Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-WR1043ND v2-es wifi router (3x3:3 MIMO-s, 3 cserélhető antennával). A kliens eszközeim 2x2:2 MIMO-sak 2 antennával, illetve 1 antennások (telefonok).
A routernek gyárilag 3x 5 dBi-s külső antennája van. Vettem 2x gyári 8 dBi-s antennát, és a két szélső gyári 5 dBi-set lecseréltem azokra, viszont a középső maradt az eredeti 5 dBi-s.
A kérdés: olvastam, hogy nem lehet egyszerre eltérő nyereségű antennákat használni egy routeren, nálam pedig ez a helyzet.Okozhat ez problémát? Sajnos csak 2 db 8 dBi-s antennám van.
Illetve:
- azt honnan lehet tudni, melyik az "alapcsatorna" a routeren? azaz melyik antennájával kommunikál az egyantennás kliensekkel (telefonokkal)? Akkor arra az antennaportra tennék nagyobb nyereségű antennát.
- azt honnan lehet tudni, hogy működik/működhet-e egyáltalán a diversity azzal a klienssel, amivel nincs MIMO? és max. hány antennával?A wifi PHY konfigban láttam egy hexa 7-est az antenna opciónál, gondolom ez azt jelenti, hogy 3 RF láncról/csatornáról tud a szoftver (1+2+4, növekvő 2 hatványok összege).
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
válasz anglergab #70107 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg, mert nem az az alap probléma.
Szedtem trace-t, a helyzet a következő:
1. sikeresen csatlakozik az OpenWRT kliensem egy WPA2-EAP MSCHAPV2 AP-hoz, sikeres a kezdeti 4WAY Handshake is, amit ugye az AP kezdeményez. RSN PMKID nélkül.
2. eltelik egy óra, az AP újból 4WAY Handshake-et indít, de ezúttal RSN PMK ID-val, ami amúgy csupa 00 bájt.
3. az OpenWRT kliensem erre válaszol.
4. ez a válasz az AP-nak nem jó, ezért újraküldi a 4WAY Handshake kezdeményezését, ugyanúgy mint a 2. pontban
5. lásd a 3. pontot, 4 kísérlet után leáll a folyamat/próbálkozás
6. megszakad ezért a net
7. lásd az 1. pontotVan erre bárkinek ötlete?
Az AP 00-ás RSN PMK ID-ja rossz vagy az OpenWRT kliensem válasza?
-
anglergab
addikt
válasz vinibali #70106 üzenetére
Szia,
köszi, nagyon szuper tipp!
Pont ilyenre gondoltam
DE: nálam "Reason: 15=4WAY_HANDSHAKE_TIMEOUT" miatt szakad meg (azaz WPA2-EAP handshake 1 óra után nem sikerül), nem "deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)" miatt.De beírtam a konfigba, kíváncsi vagyok megoldja-e.
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Van egy eleg trukkos wifi problemam, amit mar regota nem tudok megoldani:
egy WPA2-EAP wifi mindig pontosan egy óra elteltével eldobja a kapcsolatot es utana rogton ujracsatlakozik sikeresen. Azaz megszakad a wifi kapcsolat nehany masodpercre orankent.A kliens (1043ND v2) kernel logban ez van:
wlan0: deauthenticated from XX:XX:XX:XX:XX:XX (a wifi BSSID) Reason: 15=4WAY_HANDSHAKE_TIMEOUT
Korabban ez 1/2/3 orankent jelentkezett, most mindig 1 orankent.
Kliens: OpenWRT Chaos Calmer, 15.05
1043ND v2-es hardverAz sem vilagos, ki timeout-ol, a kliensemre tippelek (azaz hiaba var a kabelmodemtol eap handshake-et, nem kapja meg es bont, de lehet ez forditva van).
Van mód OpenWRT kliens alatt az eap handshake timeout-ot vagy a kiserletek szamat megnovelni?
A radios viszonyok jok, nem hiszem hogy interferencia okoz csomagvesztest a handshake soran (orankent nem sikerul a megujitas, ezert reconnectal orankent).
Talalkoztatok hasonloval vagy van esetleg otletetek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest