Hirdetés
-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
[link]
Elég sokat pattogtunk tiszteletről, meg miegymásról
Persze sajnos nem vicces.Trump nyilván nem lesz elnök. Más republikánus győzelemben nem tudom bízhat e a magyar kormány. 24-ben elnökválasztás, 23-ban lejáró egyezmény. Elég rossz az időzítés
Remélhetőleg a magyar félnek ez egy chicken game és elrántja a kormányt.
[ Szerkesztve ]
-
-
attiati
veterán
válasz PredatorZoli #753 üzenetére
Jah, igazad van, sajnos ez a realitás.
Mert nem fog a magyar fél hirtelen belátni, svéd Nato tagságot megszavazni, oroszokkal szembe menni. Ezekkel lenne visszaút, de irreális elképzelés.
[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
És petiminiszter aszongyahogy 10 ezer azaz tízezer munkahelyet "kellett" megvédeni csúnya minimumadótól. Hááát persze. Van kb. 4,7 millió munkahely, 10.000 ennek a 0,21%-a. Ennek majdnem háromszorosa jött létre 2021-22 közt, és még nincs BMW, Mercedes bővítés, kínai akkugyár. Ez csak duma. Pirosra tettek, fekete lett. #delegalábbtudnakkormányozni
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Ringman
nagyúr
Google to cut down on employee laptops, services and staplers for ‘multi-year’ savings
oké, biztos sok gemkapocs fogyottEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
Tuti, hogy lassulás van.
Emberek nézegetik az árakat a boltban az usa-ban is.
Munkaerőpiac kevésbé feszes.A nagy kérdés az, hogy:
1. vállalati eremények is csökkennek?
2. kevésbé csökken az infláció, mint a fogyasztás / vállalati eredmény = nem lehet túl nagy kamatot vágni (relatív számok) -
attiati
veterán
[Komoly esély van rá, hogy meglepetést okoz az infláció]
A várt adatokkal - a magas bázishatás miatt - bepottyanhat a következő pár havi infláció.
Pozitív tartományban találja magát a reálkamat.
Szerző szerint megnő a társadalmi, politikai nyomás a fed-en, hogy csökkentse a kamatokat ---> 2-3 hónap minirally.
Aztán jön 0 és 0,2%-os alacsony bázisú 2022. júliusi, augusztusi infla (esetleg a most emelkedésnek indult olajárak is betesznek addigra) és negatív meglepetést okoz a 2023. júliusi, augusztusi inflációs adat.
Így ül bele egy jegybank a hintába vagy okozza önmaga a hullámokat és lesz keserves az infláció elleni harc.
Mint valami fáziskéséses részeg.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
Ez nemcsak az oroszbarátságról szól:
Az USA ezzel azt (is) mondta, hogy lehetsz te adóparadicsom, de akkor adóegyezmény nuku. Mert mi a globális minimumadóba is úgy mentünk bele (nagy nehezen), hogy az ránk tulajdonképpen nem vonatkozik, mert raktak bele kiskapukat.
Itt mindkét fél a gazdasági érdekeit nézi. -
kozeposztaly
csendes tag
Esetleg lehetne nyitni egy 3. / 4. / 5. ... topikot a kizárt témáknak, embereknek, majomkodásra...
Innen meg tiltva.De (!) én továbbra is siratom ezt az energiavámpír topikmegosztást...simán elfértek volna a témák egymás mellett, csak komplexusaitok miatt alapítottatok másik topikot. Ilyen elvek mentén simán lehetne itt is szortírozni s újat alakítani (amit továbbra is hülyeségnek tartanék).
-
j0k3r!
senior tag
válasz kozeposztaly #760 üzenetére
Részemről nincs kizárt téma (egyelőre ember sem). Sőt, ha elolvasod még egyszer, amit írtam, akkor láthatod, hogy pont az ellenkezőjére tettem kísérletet: beszéljük ki a témát, viszont akkor legyenek konkrétumok. Én soha nem mondtam, hogy XY gazdasági téma tabu lenne itt.
A komplexusainkról meg kérlek mesélj egy kicsit, le vagyok maradva.
some men just wanna watch the world burn...
-
julius666
addikt
válasz PredatorZoli #753 üzenetére
És ez erősen optimista szcenárió. Elég egyetlen rebellis szenátor és kuka minden próbálkozás. Teljesen mindegy ki van többségben a szenátusban, vagy éppen milyen színű az elnök.
