Új hozzászólás Aktív témák

  • Senhi

    aktív tag

    válasz Paxker315 #14396 üzenetére

    Ez a téma lassan már minden 2. hónapban visszatér. Valaki talál random zajszint méréseket a neten, elolvassa a vezess.hu botfülű újságírójának a tesztjét (most már direkt beleolvastam részletesebben nem csak ebbe, de a többi cikkébe és dacia, suzuki, etc. minden halk nála), pécsi kolléga aláfűt és bumm, az auris az új rolls royce phantom.

    Ülj bele, próbáld ki, menj vele autópályán. Mindenki máshogy éli meg a belső zajokat. Én, mint auris tulajdonos (ts, fl, hybrid), váltig állítom, hogy az auris nem csak a kategóriájának, de az alatta lévő kategóriának is az egyik leghangosabb autója és végig olvasva a britt és német auris fórumokat nem csak én gondolom így. Szélzaj rettenetes, főleg a tükrök felől, szembe szélben/150 felett a szélvédőn át is rengeteg zaj jön be, hátsó ajtók dettó (ebben az 5 ajtós talán jobb).
    16-os kerék bölcs választás, de a létező leghalkabb gumit vedd, egy random leemelt continental lehet pofára esés lesz. Ezzel legalább eléred azt, hogy jó minőségű aszfalton kerékzaj minimális, de ha szar az aszfalt a nulla szigetelésnek hála így is hangos lesz. Esőben, kavicsos úton inkább nem mondom mire számíts. Nekem téli 16-os, nyári 17-es. Ég és föld előbbi javára (amin direkt az egy halkabb gumi is van).
    Motor olyan amilyen, normál körülmények közt nem hallani, gyorsításkor csak azt hallod :) .

    Tud halk lenni? Tud. 100-ig nincs probléma, ha hátszél van, jó az aszfalt, leejt az út akkor 150-nél is néma kuss... csak az a baj, hogy ezt bármelyik kocsi hozza :D . Múltkor egy G astrával mentem hosszabb távon, szomorúan tapasztaltam, hogy nagy elétérés nem volt a 2 kocsi között zajban.

    Szóval én mindenképp azt ajánlom, hogy ülj bele és próbáld ki, ne a neten talált számok alapján dönts. Óra >10km/h-t csal szóval 145-re lődd be és úgy nézd. Én véleményem is csak egy a sok közül, valószínűleg kicsit már túl kritikus is vagyok. Könnyen lehet, hogy te is süket vagy középtartományban, akkor meglesz a bentley érzés ;]

Új hozzászólás Aktív témák