- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tomato alatt is azt csinálsz, amit csak szeretnél, tényleg nincs határ. Maximum a felület nem ad rá lehetőséget. De mivel egy teljesértékű Linux rendszerről beszélünk, bármit fel lehet rá tenni akár forrásból fordítás segítségével, vagy entware-ng-ből.
Persze vannak korlátok, ha zárt az adott hardver valamelyik modulja, vagy eleve a hw nem képes a funkció ellátására.
-
-
-
Szia!
Konkrét hardvert nem tudok ajánlani 30k-s árban, nekem az Asus RT-AC56U routert ajánlottak itt és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Viszont, ha nem akarod magad feleslegesen szivatni, javaslom, hogy ARM CPU architektúrájú routert vegyél mindenképp, mert ezeknek van a legnagyobb felhasználótábora --> támogatott CFW témában (lásd. kille72 Tomato forkja). Illetve (bár ez nem feltétlenül érinti az általános felhasználást) ARM-ra van gcc c fordító, míg MIPS-re csak cross compile-lal (azaz valamilyen host gépről) lehet forrást forgatni, amennyire én tudom még mindig sajnos. Ja és az ARM utasításkészlete szimpatikusabb.
A másik dolog, hogy ne broadcomm chipes legyen a wifi modul. Ez azért nem szerencsés, mert zárt hozzá a modul, azaz csak a gyári kernelre épülő CFW-ket lehet használni, ha kell a wifi is. Éppen ezért elavulhat, s biztonsági réseknek van kitéve a rendszer. Plusz én tapasztaltam olyat, hogy pár nap használat után egyszerűen nem működött rendesen a wifi. Ilyenkor mindig kellett a routernek egy teljesértékű reboot. Kb három naponta eljátszotta, ami nem poén. És ez ismert bug...
Persze ez csak az én véleményem/tapasztalatom, nem állítom, s nem is tudom pontosan állítani, hogy egy MIPS és Broadcomm chipes router nem lehet stabil, de nekem sajnos nem vált be.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Spotify
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest