- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
TP-Link WR842ND - N300 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezdő
senior tag
Köszi!
Ma volt időm és felraktam a suste@openwrt@0.3-tl-wr842n-v1-et.
Nagyon tetszik.
FTP, DLNA, SAMBA, torrent működik.Hálózati meghajtóként 5 MB/s sebességgel ír/olvas wifin kapcsolódó gépre.
Transmission 1,2 MB/s sebességgel is tud letölteni, de azért erősen ingadozik.Egyelőre egy gyors 8GB-os USB2-es pendrive van rajta.
Köszi az FW-t suste!
-
2ozz
tag
A gyári firmware olyan 5,8-6,3 MB/s a V2-n, USB3.0 külsőház+SATA2 vinyó.
Ha a ház direktbe van dugva a notebook USB3.0 portjába, akkor olyan 50-68MB/s mindkét irányba.
Eddig ezek a tapasztalatok, ha valaki tudja hogyan lehetne ezt gyári firmware használatával feljebb tornázni, annak örülnék.NAS-nak annyira nem alkalmas, inkább ilyen "felhő" funkcióra doksik, képek, ppt-k kapcsán, DLNA-ra jól használható.
Ha NAS-t akarsz, akkor szerintem olyan külső HDD-t tegyél rá, ami Ethernetes, talán azzal, bár úgy még nem próbáltam. -
2ozz
tag
Ebben azt hiszem tudok neked segíteni, bár a megoldás eléggé rendhagyó:
1. Gondolom akinek ilyen gondjai vannak, azoknak PPOE van, mint nálam. Lehet állítgatni az MTU size paramétert és ha mákod van eltalálod a jó számot, kb. ötös lottó feeling és az eredmény is hasonló.
2. Vita a szolgáltatóval, h miért is kíváncsiskodik a routered mögött. Nem ajánlom, semmi jó nem származik belőle.
3. Programozható időkapcsoló szerelése az adapter elé. Mondjuk célszerű olyat venni, amit nem kell naponta állítgatni. Azon belőni, hogy mondjuk éjjelente egyszer, vagy akár naponta többször vegye el a tápot 5 percre, majd adja vissza a routernek.
4. DD-WRT telepítse, mert abban benne van a Reboot Schedule funkció. Anno tettem erre több próbálkozást a TP-LINK support irányába, h a kövi firmware-be tegyék ezt bele, hiszen nem lehet olyan nagy mutatvány, ha a DD-WRT-be bekerült. A válasz annyi volt h minden nap húzzam ki a konnektorból és dugjam be újra, ez egyszerű, csak a 21. században ne itt tartsunk már, amikor önjáró robotok élőben közvetítenek a Marsról...
A DD-WRT telepítése gari vesztéssel jár...
Remélem tudtam segíteni. -
repvez
addikt
Nekem is pontosan ezt csinálja a gyári firmes V1-es wifi van de a net néha megszakad minden előjel nélkül és csak párszori ujrainditás vagy a router áramtalanitásra jön vissza, azt hittem a másik firm javit rajta,d ha azzal is csinálja akkor nem probálkozok vele,de akkor mitől lehet ez a probléma?
Nagyon idegesitő mikor megnyitnál egy ujabb lapot és az online rádió megy alatta de a weblapok nem jönnek be, szóval netelérés van,de mégse lehet vele mit kezdeiu.
-
suste
veterán
válasz
Adamyno #1292 üzenetére
Már rég betettem volna inaktiválva a vendéghálót, de a network és a wifi config fájl egyedileg generálódik (MAC)
Felépítésében egyébként teljesen jó az, ahogy a 8081-es GUEST létrehozza, ezért is dühítő,hogy nem működik a webes felületről létrehozva.
Ha nem szűz rendszerrel próbáltad a GUEST-et, akkor mindenképpen próbáld meg egy visszaállítás után is!!!Én is nemrég költöztem 3600-ról Archer-re,és a config-okba átmásolva a 3600-ason beállított vendéghálókat simán elindultak, szóval X-akta
HDD leválasztás:
van a 8081-en Shutdowns oldal, ahol van leválasztó gomb, sőt router szoftver leállító isHDD leállítás:
openwrt-re van hd-idle csomag, ami pont erre van, de nem minden HDD-t tud leállítani
utólag felrakhatod magadnak, de elég szűkös a hely, ezért hagytam ki (16MB-os router fw-kben már benne van, bár én nem látom értelmét, mert pont az a lényege a routeres torrent-nek,hogy 7/24 -ben megy)logout kérdésen jót mosolyogtam
DLNA: a "/mnt/mindlna" mappa az adatbázisnak és a lognak kell!
de elvileg maga is létrehozza, feltéve hogy /mnt-be csatoltad a HDD-t -
-
Köszi a gyors választ!
Most már kéne mennem aludni, mert hajnalban kelek. Megnézegetem majd valamikor de szerintem csak hétvégén lesz rá időm. miniDLNA mappa nincs. Nem tudtam, hogy az is kell, azt hittem bármilyen mappát beállíthatok amit scannel. Lehet, hogy akkor ez lesz a hiba.
A Guest-et egyelőre hagyjuk, bár jó lenne mert a szomszédom is innen netezik és akkor nem látna rá a LAN-ra, nem vinné el a sávszélt teljesen.
Majd ha lesz valami változás esetleg azzal kapcsolatban, akkor szólj.
Vagy olyat nem lehet, hogy leírom neked a wifi konfigot üzenetben ahogy szeretném és küldesz nekem egy olyan mentést?Nem nagy cucc, az alap OpenWRT SSID megfelel 9-es csatornán csak legyen engedélyezve + a Guest. Kb. 27dBm-el szoktam adagolni a levegőbe
Jelszót utólag be tudom állítani.
Egyébként UCI-ból eljutottam már elég sokáig csak az ilyen USB hot-swap dolgokat még nem értettem meg, ha esetleg le kéne választanom a meghajtót menet közben. Illetve ami még nagyon hiányzik nekem, az valami olyasmi script, ami mondjuk 30 perc után leállítja a vinyót ha nincs használva. (pl. "hdparm -S 120 /dev/sda" azt hiszem nagy S-el kell írni) De nincs fenn hdparm sem.. mondjuk ezt a részt már megoldom csak hátha érdekel még valakit, akkor az alapba talán bele lehetne tenni.
Egyébként lehet valahol követni a projektet?
Nem csinálsz neki egy logout oldalt vagy valami hasonlót, hogy mindig elérhető legyen a legfrissebb? Aztán leírhatnád oda a changelogot is, lehetne hozzászólni, stb...
Szívesen segítenék ha tudnék valamiben de mostanság elég kevés az időm sajna (amit itthon töltök). Annyit tudok így egyelőre, hogy tesztelem aztán ha valami nem 100% akkor szólok. -
suste
veterán
válasz
Adamyno #1288 üzenetére
A guest létrehozással sajna még mindíg vannak bajaim
már állati sok időt töltöttem vele, de még mindíg nem értem,hogy miért van az, hogy config fájl szerkesztéssel/visszatöltéssel megy, UCI parancsokkal létrehozva meg nemSzívesen segítek, hogy működjön, de ahhoz vagy:
1: csinálsz egy visszaállítást, hogy szűz rendszerrel induljon a router, majd egy teszt jelszó beállítás után egyből lefuttatod a 8081-en a GUEST-et. Ilyenkor egyébként nagyobb az esélye ,hogy eleve működni is fog.
Ha viszont nem működik, akkor csinálsz egy mentést, és ezt elküldöd nekem. Mivel semmi személyeset nem állítasz be, így nyugodtan elküldheted (wifinél se a saját beállításaidat add meg, hanem valami ideigleneset).
Megnézem a konfigokat, és átírom, hogy menjen rendesen, majd visszaküldöm neked.2: vagy ha nem akasz resetelni, akkor az összes személyes beállítást töröld vagy állítsd át, és így küldj egy mentést nekem.
A felesleges tűzfalszabályokat meg a mellette lévő "Törlés" gombbal tudod törölni
.
DLNA:
-HDD fel is van csatolva? Luci/rendszer/csatolási pontok alatt látszik? Hova van csatolva (/mnt)?
-HDD-n van már "minidlna" mappa? Ha van akkor mi van benne?
-miniDLNA-t engedélyezted? Fut is, luci/állapot/folyamatok -nál látod? -
kezdő
senior tag
válasz
Adamyno #1289 üzenetére
Gyárival katasztrófa volt, napi szinten többször elment a net, a wifi élt, de nem kapott IP-t WAN felől, csak a restart segített.
Gargoyle alatt normalizálódott a helyzet, heti 1-2 alkalommal szarakszik.
Lehet valamelyik kliens nem tetszik neki, de netet eldobálnia akkor se kéne -
-
TL-WR842ND V1 esetén nem működik a Guest hálózaton a DHCP szerver.
Letiltottam, engedélyeztem LuCi-n, semmi hatása. Próbáltam másik alhálóba tenni, úgy sincs semmi változás.
Ha bekapcsolom a Guest-et, az automatikus konfiguráció közben lefagy a router, újra kell indítanom.Próbáltam mégegyszer beállítani, erre létrehozott még egy guest hálózatot, az interfészeknél csak 1 látszik, de a hálózatoknál és a tűzfalnál már 2. Hogyan lehet törölni ha már nem kell? (főleg így, hogy nem működik)
A másik problémám a dlna, hogy felcsatoltam a 192.168.1.1:8081-es oldalon egy ntfs meghajtót, de semmi médiát nem talál, pedig tele van mindenfélével. A régebbi vargalexes FW megtalálta a cuccokat meg a gyári is, csak a gyárival valamiért semmit nem tudok lejátszani o.O Pont emiatt kellene az OpenWRT meg a Transmission miatt.
Ha lesz egy kis időd, nézz rá légyszi, lehet csak én néztem el valamit.
Köszi! -
suste
veterán
Húúú, ez nagyon változó,és sok aprónak tűnő dologtól függ. Csak az éles teszten derül ki, hogy nálad milyen lesz.
Pl nagyon sokat számít a háttértár
De nem csak az hogy pen/HDD, hanem a fájlrendszer is sokat számít, és HDD-k között is sok a különbség van (mennyire terheli le a routert).
Persze erősen limitál a proci is. Ráadásul a V1 az csak 400Mhz-es.
NAS-tól kilóméterekre van az biztos, pár MB/s -re számíts szerintem.
Ez inkább csak arra jó, hogy minimális (1-2Mbit/s) sebességgel 7/24-ben torrentezz, és a leszedett cuccot közvetlenül róla nézzed max 720P-ig.
Legalábbis mi a családban erre használjuk a V2-est.....Cseréhez sysupgrade kell, mert ahogy írtad is, ez is openwrt...
-
kezdő
senior tag
Hello!
Ha egy V1-es WR842-re felrakom az általad készített fw-t akkor USB-ről milyen sebességre számíthatok lanon illetve wifin keresztül?
Ki szeretném próbálni alapszintű NAS-ként a kicsikét, de ha nem tud értelmes sebességet kifacsarni magából akkor lehet neki se állok. (nem várok csodát!)
Amúgy jelenleg Gargoyle fut a gépen, mivel OpenWRT alapú ezért a sysupgrade kell nekem, igaz?
(mindenképpen cserélni akarok, valamiért pár naponta eldobálja a netet és csak restart után csatlakozik vissza, bár lehet modem hiba lesz, majd ha lesz időm a végére járok) -
intuicio
aktív tag
Üdv!
Van egy ilyen (TL WR 842 ND) routerem.
Adott egy DIGINet 200* amit felemeltek ugye 80/25-ről 200/50-re.
A gondom az, hogy ha a routerbe dugom direktbe a netet, és onnan megy a gépembe, a net, akkor a max sebesség speedtestbe, 94/25... Ha kihúzom a routerből, és direktbe kötöm a sz.gépbe, akkor kinyomja magából a 208/51-et.
Ergo valami sumák van a routerbe.Valaki helyre tudná nekem pofozni? Párom laptopján is ilyesmi sebességeket mértünk wifi-alatt..
-
krealon
veterán
válasz
user4562 #1280 üzenetére
"Mit jelent ez a "tagged" vagy "untagged"?"
Nagyon egyszeru.
Untagged: az adott interface csak ezzel a VLAN-nal kommunikalhat, az adatcsomagban levo VLAN ID nem szamit.
Tagged: az adatcsomagok VLAN azonostija hatarozza meg, hogy melyik VLAN-hoz tartozik az adat. Az ilyen portokra CPU-t es "megbizhato" vegpontokat erdemes engedni.Szerk:
Az off termeszetesen azt jenti, hogy az adott VLAN nem elerheto ezen a porton keresztul. -
xtremez
aktív tag
Üdv!
Ilyen típusú routerem van és a kérdésem a következő: Van egy Canon lide 60-as scannerem és ezt szeretném "print serverbe" iktatni! Jelenleg nincs nyomtatóm, de a scannert j ó volna hálózaton kezelni és nem a gépekhez rohangálni vele. Megoldható ? -
-
user4562
csendes tag
Először is nagyon köszönöm: MEGY!
De azért elbizonytalanít, hogy nem tudom, miért.
Mit jelent ez a "tagged" vagy "untagged"?
Most a switch 2. sorában a CPU tagged, a kiválasztott lan port untagged, a többi off. De, hogy ez mi, és miért, azt nem értem. (Mondjuk az off-ot még el tudom képzelni.)
Ráadásul, mikor mindent beállítottam, és elindult, akkor átneveztem a wifit, és letitkosítottam. No ettől elment az egész. Pedig ennek nem lenne szabad, hogy köze legyen hozzá. Nem?
Aztán mindent újraindítottam, még a modemem is, és most megy ... Kicsit olyan windows feeling ...
Az interface oldalon meg a wan, bár megy, mégis piros. Én azt hittem, azért piros, mert nem megy. Fura.Persze továbbra is érdekel, hogyan lehetne életrte kelteni a wan portomat. Ha bárkinek van ötlete, érdeklődve várom.
Az eddig segítséget meg még egyszer NAGYON köszönöm! -
suste
veterán
válasz
user4562 #1276 üzenetére
3 portos switch logikája:
0:
luci/network/switch: leellenőrzöd hogy a port1 az valóságban melyik (bedugsz valamit és mutatnia kell a switch részen hogy aktív), mert vannak olyan routerek, ahol nem egyezik a szoftveres számozás a doboz számozásával1:
luci/network/switch: add, 2.sor: cpu=untagged, port1=untagged, port2-4=off
luci/network/switch: 1.sor: cpu=untagged, port1=off, port2-4=untagged
mentés alkalmazás (lehetőleg ne a port 1-en csatlakozva konfigurálj)
így a port1 lanportot leválasztottad külön vlan-ra
2:
luci/network/interface: WAN config: Physical settings fül, az új "eth1.2" -höz átrakod a pöttyöt, majd save&applyígy megadtad hogy a vlan2 a WAN intefészhez tartozik
3:
bedugod az új WAN-ba (port1) a bejövőkábelt és beállítod a luci/network/interface/WAN-nál a kapcsolatot4:
örülsz -
user4562
csendes tag
Sajnos 2013 júniusi a bootos. Az OpenWrt WAN BUG leírása szerint 2012 március előtti bootloader kellene, bár szerintem maga a WR842ND V2-es is ezután került piacra. A lényeg, hogy 2012 előtti boot-os firmware-t nem találtam.
Próbáltam az OpenWrt leírása alapján a 1043-as firmware-ét feltölteni, de az sem segített. (Lehet, hogy észrevette, hogy nem ezé az eszközé, és végül nemt öltötte fel?)Bár megalkuvás, de átmenetileg jó lenne nekem a 3 portos switch is. Próbáltam a luciban a wan-t az eth1-re átállítani, de az sem segített.
Pontosabban hogyan tudnám a pppoe-t az egyik lan portra tenni? -
-
user4562
csendes tag
Nálam alapesetben a gyári van fent, különben nincs netem.
Köszönöm a linket, letöltöttem egy boot-os fájlt, de kiderült, ez ugyanaz, mint amim már megvan.
Ezek után végigcsináltam, amit írtál.
Először feltettem egy openwrt-t, hogy abból induljak.
Onnan feltöltöttem az oldaladról elérhető gyári firmware-t. Ez, ugye, boot nélküli.
Aztán feltöltöttem a boot-os változatot - és rendben el is indult.
Aztán feltöltöttem az openwrt-t.Az eredmény ugyanaz.
Minden feltöltést az aktuális rendszer webes felületének firmware/flash feltöltésével.
Valahol nem a webes felületről kellett volna feltöltenem? Vagy mindhárom feltöltést tftpd-vel kellett volna csinálnom? -
krealon
veterán
válasz
user4562 #1271 üzenetére
"És ez a legnagyobb, a 8258048 bájt (persze, ha ezt feltöltöm tftp-vel, akkor meg nem megy, csak villog minden led egyszerre)."
Az egy boot particiot tartalmazo gyari firmware lesz.
Az osszes led felvillanasa az ujraindulast jelzi, tehat boot-loop-ba kerult az eszkoz.A boot mentes gyari firmware merete 8126464 Byte. Ezzel lehet visszalani OpenWRT-rol.
-
user4562
csendes tag
Többfélét is próbáltam a gyáriból, volt amelyikkel ment, volt amelyikkel nem.
Az egyik ezek közül az, amit a tplink oldaláról szedtem le. De gondolom, az most a legfrissebb, tehát az nem jó nekem.
A méretekkel és az elnevezésekkel sem vagyok tisztában. Arra gondoltam, a stripped fájlok a boot nélküliek, a factory nevűek meg a bootosak. De van olyan image, aminek direkt benne van a nevében, hogy boot. És ez a legnagyobb, a 8258048 bájt (persze, ha ezt feltöltöm tftp-vel, akkor meg nem megy, csak villog minden led egyszerre). A stripped nevűek meg hol 8126464 bájtosak, hol 7994880 bájtosak.Tehát, ha jól értem, kellene szereznem egy olyan régi boot-os firmware-t, ami eredetileg volt a kütyün. Na, ezt nem tudom, honan fogok. A Te oldaladon található TL-WR842ND-V2-FW3.14.2-stripped.bin gondolom boot nélküli.
-
suste
veterán
válasz
user4562 #1269 üzenetére
az openwrt nem írja a bootloadert!!!
nem is szabad próbálkozni, mert ha sikerül ráerőszakolni egy boot-os fw-t, akkor félholt lesz a routermilyen fw-t teszel fel, amikor nem mennek ezek az openwrt-k?
gyáriból melyiket?
én amikor a boltból elhoztam a miénket, akkor egyből ment rá az openwrt, és nem volt semmi gáz
póbálkozz másik boot-os gyárival
de a sorrend ez legyen:
0: tegyük fel hogy most openwrt van fent
1: nem boot-os gyári fel
2: új, boot-os gyári a gyári fw-re fel
3: openwrt felszerk:
egyébként LAN portból egyszerűen tudsz WAN portot csinálni openwrt-vel!
de akkor ugye csak 3 portos switch marad.... -
user4562
csendes tag
Sikerült latöltenem, köszönöm.
Sajnos, a jelenség ugyanaz.
A factory-t töltöttem fel a router eredeti webes interface-én keresztül.
Persze a többivel próbáltam minden variációt, tftp-vel meg webbel feltölteni, sysupgrade-es és factory változatokat ...
Pedig valahol mégiscsak ott lehet talán a probléma, hogy a feltöltött image mérete 8126464 bájt, de van olyan image, ami 8258048 bájt. Ezek szerint valamennyit nem ír felül a feltöltött image. Nem ez az a bootloader rész, ami kikapcsolja a wan-t?
Nem tudom, de nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudom életre lehelni.
Nem lehet ezt a wan-t utólag bekapcsolni valahogyan? -
user4562
csendes tag
Többfélével is próbáltam. Elsőnek a legfrissebb luci firmware-t raktam fel: openwrt-wr842n-v2-MW2014-10-12.bin. ( Ezen az oldalon találtam: http://ofmodemsandmen.com/downloads.html )
Aztán régebbit is, poli27-et is, próbáltam az openwrt oldaláról letölthető aktuális openwrt-ar71xx-generic-tl-wr842n-v2-squashfs-factory.bin-t is. ... Egyikkel sem volt wan interface.
Tudsz egy olyan konkrét openwrt firmware-t, amivel mennie kell? Nem baj, ha nem luci, csak a PPPOE-t lehessen rajta emberien bekonfigurálni, a többivel már elbajlódom. -
2ozz
tag
válasz
Joci0623 #1255 üzenetére
V1 vagy V2? Rá van írva a hátuljára. Firmware update a legfrissebbre.
V1-nél ha jól tudom még mindig nem megy a DLNA rendesen gyári firmware-ből.
V2 esetében ne Ipad-el próbálkozz első körben, hanem PC+win7+Mediaplayer.
Nálam úgy ment elsőre, egyébiránt google.com, keresőbe: DLNA+win 7+mediaplayer
Ha úgysem megy, akkor vmit nagyon elvarázsoltál a beállításoknál.
Ha fut PC-ről, de Ipadről nem, akkor h klasszikust idézzek: "A hiba az Ön készülékében van."
Nálam nem akad be PC-n, sem tableten (igaz az Android). -
user4562
csendes tag
OpenWrt-t szerettem volna feltenni a WR842ND V2-es routeremre. Fel is ment gond nélkül, csak a WAN port van tiltva. Utánanéztem a neten, és valami bootloderről írnak, ami letiltja. Nem sikerült elérnem, hogy a WAN port működjön. Feltöltöttem mindenféle flash-t, a leírások szerint, mégsem. Csak az eredeti gyári firmware működik, a többiben mind tiltva van a wan port.
Tudtok olyan módszert, vagy olyan firmware-t, ami opwnert és használhatóan fut ezen a routeren? -
batagy
őstag
Jé, tényleg! Imént újra kipróbáltam, most működik. Egy reboot-ot nyomtam előtte, ez úgy tűnik megjavította.
Most ezt tapasztaltam:
Router adó -> Gép vevő:
Max -> -58 dBm
16 dBm -> -66 dBm
8 dBm -> -78 dBm.De az utolsó állításnál nem történt router reboot, mégis működött. Valszeg előtte ragadhatott be valami. A Xirrus Wi-Fi Inspector sem egyből mutatja, hiába van 5 másodpercre állítva a frissítés.
Mindenesetre tényleg működik. Egyelőre teszt üzemmódban így hagyom. Lehetséges, hogy a médialejátszó megérzi majd, az azért távolabb helyezkedik el.
-
suste
veterán
pedig lefelé működnie kell az állításnak
openwrt-n még távolság optimalizációt is meg lehet adni....én az összes routeremet vissza szoktam venni a maxról, és látható is a jel csökkenése
persze mindenhol inkább arról van szó, hogy hogyan kéne feljebb vinni a teljesítményt
pedig ha közel ül/áll az ember a routerhez, akkor tök fölösleges teleszemetelni a szomszéd lakóparkot is....ha meg távolabbra kell a jel, akkor inkább egy repeater/WDS, mint a router széthajtásával elért bizonytalan kapcsolat...
SZERINTEM! -
batagy
őstag
Kipróbáltam , állítgattam a Transmit Power-t a Gargoyle firmware-en, és Windows oldalon a Xirrus Wifi Inspectorral néztem a vett teljesítményt. Sajnos hiába állítottam a routert, semmit nem változott a vett teljesítmény, mindvégig -64 dBm-et látott. Úgy látszik nem támogatja ezt, legalábbis ezzel a firmware-rel. Bár nem indítottam újra a routert egyszer sem, lehet az is számít.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
WR842ND routerem van, Gargoyle Firmware-rel.
Szomszéd megemlítette, hogy baromi erős a Wifi jelem. Amúgy igaza van. Ez nem zavar senkit se, de ennek kapcsán felmerült bennem, hogyha az adóteljesítményt lejjebb veszem, akkor annak van hátránya az adatsebességre nézve? Feltéve, ha a gép közel van a routerhez. Jelenleg kb 2 m van köztük. Mert végül is fölöslegesen ne sugározzuk magunkat. Jelenleg a Transmit Power maxon áll, és 27 dBm.
Tudom ezt ellenőrizni valamilyen programmal a kliens oldalon? A jelerősséget csak egy kis vonalábra jelzi, a sebességet per pillanat 72 Mbps-nek írja a Windows.
-
Joci0623
csendes tag
Üdv!
Nem rég vettem egy wr842nd routert (gyári firm), minden okés vele, csak a streamelés nem akar összejönni. Rádugtam egy pent a routerre, ipaden elindítom az avplayert, megtalálja a megosztást, de ha elindítanék egy filmet akkor egy darabig dolgozik az ipad, majd kilép. Hogyan tudnám megoldani, hogy tudjak ipaden filmet nézni a megosztott penről?
Köszi a válaszokat! -
vili007
csendes tag
Anno, tévedésből formáztam Fat32-re, nem volt szándékos.
És az is komoly hiba tudom, hogy egyben hagytam. Maga a 4Gb-os korlát annyira nem zavar, 1-2 alkalom volt, hogy problémát okozott, de filedarabolással orvosoltam.
Meg mondom őszintén, hogy szeretném már régóta újra formázni, és feldarabolni, csak éppen nem tudom hova tenni a most rajta lévő adat mennyiséget. Szóval ez jelenleg még nem opció, de rajta vagyok. Az ext2-ről meg mondom őszintén, hogy itt olvastam először. az miért jó?
Amúgy nem hiszem, hogy ez a gond, mert ahogy írtam is. Távoli meghajtóként tökéletesen működik, és mindent látok a gépen. A router media server része szórakozik szerintem. -
2ozz
tag
válasz
vili007 #1252 üzenetére
A dd-wrt nem lenne megoldás? Az van V2-re is ha jól tudom.
FAT32-re van formázva a 1,5tb és egyben ha jól tévedek.
Ez azért is gond, mert nem tudom kezeltél e anno XP alatt ekkora vinyót, de ott is engedélyezni kellett a big lba-t. NTFS-nél nincs ilyen hiba, egyébként a FAT32-re 4gigánál nagyobb fájlt nem rakhatsz fel. Felejtsük már el a 21. században ezt a fájlrendszert... elavult, okafogyottá vált és néha (nem biztos h a Te esetedben is ez van) bonyolítja az életet.
NTFS-re formázva próbáltad már esetleg vagy ext2? -
vili007
csendes tag
válasz
Claude Leon #1245 üzenetére
Utána olvasgattam az openwrt-s dolgoknak, és már majdnem rászántam magam a vargalex féle felrakására, amikor eljutottam odáig, hogy az csak a V1-re jó.
Nekem V2 van és az írtak alapján a poli27-et kéne nekem felrakni. Erről viszont nem túl sokat találtam.
Esetleg valaki szájbarágósan le tudná írni ennek a felrakásának a menetét?
Előre is köszi! -
vili007
csendes tag
A másolgatás sajnos nem opció, mert nem tudom a jelenlegi adatmennyiséget hova pakolni.
Pendrive-val próbaltam én is ki, és szó nélül vitte. Azzal nincs is gond.
Ezzel a 1.5TB-os vinyóval már annak is örülök, hogy távoli meghajtóként tudom kezelni
De amúgy a Media Player se látt többet a PC-n, mint a telefon. (Én is gondoltam, hogy esetleg az alkalmazás nem bír vele)
Arra gondoltam még, hogy próbából kölcsönkérek egy "tv okosítót" és megnézem az mit lát.
Az ékezet problémára is gondoltam, ki is próbáltam anélkül, de semi különbség.
Amúgy az utólsó próbálkozás óta, látom a filmes mappát, benne a rengeteg almappával, és le is tudom játszani. (A zenékkel és képekkel továbra sem bír el)
Itt az az érdekes, hogy egyszer X dolgot ismer fel és oszt meg, egyszer meg Y mennyiséget.
Ez alól egyedül a sorozatos mappa a kivétel, amit mindig látott. (pedig az se kis mennyiség, és méret) -
2ozz
tag
válasz
vili007 #1246 üzenetére
Szerintem próbálkozz egy másik eljárással.
Nálam fut rendesen a DLNA funkciója, de nekem csak egy 16GB-os pendrive van rajta.
Én egy kliens gép media player-ével kezdeném a dolgot. Ha ott lát minden filmet, de a telefon nem, akkor lehet h a telefon korlátoz be. Mégis az egy telefon, nem egy notebook, bármennyire is nem akarják ezt tudomásul venni a gyártók, más az architektúra alatta, butább a CPU, kevesebb a RAM és lassabb is, az oprendszereiket meg hagyjuk, egy szó mint száz, PC-vel próbálkozz először, az rugalmasabb. Ha egy notebook látja az egész filmes mappádat, akkor próbálj ki egy táblagépet vele. A végén jöhet a telefon, bár lehet h másik alkalmazás telepítése megoldaná a gondot.
Mindenesetre 8 mappánál több ne legyen, mert a gyári firmware nehezen viseli a dolgot, a speciális karaktereket is hagyd a szóköz is annak minősül unix rendszerekben ékezeteset ugye már ne is mondjam. Árvíztűrőtükörfúrógép sem jó mappa név"Pákósan" nevezd el őket. Szóköz helyett a "_" jel segít. 270 almappa? Feliratok is vannak benne? *.srt, *sub galibákat okozhat neki.
Mappánként oszd meg, ne egyben.
Személy szerint én úgy kezdeném, hogy üres háttétár és elkezdeném rámásolgatni egyesével a mappákat és talán úgy kiugrik az a bizonyos nyúl a bokorból, igen tudom, időigényes, de megéri, mert ha a saját adatbázisába lassabban olvassa be, akkor lehet h érdemes várni is vele. Plusz üres mappánál nincs min agyalgatnia. Elkezdesz rámásolni és egyesével kerülnek be a sorok az adatbázisba. -
La Magra
tag
válasz
Claude Leon #1248 üzenetére
Hatalmas köszi, már működik is!
-
La Magra
tag
Sziasztok!
Van egy V1-es 842ND routerem vargalex féle firmware-rel, amihez csatlakoztatni szeretnék egy HP Deskjet 1515-ös nyomtatót.
Miután összekötöm őket, Win7 egyáltalán nem látja, hiába próbálom hálózati nyomtatóként telepíteni. Webes felületen megnéztem, és engedélyezve van az openwrt-ben a p910nd nyomtató szerver.
Tudnátok segíteni, hogy mit kellene csinálnom? (Openwrt-hez egyáltalán nem értek, egy haverom tette fel még anno, én kb. most léptem be először a kezelőfelületébe...) -
vili007
csendes tag
válasz
Claude Leon #1245 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy talán egy openwrt segítene.
Csak kicsit tartok tőle.
Nem is a gari vesztés miatt, hanem mert nem nagyon értek az ilyen "hekkeléshez"
és félek, hogy valamit csúnyán szétállítanék benne.
Azért köszi a választ és a tippet, lehet hogy kicsit jobban ráfekszek a témára és megpróbálkozom vele. -
Claude Leon
senior tag
válasz
vili007 #1244 üzenetére
A médiaszerver egy furcsa állatfajta, saját adatbázist foltozgat, aztán abból merít, ha kérdeznek tőle, de arról nem szól közben, hogy hol is tart az elemzésekkel.
A gyári firmware tartalmáról azon túl, hogy a webes felületen mi látszik belőle, senki nem tud semmit.Lehet, hogy többre mennél egy openwrt-s megoldásban a minidlna-val.
Nézz szét vargalex és poli27 féle összeállítások táján, hogy belefért-e nekik a minidlna, esetleg a gyárihoz hasonlóbb felépítésű menüvel a gargoyle. -
vili007
csendes tag
válasz
Claude Leon #1242 üzenetére
Még nem látok közös tulajdonságot.
A következőképpen fest a dolog:
Ahogy írtam 1,5Tb, FAT32, és nincs megosztva. Van több mappa (filmek, zenék, sorozatok, képek,..)
A gépen beállítottam a total commanderen mint távoli meghajtó, és tökéletesen lát mindent (megnyitás, másolás, minden megy) a sebességet nem nagyon teszteltem, egy másolást csináltam, az nem volt túl combos kb 8-10Mb/s (Filmet nézni elég)
Na akkor a lényeg:
A media server fülön próbáltam egybe az egész partíciót megosztani. Ilyenkor max 1 kis mappát lát.
Ha a sorozatos mappát (~70 almappa/1200file/268Gb) osztom meg, akkor azt mindig hiba nélkül felismeri a telefon és meg is tudom nyitni.
Ha a képes mappát (~250 almappa/17000file/26Gb) osztom meg, akkor van hogy az első 5 almappát látja, de volt olyan is, hogy csak kettőt.
Ami érdekes, hogy a filmes mappát (~531 almappa/1600file/620Gb) eddig sose látta a telefon, most az előbb újra próbálkoztam, most meg látja.
Olyan mintha minden alkalommal amikor törlöm a megosztás, és újra próbálkozok, más és más logika szerint történnének a dolgok. Nem tudom, hogy mi történik amikor rányomok a megosztásra. Beolvassa / indexeli magának az alatta lévő tartalma? Mert lehet ebbe a folyamatba csúszik hiba. Azt még talán meg is értem, hogy a zenék, és képek mappát nem bírja beolvasni a nagy mennyiségű file miatt, és "lebök" a rendszer.
De a filmessel se bírt idáig, az meg most megy. -
2ozz
tag
válasz
vili007 #1241 üzenetére
Mennyire mélyen vannak a mappa szerkezetben azok a fájlok?
Szedd ki a mappákból a cuccaidat, hátha az a gond.
Szám szerint hány mappát lát?
Akartam már kérdezni srácok, hogy mekkora méretig lát USB-n külső vinyót, mert lehet hogy rádugnék egy 3TB-s USB 3.0-s külső vinyót?
Nálatok mekkora átviteli sebességgel másol az USB-s eszközökre? -
vili007
csendes tag
Megtaláltam az alkalmazásokat
- FTPClientPlay-el lehet távolról is elérni, és lejátszani a dolgokat.
- A MediaHouse pedig otthoni hálózatra jó.Most az a problémám, hogy a 1.5Terrás vinyót ugyan látja, de nem az összes mappát. Akár az egész partíciót osztom meg, akár mappánként.
FAT32-es, és nics szétdarabolva a 1.5Tb.
Mivel lehetne ezt a problémát orvosolni? NTFS-re formázzam? Daraboljam fel a 1.5Tb-ot több partícióra? Vagy frissítsem a Router?
Előre is köszi a segítséget. -
vili007
csendes tag
Hello,
egy egyszerü kérdésem lenne.
Hogyan tudom az androidos telefonról elérni a médiaservernek beállított adattárolót?
Gondolom kellene hozzá egy alkalmazás, hogy le tudjam játszani a videókat.
A total commandert letöltöttem, azzal már elérem mint FTP server, csak azzal nem tudom megnyitni a file-okat, csak letöleteni.
PC-n is cask a Win Media Playerrel lehet elérni? Azzal sikerül.Előre is köszi a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz
adika4444 #1238 üzenetére
"Azt meg tudom e oldani ezen a csodás routeren, hogy az iPhone USB hotspot menyjen rajta?"
Elvileg OpenWRT-vel igen. (De nem Plug-and-Play a modszer...)
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=43649
A lenyeg:
if you want to tether the iphone trough usb, you can use the package kmod-usb-net-ipheth -
adika4444
addikt
Hali!
Azt meg tudom e oldani ezen a csodás routeren, hogy az iPhone USB hotspot menyjen rajta?
-
2ozz
tag
válasz
krealon #1236 üzenetére
Nekem is lett egy ilyen eszközöm itthon, V2, bár egyenlőre pendrive van beledugva.
A DLNA szerver funkció most működik rajta a legutolsó gyári firmware-el.
Egy kis infó, csak hogy eloszoljon néhány kérdés az usb hubokkal kapcsolatban:
http://lappa.hu/ezt-tudnod-kell-az-usb-hub-okrol/
A lényeg benne, hogy +5V, 500mA azaz 0,5A amit tud egy USB port, ez szabvány, mivel egyenáram, ez 2,5W-ot jelent. Minden a passzív hubon lévő eszköz ezt "eszi", szal ha több kütyü lóg rajta, akkor ugye kevesebb energia jut. -
krealon
veterán
-
Claude Leon
senior tag
Olvass vissza, van erre külön spec., igaz nem gargoyle mod.
A csomagok közöt szétnéztél 3G-után?
Meglehet, hogy alapban nem gyűrték bele, maradjon egy kis szabad hely a flashben, ha már szerintem a populárisabb usb-store és hozzákapcsolt servicék nagyobb prioritást kaptak.
(Igaz, hogy csak 741-em van, de mindig hozzátöltök valami hasznosat a gyári minimumhoz) -
gabor#
tag
Sziasztok,
Van egy TL-WR842ND v1 routerem és szeretném 3G USB stick -el használni. Felraktam a gargoyle 1.5.11 majd az 1.6.2 fw -t de egyik sem mutatja a csatlakozásnál a 3G opciót. Mi lehet a gond?
köszi
Gabor -
krealon
veterán
válasz
JocekHUN #1231 üzenetére
TL-WR842ND v2 gyari firmware visszarakasa OpenWRT-s firmware eseten:
- Kabelen csatlakozol a routerhez,
- minden mas halozati kapcsolatot megszuntetsz a routeren
- a webes feluleten, a System --> Backup / Flash firmware menuben alul (Flash new firmware image) betallozod a letoltott wr842v2.bin fajlt.
- Flash image gombra kattints.Par perc mulva a gyari firmware fog fogadni.
-
JocekHUN
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem!
Minden tudás vagy bármi nélkül mit nekem openwrt alapon felhúztam egy vargalexre épülő Poli27 által közzétett openwrt-t a routerre, mert tőle találtam használhatót a V2.0-ra.Sajnos minden kínlódás után sem a miniDlna sem az ftp nem megy ez a kettő lett volna fontos a Chromecast miatt. Sajnos a Chromecast még a wifihez sem tud csatlakozni. Úgy döntöttem, hogy visszaraknám a gyári firmware-t ehhez szeretnék segítséget kérni ha lehet óvodás magyarázattal, mert semmit nem tudok az egészről! Tudom, tudom ha nem értem minek csinálom, már el is mentem és be is írtam magamnak egy egyestElőre is köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket!
-
krealon
veterán
válasz
Petester #1229 üzenetére
Itt vannak linkek a gyari firmware visszarakasahoz
TL-WR842ND v1-hez
TL-WR842ND v2-hoz
Verzioszam a keszulek aljan levo matrican olvashato.
-
Petester
senior tag
válasz
krealon #1228 üzenetére
Csak ennyi? De [itt] azt írja, hogy még kell openwrt is.
A routerünk amúgy mennyi memóriával rendelkezik? "Be VERY careful of the 4MB flash memory requirement. Most newer WRT54G models have only 2MB, making installation of Gargoyle/OpenWrt impossible "
Viszont nem találtam, hogy lenne lista kompatibilis modemekkel. Nekem vodás (Zte) modemem van. Leírása alapján van linux támogatás is, így talán nem lesz gond vele.
Amúgy hogyan megy a feltelepítés/csatlakozás a modemmel? A pin kódot már nem kéri a sim,.És hogyan tudom visszatenni a gyári fw-t, ha mégsem jönne be a gargoyle féle ügyeskedés?
Szerk.: A sysupgrade file kell a visszaállításra?
És most néztem az 1 hsz-t, 8 MB a flash mérete. Szuper! -
krealon
veterán
válasz
Petester #1227 üzenetére
Gyari firmware nem tud 3G modemet kezelni.
A csere es konfiguralas nem bonyolult.
Kabeles kapcsolat kell.
Letoltod a hw verzionak megfelelo .factory.bin -t.
Lerovidited a .bin nevet, hogy a gyari firmware kezelni tudja.
Ne legyen aramszunet firmware frissites kozben, es WAN -nak is felesleges bedugva lenni.(En ovatossagbol meg egy Factory Default visszaallitast is csinalni szoktam a frissites elott)
-
Petester
senior tag
válasz
krealon #1220 üzenetére
Üdv,
Gyári fw-rel sehogy nem lehet megoldani?
Most költöztünk, ideiglenesen kellene mobilnetet megosztanom, amíg nincs rendes netünk.
Eddig a gyári fw is kiszolgált és időm sincs sok olvasgatni, hogy miként kell a gargoyle fw-t felküzdeni a routerre. Vagy nem bonyolult, mennyi idő? Nehéz mellényúlni, hogy ne legyen levélnehezék az eszközből? -
Claude Leon
senior tag
Mittudomén, gargoylet használok, 741-en
Ha véletlenül nincs, hát felrakod: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/sftp.server -
Catman
aktív tag
válasz
Claude Leon #1224 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok. Vargalex firmware tud esetleg SFTP-t? Érdemes lenne arra áttérnem?
-
Claude Leon
senior tag
-
Catman
aktív tag
Sziasztok,
FTP megosztást szeretnék elérhetővé tenni interneten, gyári firmware-rel. Belső hálóról teljesen jól működik a megosztás, de munkahelyről nem érem el. noip-nél regisztráltam, az IP cím pingnél jó, de az FTP nem megy. Mit kell még beállítani, hogy működjön?
-
krealon
veterán
válasz
barnam_ #1221 üzenetére
"Miket használsz még az USB-n?"
Jelenleg semmi mast, csak a modemet.
"Csak aktív hub jó hozzá, vagy táp nélkülit is elfogad?"
Elfogad tap nelkuli HUB-ot is, de abban csak a 100 mA alatti fogyasztasu dolgok mukodnek (pendrive).
En azert hasznalom az aktiv HUB-ot, mert a router-be kozvetlenul dugott modemet kb naponta eldobja. Ezzel szemben a HUB-bal folyamatosan mukodik, igy valoszinuleg router-re kotve tap-aram problemaja van.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
krealon #1217 üzenetére
Arra várhat a nagyközönség hogy ezt kipróbáljam, a napokban cseréltem modemet, arról eddig nem szakadtam le.
(megy a kampány, dondolom, DOCIS-t frissítenek a gbit huszárokért)Továbbfűzve a felvetésedet, a beépített szkript is csak ennyit tehet, így túl gyors lehetett a reconnect az áramköröknek? De ezért nem fogom visszabuherálni a régi modemet 1-2 hétre, alátámasztani vagy cáfolni az elképzelésemet
(#1216) repvez: akkor berhelj rá gargoylet, azon egyszerűbb a gui
(feltéve, hogy a 12-13 csatornákat nem akarod használni, mert azokat nekem elsikkasztotta) -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Ti használjátok a routert mobil net megosztásra?
Ha igen, milyenek a tapasztalatok? -
krealon
veterán
válasz
Claude Leon #1215 üzenetére
"kénytelen voltam rászokni az 'ifdown wan & ifup wan' használatára"
Elvileg eleg az
ifup wan
is az ujracsatlakozashoz.(Nekem is szuksegem volt ra sajnos)
-
repvez
addikt
válasz
Claude Leon #1215 üzenetére
Annyira nem értek a dolgokhoz, a vargalex féle leirásnál is a 80%-áról azt sem tudom, hogy eszik vagy isszák,nem hogy az miként befolyásol bármit is.
Ezért nekem olyan firm kell ami egyszerü grafikus interfaccel rendelkezik , hogy be tudjam állitani rajta a csatlakozást és a pár portot ki tudjak engedni rajta a torrenthez és játékokhoz.
Ha mg értelmes használatra egy külső tárhelyet is tudok rajta használni az már nekem a hab a tortán. -
Claude Leon
senior tag
Az brutál sok.
Én is használok transmissiont, igaz ugyam, hogy nason, durván lefogva, mert nincs usb-s routerem, de a connection még az 1000-et is ritkán éri el.
(global 40 /torrentenként 8 peer 90 aktív torrenttel)repvez: a rendszer bagyjából u.a. csak a felület más.
Inkább annak nézz utána, hogy az egyes verziók apró eltérései miként befojásolják a stabilitást.
Nekem 741-es tp-linken fut 1.5.9 gargoyle, viszonylag stabilan, kb. félév volt a max uptime-om, mert néha a wan leszakadt a kábelmodemről, ami mostanában annyira besűrűsödött, hogy kénytelen voltam rászokni az 'ifdown wan & ifup wan' használatára, mert a dmesg szerint az automata szkript csak pörög,érdemi eredmény szerint, pedig a bejegyzés u.a. lesz a kézimunka nyomán is. -
repvez
addikt
Egyébként a gargoyle vagy a vargalex féle firm a jobb stabilabb rendszer? Semmi extra dolog csak amit a gyári tud csak stabilabban és minden gond nélkül, amit azon felül tud az csak plusz j.
-
Joke21
aktív tag
válasz
Claude Leon #1211 üzenetére
16384 a max és olyan 16100 körül van általában. Sajna a router konfigjában nem találtam meg, hol lehet állítani, vargalex féle build-t használom.
Istju: fel van telepítve a qos, amikor még régebben utána olvastam ennek, akkor azt írták, hogy ahhoz, hogy ez megfelelően működjön, ahhoz a maximális letöltési sebességet lejjebb kell venni, mint amit valójában bír a rendszer. Na ezt nem akartam. Meg mint írtam már, eddig ment jól, most nem megy csak.
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok, olyan problémám van, hogy ha megy a torrent, akkor kb használhatatlan lesz a netem. Nem is kell, hogy letöltsek, csak ha fut az utorrent, akkor is már nem jönnek be oldalak, dobálja a pinget. A fura az, hogy ezt nem régóta csinálja, és azóta az utorrentben is lejjebb vettem a kapcsolatok számát, még sem lett jobb. Openwrt van a routeren, az IPv4 WAN állapot -nál látom, hogy a kapcsolatok 99%-a foglalt, gyanítom is, hogy ez a hiba. Amit nem értek, hogy miért most szart be, hisz eddig is így használtam az utorrentet és ahogy írtam, a kapcsolatok számát lejjebb véve sem lett jobb. Van valakiken ötlete, hogy mit kéne állítanom, hogy ne foglalja le az összes kapcsolatot a routerben a torrent?
-
tanker66
csendes tag
Sziasztok!
Probláltam rákeresni az előzményekben, de nem találtam ilyen hibát senkinél. Olyan problémám lenne, hogy ushare-re váltva a dlna szervert jelenleg nem jeleníti meg a feliratot a TV-n. Eddig minidlna-t használtam, de annyira instabil volt a cucc, hogy inkább leváltottam. Azon tökéletesen vitte a feliratokat. Router: TP-Link WR842ND, vargalex 1.1.7, TV: LG 42LM660s.
Ha valakinek van ötlete, akkor plz írja meg, hogy mit ronthatok el a beállítások között! Köszi!
-
repvez
addikt
Nálam is ez a helyzet rendszertelen időközönként és minden előjel nélkül egyszercsak alig akarnak frissülni az oldalak net csatlakozás van ,de mégse akar normálisan menni. 4-5 ujrainditás a gépen és áramtalanitás a routeren megoldja a gondot,de ez nem megoldás.
A hálózati diagnosztika DNS hibát ir ki, pedig már átirtam a google féle DNS ip cimre is ,de nem javult meg.Már én is ott vagyok, hogy felteszek valami costum firmet,de nem értek hozzá ha nincs szájbarágós leirás a telepitésről.
Nekem csak annyi kell, hogy a ADSL netem- et (PPOE) és a telefont rá tudjam csatlakoutatni. -
dugomc
tag
Sziasztok. Hátha valaki tudna segíteni. Olyan gondom van hogy a router egy idő után belassítja a netet ami egy újrainditással megoldódik és megint normális lesz. Megvan vagy 1 éve de már kezd elegem lenni belőle valakinek valami ötlet?
-
Catman
aktív tag
OK, köszi.
-
trabib
újonc
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Tp-link wr842nd routeremre felhúztam egy dd-wrt-t, ami szuper is volt. Aztán láttam, milyen jó, lehet hotspotot csinálni... Hát be is állítottam, hotspotsystem. Kíváncsiskodva állítgattam nézegettem. Majd úgy döntöttem visszaállítom! Igen ám! De a routert már nem értem el se 192.168.1.1 se tplinklogin.net-en. Csináltam hard resetet, aminél ugye 30 másodpercig nyomom a reset gombot, kihúzom a 12 voltot, még mindig nyomom még 30sec-et, aztán visszadugom és még nyomom... De semmi változás, csak talán annyi, hogy most már a hotspotsystem menüjét sem érem el. A gépem látja a routert de nem csatlakozik rá, érvénytelen ip beállítás miatt... Van e tapasztalat ilyen manőverre esetleg? Valami ötlet, illetve tud valaki segíteni? :-)
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest