Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz agyhalal #70042 üzenetére
Én csak ~60Mbps körüli wifi sebességet mérek dual band telefonon.
Kábelen ~230Mbps.1043NDv2 keresztül
OpenWrt 18.06.1A firmware okozhatja? Vagy beállítás kérdése?
[link]Egy másik router, egy 1043NDv4 kapcsolódik a v2-re és szórja a wifit WDS bridge módban.
Ez hatással lehet a sebességre?Tesztnél az elsődleges routerre (v2) kapcsolódtam, ami a WAN porton keresztül kap netet. Ugyanabban a helységben, ahol a router van.
Szerk.: A képen látható 'Adóteljesítményt' a maximumra állítottam (20dBm, 100mW). Így már ~85Mbps körüli sebességeket mérek.
De ez még mindig nem közelít a 450Mbps-nak ígért sebességhez. Tudom annyit soha nem fog elérni a wifi. De hogy még a felét sem az már gondot jelenthet, nem?Az hogy a telefon wifije csak 2 antennás, a routeré pedig 3, jelenthet ekkora sebességcsökkenést az előírt 450Mps-hez képest?
[ Szerkesztve ]
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
woodworm
veterán
válasz agyhalal #70044 üzenetére
Ilyenkor mindenki a routert hibáztatja, de a teljes tudásának a kihasználásához hasonló paranéterekkel rendelkező kliens szükséges. A másik oldalon egy ugyancsak n450-es készülék veszi az adást?
A másik pedig a wifi sajátossága, hogy elég sok helyet foglal maga a kommunikáció fenntartása, csomagolás, hibajavítás. Maga a hasznos átvitel sokszor a linksebesség fele, harmada.
Tehát az átlagosan elterjedt 2x2-es kliensnél, a maximum 300 Mbites-es linksebességen nagyon jó eredménynek számít az elért 120Mbit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest