Új hozzászólás Aktív témák

 • aAron_

  őstag

  válasz avl #783 üzenetére

  Mert a piac megverése hosszú távon kb. lehetetlen, rövid távon meg csak a szerencsén múlik. Ebből következik az is, hogy statisztikailag mindig befektetve lenni a célravezető; időzítés, sector/stock picking hozzáadott értéke negatív.

  Szerintem, aki jelentős cash-sel vár valamire, az nem befektető, hanem inkább spekuláns, trader, akármi más. Ebbe maximum Warren Buffett, Bill Ackman, Carl Icahn típusú karaktereket nem sorolnám bele, akik valóban tudják, hogy mit csinálnak, többlet információval rendelkeznek, vélhetően van egy edge-ük a piaccal szemben, és egy hosszú munka folyamán kidolgozott szisztémájuk.

  Ez utóbbira is lehet törekedni, de ennek sikerességéhez rengeteg munka kell, stratégia működőképességét valahogy alá kell tudni támasztani. WSB stílusban aktuális dolgok megbeszélése szerintem nem vezet sehova ilyen szempontból. Egyébként nyilván érdekes, engem is foglalkoztatnak ilyen kérdések, különben nem lennék itt. :)

  2% cash nem sok, de ha a fentieket elfogadjuk, semmi értelme játszani vele. Maximum szórakozás céljából. Akkor meg mindegy ki mit vesz.

  [ Szerkesztve ]

  What is your ikigai?

Új hozzászólás Aktív témák