Nemzetközi egyezményeknél ugyanis a szenátus joga a már megszavazott törvényjavaslat elnöki aláírásának jóváhagyása.
Ha a szenátus külügyi bizottsága támogatja az egyezményt, akkor azt vita nélküli szóbeli szavazásra kerül, feltéve, ha annak megtárgyalásával minden szenátor egyetért. Azaz külön kell szavazni arról, hogy a szenátus napirendre tűzze az egyezményről szóló szavazást.
Bár a szenátus korábbi hasonló szavazásai formálisak voltak, hiszen a jóváhagyás nem volt kétséges, ez a gyakorlat gyökeresen megváltozott azon a napon, amikor Rand Paul szenátor lett. Amíg ugyanis az egyezmény elfogadásához elegendő a sima többség, az egyezményről szóló szavazás napirendre tűzéséhez a szenátus egyhangú jóváhagyása szükséges. Rand Paul pedig immár négy éve nem szavazza meg, hogy az egyezményekről szóló szavazást napirendre vegyék. [link]
Én az egész Trumphoz dörgölőzést nem értem egyébként. Tegyük fel, hogy valami csoda folytán újra elnök lesz. Tegyük fel, hogy a magyar kormány támogatása valódi segítséget nyújt a kampányban, meggyőz mondjuk pár amcsi széljobbert (egyébként ezzel kapcsolatban is már komoly kételyeim vannak). Választások után ez mit fog számítani? Van aki komolyan azt hiszi, hogy majd a republikánus vezetés sutba fogja dobni Amerika érdekeit és vegytisztán jófejségből, csak mert "besegítettünk" a kampányba szemet huny a kormány hintapolitikája felett?
Az előző Trump adminisztráció kezdte el csuklóztatni a kínaiakat, meg ott fúrták aktívan az orosz-EU összefonódásokat, ahol csak lehetett (ez pl. nagyon nem öregedett jól). Biztos félrenéznek majd, amikor apróért kiárusítjuk a konkurens "illiberális" nagyhatalmaknak a nyugati szövetségi rendszerekben betöltött pozícióinkat... Trump maga is egy roppantmód megbízható politikus, napon belül képes volt segget csinálni a szájából (akár többször is), ha éppen úgy hozta az érdek...
Nagyon max annyival lenne jobb a helyzet, hogy a demokrácia deficit, meg hasonlók miatt nem csesztetnének minket. Ezért vajon megéri kockáztatni, tovább rontani a kapcsolatot az aktuálisan hatalmon lévő, illetve potenciálisan maradó demokrata vezetéssel? Főni amekkora koponya belpolitikában, akkora luftokat tud lőni szvsz a nemzetközi vizeken. Ez valami elképesztően rossz kombináció.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz julius666 #763 üzenetére
belpolitikába nem mennék bele, de az utóbbi 2-3 hétben a sok hónapon át tartó figyelmeztetés után hangnemet váltott az usa Mo-val szemben, ez nem sok jóval kecsegtet.
az oroszbarátság egyik pártnak sem elfogadható, tavaly óta meg különösképp, továbbá a nato-csatlakozás ratifikálásával való zsarolás sok mindenkinél leverte a biztosítékot (erdogané is, csak a törökök a nato kb. 5. legerősebb hadseregét jegyzik és amúgy is komolyabb geopolitikai tényezők)
Biztos félrenéznek majd, amikor apróért kiárusítjuk a konkurens "illiberális" nagyhatalmaknak a nyugati szövetségi rendszerekben betöltött pozícióinkat
blinken beiktatásakor ki lett jelölve az usa-külpol, ezt hajtják végre: [link] (azt hogy milyen hatékonysággal, az kérdéses, én hamarabbra tippeltem volna az erősebb szavakat Mo-val szemben)
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kozeposztaly
csendes tag
A konkrétum hozzáállással egyetértek, ne érts félre.
Csak ironikusan ötletet adtam, hogyan szeparálhatók témák/emberek.
Komplexus: valamiért többeteknél éreztem a másik topicban, hogy megír(na) dolgokat, de vagy visszafogottan megteszi/vagy le sem írja...mert ott tiltott...holott azt senki sem mondta neki.
Az összes ilyen dolog beletartozik abba, hogyan fektetsz be. Milyen szolgáltatónál, mibe, miért. Ezek alapja pedig a jelen/jövő gazdasági várakozásai. A rövid/közép/és hosszútávú öngondoskodás/megtakarítás, stb. Nem tudod elválasztani a világ folyamatait a te gondolkodásodtól, ezek hatását a pénzügyeidre. (ez egy naaagy téma) Ti néhányan azt éreztétek el kell választani. Azóta van, hogy duplikáltan, van hogy "rossz" topicban jelenik meg valami.Ennyi. No offense. Semmi sértegetést nem akartam, csak a többszöri megélését a fentieknek írtam meg.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz kozeposztaly #765 üzenetére
Eddig 5 hozzászólásod volt itt, abból négyben ugyanezt írtad le. Azt hiszem, ezzel rekordtartó vagy
Szerintem próbáld meg elfogadni hogy most ez a helyzet. Ami ide tartozik azt ide írd, ami a régibe azt meg oda. Ha nincs ide tartozó gondolatod, akkor meg felesleges ide járnod. Akkor is jó, mert ennyivel kevesebb téged nem érdeklő bejegyzést kell olvasnod a másikban.
Számomra például bevált az új felállás, mivel a régiben azóta többnyire csak akkor merülnek fel olyan témák amik engem érdekelnek, amikor azok valójában az újba tartoznának. Úgy látom, hogy a túlnyomó többség részére aránylag egyértelmű hogy mi hová tartozik. Néhányan vannak akik vagy nem tudják hogy létezik az új téma, vagy elutasítják azt."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
julius666
addikt
válasz kozeposztaly #760 üzenetére
Elsőre én se örültem a topikmegosztásnak, viszont nekem úgy tűnik egyelőre, hogy kifejezetten működőképes. Másik topik ugyanúgy pörög, ide meg nagyrészt értelmes tartalom jött eddig (a napokban folyt csörtén kívül), ami szerintem másik topikba részben be se lett volna posztolva, részben meg elsikkadt volna.
Csak hogy legyen ellenvélemény is, meta vonal részemről off innentől.
-
j0k3r!
senior tag
válasz kozeposztaly #765 üzenetére
Igen, ez egy hatalmas téma. Viszont kis túlzással, akkor bármiről lehetne beszélni az akciós trappista sajttól kezdve a belpolitikai döntéseken át, mert minden valamilyen szinten hatással van a pénzügyeidre, megtakarításaidra.
Azt hiszem már leírtam egyszer, de én már "untam", hogy ugyanaz a pár téma pörög körbe-körbe és számomra nettó időpazarlás volt a 20, számomra releváns hozzászólás helyett 100-at végigolvasni. Átugrani meg nem olyan könnyű ezeket a hozzászólásokat több okból sem (egyrészt nem tudod követni fejben a threadeket, másrészt van aki több hozzászólásra válaszol egy hozzászóláson belül, stb.).
Azt továbbra is tartom, hogy különböző "befektetői" érdeklődési kör/szint létezik. Van akit annyira érdekel az egész dolog, hogy havonta max. 10 percet szán rá egy automatikus ETF vagy állampapír vétellel, van aki meg szívesen olvas minden nap egy órát a témában, meg persze vannak ezek árnyalatai. Szerintem nem lehet úgy összevonni ezeket a "szinteket" egy topikban, hogy ne kelljen a fórumozók jelentős részének feleslegesen görgetnie az őt nem érdeklő hozzászólások között, ezzel rengeteg időt pazarolnia. Számomra az (szabad)idő a legértékesebb eszköz, szóval örülök a külön bontásnak. Egyébként akit meg mind a két téma érdekel annak meg plusz két kattintás az egész. Szerencsére a PH! fórum megjegyzi az olvasatlan hozzászólásokat, szóval nem nehéz a követés. Azt gondolom, hogy sok embernek adtunk vissza (szabad)időt a szeparáció óta.
-
adalbert1
veterán
Számomra az egészben nem is feltétlen a költségcsökkentés az érdekes, hanem hogy egy google szintű cégnél ki az aki nyomtat, és mit? Azért úgy gondolom, hogy itt nem az van, hogy a meetinget tartó kinyomtatja mindenkinek a prezentációját, hogy offline lapozgathassák miközben ki is van vetítve, nem?
Illetve a bérköltséghez képest kb. ez filléres spórolásnak tűnik. -
Oppenheimer
veterán
Jön egy új befektetési szolgáltató, de TBSZ-ről nem tesz említést a cikk. Utána nézek hogy van-e rá esély, de gondolom nincs.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
attiati
veterán
Usdhuf megy egy újabb lefelé kört, 33x tetején vagy 32x közepén már érdekes lesz.
Azalatt meg vége a dollár hegemóniának -
julius666
addikt
Jól értem, hogy a cikkíró azzal érvel, hogy a bárki által kiszámolható bázishatás majd jó nagy meglepit fog okozni a piacon?
Amit ír az valós, az év eleji rallyval esélyesen pont ennek elébe szaladt a piac (az a bizonyos SOKAK SZÁMÁRA TELJESEN ÉRTHETETLEN ÉS HIHETETLEN emelkedés ugye...). Emelkedés ettől még persze simán jöhet, de inkább egyéb történések (vagy éppen történések hiányának) függvényében.
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz Oppenheimer #770 üzenetére
IBKR TBSZ után 3 évvel lesz TBSZük...
"A felhasználók 12,25%-os kamatot kaphatnak a be nem fektetett pénzük után forintban."
IBKRnél mennyi is mindez? Elvileg még felette is van.
Nem látom miért jobb egy jóval stabilabb hátterű cég helyett egy ilyenben parkoltatni nagyobb összeget. (picit eszembe jut, hogy "Revo mintára", nézzük már meg az utóbbi pár év céges beszámolóit,...s majd kezdhetünk félni.
S IBKRnél ott a "mindig egy év múlva elérhető TBSZ lehetősége". (szebben nem tudtam leírni a végtelen+1 időtartamot) -
Hi!King
őstag
válasz kozeposztaly #774 üzenetére
Most csak 11.6%, és csak 3 millió feletti összegnél.
Egyébként én sem parkoltatnék ennél az új szolgáltatónál pénzt, már csak azért sem, mert egyébként a bankcsődök tanulsága, hogy ha értékpapírban tartod, az valamivel biztonságosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
veterán
Szerintem kivalo, hogy jonnek ilyen cegek amik szallitjak az innovaciokat befektetesi teruleten. Jojjenek csak minel tobben, legyen minel nagyobb verseny, ez a fogyasztoknak a legjobb.
En nem akarom, hogy az IB legyen az egyetlen versenykepes szolgaltato itthon, sokkal jobb, ha tobb opcio kozul lehet valasztani.
Miert irod le mar most, ismeretlenul? Nem torvenyszeru hogy minden startup egy scam.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
julius666
addikt
A nagy kérdés itt igazából (a TBSZ mellett) a BEVA megléte. Ha BEVA alá fog tartozni, nem látom mitől kellene annyira tartani. Az itteni (illetve másik topikbeli) nagy kedvenc Random Capital se volt önmagában egy pénzügyi atombunker azért.
-
kozeposztaly
csendes tag
válasz Oppenheimer #777 üzenetére
Kb a fintech nagy részére hasonló illene. Úgymond iparági sajátosság.
Pozitív az egész amit képviselnek, s behoznak egy őskövület iparágba, de risky... -
avl
senior tag
A) kapcsán: miért ? mert "legyünk befektetve"
nekem DKJ-t is beleértve (meg 20+ TBSZ-en csücsülö töredekeket is) < 2%-nyi cash-em van
..ez az 1%-nyi $ is egyik TBSZ-en belülugy latom két markansabban elkülönülö csoport van befektetettség szempontbol: akik ~ teljesen befektetetten vannak illetve akik jelentös cash állománnyal várnak a partvonalon kívül (pl. az itteni topicgazda is, legalábbis nem oly régen így volt)
szerintem a < 2% cash nem olyan sok, hogy az 1%-ot is izibe be "kelljen" dobni, ez egy jatekos idözitesi jatekre lehetöseg, de nincs szigoruan eldöntve, hogy várjak-e (mire ? pl. mostanrol -5%-ra ?) vagy huss USSC (US small cap value $-ert, mint ZPRV €-ert) belöle
-
avl
senior tag
[link] vannak benne jo ábrák
-
aAron_
őstag
Mert a piac megverése hosszú távon kb. lehetetlen, rövid távon meg csak a szerencsén múlik. Ebből következik az is, hogy statisztikailag mindig befektetve lenni a célravezető; időzítés, sector/stock picking hozzáadott értéke negatív.
Szerintem, aki jelentős cash-sel vár valamire, az nem befektető, hanem inkább spekuláns, trader, akármi más. Ebbe maximum Warren Buffett, Bill Ackman, Carl Icahn típusú karaktereket nem sorolnám bele, akik valóban tudják, hogy mit csinálnak, többlet információval rendelkeznek, vélhetően van egy edge-ük a piaccal szemben, és egy hosszú munka folyamán kidolgozott szisztémájuk.
Ez utóbbira is lehet törekedni, de ennek sikerességéhez rengeteg munka kell, stratégia működőképességét valahogy alá kell tudni támasztani. WSB stílusban aktuális dolgok megbeszélése szerintem nem vezet sehova ilyen szempontból. Egyébként nyilván érdekes, engem is foglalkoztatnak ilyen kérdések, különben nem lennék itt.
2% cash nem sok, de ha a fentieket elfogadjuk, semmi értelme játszani vele. Maximum szórakozás céljából. Akkor meg mindegy ki mit vesz.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Domináns Hím
kezdő
válasz concret_hp #714 üzenetére
Értem, hogy erre kondicionált a propaganda, de attól, hogy ismertetem a tényt, miszerint a kínaiak összefogtak az oroszokkal a dollár visszaszorításának érdekében, még nem leszek putyinista, még kevésbé gondolom, hogy Oroszországra fényes jövő vár. Egy értelmiségi ne ezekben a leegyszerűsítéseken alapuló fekete-fehér sémákban gondolkodjon (főleg akkor ne, ha döntéshozói székben ül, mert az ilyen hozzáállás utólag mindig fáj).
Azért érdemes a nemzetközi gazdasági szaksajtót olvasni, mert ezekről a törekvésekről rendszeresen cikkek születnek, aki meg csak propagandaanyagokon él (mint a legtöbben), azt hiszi, hogy ezek a hírek csupán valami szélsőjobbos összeesküvéselméletből származó agyszülemények. Az amerikai kitettséget az oroszokra kivetett szankciók óta egyre több országban növekvő geopolitikai kockázatként tartják nyilván. Egyre több olyan országban is, amelyek egyébként egyáltalán nem ápolnak rossz viszonyt az amerikaiakkal. De a Nyugattal szembeni bizalom láthatóan megtört és minél inkább teret hódítanak gazdasági ügyekben a politikai elvárások, annál inkább felerősödik ez a folyamat.
Ha valakinek jólesik, dugja homokba a fejét, ne vegyen tudomást a világban zajló folyamatokról. Erre jó egy véleménybuborék: tele van struccokkal.
Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)
-
j0k3r!
senior tag
Azt hiszem stingy2 "piacverő" stratégiát követ kb. egy tucat indikátor alapján. Ha jól emlékszem, akkor kisebb nála a DD az "alaptermékhez" (index?) képest medvepiacokon, viszont az emelkedés nagy részében részt vesz. Sőt, mintha múltkor valami nagyon "primitív" mozgóátlagos, vagy hozam görbe inverziós (?) stratégiánál is a backtest-je alapján "piacverő" lett. Majd megpróbálom a másik topikban előkeresni este, ha van rá igény.
@stingy2 Javíts ki, ha rosszul emlékszem
Szerk.: itt is van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
nekem most 20% a cash éppen, de ennek valamekkora részéből majd autó lesz valamikor a közeljövőben, így ezt nem akarom betolni semmibe.
a befektetett pénzben most túl sok már az állampapír, így én csak részvényeket veszek, azért minden hónapban valamennyit, olyan 1k eur körül, pont ezért, hogy az autóvásárlás ne menjen teljesen a megtakarítás kárára
szerk: eth mikor viszi át ismét a 2000-t?
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
stingy2
senior tag
Jól emlékszel, bár mint írtam, nekem sincs a "hagyományos" értelemben vett piacverő stratégiám, csak olyan, ami kimarad(t eddig) az esések nagy részéből, de ha piacon van, akkor kb. a SPY hozamát tudja. Az előny kimaradás (kisebb DD).
Itt a csatolt kép folytatása: [kép] Így néz ki 3 hónappal később.
De igazából ez a kép mutatja a lényeget:Jól látszik, hogy 1993 óta 3 nagy esés volt 2000-es "dotcom lufi", 2008 "pü-i válság", meg a tavalyi "mégnincsneve" esés. Mindhárom esetben viszonylag korán kistoppolódott, így sokkal több szabad kp-vel vágott neki a köv bikapiacnak. Nyilván ez csak backtest, 93-ban, vagy 2008-ban semmi közöm nem volt hozzá, de most már ez határozza meg a beszállókat. Régebben is írtam, hogy ez csak a stop rész, annyi a feladata, hogy megmondja piacon legyek v sem.
#785aAron
Buffettnek régebben volt előnye a piaccal szemben, de ez 2009-től már nem feltétlenül
van így:Ez 2009.januártól van, és látszik, hogy a sima passzív SP500 ETF (SPY) tartása eddig jobb ötlet volt, mint a Bekshire. Hogy később mi lesz, majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Ixion77
Topikgazda
Úgy tűnik, megkezdődött az, amit már jóideje várok.
Ami ezért lényeges.
Mindazonáltal van itt egy a bulloknak is.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
julius666
addikt
Nekünk, retail jóskáknak nem feltétlenül triviális (mert lusták/buták vagyunk végigszámolni), de a piacokat mozgató nagyobb szereplők azért gondolom képesek egy fránya átlag kiszámításra az ezernyi egyéb elemzés mellett. Piaci kamatok, fedwatch alapján a piac már a nyárra várja a pivotot. A csávó "titkos tudása" ott ordít azokon a chartokon, amit mindenki legalább 1 éve bámul. ( [link] probabilities tab)
Az év eleji ralin vélhetően már ezt árazta a piac, csak aztán kérdőjeles lett febr végén/márc elején, hogy nem-e támad fel az infláció, illetve hogy mennyire lesz tökös végül a FED. A bankcsődös sztorival ezek a kételyek eltűntek, hogy-hogynem pont ott is tartunk, ahol az év eleji rali véget ért.
Cikk egyébként nem rossz, csak a konklúzió nevetséges.
-
avl
senior tag
hogyan csinaljak technikailag, ha egy ugyanazon ETF van €-ban (pl. Xetran) es $-ban (londoni tözsden) ?
kivancsisagbol megneztem havi adatokat több evre, teljesen jol magyarázhatóak az arfolyamarányok az €/$ arány változásával
investingen a szokasosan mutatott idötavokra a hozamok is ennek megfelelöek - legalabbis hosszabb tavon:
ugyanakkor napi szinten nagyon nem jön ki, pl. most epp:
-
Hi!King
őstag
Napi szinten pl. erősen befolyásolhatja, hogy mikor van az adott tőzsdén a zárás. Nem tudom tapasztaltad-e, hogy tartasz valamilyen ETF-et, amit valamely európai tőzsdén árulnak, de mondjuk részben vagy egészben amerikai részvényeket tartalmaz, majd az európai tőzsde zárása után beesnek az amerikai tőzsdeindexek, utána másnap emelkedő napon lehet hogy azt látod, hogy a te ETF-ed mínuszban van egész nap, mert az előző napi záróára még a beesés előtt volt és csak nyitáskor esik az ETF árfolyama.
Nos, egyetlen óra különbség a londoni és valamely európai kontinentális tőzsde között is okozhat ilyet. Plusz a spread, ha nem jelentéktelen, és máshol volt utoljára kötés.
Technikailag úgy oldják meg más a tickere ezeknek a különböző tőzsdéken.
-
avl
senior tag
igen, a zarasi idöponttol illetve a zarasi időpont vs. amelyik piacra vonatkozo ETF es ottani zarasi időpontok különbsegeből adodo “ugras” megvan;
pl. ha Usa a közep-eu.i zaras utan komolyat megy, az a masnap reggeli pl. Xetra arfolyamban ugraskent jelentkezik, ez o.k.de itt most napközben kezdett romlani a hangulat, a Xetras megis inkabb esett már ma, míg a londoni időelterese hasonlít a Xetraehoz (USA-hoz kepest), londoni nem zar elobb, megis az a plusszos
nem nagy jelentősegű, mert gondolom holnap ugrik, csak erdekes
ha kicsi a forgalom, akkor ertem persze
-
Ringman
nagyúr
na korunk nagy gondolkodója szerint még idén meg kell (!) venni a repülőteret vagy 1000 mrd forintért, nyilván nincs jobb helye a pénznek.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
további huf erősödésre számítok dollárral szemben, mondjuk ezt a 350-es szintnél írtam be először pár napja. 33x teteje innentől számítva már nem akkora jóslás, 1-2% mozgás.
325 már merészebb. Időtávot nem tudok, de mondjuk jelen lefelé körben.
Egyáltalán nem befektetési tanács, spekuláció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen