- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Netflix
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Facebook és Messenger
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Manjaro Linux
- TP-LINK routerek
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #829 üzenetére
Nagy valószínűséggel alapból amit a kiadó elérhetővé tesz. Ha nem adnak nagyfelbontású mastert, abból a tidal se tud azt csinálni (parasztot vakítani persze igen, berakni a 44.1-et egy 192-es konténerbe, de hamar lebuknának vele és csak a méretet növeli feleslegesen. Talán nem vacakolnak ilyesmivel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #826 üzenetére
Miért érdekes ez? A tesztlistám első száma George Michael Brother can you spare a dime c. száma. Ez régen mqa volt, most a telefon 16\44.1 flacnak jelzi, de nem wifin vagyok, bekavarhat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energomatt #824 üzenetére
Folyamatosan kódolják át az állományt. Nem néztem utána mikorra végeznek (végeztek?) vele, de egy darabig biztos eltart. Utána végre az összes gyártó lepattanhat erről az egészről.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
LimaBravo69 #821 üzenetére
Na ilyet nekem még nem sikerült, bár rég próbáltam külön listát hallgatni két eszközön. Én kibékülnék azzal, ha telefonon jól mutatná, amit mondjuk épp pc-n játszik. Neaggyisten vezérelni lehetne .
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
LimaBravo69 #817 üzenetére
Az app kalap szar, ha több eszközt kéne kezelnie. Kanyarban sincs a szpottyhoz képest sajnos.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Ragnar0203 #807 üzenetére
Grado Hemp
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Biggabi76 #731 üzenetére
A bt mindenképp tömörít, mindegy mit kamuzik az uapp róla (ügyesen hintik a port). Ráadásul a droid alapból a stabil adatátvitelt választja, mindegy te mit szeretnél. Tehát minden csatlakozásnàl a fejlesztői opciókban meg kell neki mondnaod, ha ldac 990kbit\s adatátvitelt szeretnél, különben 330 lesz.
Amit egyébként a Sony bt fejeseivel úgysem nagyon lehet kihallani, mert nem alkalmasak rá - de ez itt már teljesen off. -
RetepNyaraB
veterán
Wiimpro, pc és droid (uapp) egy délután volt gond, mikor az egész kezdődött. Azóta se. Digi
-
RetepNyaraB
veterán
Uapp hibátlan, pc-t nem kapcsoltam be (de: webplayer..?), wiimpro tegnapelőtt használhatatlan, tegnap jó.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
Persze, hogy a Spoti miatt.
De az sosem baj, ha van egy olcsóbb opció és a sima hifi olcsóbb lesz.
Más kérdés, hogy a spoti működési kényelmét messziről ugatja a Tidal, egyedüli erénye a hangminőség. Ha jön a másikhoz a veszteségmentes, hasonló áron, mint most a Tidal, nem sok értelme lesz maradni. Én ugye az mqa-ban egyre kevésbé hiszek. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Wendelke #439 üzenetére
"Szóval én is azt gondoltam, hogy amíg a digit jel jön a telefonról, talán óriási különbségek csak nem lesznek
"
Lenni lehetnének ugye; azért a digitális jeltovábbításban is vannak eszközfüggő anomáliák, amelyek jobbára jitterben jelentkeznek, vagy abban legalább is biztosan. De telefonokban nem tudom mennyire foglalkoznak az usb output kérdésével; én azt hiszem semennyire. Mennyen ki a jel azt' jólvan. Ez nem highend köldökfeszítés.
Ha a telefon tud mqa konverziót, a külső dac meg nem, akkor lehet kérdés, hogy ez hallható-e a végeredményben, vagy sem. -
RetepNyaraB
veterán
Majd elmúlik. Néha van szerverproblémájuk.
Amúgy most megy. -
RetepNyaraB
veterán
tomp megelőzött.Tudtommal egy fülesen SEM történik az mqa kicsomagolása, ott csak erősítés van és bt vétel. MQA-t a dac fordít, már ha tud. Illetve az UAPP is, legalább is 96Khz-ig, amely aztán a jól megírt driverével bitperfektben és rendes felbontásban lövi a jelet a bt kimenetre (ellentétben a natív 16bit anrdoidddal), ami meglepő módon, de érezhetően jobb. aztán ha a füles ldac képes és a vétel is jó - amit gyakorlatilag nem tudsz házilag ellenőrizni - akkor ezt a füles/fejes jó minőségben fordítja vissza és hallgatod örömmel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
HoaryFox #330 üzenetére
Elvileg. Ám a Tidal nem úgy írta meg az appot. Sajna a 16 bites droid driveren tolja át a bt jelet is, az ldac marginális haszna a jobb alapfeldolgozás. Itt jön a képbe az uapp player (amelyhez kizárólag a bit perfekt módot és az mqa licenszet kell megvenni, a többi feature lehúzós baromság). Ám csak tidal fiókot (meg még pár hi-res szolgáltatót) kezel, spotify-t nem, pedig annak is jót tenne a minőségi szoftver.
-
RetepNyaraB
veterán
Leginkább a tidal még/már nem támogatja az eszközt. Nekem is ez volt a WH 1000XM3-mal fél évig, aztán eccercsak átment.
Ám konkrétan nulla értelme az egésznek, nem maradsz le semmiről
Az elérhető tartalom marginális, egy jól felfújt és abszolút műanyag hangzásvilágot machinál rá az eredeti keverésre. Nem értem ezeket a fejlesztéseket abszolúte.
- Szar fejesből nem csinál jót,
- szar hangzáson nem javít, csak máshogy lesz még rosszabb,
- a jót viszont teljesen félreviszi.szerk.: a füles hibrid, ha jól látom? 1DD+1BA?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
jambiyya #251 üzenetére
Abban persze igazad van, hogy illendőbb szólni a júzernak még kasza előtt, ezt aláírom (ez is üzletpolitika és nem a legszerencsésebb)!
Mindamellett a tidal hifi\master igen színvonalas szolgáltatást nyújt, amit a többiek ilyen szinten nem tudnak.
Persze egyéni döntés, hogy ezért csengetsz-e három rugót (Európában sokkal drágább); de maga a szolgáltatás abszolút ajánlott minőség. -
RetepNyaraB
veterán
Ezt el ne kezdjük újra, plííííííz b+
Legyen alapfeltevés a különösen jó felvétel. Lásd Friday Night In San Francisco, Beethoven hegedűverseny CBS+Bernstein 196X évjárat, Sting/Nothing Like The Sun, Melissa Menago/Little Crimes, Sade első két lemeze, Suzanne Vega első két lemeze stb stb -
RetepNyaraB
veterán
PC-n a tidal app lefordítja neked az mqa-t 96khz-ig. Felette célhardver kell, ami tudja a 96+ mqa dekódolást. Az erősítőd nem ilyen. A tévéd sem. Az lg V telefonok ilyenek, illetve egyre több dedikált dac. De olyan nagy lángja nincs, mint füstje.
Szóval vagy veszel egy mqa dedikált dacot és rákötöd az erősítőd valamelyik line in bemenetére (nem digitálisra), vagy veszel egy lg v30-tól felfele telefont és azt kötöd line in-ra.
-
RetepNyaraB
veterán
Az hogyan is van, hogy milyen az mqa adat a végén?
Tehát adott az lg v30. Pl az új Eminem lemez 176khz direct, de lejátszásban már 44,1khz 24 bit.
Ugyanakkor pl. Anne Sophie Mutter/John Williams filmzenék 196khz direct, mqa 96khz (amit tud a fejes bt-n max).
Tehát van a direct file, de nem feltétlenül elérhető, csak amit végül az előadó/management felrakott a tidalra? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Wendelke #134 üzenetére
Így valahogy.
Általában kell egy min. 30k ft értékű belépő dacamp, amit már eséllyel hallhatsz jobbnak, mint a tablet sajátját. A jackre kötött dacamp nem szokott beválni igazán, az sokfaktoros probléma...Másik lehetőség, hogy veszel ropiért egy használt lg v30-at és kapsz egy remek audióképességekkel felruházott mindenest, hardveres mqa-val
Vagy mindent hagysz a francba és zenét hallgatsz -
-
RetepNyaraB
veterán
Erre már mindenhol ráugrott a két agysejtet megmozgatni képes közönség. Mármint, hogy wtf.
Van pár legalább ennyire érdekes kérdés, lásd pl. loudness war, streaming kontra jogdíj és általában a teljes kiadási lánc eltarthatósága.
Pont leszarom a tömörítést, Alicia Keys-szel együtt. -
RetepNyaraB
veterán
Majd beletanul, vagy fizet. Nem az én problémám; a világ így működik. Megpróbálnak lehúzni. A Tidal egyszerűen jobb, mint a Spotify, amennyiben elérhető egy felvétel azonos forrása itt és ott is, csak Tidalon legalább flac-ban. Erről vannak összehasonlítások, de magad is elmolyolhatsz vele otthon. MQA nekem nem eldöntött, rossz a fülem, nem jó a cuccom, stb. De az előfizu ugyanannyi, nem több, Akkor meg nem mindegy? Igen, kétszer annyi, mint a Spotify. 3k forint. Azt én hetente amúgy is simán eliszom.
-
RetepNyaraB
veterán
A hifi a legnagyobb bullshit lehetőségek egyike. Mindenki azt vesz, amire pénze van plusz engedi magát megdumálni.
A zenehallgatás merő szubjektum; mindenkinek más-más akkor is, ha túl vagyunk az összes lehetséges méréseken. Ha valaki úgy érzi, a felkonvertált/mqa-ba rakott zene jobban tetszik neki, mint a nem módosított, akkor is, ha vakteszten elbukna (ami amúgy is már magában bullshit, hiszen a Zenehallgatás nem egyperces részletekből áll, stopperrel mérve), akkor neki az tetszik jobban és pont. A piac meg majd jól kiszolgálja.
Mqa óta lehetséges a highres stream, akár 96Khz, 24bit felett. Régebben nem volt ilyen, most ez az aktuális megváltó.
Nincs kedvem ezt ragozni, bármeddig lehet pro és kontra.
Mindig azt állítom, hogy jó minőségű felvétel (jó hangmérnöki munka) mp3-ban is jól fog szólni, a fos meg fos marad, aranytányéron szervírozva is.
Az első típus, highresben persze valószínűleg jobban fog szólni akár belépő szintű láncon is (mármint akkor, ha nagyfelbontásban történt a rögzítés is persze!), szerintem ez se igazán vita kérdése. Aztán, hogy mennyivel és hogyan is, arról már nem lesz soha egyetértés. -
RetepNyaraB
veterán
ELborult az agyam, az adott pillanatban jó ötletnek tűnt, kényszerítettek
Parametrikus EQ jó dolog, ha nem mqa-t hallgatsz épp (nem kell a bitperfekt). Az XM3 Sony felső mélyein lehet szelidíteni, a magasain lehet minimálisan emelni. Ilyesmi. A fejes szimuláció kamu, attól többet vártam.
Kérdéshez: Nincs mqa a külső dacon sajnos, tehát kellett a plugin. Amúgy én azt gondolom, ha volna, észrevenné a lejátszó és akkor nem kellene a licensz, de ez csak hasraütés. -
RetepNyaraB
veterán
Na ha ki akarom nyomni otg-n külső dac-ra, akkor már meg kell venni az mqa plugint. Ravasz
Megvettem az összes retek kiegészítőt; a parametrikus eq nagyon jó dolog, a fejhallgató szimulációt egyelőre nem tudom megítélni, mert a vezetékes fejesem nincs a listán, a kékfogat meg nem próbáltam még. Az mqa-t én nem hallom otg-n legalább is. Az meg, hogy a tidal másképp szól, mint ha az appon keresztül hallgatom az egyértelmű, de melyik a jobb, arról nem tudok véleményt formálni egyelőre. Az app valahogy mintha puhább lenne (bitperfect, de non mqa), a natív Tidal egyértelműen keményebben szól, de konkrétabban is. Vagy nem. Iszonyú szubjektív az egész zenehallgatás dolog. -
RetepNyaraB
veterán
Uh. Emésztem. Én powerampot használok, ha véletlenül nem stream megy, de az egyre ritkább ma már, mert a Tidal kényelmes, net van elég, stb.
De skót is vagyok egy újabb lejátszóra pénzt szórni próbából. Köszi a hasznos infókat!Más: az vicces, hogy a tidal haver az LG-vel, de pl. a sony-féle 360 audio-t meg nem támogatja lg quad dacon (vagy nem támogatta egy hónapja, mikor próbáltam)
-
RetepNyaraB
veterán
Semmiképp nem okoskodni szeretnék, de az mqa tudomásom szerint egy "dupla fordításos" tömörítés. A szoftveres konverzió megcsinálja az egyik fordítást, de a másodikhoz hardveres kell. Anélkül félkarú törpe. Lehet simán placebo is, de ha a natívan mqa képes V30-ba madzagon dugom a SonyXM3-mat, akkor egészen máshogy szól az mqa, mint kékfogról az ldac. Mármint jóval jobban.
Szerk.: ebben az (kékfog) esetben persze no mqa, mert azt csak madzagon tudja a V30. De az Usb player se tud hardveres elemet tenni szoftveresen a kékfogba, úgy érzem. Csak hozzáteszi az első fordítást, jó pénzért.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest