolnak benne az emberek, így nem tudod, hogy tényleg rámentek-e a linkedre vagy sem. Megbotránkoztak-e vagy sem.
-
somogyib
őstag
-
EmberXY
veterán
Másoknál is frissült a Win10? (Vagy csak én vagyok ilyen hülye, hogy a munkahelyen ezt kell használnom?)
Tegnap fél délelőtt a frissítést szedte, úgy fogta a gépet, hogy öröm volt nézni, aztán munkaidő végén "Frissítés és leállítás", volt nettó 16 órája, hogy azt csináljon amit akar, de ennek ellenére még ma reggel is kb 15 perc azzal ment el, hogy kb alkalmazta a frissítéseket, minekutána a Kaspersky is úgy gondolta, hogy emiatt neki is át kell nézni mindent, nehogy az a rohadt user dolgozni is tudjon a géppel. Más is tapasztalt már ilyet?
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #23092 üzenetére
Hát olyasmiket képzelj el, mint pl bizonyos kommunikációs gyakorlatok párokba rendeződve, de nekem 2 dolog "tetszett" a legjobban:
- Körben ülve egy fiktív mesét kellett létrehozni úgy, hogy mindenki 1-2 szót tehet hozzá, nincs megszabva semmi, csak hogy értelmesek legyenek a mondatok és nagyjából követhető legyen a sztori... Kicsit mások fejével is gondolkodni kellett, illetve ha szivatni akartad a következőt, akkor minél nagyobb baromsággal folytathattad a mondatot, hogy neki ne legyen könnyű dolga... A végére már csapatban gondolkodtunk, mert rájöttünk, hogy hamarabb szabadulunk, ha minél értelmesebben és összedolgozva haladunk.
- Pár fős csapatokra osztottak bennünket, minden csapatnál külön ment a játék: a legelsőnek elmesélt egy direkt minden faszsággal, buktatóval, félrevezető speciális infóval teletűzdelt hajmeresztő sztorit, és egyenként kellett továbbadni a következő tagnak, és senki nem hallhatta, hogy előtte mik hangzottak el, csak ami azóta, hogy ő is sorrakerült. Az utolsó tag után felolvasták az eredeti sztorit, és jót röhögtünk, hogy köszönőviszonyban sincsenek egymással az elmesélt sztorik.
Szerk.: persze voltak jó csajok, de mind a férjével együtt, ez nem sokat segített volna a dolgon.
Volt 1-2 fizikai gyakorlat is, pl el kellett tolni a pároknak egymást, én pont a főnökkel kerültem párba, egy laza 60 kiló előnnyel, nem sok esélye volt...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #23091 üzenetére
Hát érdekes lehet, én szerencsére még ilyenen nem vettem részt (és nem is akarok).
A szituációs gyakorlatok azok milyenek?
A: - Figyelj Boss! Ha még egyszer ilyen feladatot adsz nekem, beverek egyet!
B: - Nemár Géza! Te ittál?
A: - Igen. De ez egy konfliktusteszt b**meg! Nem ez a jó válasz!
B: - Ne, a nyakamat ne!...ez csak egy szituációs gyakoorrrrlll...
A: - Akkor is meghalsz!...Amúgy jó csajok voltak? Mert az olyan szituációs problémára lenne jobb megoldásom.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #23090 üzenetére
Itt sajnos nem volt alkohol, az előadó véresen komolyan vette, még az ebédidőt is úgy kellett kiverekedni néhány pizza menetközbeni nassolásával, kb 10 körül sikerült elkezdeni, előtte majdnem másfél óra volt a papírmunka, aztán 3-ig megállás nélkül nyomatni kellett. Szituációs gyakorlatok, miegymás, szinte már egy színjátszókörben éreztem magam. Ráadásul 2 cégnek tartotta egyszerre, úgyhogy kevert csapattal dolgoztunk. Arra jó volt, hogy kicsit kilépett mindenki a komfortzónájából, de a hosszútávú előnyeiért nem adnék sokat.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23085 üzenetére
Én ma egy egész napos konfliktuskezelési és csapatépítő tréningen voltam a kollégákkal, na annak nem volt értelme.
A képed ehhez képest 11/10-es. A megfejtés: borsodi 180 ezrelékes kocsmai akcentussal: Nédd a kutya mijaf******om azottan he?...Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #23087 üzenetére
Nem biztos. "Összes" és "Képek" keresésre valóban nincs eredmény, viszont térkép keresésre nekem behozta Edelényt.
Egyre furcsább...[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #23085 üzenetére
Pedig van értelme: ledekutyaműhold.
-
customer114
őstag
Pontozzátok 1-10ig a mai ötletem:
szamtech_boltosok_memoarjai_azaz_amikor_kiborulunk/hsz_40526-40527.html
Az én képemnek nincs semmi értelme, csak úgy gyorsan összedobtam valamit random.
Öröm látni, hogy sokan próbálkoztak a megfejtésével.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23083 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy a kanapészakértőt próbáltad érzékeltetni a képpel, de szerintem ott sántít a dolog, hogy a kép inkább a játékfüggőséget szimbolizálja, egy fotelszakértőnél nem kritérium, hogy egész nap ne mozduljon ki a gép/TV elől, és hogy így nézzen ki. Legalábbis az én olvasatomban ez a kifejezés azt jelenti, hogy olyasmibe ugatunk bele, amit csak kívülről látunk, és azért, mert sokat nézzük, azt hisszük, hogy értünk is hozzá. Namegaztán egy szellem hogyan látszódna meg bárkin is?
A sport szelleménél lehet, hogy én fogalmaztam pontatlanul, de arra gondoltam, hogy azok, akik Bottast fikázzák, szerintem nem értik, hogy a 'szba' lehet az, hogy egy versenyben valaki nem versenyez. Nem hajlandóak tudomásul venni, hogy az egyéni vb címen felül ez csapatsport is, ahol a csapatnak is vannak érdekei, utasításai, stb. Valóban nem szép dolog ez, de eddig is ez volt, és eztán is ez lesz, a pilóták csak alkalmazottak. Bottas is, és a munkaidejében azt tette, amit a főnöke kért.
Szóval lehet, hogy valójában nem is értettük félre egymást, de azért belédkötöttem, biztos ami biztos alapon.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23081 üzenetére
Ez nem a WoW-os South Park részből van? Mert akkor megint félreértettük egymást.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23079 üzenetére
Egyébként puszta véletlen volt, mert amúgy átsiklottam felette, de valakik komolyan vették és elkezdtek rá válaszolni, akkor esett le, hogy mi a szitu. Ott nem akartam beletrollkodni, ezért hoztam ide.
Egyébként igazad van, Bottas nem kutya, csak a munkáját végzi, de sokan ezt nem hajlandóak belátni, hanem hisznek a sport szellemében.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
customer114 tán moderátornak készülsz? [link]
Up the Irons!
-
-
EmberXY
veterán
-
somogyib
őstag
Elfajult kúpszeletek vagytok. Azért sem fogok lefogyni 15 kilót.
-
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23065 üzenetére
Akkor már az egész testet érdemes kilőni, kár szivatni az itt maradó részt...
T_chris: Ezek közül melyik Collin Farrell? És egyáltalán ki az? Csak irigyek vagytok...
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #23065 üzenetére
Abban az esetben máshogy értelmezném az esetre az energiamegmaradás törvényét.
Ha ezen a sárgolyón alakítja a súlyát, akkor a fogyással termelt mindenféle a földön marad. Ha pl elment vagont rakodni, akkor az érte kapott pénzt itt költi el. Ha esetleg futni ment, akkor viszont iránytól függően vagy a talpával forgatta a földet, vagy fékezte. Bár ez nem mérhető mérték, de ha É-D irányba fut is pár száz millió év alatt mérhető hatása is lehet, bár egyrészt akkor sem lesz befolyásoló mértékű, másrészt akkor már nem 15kg lesz a fogyás.
Illetve szerintem nem akarna addig élni, hogy meglássa az iPhone Millmilleneumi kiadását....
Viszont ha kilövi az űrbe a 15kg-ot, akkor nem simán fogyott, hanem műtötték. Akkor megint nem mérhető mértékű kitérést fantáziálok. Viszont ha a vagonrakodással történő fogyás bérezését lövi ki az űrbe, akkor meg hülye.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz EmberXY #23059 üzenetére
Engem valahogy Colin Farrell-re emlékeztet, de nem találtam meg azt a képet amit kerestem róla....
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #23061 üzenetére
Akkor a helyes válasz a Szerk?
-
somogyib
őstag
Ha lefogyok 15 kilót az gravitációs szempontból hatással lesz a Föld-Nap pályatengelyére?
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #23056 üzenetére
Előfordul, hogy parajelenségekbe ütközök, ahol a logika már kevés.
Egység sugarú felhasználói szinten használom, mint bárki más földi halandó, aki a munkahelyén erre van kárhoztatva. A gond akkor kezdődik, amikor nem azt csinálja, amit én akarok, pedig azt hittem, tudom, hogy mit csinálok.
Annyira "hiperszuper" már, főleg a win10-zel együtt, hogy ekkora rakás szarért kár bekapcsolni a gépet.
A legutóbbi, link-átírásos parajelenségnél (gondolom láttad) a partner IT cég távoli asztalon oldotta meg a problémát, be kellett valamit pipálni valamelyik menü sokadik almenüjében, amire nekik is kellett kb 20 perc mire kisakkozták. Pedig a logika azt diktálná, hogy ha beraksz egy fájlhivatkozást egy cellába, és semmi nem változik, akkor OTT MARAD b'meg, és meg tudod nyitni akármikor. De nem, valahol random az X-edik megnyitásnál átnevezte az összes linket, ezáltal nem oda mutattak ahová kellett volna. Ehhez minek fejleszteni? Egy 10-15 éves verzió jobban működik, és nem 50 giga a rendszer.De a mai hibánál szerintem én csesztem el: ha táblázatot rendezgetsz egymás után több szempont alapján is, akkor jelöld ki az egészet, és ne ments addig amíg nem vagy biztos az eredményben.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23054 üzenetére
Kikérem magamnak, minket a Kaspersky véd. Oh, wait...
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
Az az érzés, amikor úgy elcseszel egy Excel táblázatot, hogy a főnöknél lévő biztonsági mentésből kell visszaállítani az aznapi munkád újraelvégzésével együtt: felbecsülhetetlen.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #23037 üzenetére
Biztos van feelingje meg kultúrája, mert létezik a jelenség..., de nekem vannak fenntartásaim, dióhéjban:
- nem ülök be idegen(ek) mellé, nem mintha félnék bárkitől, hanem azért mert nem ismerem, nem tudom, kire bízom rá az életem.
- ha bármi gond lenne, kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnék, magyarázkodnom kellene, hogy mit keresek ott, stb
- szeretem tudni, hogy szükség esetén hol találnám meg azt, akivel bármi dolgom van, amolyan elővigyázatossági okokból, vadidegeneknél ez nem igazán működik
- kiszámíthatatlan, hogy mikor vesz fel valaki, vagy egyáltalán felvesznek-e, ezzel a sorozatgyilkos terrorista kinézettel pláne nem lenne könnyű... Emiatt nem tudnék előre tervezni, márpedig én szeretem pontosan megtervezni, hogy néz majd ki egy utazás, hazaúttal, stb... Zsákbamacskát nem szeretem.De amúgy biztos jó lehet.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #23033 üzenetére
Egyszer elvitt egy fuvarra, így megspóroltam a Bp-re utazás költségét. Kb. 10 éve volt, akkor volt 60 éves...
Pálmonostoráról indultunk kocsival valamikor este 11 körül, Szentesen vette fel a kamiont, onnan éjfélkor indultunk el, cél: Dunabogdány, valami kőbánya, de az csak hajnalban nyitott, korábban értünk oda, aludtunk 1-2 órát. Aztán megpakolták 30 tonna kővel, azt el kellett vinni Szegedre, valamelyik híd alatt kellett leönteni, aztán vissza a következő adagért... Mikor felértünk Bp-re, én már kiszálltam valamelyik rakparton, ez volt kb délben. Kicsit elegem volt már az utazásból, pedig alig lehetett ~ 600 km az addigi út, ő meg legalább egy fuvart csinált még. Ezen utazás alkalmával volt szerencsém megtapasztalni a cigitekerési szokásait, gyakorlatilag egyiket szívta a másik után, és legalább 1 liter kávét is benyomott. Még meg is dícsért, hogy eddig én vagyok a legjobb utasa, mert se cigivel, se kávéval nem húzom le, így kijön az adagjából. Én meg azon aggódtam, hogy addig legalább ne egye már meg a fene, amíg én is ott ülök...Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #23026 üzenetére
Ez a Karcag-Miskolc szakasz volt, holnap van az utolsó Kazincbarcikán.
Egyébként annyit látsz az egészből, hogy előtte kb. 15 perccel megjelennek láthatósági-mellényes emberek, lezárják az utcát, aztán jön egy csomó motoros rendőr, autó, helikopter. Odaér a mezőny, és mire kettőt tapsolnál, már el is húztak.[ Szerkesztve ]
-
-
somogyib
őstag
Most ment el a házunk előtt a tour de hongrie mezőny. Nyomják a pedált rendesen, kb. 2 másodperc volt amíg elhaladtak előttem.
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23018 üzenetére
Nincs mit, és ráadásul csak tippeltem.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23016 üzenetére
Annyi nem keletkezett...
Csak a szokásos, 1-2 hír, 1-2 vélemény, az összes lehetséges kvantumállapotban.
Röviden összefoglalom:
Alonso elmegy - miért megy el - de jó, hogy elmegy - ki nem szarja le, hogy elmegy - ki az az Alonso,
Kimi oldschool - dehogy oldschool - de oldschool - ki nem szarja le - ki az a Kimi?
Sainz megy a McLarenhez - de jó - de szar - ki az a Sainz - ugyanolyan oldschool mint Kimi - mi az az F1?
Ennyi történt az elmúlt 1-2 napban, pont 2 mondat lett.Up the Irons!
-
customer114
őstag
Majd foglald már össze 2 mondatban azt a 200 hsz.-t F1 topikban, ami ma keletkezett.
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #23011 üzenetére
Azok közül, akik szóba jöhetnek, egyedül róla találtam képet, ráadásul ez egy kicsit "upgrade" lenne a mostanihoz képest, ha elfogadják a forrást.
Bud Spencer, Terence Hill foglalt, mellékszereplőikről se találtam rajzfilmes képet.T_chris: Azon én is meglepődtem, ennyire nem lehet szar a kép... De ki honnan nézi, kinek Bon Jovi, kinek Jagger, remélem Kiszel Tündét nem látják bele... Bár hozzáteszem, én se mondtam volna meg az ő avatarjáról, hogy Paul Shane, pedig őt is imádtam... Kicsit torzítanak ezek a képek.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz #33253120 #23009 üzenetére
Csak ott a bibi, hogy egyrészt működik a levegő, másrészt meg az a fele éppen befelé mozog, nem kifelé...
Ha az üzemeltetők fejével akarnék gondolkodni, azt mondanám, ennek akkor van szerepe, amikor a sofőr kívülről nyitja az ajtót, na de ahhoz se kellett az a szar, mert a "titkos helyre" bedugta a kulcsot vagy megnyomott valamit és nyílt az ajtó...
Várom, hogy legközelebb hátha valamelyik kerék helyett lesz lánctalp, vagy valamelyik ablak lesz helyettesítve bontott ablakkerettel, kifelé nyíló ablakokkal...Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23004 üzenetére
Nem tetszik?
A headset kábele emelte meg a pólómat, amikor a zsebből kivettem a telót, ez okozhatta a villantást, erre nem figyeltem, igazából olyan erős napfény volt, hogy abban sem voltam biztos, hogy készült-e kép....T_chris: Valamelyik komódról lekaphatták a fogantyút, nincs azzal gond. De azt nem értem, hogy mi a funkciója, mert sűrített levegővel megy az ajtónyitás legjobb tudomásom szerint, most se kellett megfognia a sofőrnek, lehet, hogy pont ezért nem is szériatartozék ez az antik fogantyú az Ikarus 415-öknél.
Up the Irons!
-
törölt tag
válasz customer114 #23005 üzenetére
Hát....
Mindenkinek kell valami hobby... -
customer114
őstag
válasz #33253120 #22920 üzenetére
Amikor haver ordibálja a mixernek, hogy WHISKEY LIME, WHISKEY LIME, mire ő elővesz egy üveget, amire 3 sor halandzsa után rá van írva, hogy lime. Haver intenzíven bólogat, a pinér nagyon furán néz, majd megvonja a vállát és csinálja a drága €-ér, amit kértél tőle.
Kiviszi haverod neked a whiskey-t, majd az első korty után rájössz, hogy ez 10€-ért bizony whiskey wine lett... ugyanebben a pillanatban 2 pincér és a mixer majd meg szakadnak a röhögéstől a pult mögött, de téged ez igazából nem zavar, mert hajnali 1 van, megittál ideúton 3 deci hp-t és mióta megérkeztél 2 vagy 3 long island ice tea-t.Amikor ez már mind megtörtént és a csak magyarul tudó haverod kikéri magának név alapján koktélt, ami mint utólag kiderül a legundorítóbb habos, tejszínes “sweet
dreams” koktél, ami még csillagszórózik is mikor hozzák.. a pincér és a mixer ismét a földön fetreng. ..és te már sejted, hogy “ebbű baj lessz”.Szóval ez történt nemrég, a hsz.-ból jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23002 üzenetére
Ja, hogy megint egy Easter Egg, most esett le. De akinek címezted, annak még szerintem nem esett le...
T_chris:
A múltkor egy másik topikban szóba kerültek a helyi standard megoldások, én sem akartam adós maradni, nálunk ez a helyi standard, avagy "keresd a hibát...":
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #23000 üzenetére
"Ártatlan keresés".... Annak, amikor te rám keresel, valami ártó szándéka kell, hogy legyen, hogy lehetne ez ártatlan...
Az "inkább" szó használata tükrözi a lázadó attitűdömet?Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest