-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
Topikgazda
A durva hangvételű vagy személyeskedő hozzászólások mostantól figyelmeztetés nélkül törölve lesznek!
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Domináns Hím #700 üzenetére
Biztos el kéne felejteni annak aki ezt gondolja. Azt meg hogy mások mit gondolnak róla én nem tudom, de lehet ők is és te kevered egy ember tehetségét és egy csapat munkáját. Attól még lehet nagyon jó szakember, hogy nem zseni. Én azt kérdezem ő miért zseni.
-
julius666
addikt
-
aAron_
őstag
válasz julius666 #703 üzenetére
Én már rég ignorálom, el sem olvasom. A neki adott válaszokat viszont nem tudom kiszűrni, mert rengeteg van belőle. 20 kommentjére 36 választ (és ez csak a direkt!) kapott eddig ebben a topicban. Legutóbb is, van egy tucat új komment, megnyitom, mind rá reagál. Én mikor leszek ilyen népszerű?
What is your ikigai?
-
Domináns Hím
kezdő
válasz szabi__memo #702 üzenetére
A jegybankelnökök soha nem magányos hősök, a csapatmunka ugyanolyan természetes, mint egy cégnél, ám mindkét helyen a vezető dönti el, kikre támaszkodik.
Néhányan már így is kiirtottatok minden másképp gondolkodót innen, nem volt elég? Képtelenek vagytok tolerálni, hogy nem mindenki a 444-en olvasottakat adja vissza?
[ Szerkesztve ]
Egy szimpátiát szülő nicket akartam. :)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Domináns Hím #706 üzenetére
A jegybankelnökök soha nem magányos hősök, a csapatmunka ugyanolyan természetes, mint egy cégnél, ám mindkét helyen a vezető dönti el, kikre támaszkodik.
Természetesen. Ettől még nem feltétlenül ő a zseni. Legtöbbször nem is az a zseni akinek tulajdonítják, vezető, a dolgokat. Ezért kérdeztem...
És továbbra is mondom, hogy egy diktatúrában még kevésbé van önálló akarata megmondani mi legyen az irány. -
-
Domináns Hím
kezdő
válasz szabi__memo #707 üzenetére
Normális esetben a monetáris politika szinkronban dolgozik a kormány gazdaságpolitikájával, azt pedig sajnos elég közelről láthatjuk, milyen, amikor ez az összhang elveszik. Az összhang nem a diktatúrák jellemzője, arról pedig ne legyenek illúzióink, hogy egy parlamenti, vagy egyéb politikai jóváhagyást igénylő poszt elnöki várományosa élvez-e politikai támogatást. Naná, hogy igen.
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Domináns Hím #709 üzenetére
Az összhang nem a diktatúrák jellemzője
De igen, pont annak a jellemzője. Minél demokratikusabb és liberálisabb egy rendszer, annál gyakoribbak a véleménykülönbségek, a különböző álláspontok ütköztetése. Ez természetes. Diktatúrában az van amit fentről mondanak, így az "összhangon" kívül más eleve nem is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Domináns Hím
kezdő
válasz PredatorZoli #710 üzenetére
Pont az a gáz, a gazdaságban vannak ütköztetve ezek a véleménykülönbségek, ez ugyanis pénzbe kerül. Mindenhol van vita, az oroszoknál és nálunk is, hidd el. Az egy másik kérdés, hogy a civakodás a média címoldalain zajlik-e nyilvános üzengetés formájában (mint nálunk), vagy a háttérben. De hogy szakmai viták folynak, abban teljesen biztos lehetsz.
-
Shadowbull
addikt
-
j0k3r!
senior tag
válasz Domináns Hím #706 üzenetére
Kezd unalmas lenni ez a téma. Most vagy szedd pontokba, hogy szerinted miért zseni, vagy hagyjuk a témát. És nem, az nem érv, hogy "a facebook csoportban is annak tartják", vagy hogy "a nyugati világban is általános elismertségnek örvend", esetleg a jolly joker "ne a 444 propagandát mondjátok". Te mondtad, hogy zseni, bizonyítsd Te, hogy ez így van.
Tényeket, számokat, statisztikákat akarok látni tőled az üres lózungok helyett pontokba szedve, amire akár érdemes is lehet reagálni. Szeretném megérteni miként is materializálódik a zsenije az orosz monetáris politikában. Aztán lehet, hogy ez a választ is ugyanúgy elsumákolod, mint az orosz és kínai kitettségre való többszöri rákérdezést. Ki tudja, egyelőre bízok benned, hogy kapunk egy érdemi választ is.
Tök jó, hogy a másik topikkal az volt a bajom, hogy húszasával kellett átgörgetnem a számomra nem érdekes témákat és itt is ugyanaz megy
some men just wanna watch the world burn...
-
concret_hp
addikt
válasz Domináns Hím #695 üzenetére
pl az hogy még a légzsák meg abs nélküli lada gyártása sem megy a gonosz nyugat nélkül, az szerintem aránylag drámai [link]
meg nyilván az a kb. 1 millió értelmiségi sem hiányzik, aki vélhetően véglegesen lépett le
vagy fullba vagy sehogy :D
-
PredatorZoli
senior tag
válasz Shadowbull #712 üzenetére
Szerintem sem. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy minek jár és írogat valaki egy olyan közösségbe, ahol senki nem ért vele egyet, mindenkit zavar a jelenléte és mindenki a háta közepére kívánja a hozzászólásait és álláspontját.
Elképzelhető, hogy ez is egy betegség....[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz PredatorZoli #715 üzenetére
Mert ez a feladata.
A másik topikba nem volt érdemes beleszólni, hogy melyik állampapírt vegyék, de megnyílt ez amiben a hátteret boncolgatjátok. Az AI kidobta, hogy itt van esély "formálni" a gondolkodást. Nosza rajta...
Ti meg etetitek...[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
attiati
veterán
[Fewer US companies are talking about labor shortages, but more firms are mentioning job cuts.]
Lassú ez a negyedéves adat, de azért valamit mutat.[households will have NO CHOICE but to pay up. This data via @CivicScience suggests otherwise.] Ez csak érdekesség.
WTI prices vs. CPI inflation (leading indicator)
Mondjuk a fene tudja merre megy az olajár a jövőben.Teljesen egymásnak ellentmondó adatokat lehet nézegetni mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
-
net91
senior tag
Könyörgöm, tiltsa már ki valaki őt.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
julius666
addikt
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy minek jár és írogat valaki egy olyan közösségbe, ahol senki nem ért vele egyet, mindenkit zavar a jelenléte és mindenki a háta közepére kívánja a hozzászólásait és álláspontját.
Pont azért csinálja, amit leírtál. Nekem az ilyenekről mindig Colin Robinson jut eszembe a What We Do in the Shadows sorozatból.
Az nem megoldás, hogy "egyszerűen csak ne válaszoljatok neki", mert úgyis lesz aki fog, meg legrosszabb esetben beregel még egy profilt és elkezd magával beszélgetni. A lényeg hogy figyelmet kapjon és embereket felhúzzon.
Egyébként mod szerint előző profilját (Econ) magának törölte pont mielőtt kikalapálták volna. Úgyhogy nem ban evasion amit csinál, nyilván tisztában van a játékszabályokkal. Amíg a topikgazda nem takarítja ki, itt fogja rontani a levegőt az offtopic flamebaitjeivel (max újabb nickekkel).
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Egyébként prémium nélkül is rejthetőek a hsz-ek:
Supreme7 / Prohardver.hu fórum - Kiválasztott felhasználó hozzászólásainak elrejtéseVannak olyan topikok, ahol egy monitornyi képernyőn csak ilyen csíkokat látok. Gyökérmappában van a régi Logout.hu-s felületre is, mert anno még megcsinálta nekem külön.
[ Szerkesztve ]
-
Segal
veterán
Ő csak élvezi hogy ti ki vagytok ezen borulva. Milliószor le lett már írva hogy csak figyelmen kívűl kéne hagyni mindenkinek a hozzászólásait és akkor egyből nem érné meg neki ez az egész.
Viszont amíg etetitek és eléri a célját addig ő jól szórakozik és folytatja. Ennyi."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
stingy2
senior tag
-
Vesa
veterán
válasz szabi__memo #696 üzenetére
Ne etesd már a trollt, tele van ez a kisember frusztrációval és ide jár terápiára.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Hi!King
őstag
válasz Domináns Hím #709 üzenetére
A kormány sok esetben lehet ellenérdekeltje a monetáris politikának, főleg populista kormányok esetében igaz, hogy nem örülnek a szigorú monetáris politikának, mert szabadabban osztogathátnak, vásárolhatnának szavazatokat lazább monetáris politika mellett.
Adott esetben meg diktatórikus rendszerről beszélünk, még ha van látszat választás is, úgyhogy még ha találsz is demokratikus példát ilyen összhangra, ez esetben nem erről van szó.
-
stingy2
senior tag
Ez jó Portfólió nevű üzletibulvár valami: Új támadás érte a dollár hegemóniáját, de az eurót is leírják - Portfolio.hu
Hogyasznongya:
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Eközben pedig Brazíliában is támadás érte a dollár hegemóniáját: a kínai jüan aránya egyre nagyobbra hízik az ország tartalékain belül.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva....és két mondattal később:
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Továbbra is az amerikai dollár dominál, amely 2022-ben Brazília összes devizatartalékának 80,42%-át teszi ki.
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.Most sírjak, vagy sírjak?
Ja, csak hogy egy értelmesebb oldalról is legyen itt vmi: A dollár temetéséről jelentjük - HOLDBLOGAz meg tényleg mindennek a teteje, hogy a cikk a Net Média Zrt tulajdona, amit mellesleg egy 2 napos Reuters hírből plagizáltak, Szánalom egy banda lett a PF...
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
j0k3r!
senior tag
Én még nem vettem ásót, hogy eltemessem a dollárjaimat
Más: OPEC+ announces surprise oil output cuts
Érdekes lesz, ha újra fellövik kicsit az olaj árát pont most, amikor már elindult az infláció délnek.some men just wanna watch the world burn...
-
julius666
addikt
Mondjuk az se teljesen triviális nekem, hogy jegybanki kamatemelési ciklusban, dollar shortage idején ezek a folyamatok mennyire szólnak a dollár hegemóniájának tudatos letöréséről.
Lásd pl. magyar jegybank euró tartaléka tavaly. Az se azért apadt, mert Matolcsy prüsszel ellen harcolt...
-
avl
senior tag
[bankszektor-fed-kamat-dollar-inflacio]
illetve: "lett" ~ 1%-nyi cash-em $-ban, ennek keresek helyet
alapvetöen befektetve szeretek lenni, persze 1% nem a világ
USSC-re [link] gondolok = $-ban vehetö SPDR® MSCI USA Small Cap Value - tehat mint €-ban a ZPRV; jelenleg ~2.75%-nyim van
csak most az utobbi héten emelkedés volt (persze 1 honapban meg nem stb.)
A) mikor vegyek ?
B) USSC mellett mi jöhetne még szóba ? -
avl
senior tag
köszi
siman lehet a portfoliom napi ingadozasa X % ..viszont szerintem ez egy masik dolog, az a "piacnak kitettség"az persze igaz, hogy ha 1%-nyit 5%-kal dragabban veszek vagy sem, az a teljes penz 0.01*0.05 -> 0.05%-a, amin nem mulik semmi ...azert is kerdezem itt :-)
ami fontos, amin mulhat valami azt nem egy forumon kerdezem ;-)
..de ha a 0.05% abszolut ertekere gondolok, hogy abbol mi minden kikerülhetne/kifizethetö lenne, az növeli a fontosságát
-
Oppenheimer
veterán
Rohadek portfolion mar a heti economic calendar is fizetos tartalom lett... Sebaj, mashol ingyen fent van minden
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
nagyúr
válasz Oppenheimer #739 üzenetére
Ha erdekes, akkor nem er meg neked havi 7 eurot? Multkor irtad, hogy milyen ertekes az idod.
Rohadekok, mert havi 7 euroert gyartanak tartalmat?
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
j0k3r!
senior tag
válasz Oppenheimer #739 üzenetére
https://www.investing.com/economic-calendar/
Ez egyelőre még ingyenes, szépen szűrhető is az általad figyelt országokra.some men just wanna watch the world burn...
-
Oppenheimer
veterán
Előbb már stingy2 is kifejtett egy elég markáns véleményt a portfólió üzletpolitikája kapcsán. Teljesen igaza van, ahhoz vedd hozzá amit én kritizáltam most. Nem elég hogy plagizálnak, berakják a copy-pastebe az idióta jogi szövegüket, de egyre alapvetőbb tartalmakat tesznek paywall mögé.
Ennek semmi köze az időmhöz, nyers infóhoz még gyorsabban is hozzáférek máshol.
Nekem nem ér meg ez 7 eurót.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
nagyúr
válasz Oppenheimer #743 üzenetére
Oke, akkor nem kell olvasni, de rohadeknak nevezni oket szerintem kicsit tulzas. ha nem tetszik az aru, nem veszed meg
en is ruhellem a portfoliot, mert csomoszor marhasagokat irnak, de azzal nincs semmi gond, h penzt akarnak csinalni
mindegy, no offense
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Ixion77
Topikgazda
válasz Oppenheimer #745 üzenetére
Bocsi, szóltam.
-
attiati
veterán
-
attiati
veterán
-
Ixion77
Topikgazda
Feri, azt mondták, hogy menj a p...
Azt hitte a hangya, hogy ő parancsol az elefántnak. Utóbbi most úgy döntött, hogy elmagyarázza a ruszkibarát hangyának hogy merre van az arra. Kellemetlen. Főleg nekünk, akik szívunk miattuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali gép, Gamer PC / videóvágó gép eladó! i7 9700, 64GB RAM, RTX 3060Ti, egyedi megjelenés!
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P15 Szép Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Apple Watch Series 10 Alu 42/46 mm Alu/Titán GPS/Cell - bontatlan - 1 év Apple garancia
- GIGABYTE B460 HD3 + Intel i7 10700F + Arctic Freezer 34 eSports DUO Grey
- iPhone 16 Plus - összes tárhely és szín bontatlan, gyári független - 1év Apple garancia - Szept 21.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen