- Synology NAS
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyengülő gazdasági kilátások, erősödő infláció: kevesebb okostelefont veszünk
- XPEnology
- Windows 11
-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlmaZoli
tag
válasz
Intruder2k5 #3349 üzenetére
Egy gyors kérdésem maradt: amit belinkeltel Gparted, az a leírás alapján Win alól is elindul. Ez azt jelenti, hogy nem kell live linux-öt telepíteni / indítani hozzá? Vagy amit belinkeltetek. iso file, az live linux alatt fut csak? Koszi a választ elore is!
-
suste
veterán
Forward to "bármelyikgép" ????????
ide azért be kéne állítani a cél gép IP-jéta forgalmi szabály meg nem kell
a csak N-t tippeltem
de mindegy, mert nem romlik a G+N-től a kapcsolat
azt kell elérned, hogy a lehető leggyorsabban kapcsolódjanak: 40Mhz és az erőltetés be van állítva? -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3391 üzenetére
ez már kicsit drágább
azt azért tudjad, hogy ez a wifi egy nagy lutri dolog, mindenkinél más a helyzet az eltérő zavaró tényezőktől
lehet hogy a 300Mbitessel sem lesz nagyobb valós sebesség, mint a 150Mbitessel, de ezt csak akkor tudod meg, ha kipróbálod -
Zirowe
nagyúr
Pill, mert a portforwardot is be szeretném állítani ncore-hoz, de baromi rég volt már, hogy megcsináltam.
Most ez van:
port forwardforgalmi szabály
Torrent kliensben is ez a port van megadva.
Viszont a portforwardos ellenőrző oldal szerint be van zárva a port.Wifinél nincs csak n-es opció.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3391 üzenetére
[link]
vegyél Tplinket, azzal csak nem veszik össze a routerigaz ezek csak 150Mbit/s-esek
pill és keresek 300-asat is -
cimp
senior tag
Alex!
Feltettem a transmission, de hiába állítottam be felhasználót meg jelszót anélkül is beenged.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a proftpd -t hogy tudom felrakni? pacman azt mondja rá, hogy nem létezik.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3388 üzenetére
hát ezzel ne is próbálkozzunk tovább
vegyél 2-3000-ért egy N-es USB-s wifit! -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3383 üzenetére
rendszerinformációban megtaláltad a pontos infót róla?
ha igen, másold ide
amit küldtélképet, ott éppen 59Mbit/s volt a sebeség, tehát gondolom N-es lesz, így a 150Mbit/s-nekössze kéne jönnie (vagy nem?) -
válasz
vadászcsiga #3383 üzenetére
Az enyém 10 éves!
-
-
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #3372 üzenetére
olyan 15-20MB-ot ugrik a TC-ben frissítgetve kb mp-enként....azért az nem rossz
-
suste
veterán
1: én eleve át szoktam irányítani a config mentést a transmissionban a HDD-re (pl: /mnt/transmission)
2: SSH, MC, és az overlay-ből kitörlöd a félig telepített cuccokat (macerás egy kicsit)
3: de egyszerűbb ha van mentésed, akkor csinálsz egy 10mp-es resetet,és visszatolod a régi, működő mentésed -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3373 üzenetére
a force 40mhz mode -ot pipáld be!
azt jó lenne tudni, mennyire képes a kliensed wifije (150vagy 300Mbit)
nézd meg az eszközkezelőben vagy a rendszereszközökben a tipusát és keress rá neten -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, transmission fül nem jegyzi meg a beállításokat a mentés és alkalmazás megnyomásakor.
Most hogy nézem, mást se nagyon ment el.
Próbáltam már két különböző böngészővel is, mi lehet a gond? -
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #3370 üzenetére
ahhoz képest, amikor TC-ben indítottam
-
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #3354 üzenetére
ez így nagyon gyorsan másol
éppen HDD upgrade folyikterheli is a routert, 3.6-os a load
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3367 üzenetére
haladó fül is kéne
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3365 üzenetére
és kliens wifid N-es?
mert ha igen, akkor nincsen jól beállítva, mert 150 vagy 300Mp/s-nek kellene lennie (gondolom közelről próbálod)
luci/hálózat/wifi beállítások mik? -
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3363 üzenetére
ott valami nagyon nem jól van beállítva
kábelen vagy wifin méred ezeket?
ha wifin, akkor mennyi a kapcsolati sebesség (óra melletti ikonnál)?szerk: DLNA-n hogy mérted egyébként a sebességet?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga #3361 üzenetére
Ftp-n 2,5 MB/s, ez sem túl acélos
-
vadászcsiga
félisten
Nem lehet valahogy a másolási sebességet növelni? Winen miniDLNA-n keresztül olyan 1-2 Mb/s-al viszi at a fájlokat. Ez igen kevés. Vagy ne így kapcsolódjak ra? Bekapcsoltam, megjelent az intézőben úgyhogy nem is bajlodtam mással. Van jobb is?
-
AlmaZoli
tag
válasz
Intruder2k5 #3357 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a sok segítséget
-
cimp
senior tag
Szia Alex!
Visszaírtam az eredeti boot-loadert. Így elindul vinyóval is.
Ha megint vissza akarom tenni az ArchLinux-ot akkor ugyanazt kell futtassam mint amivel visszaállt a gyári (chain_install goflexnet, chain_revert), vagy végig kell csinálni a telepítési útmutatóban leírtakat? -
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #3354 üzenetére
köszi, működik
AlmaZoli: ezt tedd el magadnak, mert neked is jól fog jönni!
-
De meg lehet, csak kell hozzá telepíteni screen csomagot! Ez pont erre való, nekem ebben fut az rtorrent is, mert azt nem lehet démonként futtatni, mint a TM-et! tehát telepíted a screen-t, majd elindítod!
screen
Aztán indítod az mc-t...
mc
Elindítod a másolást, majd a screen-ből való kilépéshez...
CTRL+A majd utána D
És be is zárhatod a PuTTY-ot! Visszalépéshez...
screen -r
majd itt megkeresed a kellő screen nevet, és...
screen -r screen_név
-
suste
veterán
válasz
AlmaZoli #3352 üzenetére
igen, iso-t írd fel lemezre, nem kötelező virtuális meghajtó, van egy csomó íróprogram, ami iso-ból kiírja simán
van win alá program, ami felismeri az EXT-et, de hivatalosan csak olvassa (valójában írni is tudja, de nincsen garancia rá -mire van?
)
hálózati meghajtót minden eszköz látja, csak megfelelő program kérdése....így sokkal jobb, mint rádugdosni valamire (kivéve annyit, hogy közvetlen PC-re dugva gyorsabb az elérése)
-
AlmaZoli
tag
Köszönöm a válaszokat, tényleg sokat segítetek
Nagyon néha Win alá is kötöm direktben, bár mivel Win és Android is gyönyörűen látja a router-ből, ezért lehet, hogy leszokom róla. Szerintem hagyok egy kis NTFS particiót csak a biztonság kedvéért, azt nem linkelem fel a router-be, csak akkor használom majd, ha direktben rákötöm Win-re (gondolom Win nem ismeri fel az EXT-et)
És ha jól látom, akkor amit Intruder fellinkelt (köszönet érte
) az egy .iso, azaz pl. MagicDisc-el csináljak egy virtuális meghajtót és hajrá, ugye?
-
suste
veterán
válasz
Intruder2k5 #3349 üzenetére
Figy, azt nem lehet megoldani, hogy pl SSH-n MC-ben indítva a másolást, SSH-ból kilépve is menjen tovább a másolás egyik partícióról a másikra (PC nélkül)?
-
suste
veterán
válasz
AlmaZoli #3348 üzenetére
livelinux: CD/DVD-ről vagy pendrive-ról futó linux, amit nem kell telepíteni
első körben megteheted azt, hogy leválasztasz 1 részt, amit linux alatt még 2felé veszel (swap miatt), és az EXT4-es meghajtót is felcsatolod meg a swap-ot is meg az NTFS-t is a routerre
aztán vagy elkezded másolgatni a dolgokat NTFS-ről EXT4-re, vagy csak az új dolgokat teszed az EXT4-re (pl transmission-t oda irányítod), és szép lassan átköltözöl, majd amikor az NTFS felszabadul, akkor azt is átformázod (ha állandóan a routeren van a vinyó, akkor érdemes ezt csinálni, ha néha WIN alatt is használnád, akkor meg maradhat NTFS is, bár én nem huzogatnám le, ha megoldható) -
válasz
AlmaZoli #3348 üzenetére
A Live Linux, egy CD-ről, vagy DVD-ről futó Linux rendszer, ami a gépben lévő HDD-n nem változtat semmit, sőt akár HDD nélkül is működik! Én lemez particionáláshoz EZT ajánlom! Ez kifejezetten egy Live particionáló rendszer!
Letöltés: gparted-live-0.16.1-1-i486.iso
Jól gondolod!
-
AlmaZoli
tag
-
suste
veterán
válasz
AlmaZoli #3346 üzenetére
ok, akkor win alatt válaszd ketté, majd csináld live linux-szal a formázást EXT4-re, és ott válassz le SWAP-nak is egy 128MB-os részt, amit SWAP-ként formázz (linux tudni fogja miaz
)
ha ezek megvannak, akkor a luci/rendszer/csatolási pontok alatt felcsatolod kézzel az adatrészt, ahogy az NTFS-nél is csináltad, és lejebb pedig a SWAP partíciót a SWAP résznél
ezek után nem szabad hogy szaggasson, még akkor sem, ha filmet nézel SAMBA-n és DLNA-n mp3-at hallgatsz egyszerre (esetleg akkor, ha FULLHD-s 40GB-os filmet nézel + MP3 + webeznek jópáran a routeren)szerk: ja ,meg ne feletsük el a torrentezést sem......ennyi szolgáltatás mellett már nem lehet maxon pörgetni....
-
-
AlmaZoli
tag
Bocs, nem vagyok nagy szakértő. MiniDLNA azért kell, mert a tablet kezelőfelülete sokkal egyszerűbb, mint az Asus O!Play-é, ezért pl. zenét tableten keresztül szoktam hallgatni. Viszont filmet már Samba-n / Media Player-en keresztül nézek, mert nem szeretem mindig rádugdosni a tabletet az erősítőhöz. NTFS a vinyó
-
AlmaZoli
tag
Sziasztok, egy apró problémám lenne: egy "normál" módon és miniDLNA-vel megosztott vinyó esetében, ha külső Asus media player-el a "normál" módon megosztott vinyóról játszok le, akkor néha beakad.... Ha kikapcsolom a DLNA-t, utána már általában jó. Mi lehet a probléma, tudnátok ajánlani vmi megoldást rá? Vargalex féle jó kis Openwrt van fenn, amúgy nagyon tetszik, főleg a transmission funkció
Köszönöm a segítséget előre is!
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3337 üzenetére
ftp nem az ftp backup
név: ftp
jelszó amit beállítasz a 8081-es porton, ahonnan a formázó is indul
a cím át van irányitva a 2221-re kintről, de bentről 21 -
MrSealRD
veterán
(#3332) Intruder2k5 & (#3333) SteveBeard Köszi.
-
suste
veterán
válasz
vadászcsiga #3334 üzenetére
Igen, másolhatod vissza, de ha DLNA-zni is akarsz, akkor érdemesebb csinálni egy mappát (DLNA, vagy Film, vagy bármi), amit majd DLNA-n megosztasz, hogy ne kelljen feleslegesen átnyálaznia mindent.
És ha lesz külön mappa, akkor majd ide irányítsd a torrent letöltéseket is, amiket DLNA-n néznél. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Intruder2k5 #3330 üzenetére
Hmm 10 mp volt az egész. Winen az intézőben megjelent a hálózat alatt egy openwrt->mnt nevű szerver, van benne 2 mappa azokat ne töröljem igaz? Mehet vissza ebbe az mnt mappába az előzőleg lementett cucc?
-
-
MrSealRD
veterán
vargelex fw_ben hogy tudok guest wifi-t létrehozni? Van egy tippem, de nem akarom elrontani sürgősen kéne.
Wifi-ben van egy hozzáadás. Az lenne?
-
válasz
vadászcsiga #3329 üzenetére
Én a extroot + pivot overlay opciót javaslom!
-
vadászcsiga
félisten
1-es, 2-es, vagy 3-as módon formázzam a HDD?
-
Tegla80
addikt
köszi
akkor felejtős a dolog,mert a tv-n az akkori"gyári fw" van fent,mert nem frissítem.
(tv-n az újabb fw eknél csak butít a samu általában , ez kiderül a fórumokból. Nekem is van még olyan ficsör öm ami 10.30 on tuti,viszont felett már nincs vagy nem megy.)
azért este rádugom,max nem érem el, vagy nemtom -
Tegla80
addikt
Sziasztok
Adott a rouer(gyari,fw) ,egy otthoni halozat amin akad egy samu tv is.
Ha a routerre dugom a hdd-t akkor alapban elerhetem estleg a tv-vel vagy mokolni kellen vele??(mint tp.... latja most a router-t,de mivel nincs rajta semmi,igy "?"esnek jeloli.)
Nem vok nagy szaki a mokolashoz amugy,ezert gyari a fw is -
vargalex
félisten
Szia!
Teljesen át kellene dolgozni hozzá a netfilter forrását, illetve a hw NAT forrása nincs a TP-Link által kiadott forrásban (legalábbis anno nem volt).
Előbb-utóbb biztos bekerül az új miniDLNA. Ha nem felejtem el (és lesz időm végre a build-el is foglalkozni), akkor én beteszem.
-
suste
veterán
válasz
Szabesz #3319 üzenetére
nem tudom ki szerkeszti az első hsz-t, de én már összeírtam képekkel az NTFS csatolást, ést küldtem is már pár embernek, igaz még az 1.02.1 alatt, de nagyjából ua a mostanival, talán csak a képek kicsit mások
vadácscsiga: ha kell a leírás, akkor szólj és mailben elküldöm.
-
Szabesz
őstag
1, Onnan, hogy nem kizárólag formázásra szánt meghajtót akarhat valaki csatolni
Sőt, én csak egyszer formáztam beépítettel, utána már olyan meghajtók kerültek csatolásra, amik már formázottak, és volt rajtuk tartalom.
2, Don't care probléma. Attól még, hogy külső meghajtót csatlakoztat, nem egyenlő azzal, hogy swap/extroot is kell neki. Jómagam is sokáig extroot és swap nélkül használtam az 1043nd-t, nem robbant fel. Majd kijelöltem egy alkalmas pen-t a célra, mert szükségem volt pár csomagra, amik nem fértek volna alapból el.Lényeg a lényeg, hogy csak annyit akartam, hogy ntfs-sel is élhető a dolog. Akár még az összefoglalóba is le lehetne írni egy howto-ba a pontos lépéseket, magyarázattal, ha még nem lenne.
-
suste
veterán
válasz
Szabesz #3315 üzenetére
1: ezt miből gondolod? Nálam is 2 meghajtó van, mindegyik a beépítettel formázva, és a 3-4- is azzal csinálnám
2: na látod ezt NTFS-en nem olyan egyszerű megcsinálni
4: látod, nem igazán tudja miről beszélünkDe azt láthatja hogy segítünk.....szoval ess neki vadászcsiga, keress vissza NTFS-re itt és a 1043- as topicban, és ne add fel hamar!
-
Szabesz
őstag
1, Ezzel az erővel egy második-harmadik-etc ext meghajtó is macerás, mert azt is kézzel kell csatolni. Ha nem megy, meg kell kérdezni, szerintem valaki még parancsról parancsra is hajlandó leírni bárkinek.
2, Volt
3, Amire reagáltál, ott speciel egy db árva mp3-at emlegetett lejátszásra, annak meg nincs rettentő sávszél igénye -
Heffi
őstag
Ha már ilyen nehezen beszerezhető a 3600-as, nem járnék jobban 2 db 4300-as routerrel, a meglévő mostanit meg eladnám?
Ugye a 3 antennás típus pont 5 GHz-n erősebb ennél, és ugye azt szeretném használni két hálózat összekötésére. -
suste
veterán
válasz
Szabesz #3309 üzenetére
1: saját kezüleg kell csatolni, + amit a formázó még elintéz
2: nálad volt közben másik vinyón SWAP? NTFS alá fájlba beállítani + bonyodalom.... (persze e nélkül is elmegy ésszel beállítva a 128mb ram miatt, de)
3: ha jól emlékszem neki fontos volt a másolási sebesség, de már lehet keverem mással...
Összességében szerintem valósat írtam, de jó hogy kifejtjük.... -
Szabesz
őstag
Igen, de a sokkal + macerás + lassabb kombót használtad, aminek egyik fele nem igaz (nincs benne semmi macera, pláne nem sokkal). Láthatóan meg is rettent a választól az akinek válaszoltál.
Transmission-t is tesztelem majd, de már az előd routeren (1043nd) sem volt vele különösebb bajom. Tisztában kell lenni a korlátokkal, és azzal együtt örülni annak a rengeteg szolgáltatásnak amit kivált ez a kis és olcsó router. -
Szabesz
őstag
Azért annyira nem szörnyű a helyzet. Próbából egy ntfs külső winchesteremet rádugtam egy wdr3600-ra (vargalex 1.1.7):
1db 720p videó + speedtest ~150Mbit: ~26% idle
2db 720p videó + speedtest ~170Mbit: ~11% idle
3db 720p videó + speedtest ~150Mbit: ~0% idle
és se a videók nem akadoztak, se a nettel nem volt gond. Most is megy a 3 720p videó, miközben ezt postolom.
Egy db mp3+böngészés biztosan nem fog megártani
Most nem találtam olyan szervert ami ki tudta volna szolgálni a kapcsolatot, de egyébként nincs problémája a 240+Mbit áteresztésével (leagalábbis egy szálon)
-
fogtunder
nagyúr
válasz
MrSealRD #3220 üzenetére
azért 50K sincs 100 fölött, de még 70-80 sem. brazosnál nem kell túlzásba esni, a táp legyen jó, de abból se kell nagy, a ház lehet bontott. ha nem asztali oprendszert akarsz rárakni, elég 1 giga ram, kivéve a zfs-t, de annak a világ memóriája se sok. de egy használt c2d dell optiplex se drága, szerzel bele egy celeront, és akkor nem is fog annyit zabálni.
belépő szintű nasra szerintem kérdezz rá a milyen nast vegyek topicban, nekem egy netgear stora volt, nem volt rossz, de szerintem van jobb már.
-
Heffi
őstag
válasz
vadászcsiga #3303 üzenetére
Az elsőt vettem annyiért, ezért tettem ki a 12ezres árat, miután az új hardveraprón kötelező lett az ármegadás. Már elvileg megrendeltem egy üzletből, csak ugye nincs készlet.
-
vadászcsiga
félisten
-
Heffi
őstag
válasz
Intruder2k5 #3300 üzenetére
WISP módban is küld és fogad, mégsem feleződik (igaz ebben az esetben csak a két router kommunikációjában érintett a kliens router wifije, más eszköz nem csatlakozhat hozzá).
-
Heffi
őstag
válasz
vadászcsiga #3299 üzenetére
1 már van majd egy éve, most egy másikat akarok vele összehozni hálózatkiterjesztésre. Netán el akarod adni a kezdeti nehézségek miatt a tiéd?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest