Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
válasz vinibali #67162 üzenetére
Sziasztok!
Másank is volt ilyen tapasztalata?volt már az téma, hogy a 1043 v2+-os eszközök esetén a gyári fw-ben található ftp kliens miért tudja 20-22 MB/s-os olvasási sebességgel majdnem kimaxolni az USB2 szabványt, miközben OpenWRT alatt a vsftpd csak 12 MB/s-ot tud olvasásnál?
talán a gyári firmware-ben megoldották, hogy a ftp ne legyen routolva?Terveznék egy V2 routert venni és érdekelne ez nagyon. Főként ezért cserélném a mostait, mert az 100Mb/s-es hálózatot tud, de azt nagyjából kimaxolja FTP-vel.
Lehet ha 1043-ról több szálon töltesz le, akkor megvan a 20MB/s? -
fgy
csendes tag
válasz vinibali #70222 üzenetére
nagyon nagy köszönet!!
teljes siker!!
nekem egy másik imagebuilder volt letöltve.
Az általad írtak alapján letöltöttem, kicsomagoltam, összeállítottam a csomagot, és hajrá.
Gyönyörűen megcsinálta.
Jelenleg ezzel buildeltem:
make image PROFILE=tl-wr1043nd-v2 PACKAGES="bash busybox block-mount kmod-fs-f2fs kmod-fs-ext4 libext2fs kmod-fs-autofs4 kmod-usb-core kmod-usb-storage kmod-usb-uhci kmod-usb2 kmod-usb3 luci minidlna e2fsprogs transmission-daemon-openssl transmission-web"
És még maradt szabad hely is párszáz KByte...
Tehát ha valakinek otthonra egy "mediaszerver" szerű szolgáltatásra van csak szüksége, akkor a fentiek alapján megteheti.
Mindezt cca. 7MByte-ban.. Hihetetlen...
És még egyszer, egy TP-Link 1043nd v2 a router, amire a fentiek vonatkoznak.
És megint csak köszi!! -
fgy
csendes tag
válasz vinibali #70218 üzenetére
megtudhatom, hogy a repositories.conf-ban mi van Nálad?
nálam hibát dob.Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:
* libip4tc2
* libip6tc2
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.
* opkg_install_cmd: Cannot install package procps-ng-vmstat.
make[2]: *** [Makefile:156: package_install] Error 255
make[1]: *** [Makefile:117: _call_image] Error 2
make: *** [Makefile:196: image] Error 2Be lehet állítani, hogy a repokból pl. a 18.06.1-et használja csak?
Nálam mindenhol a http://downloads.openwrt.org/snapshots van. -
sting2
addikt
válasz vinibali #70159 üzenetére
Szomorú.
Most zsinórral mintha megint stabilnak tűnik a Net, lehet Placebo, lehet nem.
Az a "szerencsém", hogy 1 hétre eltűnök holnaptól, így megint pihenni kényszerülnek a kütyük, falból kihúzva várnak majd engem.
Ha nem szűnnek meg a jelenségek, váltani fogok.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
sting2
addikt
válasz vinibali #70155 üzenetére
Nem vagyok rápörögve a témára, nem tudom, mit hoz a Custom megoldás.
Nincs semmilyen elvásásom a router felé, eddig, mostanában kicsit "akadozik", pixelesedik a youtube, néha, néha.
Többször kiírja a Tv, PS4, hogy "nincs hálózathoz csatlakozva"- lehet, kezd bedögleni vagy csak nem kapott frissítést..
(Digi 1000MB, nagyon közel vannak a készülékek egymáshoz, zsinórral is csinálja)Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
anglergab
addikt
válasz vinibali #70106 üzenetére
Szia,
köszi, nagyon szuper tipp!
Pont ilyenre gondoltam
DE: nálam "Reason: 15=4WAY_HANDSHAKE_TIMEOUT" miatt szakad meg (azaz WPA2-EAP handshake 1 óra után nem sikerül), nem "deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)" miatt.De beírtam a konfigba, kíváncsi vagyok megoldja-e.
-
-
Headless
őstag
válasz vinibali #70051 üzenetére
40-60MB nem nagyon lehet egy N-es 2,4GHz-es wifivel. Ez a tartomány bőven az ac szabvány kizárólagos képessége, nah meg persze az újjabaké.
Amúgy 2,4ghz-en 40-60 mbit eszköztől függően jó eredmény főként 150-es link sebességgel ami a legvalószínűbb, ha ennél többet szeretne a felhasználó wifin, akkor ne próbáljuk meg rábeszélni a maradásra mert nem lesz több.
Ha pedig kábelről van szó, kérdés hogy milyen üzemmódban megy? Fw a név alapján gyári, lan-lan összeköttetés kéne, hogy egy nagy hálózat legyen.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
vinibali
őstag
válasz vinibali #67162 üzenetére
vargalex: esetleg arra nincs tipped, hogy mitől lehet a gyári fw-en és LEDE-n ilyen különbség az ftp szerverek sebességét tekintve? ahogy nézem, szinte mindenhol 10-12 MB körül hasítanak az ftp szerverek.
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
suste
veterán
válasz vinibali #60349 üzenetére
nem csak ez a csomag hiányzik a CC repoból
ha megnézed és összehasonlítod a BB-CC-TRUNK repokat, akkor láthatod, hogy a CC sokkal kisebb a többinél sajnos (mégegy indok, hogy ne frissítsen akinek nem feltétlenül kell valami a CC-ből)
hogy miért hiányoznak a csomagok, azt nem tudom sajnos
talán most sokminden broken lett, és/vagy kisebb hibatűrést állítottak be a stabil verzióhozszerk:
ha nem kerneles csomag, akkor használd a BB-set!CC-ben van már külön custom repo megadási hely
oda vedd fel a BB-s repokat (kivéve a BASE-t)[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz vinibali #59885 üzenetére
4 mb-os flashra nem lesz suste FW. Nem fér bele semmi értelmes, ellenben, a mentéseket te is feltudod rakni. Azzal meglesznek a kiegészítő felületeid. főleg ha van már extroot.
1043nd más hardver, meg amúgy is katasztrófa az a 3-500 kb/s. 2-3 mb/s-es átlagot produkál nálam egy 1043 V2, rekord tempó ~5mb/s.
Cache beállítás fontos hogy 0 legyen.
Samba config fájlod milyen?
-
-
suste
veterán
válasz vinibali #59880 üzenetére
Ezek fontosak lehetnek:
option seed_queue_size '3'
option upload_slots_per_torrent '3'
option peer_limit_global '20'
option peer_limit_per_torrent '10'
option message_level '0'És persze a sebességek, de azokkal kiserletezgetsz.
Egyébként a legjobban maga a pen fogja meg, hdd-vel sokkal jobb lenne!
-
suste
veterán
válasz vinibali #59734 üzenetére
még annyit hozzá, hogy a 21234-es port van alapból beállítva a TM-ben, és ez alapból ki is van nyitva a tűzfalban (luci/hálózat/tűzfal/forgalmi szabályok)
régebbi buildekben a vezérléshez beállított 9091-es ki volt nyitva, de amióta be van építve a knockd, azóta csak elő van készítve a szabály, de nincs engedélyezve (ugyan ott ahol a 21234) -
Headless
őstag
válasz vinibali #59727 üzenetére
Hát ha rosszul írta vissza a második 64 kb-ot a boot particiónak akkor nincs MAC address, ilyen szinten lehet hozzá közze, közzvetlen az uboot telepítése után nem próbáltad?
Próbáld meg, hogy kitörlöd a teljes wifi configot és újraindítod a wifit, vagy az interfészt vagy a routert
Eléggé össze vissza van ez a config radio0,1.2.3
Mi értelme van a naplózás nélküli csatolásnak, gyorsabb valamivel, ha nem akkor minek? miért nem hagyod az automountot, szerintem többet segít mint ront
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz vinibali #59722 üzenetére
vagy akár bele is írhatsz az automountba, hogy olyan opciókkal csatolja fel... Ha kell benne segítság mit hova szólj nyugodtan. Vagy akár meg is nézhetem, hogy lehessen megadni hdd-knek külön csatolási opciókat
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz vinibali #59724 üzenetére
jaaaa, hogy wifi fül sincsen
ez nem volt egyértelmű az eddigiekből (azt hittem bekapcsoló gomb nincsen...)több dolog is lehet
vagy elkonfigoltad a wifit, vagy törölted a konfig fájlt, ezért nincsen wifi fül, vagy valami hardveres hiba is lehet
legegyszerübb dolog lenne egy factory resetet nyomni, mert azzal helyre kéne állnia
de megnézhetnéd az /etc/config/wireless fájl meglétét/tartalmát is, akár a webcommanderrel (luci/szolgáltatások/www_suste/webcommander) -
suste
veterán
válasz vinibali #59722 üzenetére
wifi: tedd be ide a luci/hálózat/wifi fül képét
nem akarom elhinni, hogy ott nincsen lehetőség bekapcsolni a wifitautomount:
-vagy a 9092/formázó -ban kikapcsolható az utolsó menüpontban
-vagy felrakod a legutolsó format.tar.gz mentést, és ott már az 1. menüpontban állítható az automount, autoswap, autotransmission, autodlna
-vagy kézzel törlöd az "/etc/init.d/pnp", és az "/etc/hotplug.d/block/11-pnp" fájlokat -
MODERÁTOR
válasz vinibali #59611 üzenetére
De ha tényleg bootloadert akarsz cserélni, akkor lehet érdemesebb elgondolkodni azon, amiben van webes recovery mód. Már évekkel ezelőtt is volt téma, de pont nem régiben írta valaki, hogy feltette, és hibátlanul működik.
Persze, ha csak egyéb konkrét oka nincsen a csereszándéknak.
-
vargalex
Topikgazda
válasz vinibali #59611 üzenetére
Szia!
Egész biztos, mert nekem nem a legújabb gyári van fenn (rögtön OpenWrt került rá, amint megkaptam a routert) a v1.8-on, ennek ellenére:
root@OpenWrt:~# grep -a U-Boot /dev/mtd0ro | cut -d'I' -f1
U-Boot 1.1.4 (Aug 4 2010 - 20:06:51)Itt láthatod, hogy még sokkal újabbak is vannak.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz vinibali #59481 üzenetére
Inkabb a router legyen router es allits be mögé egy eszközt amin megy minden. Lehet pimpelni hardver/szoftvercserével, de attól még gyenguci lesz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MODERÁTOR
-
woodworm
veterán
válasz vinibali #59473 üzenetére
Nem csak a memória a ludas, letöltésnél egyetlen torrent is meg tudja enni. Régebben simán töltött 1-1,1 MByte/s-mal, míg az újabb buildekkel ez akár 600 kByte/s-ra csökken. A top paranccsal követve látszik ahogy a CPU i/o műveletek 85-90%-on mennek egy idő után, a load felszökik. Ilyenkor szokta eldobni a remote eszközöket.
Ja, és ez vargalex legutolsó buildje frissített transmission-nel, ennél régebbit azért nem raktam vissza, mert nem akarok kísérletezni rajtuk a frissebb kliensekkel. Az újabb openwrt kiadások még rosszabb eredményt hoztak, bár a cc-t már nem is próbáltam.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz vinibali #59473 üzenetére
De, mielőtt szerkesztetted a hsz-t, azt írtad, hogy "nem érzed normálisnak". Persze nincs ezzel semmi gond, csak erre kérdeztem vissza, hogy "mit nem érzel normálisnak?".
Transmission-ban a cache-t állítsd be 0-ra, maximum nyitott kapcsolatokat le kell korlátozni mondjuk max 50-re, és érdemes lenne megnézni TM futása alatt egy részletes memória foglaltság állapotot...
free -t
cat /proc/meminfo
top[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz vinibali #59468 üzenetére
Mennyi a le-, ill. feltöltésed, hány torrent van seedben?
Az a helyzet, hogy eljárt az idő felette. Az újabb openwrt kiadások egyre jobban terhelik a vasat alaphelyzetben is. Működő wifi, több kliens mellett a torrent már luxus, de ezek nélkül is hamar a végére ér. Ha nagyobb mennyiséget tartasz seedben, akkor vagy maradsz egy régi build mellett egyre romló biztonsággal, vagy folyamatosan frissíted a rendszert és a torrentezést kezeled egyre nagyobb kompromisszumokkal. -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest