Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm, olvasgattam, de elég széles/zavaros a választék, valószínűleg azért, mertagad se tudom mit akarok. Az biztos, hogy fontos, hogy vizuálisan ne legyen közömbös, témakörben nekem a sci-fi jobban bejön - ezért is kérdeztem a szörnysziget királyát, még ha ilyen 7.2 vagy mennyin áll bgg-n -.
Coop kategóriábam a pandemic azt látom kedvenc. Ebből lehet a sima alap játékot venni vagy van jobb választás? Bár a téma miatt ez inkább felnőtt lesz, de nem baj, asszonykával is akarunk majd kettes játszani.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Dr.NX
addikt
Az nagyon jó, ha gyomorégése van, de ha nyomtatna, akkor inkább a Savix nyomda.
Elfogadom a sütiket.
-
-
senior tag
-
TrollBalint
addikt
ezért gondoltam zárhatóra nem kell semmi extra zár, csak annyi, hogy simán kézzel ne lehessen kinyítni (mondjuk, ha nem vasztag az ajtaja, akkor egy mágneses gyerekzár is jó szolgálatot tehet, de az nem néz ki szépen egy üvegajtón )
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
senior tag
-
Davebowman
senior tag
Annyit azért sikerült kiderítenem, hogy rosszul értettem, a lila 4 kezdő lapka alá is lehet tenni kéket, nem kell feltétlenül a kezdő-kék lapka szintje fölé tenni a többi kéket! Így már nagyon más a játék fekvése, egyből jobb (és nem, nem adom fel, ha kell erőltetem, akkoris szeretni fogom ) lett a játék. Igen kevésbé számítható a játék, de a relic megszerzése után, hit'n run kimenekül mindenki, na ez az alapban is meg itt is megvan, ugyan gyorsabb a játék de kevésbé élvezetes, mint a space! Viszont kellett már egy kicsit más is. Az mennyire jellemző, hogy maximum az első relic-lapkáig húzunk és utána a tápolás/kimenekülés játszik? Mert akkor kiveszek belőle pár relic-et adó kéklapkát és máris több esély lesz nagyobb térképen bolyongani... fogom ezt is szeretni, csak rá kell érezni Amúgy köszi a tippet, a multkoriért meg bocs, csak 2x kikaptam és ...
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
senior tag
Annyiban igazat adok neki, hogy van ami könnyen, van ami egyáltalán nem passzol az emberhez! Neki nem jött át!
Szerintem olyasmi lehet, mint nekem a Bang! Húgom oda-vissza, az összes kiegészítővel tudja és szereti játszani, nekem meg a hátamon feláll a szőr, már csak attól is, hogy írok róla.plus ça change, plus c'est la même chose
-
Davebowman
senior tag
Nos! Beszereztem a Catacombs-t! Hát köszi, de nem jobb a Space!-nél, mert már az elején el van cseszve, hogy 4 biztonságos lapkát "kell" húzni, és aki felhúzza a 4. -et (én), az egérutat ad a másiknak, hogy mielőbb elvihesse az első relikviát és kifusson, míg a szerencsétlen másik (én) meg még csak akkor el indul lefelé a következő relikviáért ami 2 ponttal ér csak többet... Na hol jobb ez? Ti hogyan játszotok ezzel?
Eladó/Csere: Wifis E27 izzó 1 tábla csokiért
-
Tristis
őstag
Behúztam 18-ért használtan egy magyart, haverommal egymásnak karácsonyi ajándék (mint két elvált fasz). Ha nem jön be, max. kis bukóval megy tovább.
A kedvenc játékom a 7th Continent. Elkezdtük játszani a játékot, de nem tudtuk, hogy mi a cél. 7 óra alatt majdnem végigvittük (elfogyott valami pakliból a megölhető állat, kb. azon múlt). A végén kiderült, hogy a játék lényege az, hogy megtaláld, hogy mi a játék célja Jah.... mondom én ehhez túl eurós vagyok, bocsika.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Nem ertem ezt a kifforatlan, meg masodik kiadas reszt, nekunk nem volt ilyen erzesunk. Sok apro valtozo van benne, ezert nehezkes es lassu az teny, de ez egy ilyen jatek. Barcsak ujra elokerulne, van egy csomo bontatlan kiegem .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
LazacX
tag
A Fröccs+Kisfröccs kombó nekünk nagyon bejött (olaszrizling fröccs és almafröccs mellé ). Vérig sértődős játékosoknak nagyon nem való az interakciók jellege miatt. Mondjuk mi bevezettünk pár apró új szabályt. A legnagyobb hibája nekünk is a kártya hitvány anyaga. Ez utóbbi igaz a Fedőnevekre is, itt a kártyák kétirányú kialakítása még inkább dühítőbb.
-
NyxNyxNyx
addikt
A Fröccsről nagyon rossz a véleményem. Eladnak egy pakli kártyát (és pár papír érmét) 8 ezer forintért, gyenge minőségű lapokkal, amin 1 játék után meglátszik a használat, aztán belerakják egy nagyobb dobozba, hogy eladhatóbb legyen (amit kibélelnek, ezért az a pár dolog is alig fér bele).
Még ha jól lenne kitalálva játék, akkor sem tartanám ezt elfogadhatónak, de nem egy hatalmas élmény az sem.
Tipikusan az a fajta, hogy mindenki szívatja azt aki éppen aktuálisan a legjobban áll, aztán a végén valaki, akire jól jött ki a lépés, behúzza.El lehet vele lenni laza társaságban, de nem értem miért játszanék vele mégegyszer valaha.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
goccer
aktív tag
Én inkább úgy fogalmaznám meg a problémát, hogy szemmel láthatóan a magyar társas kultúra még mindig ott tart, hogy promótálni kell a modern társasokat, mint hobbit.
Amikor én merültem el komolyabban a Catanon túli világban 8-10 éve, és már TtA és hasonlók mentek, rohadtul zavart hogy a magyar online térben, szinte zéró negatív kritikát lehetett találni bármilyen új társasról, abszolút nem segítettek a döntésben se Zoli videói, se a JEM magazin (alapból milyen név ez már, Jatékos Emberek Magazinja magazin?). Érted, mintha anno a GameStarban minden videójáték 9/10 vagy 10/10 értékelést kapott volna. Mindenhonnan csak az jött hogy ez is milyen jó meg az is hú de szép, egy a lényeg hogy játsz valamit. De hogy két új megjelenés közül melyik jobb? Na arra a magyar interneten nem lehetett választ kapni. Már rég nem követek semmi magyar forrást, de ezek szerint még mindig nem jutottunk el a következő "fejlődési szintre".
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Tristis
őstag
Én szívesen vállalnék egy műsort, amiben összegyűjtöm azokat a játékokat, aminek általános elismertsége van, de számomra mégis játszhatatlanok. Csak egy-két példa:
- Arnak elveszett romjai: ha jó kártyákat tudsz venni az elején, nagyon nehezen fognak meg
- Dűne: igazából a körbeverés után, aki éppen jó kártyát húz, az fog nyerni?
- Tzolnk'in: egyértelmű, és domináns nyerő startégia
- Ticket to Ride (első sok része): nagyon sokáig csak húzgálod a kártyákat és utána egyszer csak elkezdesz mindent lerakni pl. Ticket to Ride USA-ba csinálsz egy Y alakot és az kb. a küldetések 80-90%-át betakarja: boooring
- Heat: nagyon szerencse függő sajnos, hogy éppen hogy jössz ki egy-egy lassítóból, úgyhogy a kategória király nekem továbbra is messze a Flamme Rouge + Peleton
stb-stb-stb.[ Szerkesztve ]
-
NyxNyxNyx
addikt
Ganz schön-nel megfertőztem az utóbbi 1 évben vagy 10 embert, nagyon szeretjük.
Ellenben a Draftosaurus-t nem teljesen értem miért jó. Bizonyos helyekre egyszerűen nem éri meg rakni, pl. soha nem lesz ugyanolyanból annyid, hogy jobb legyen, mint ahova a különbözőeket kell rakni. Adjak neki még egy esélyt? Kétszer játszottam csak vele, szóval lehet valamit benézek, de nem értem a 7.1 pontot.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
TrollBalint
addikt
-
TrollBalint
addikt
erre tippeltem én is, csak a Reflexshopnál picit összezavart, hogy ezt írták "...és a szabálykönyv mellé egy Kalandkönyvvel is gazdagabb leszel."
Én mondjuk lemaradtam a KS kampányról, majd ha kapható a boltban, akkor tudok hozzájutni Remélhetőleg hamarosan...https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Never79
tag
Akkor lehet hasonló az ízlésük? Egyszer játszottam Kuruzslókat, többet nem fogok. Munchkin csak bizonyos "helyzetben" élvezhető . Szóval a Catan, és a Kuruzslókkal biztos nem játszom többet, de van 1-2 játék, amivel nem szívesen játszom, csak a társaság miatt kezdem el. Ilyen most a Perseverance, az nekem valahogy nem áll össze, a Root, illetve a Conan, aminek a kis köves/kavicsos mechanikája és kinézete nagyon tetszik, de maga a játék nekem "üres" egy-két játék után.
-
Tristis
őstag
Fogd meg a söröm:
- Igen, Igen és és a többi szánalomvölgy....
- Monopoly
- Cover your assets
- Cards Against Humanity
- Hellapagos
- Tokaido
- Scrabble
- Uno
- Gazdálkodj okosan
- Parks
- Panic Station
A többit már nem merem leírniAmi az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Es a king of monster island (angol) 13k , csaladi koop moka, es meg jopar
-
-
TrollBalint
addikt
Én voltam, de számomra kicsit csalódás volt. Mivel külön rendezvényként hidették, azt gondoltam, hogy úgy is megállná a helyét, de igazából ahhoz kicsit kevés volt. Mint a ComicCon része, úgy lehet jó, de oda meg nem mentem
Haverok azért szereztek lootot De azért egy TJÜ még mindig felette van. (Kivéve beléptetésben, az itt jobban ment szerintem, hiába volt nagy sor)https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Tristis
őstag
Én már rég nem járok ilyenekre. Benzinpénz, jegy, várakozás, kínlódás. Inkább egy társas a haverokkal, használtan megvenni egy éve volt friss címeket, kicsi bukóval eladni. Hatékonyabb, kényelmesebb és még szórakoztató is olykor.
-
-
Mexbacsi
tag
Igen, ezekben is van termelés, de nem olyan, mint a marsban. Pl Agricolaban az ültetés akció az elég karcsú, a helyekről pedig a betakarítás nem olyan.
Konkrétan olyat keresek, amit saját magadnak körről körre felépítesz, növeled a hozamát és minden körben termelsz.
@JoinR nem ismerem sajnos, általában 2-en játszunk így kiesett a "körömből".
-
mike1334
veterán
8 soros a hirdetés, ebből 4 arról szól hogy hol és mikor lehet átvenni, illetve, hogy nem postázok. Fél óra üzenetváltás után, mikor mindent megkérdezett a játékról és alkudott is az árból, bemondja, hogy postázni kellene...miért?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Vannak jok, mondjuk 30 darabert egy kisebb vagyon.
-
fausto
addikt
Csömörön voltam, ott nem volt. Az újabb játékok közül amire emlékszem, a Szunnyadó Istenek, Fenevad, Stranger Thing (ezt is megvettem 11k körülre jött ki), Mars kockajáték, ilyesmi volt. Volt Brass, azon is agyaltam. Itt egyébként nagyjából meg lehet nézni mik vannak, készlet infót is lehet látni
-
cibus
aktív tag
szerintem mindenki jár tescoba körbe tud nézni, nem sorolom fel, mert volt vagy 60 társas biztos (kártyásokkal együtt) + a gyerekjátékok.
de pl. Cascadia vadvilága 11.190
ahogy néztem árukeresőn legolcsóbb 500-700 Ft-tal a legolcsó helynél is olcsóbb és ott még rájön az 1.000-1.500 Ft posta. így meg leemeled és nyertél kb 2.000-et.Én sem kaptam nagy segítséget az Imperium: Ókori birodalmakra.
-
fausto
addikt
6500 körül vitték el, 7-ről lealkudták, mert mást is vittek De mondjuk én is 7900-ért vettem, úgyhogy nem fájt annyira.
Egyébként nekem tetszett, az is jópofa, hogy több féle modullal lehet játszani. De a feleségemnek nem jött be és általában vele játszom itthon. Mondjuk nem tudom mire számítottam, neki már az Új Világ sem tetszett. -
Mexbacsi
tag
Igen, ez lényeges kérdés. Mire kell. Pl, ha csak minimális kártyajátékokra, akkor elég a kissebb. Ha nagy, táblás játékok akkor nagy. Pl egy fedőnevekre én sem veszem elő, arra jó az egérpad/alátét.
Egyébként sokan használnak vastagabb filcanyagot. Olcsóbb, még ha a szélét be is szegi egy varrónó. Ezt is érdemes meggondolni.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Hát ennél már 5-10% is baráti vagy hátha lesz a szellemlovasnál, oda még úgyis van egy kuponom..
Olvasgattam róla véleményeket, és kiemelték, hogy eléggé nagy a szerencse faktor benne. Ez megmaradt a kieggel is, vagy az javít rajta?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
-
TrollBalint
addikt
Az alapot kipróbáltam, a Szellemlovasból, és ott láttam a másik kettőt is, ráadásul az egyiket kölcsönözhető állapotban is. El tudom képzelni, hogy ez lesz, de csak majd egyszer valamikor, mert decemberben úgy néz ki, bővül a család és az eddig elmesélések alapján nem a társas lesz a középpontban
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
-
Tristis
őstag
Nálam az a jó, hogy annyi társas tetszik, hogy mindig van valami, amit ki tudok fogni jó áron. Nem rég vettem egy Arkadia-t 5e Ft-ért (be is vált), most majd várok egy Kütyüket, ami jó áron lesz, megy egy Akropiloliszt is. Alakul ez
-
Vesporigo
aktív tag
Valóban, BGG-n rengeteg történet van, hogy megrendelés után 1-1,5 évvel kapták meg a játékot. Megvárja a kiadó, míg beesik néhány rendelés, legyártja őket, és utána küldi. Ha lassan érkeznek a megrendelések, akkor csak sokára fog érkezni mindenkinek. Most van épp Nobleknight-nál, de a szállítás még így is iszonyú sok. Amúgy csak érdekesség, hogy a játék készítője új játékon dolgozik, ami elvileg hasonló lesz a Leaving Earth-höz, szóval lehet, hogy inkább megvárom azt, addig is bőven van mivel játszani.
-
tepenzed
őstag
Most kizárólag a solo experience kapcsán beszélünk interakcióról. Az Ark Nova az online botnak köszönhetően valódi ellenfélnek érződik és kártyákat is sokszor elhappol. Egyébként nem mondanám akkora szerencsejátéknak, mindenből lehet jó kombókat hozni a megfelelő stratégiával. Az Árész Mars kijejezetten kicseszős a krízis kiegészítővel. A föld tényleg full solotaire, de szerintem izgi az AI része.
-
-
-
goccer
aktív tag
Én ezért is inkább tarsasjatekok.com-on hirdetek mostanában. Áttekinthetően listázza az ajánlatokat, de nem kell képeket felrakni, a részletes játék leírás is felesleges, miután a játék adatlapja úgy is ott van. Ha valakinek nagyon kell, akkor meg email-ben küldök neki saját képeket. A nem teljesen ismeretlen játékokra jön nagyjából hasonló mennyiségű érdeklődő, mint fb csoportban/marketplace-en, szóval első körben mindig oda teszem fel a dolgokat.
-
-
B1T3
addikt
Nekünk pl. nagyon bejött a Hanamikoji, és egészen elképesztő, hogy 21 kártyalappal (meg persze a pár extra kartonnal) ilyen élményt és újrajátszhatóságot biztosít. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy megosztó, és valakinek nem tetszik, de azt el kell ismerni, hogy amennyire egyszerűnek tűnik a komponensek alapján, annyira komplex játék a gyakorlatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest