Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
dargelot
senior tag
válasz LilProphet90 #799 üzenetére
V546-al szamomra most egesz jo a rendszer. Gyors inditas jo, ranfom bekapcsolas is csak parszor volt eleinte. Hetek ota az sincs.
-
-
Xantomas
őstag
40ES560-nal az a problémám van, hogy kb 2 naponta újra kell indítani a TV-t mert elmegy a hangja használat közben, bár inkább lefagy minden funkciója, csak képet ad, ha engedélyezve van a gyors bekapcsolás. Onnantól a távirányítóra sem reagál, csak a táp megszakítása segít. Szól-szól, majd szakadozni kezd, végül elmegy a hangja.
Ez ismert bug, vagy egyedi?
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
dargelot
senior tag
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e olyan program futtatása TCL tv-n ami nincs benne a play store-ban. Félig meddig már sikerült megoldanom ezt az ES file explorer-el. Alap progik mint a chrome, óra stb fel is megy, lehet is több kevesebb sikerrel használni őket, de játéknál nem sikerült ezt megoldanom.
Gondolok itt a GTA Vice City-re ami igénye kb azonos a TV-n is futtatható GTA: LCS-al, de nincs benne a play store-ban.
Erre van esetleg valami megoldás?Előre is köszönöm,
Üdv, dargelotEDIT:
[link] Ilyet találtam, csak ide hogy jutok el?[ Szerkesztve ]
-
Guzmosz
friss újonc
Sziasztok, most gondolkodom hogy veszek egy tv-t ps4-re + plex vagy kodi mozizasra használnám. 3 típus között gondolkodom de nincsen tapasztalatom velük...
Segítsetek, melyik lenne a legjobb választás?
1. tcl 55ec780
2. Samsung QE55Q60
3. LG 55SM8200PLA -
DG790401
tag
válasz tamassneff #762 üzenetére
A netflix ès az HBO go is fut simán gond nèlkül
-
DG790401
tag
Sziasztok!Az xcess 2 mellè rendeltem a hálóba egy kisebb tv-t . Tcl43dp640 azonban benèztem a rendelèst ès az Android menü helyett siman3.0 smart lett. Valahogy meg lehet hackkelni hogy az HBO go fusson rajta meg hogy hangvezérlés legyen? Köszönöm
-
-
dargelot
senior tag
-
klampfer
tag
TCL Xess2 - V546 - Frimware orosz forumról (4PDA):
Letöltés:
https://www.dropbox.com/s/7g1vqocjoaua8j7/Update_V8-T658T01-LF1V546_sign.pkg?dl=0Forumlink:
https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=835554&st=3720ÉN 544-en vagyok, nem teszteltem!
[ Szerkesztve ]
Udv, G.
-
dargelot
senior tag
Hali, valaki tapasztalt vagy olvasott olyat, hogy a tv (esetemben 49UC6406) nem akarja olvasni a pendrive-ot. Direkt filmnézéshez vettem egy 256Gb-os ultragyors pendrive-ot, de ha csatlakoztatom azt írja, hogy hibás meghajtó.
-
Isti0221
tag
válasz tamassneff #762 üzenetére
milyen a tv?
-
Narancs89
csendes tag
Sziasztok!
Max 200 000 Ft limittel melyik 55" vagy nagyobb TCL tévét javasolnátok? Leginkább filmezésre használnánk illetve egy XBOX is rá lenne kötve. Érdemes ebben a márkában gondolkodni vagy most találok a piacon jobb vételt ár/érték tekintetében?
Nagyon köszönöm!
Dávid -
dinnyesgabor
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Lenne egy olyan gondom, hogy a Thomson tv kijelző széle körbe elszíneződött. Bordós vöröses színű. Jobb, és bal oldalt teljesen a szélén függőlegesen körülbelül 10 cm hosszan, és az alsó, felső részén vizszintesen. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet ez? Felrakok két képet. Ezeken most csak a jobb, és bal oldali jelenséget fényképeztem le. Előre is köszönöm a segítséget.
-
amdboy
senior tag
-
Apucy01
őstag
Sziasztok!
anyu ezt a tv t nézte ki magának kevés pénzért nincsenek nagy igényei.
valaki tudna vleményt mondani róla? TCL 40ES560
köszönöm.
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Bermi
aktív tag
megjött a tv (TCL XESS X2 U55X9006), amire szántam eddig tökéletes, de még sose volt okos tv-m, így nem is nagyon állítgattam még semmit. Gyári netflix-et indítottam, meg felraktam az hbo go-t, plexet és a kodit is a play áruházból, mást még nem próbáltam. Eddig nem volt fagyás ilyesmi stb, jó hogy lejátsza az asztali filmes mappámat. 5 év garanciával jött valóban.
ja és kétféle távirányító volt a dobozban
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
dargelot
senior tag
Guide gomb megnyomásával nem az jön elő, hanem más. Sohasem tapasztaltam, pedig az 5xx verziókban eddig benne volt. A szutykolódást én is unom, mert régebben a WiFi-t dobta le mindig, most az jó, ellenben most a gyors indítás a rossz.
Viszont Android amivel sok előny is jön. -
dargelot
senior tag
[link] Kijött a v546 verzió. A Freeview hiba még mindig benne van, mint eddig az összes 5xx verzióban.
-
Osynho
addikt
Hello!
Valaki tudja, hogy mi az érdemi különbség a DP600 és a DP602 között? Képminőség, panel, stb?
-
Bermi
aktív tag
válasz sztomi1981 #768 üzenetére
nekem emiatt esett erre a választásom:
- 5 év gari
- kamatmentes 24 havi részlet, jár az előfizetés mellé, (igaz van egy kis önerő)
(nem kell semmit igényelni (ami macera, utánajárás stb., plussz a végén van egy hitelkártyád, ami hopp ha nem küldöd vissza, máris éves kártyadíj stb.. 10 éve volt nekem, soha többé köszönöm "ingyen" hitel))
- hang a tesztek szerint nem rossz (nem szeretnék beruházni külön hangrendszerre,
- qled, hdr
- netflix + hbo go app működik rajta, nem kell semmit buherálni
+1: Nekem még tetszik a kinézete isF1.....
-
Zoltn
senior tag
válasz sztomi1981 #768 üzenetére
Újabb tech. abban nem vagyok biztos. Amúgy már nem olyan jó vétel mint egy éve, az tény. Bár az 5 év gari sokat számít egyeseknek. Lehet amúgy már én sem ezt a TCL-t választanám.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
sztomi1981
tag
Ez a TCL XESS 9006 miért is olyan jó vétel pontosan? 240 körül megkapható a samsung Q60 ugyanebben a méretben (55) és az újabb technológia, vagy tévedek?
-
Bermi
aktív tag
válasz monchichi20 #766 üzenetére
Szia,
köszönöm , akkor én se várok tovább, megrendelem nyugodtan.
F1.....
-
Bermi
aktív tag
Köszönöm , ezt megtaláltam én is, de ezt csak két viszonteladó a bravophone és az emag magyarországi leányválalata (Dante int. Kft.) adja nem a tcl. A bravo-t nem ismerem, de az emaggal volt már vitám, többet tőlük amúgy se vennék, meg amúgy is UPC-nél részletre kamatmentesen jó áron el lehetne hozni, így végül most megkérdeztem írásban UPC-t, még nem válaszoltak.
F1.....
-
tamassneff
kezdő
Sziasztok,
Tegnap rendeltem egy 43EP660 TV-t. Mindenképp VA panelt akartam. Eddig a Samsung 43Q60 néztem, de kiderült hogy egyes modellek - vagy az összes PLS (IPS) panelesek, edge LED plusz 180K.
Most nemrég találtam a TCL márkát és az új modell az "E" sorozat, innét az EP660.Az Alzától rendeltem, remélem jó lesz. Van valakinek esetles tapasztalata az EP sorozattal? A DP sorozatot váltotta le. Titkon remélem a USA 6-ös sorozat megfelelője.
A méret is korlátozott volt nem akartam 43" nagyobbat a gyerek szobába.
üdv!
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
én is kinéztem a upc-nél az alábbi tv-t: TCL XESS X2 U55X9006, mivel még "okos tv"-m sose volt, a kérdésem annyi lenne akinek van ez típus, hogy netfflix és hbo go rendesen működik rajta? pár fórumban olvastam, hogy főleg az hbo go sok készüléken nem akar elindulni. Nem szeretnék barkácsolni, meg ügyeskedni, egyszerűen örülnék ha bekapcsolnám és az élő regisztrációmmal tudnám használni. Nyílván ha storból kell letölteni, akkor csinálok egy android regisztrációt. Illetve itunes vásárolt tartalmamhoz van applikáció hozzá?
Köszi előre is.
F1.....
-
DG790401
tag
Usb hub-ot felismeri a tv vajon mert csak egy usb foglalalt van és több mindent kötnék rá?
-
-
DG790401
tag
Tclxess x2 tv-re letöltöttem pár játékot a play ről. Sok helyen konzolt kér! Kinek van tapasztalata milyen vezérlő, konzol köthető a tv-re és hogyan?
-
klampfer
tag
válasz Ethaniel #752 üzenetére
Nekem a U65X9006-ös van ugyan a legutolsó 8-as Droiddal tökéletes! Gyönyörű a kép és a hang is rendben van. Ha kicsit képben vagy az Andoriaddal és hülye alkalmazásokkal nem vágod haza a rendszert azzal sem lesz gond.
Én maximálisan elégedett vagyok a TV-mel..[ Szerkesztve ]
Udv, G.
-
Ethaniel
friss újonc
Sziasztok
Èn is ratalaltam erre a x9006-ra upc-nel
Viszont ahogy vegiolvastam a forumot nem, vagyok biztos h jo vètel lenne..vagy csak sokszor fogom magam felbosszantani?
Ps4rol futna minden szoval az a resze annyira nem fog zavarni ha nem megy pàr app.
Samsung ru7402 rendeltem korabban de visszakuldtem upc-nek. viszont sajna hozzaszoktam az 55colhoz es most pici a 40es
Akinek van ilyen tipusa az mit gondol?csodat nem varok 250 ert de ha nagyon off akkor varok pàr honapot hatha lesz valami giga akcio.
Elore is koszonom a tippeket -
monchichi20
aktív tag
-
Zoltn
senior tag
válasz monchichi20 #749 üzenetére
Nem csak netflixnél esik szét a kép. A motion clarity-t ha leveszed max kettesre az úgy még épp nézhető. Ha kikapcsolod, teljesen eltűnik a szétesés.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok a kérdésem a következő.
Aki használja a netflixet a x9006 típuson annak is szét esik a kép gyors mozgásnál?
Akár hogy állítom szét esik a kép a The Dark Crystal: Age of Resistance és street food sorozatnál tűnt fel majd a hyperdrivenál volt egykét rész, de a castlevenia is szét esik.
Vagy ne foglalkozóak vele? (csak addig használom míg lenem jár a ingyen hónap) -
-
dargelot
senior tag
Androidos?
-
Sentimp
csendes tag
Sziasztok! Segitséget kérnék.
Nemrégiben vettem egy Tcl 43dp600 készüléket. A Tbrowser cimsorába betudom irni a weboldal cimét, be is töltődik az oldal, beadja a cooki elfogadást, de nem tudok rányomni és igy nem lép tovább. Amiket próbáltam: jobb sarokban távkapcs egérmódra állitva a kurzort rátudom vinni az elfogadom gombra, de hiába okézom le nem veszi. Beállitásokban próbáltam azt is, hogy kipipáltam az összes cooki elfogadása opciót, de igy sem lép tovább. Az hbogo.hu oldallal küzdök. Erre a készülékre nincs valami app hozzá? -
törölt tag
Ha androidos készüléket veszel akkor felesleges a mi box. Ha a Smart TV rendszert futtató készüléket vásárolsz, akkor én erősen ajánlom a mi boxot, ugyanis a Smart tv rendszer használható része kimerül a YouTube és a Netflix alkalmazásokban. Van még 1-2 alkalmazás amit esetleg még használnék is, csak épp egyik sem működik. De egyébként a telepíthető alkalmazások 99%-a hulladék.
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Van értelme egy ilyen okos TCL tv mellett a Mi Box S meglétének vagy teljesen felesleges? Esetleg még gondot is okozhat (összeakadnak)? -
DG790401
tag
Tcl xess x2 qled tv-vel alszom esténként, tudja-e valaki hogy a búbánatban tudnám a tvn az alsó fehér led világítást kikapcsolni este nagyon zavaró (persze ez csak akkor ég amikor a tv ki van kapcsolva)
-
törölt tag
A software updateekhez lehet valahol találni changelogot?
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Eddig nem is hallottam erről a márkáról. Olcsó 100-110 centis 4k tv-t keresek. A smart funkció különösebben nem érdekes, mert Chromecast3-al megoldom, filmet meg pendriveról. Ajánlottak ezek a tv-k, látom 5 év jótállás is van rájuk itt-ott? Mi az ami alternatíva lehet még?
-
dargelot
senior tag
Most nézem, hogy a v544 frissítés "inkább béta" még. Ilyen figyelmeztetéssel van kint:
"V544 – posted 07/24/2019 – beta version for HDR resolution do not distribute with out Level 3 permission"v534 a legutolsó ami javasolt, illetve van v535 is, de az csak Új-Zéland régióra.
UP: Találtam egy v543-et itt. Most ezt próbálom ki, lévén ez mappás s így nem fogja törölni a telepített programokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pingipang #733 üzenetére
Van itthon egy 2018-as LG és egy Samsung TV amikhez szinte hozzá sem férek, ezért múlt héten vettem egy TCL TV-t, bár közel nem ezt amit te kinéztél, így csak általánosságban tudom elmondani, hogy én hogyan jártam ezzel a márkával. Én egy jóval olcsóbb, 40DS500-at vásároltam, kb. ugyanarra amit te is leírtál. Lényegében munka utáni háttérzajnak, elalváshoz valamilyen film Netflixről, esetleg itt-ott foci vagy F1. Webshopról rendeltem, a TV-t soha nem láttam élőben, fogalmam sem volt, hogy mit kapok. Mire a TV hozzám került az alza kétszer hívott és egy emailt is küldtek, hogy nagyon ajánlják, hogy ilyen TV-hez vegyek kiegészített garanciát, szóval még ők is ijesztgettek, hogy valami kegyetlenül szart kapok. De miután megérkezett a TV kellemesen csalódtam. Jobb mint vártam. Számomra teljesen megfelelő a kép minősége, gyors a menüje, nem érzem azt, hogy egy olcsó kínai vacakot használok, a hangnak viszont kissé "pléhre hugyozós" beütése van, de ennyi pénzért nem várhatok csúcs minőséget. Van valahol itthon egy genius 1250 hangfal, majd rákötöm és tökéletes lesz. A smart része nem nagy eresztés, Netflix és Youtube van, viszont nyoma sincs spotify, deezer, hbo go, amazon video alkalmazásoknak. Van mondjuk rengeteg számomra teljesen ismeretlen más alkalmazás, de nem is néztem végig őket, úgyis egy Xiaomi Mi Box fog lógni rajta. Lényegében én teljesen elégedett vagyok vele, valószínűleg legközelebb sem adok ki TV-ért többet mint amennyiért egy épp aktuális TCL-t meg tudok majd venni.
-
pingipang
újonc
üdv.
mi a trükk benne?
https://www.emag.hu/tcl-smart-televizio-139-cm-4k-ultra-hd-55dp602/pd/DP7JTLBBM/
nem akarok több pénzt tv-re kiadni.. olvastam jó és rossz hozzászólásokat is..
esetleg még ez jöhet szóba
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_tcl-50dp600-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1282199.html
3ezer forint az árkülönbség... igazából nem vagyok egy "élesszemű" este munka után egy meccs vagy valami film amin bealszom.. gyerekeknek mese napközbenre.. ezért lenne ez az "új" tv készülék... (van egy 7éves lg 80cm de kezd meghalni)
-
dargelot
senior tag
Valaki tud linket a v544 verzióhoz mappás struktúrában. Ha lehet kerülném a pkg féle telepítőt.
Előre is köszönöm! -
atius
csendes tag
válasz monchichi20 #725 üzenetére
Milyen verzió van rajta? Ha működik minden akkor nem.. Én is frissíttetem, de azóta nem müködik az instant bekapcsolás.
-
monchichi20
aktív tag
Érdemes felrakni a V8-T658T01-LF1V543 a x9006-ra?
-
monchichi20
aktív tag
Oké én most jelenleg a tv-hez ma estig 50cm re ülök, igaz a szeme majd kifolyó de látni hogy mi mi, viszont én arra voltam ki kíváncsi hogy van-e jobb beállítás filmezéshez, mert lehet látni azt hogy a háttér ilyen szemcsés (gondlom ha eredeti lemezt néznék akkor más lenne). Most PC módban van amd 8bp,cycbcr 4:4:4 en van így van hdr. Az egér is szürkés színű.
-
dargelot
senior tag
Nem tartom magam szuper embernek, de itthon kb 3 méterről meg tudom különböztetni a 4k és FullHD tartalmat. Anno amikor néztem ezeket a táblázatokat, hogy milyen közelről kéne nézni a nagy felbontást, hogy érjen is valamit, hát eléggé elcsodálkoztam.
A táblázat szerint a 49" 4k Tv-t max 1,8m-ről kéne nézni. Nem tudom, hogy hányan tartják magukat a táblázathoz, de nem hiszem hogy túl sokan.
-
Zoltn
senior tag
válasz monchichi20 #721 üzenetére
https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationshi
Ajánlom fiigyelmedbe
-
Zoltn
senior tag
válasz monchichi20 #719 üzenetére
3,5 méterről ne vergodj 4k val szerintem.
-
monchichi20
aktív tag
A Dumbo 2160p es verziónál is volt az a szemcsésedés főleg a háttérnél, amúgy a tv-t majd 3-3,5m-ről fogjuk nézni.
Viszont letöltöttem a madvr-t és a sima mpc-hc-nál ha teljes képernyőn van valami és leviszem az egeret hogy pl beletekerjek, akkor elsötétül és kivilágosodik a kép mintha egyet vibrálna.
Nem tudom hogy az-e a baj hogy pc üzemmódban a felbontást 4096x2160-on használtam. -
Zoltn
senior tag
válasz monchichi20 #716 üzenetére
Szerintem nem a tvn múlik, ha nem szép a kép. Htpc topikban tudnak segíteni, hogy normális jelet kapjon. Nekem nem volt hozzá türelmem, vettem egy kínai amlogicos playert, Coreelec el használom. Milyen távolról nézed?
-
monchichi20
aktív tag
sziasztok.
Megjött a tv, mivel gépre van kötve jelenleg mert itt van egyenlőre hely ezért pc módban használom filmezésnél majd átrakom mozimódba.
Van valami beállítás hogy szebb legyen a kép? -
monchichi20
aktív tag
Lehet hülye kérdés de valaki meg tudja mondai hogy a talpak milyen távol vannak egymástól a x9006-os on, legközelebbi és legtávolabbi pontok érdekelne igazából.
Lehet a tv állványomon a tartó kicsit kicsi lesz neki széltében -
monchichi20
aktív tag
válasz Ezekiel. #711 üzenetére
Szia!
Mikor érdeklétem a telefonon a upc-nél akkor 2 évet mondtak, utána láttam itt vissza olvasva hogy 5 év jár.
Írtam nekik ma kaptam választ ami a következő " A készülékre vállalt garancia mértékét megtalálod a készülékhez kiküldött dokumentációkon." nem tudom milyen dokumentációban van mert még nem kapta, vagy a tv-vel együtt küldik??.
Ma felhívtak adat egyeztetés miatt majd utána rákérdeztem a garanciát és ott meg 5 évet mondtak.
Szóval így álok, de ha az 5 év van akkor az jó. -
Ezekiel.
tag
válasz monchichi20 #710 üzenetére
Szia!
Ha minden igaz akkor a gyári TCL garancia 5 év.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Most mi az alap garancia a készülékre az 5 év vagy a 2?
-
jagr68
tag
A biztonsági üzemmód feliratot hogy a bánatba lehet eltüntetni?
-
Zoltn
senior tag
válasz monchichi20 #705 üzenetére
Nekem is ilyen van. Nem nyúlsz mellé. PC-ről meg ha megküldöd neki a madVR-t akkor meg pláne nem.
-
monchichi20
aktív tag
válasz monchichi20 #704 üzenetére
Na a upc-nél a U55X9006 250-be kerül.
Akkor azt mondjátok hogy ennyiért ezzel a tv-vel nem nyúlok mellé filmezés (pc-röl) és játék(pc) szempontjából? -
Ezekiel.
tag
Sziasztok!
Van egy TCL U43P6006 -os TV-m. A problémám az lenne, hogyha van egy lejátszandó mkv fájl és tele van pakolva feliratokkal akkor a lejátszás közepénél kb. elkezd beakadni és kifagy az egész TV nem reagál semmire. Ha újraindítom (áramtalanítás) akkor utána odapörgetve már végig megy. Valahogy megoldható ez a probléma? Szoftverfrissítésen gondolkoztam, csak a TV-n nem talál újat. Esetleg valami ötlet, vagy hogy miért csinálja ezt?
100% hogy a feliratokkal van a gond, mert kiszedtem a fájlból és akkor akadás nélkül végigment.
-
fuze
őstag
válasz monchichi20 #700 üzenetére
Valószínű, hogy az X9006-nak jobb a képe, mert QLED. A sima LCD TCL-ekkel én nem voltam elégedett. Nekem is az előbbi van.
Egyébként meg jól felment az ára. 230 volt amikor még én vettem.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
atius
csendes tag
válasz monchichi20 #700 üzenetére
Helo! X9006 választanám qledes szerintem szép kép is van rajta,nekem is az van...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest