Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
mike1334
veterán
Hm, a Concordián gondolkoztam, de kipróbáltam digitális verzióban, és rájöttem, hogy nagyon nem...az everdell meg most úszott el, 18e forintot is sajnáltam érte, ennyit meg aztán már tényleg.
Most Carcassonne alap + 1. és 2. kieg vs Vadászok és Gyűjtögetők dilemmában vagyok
Illetve, hogy ketten a Stone Age mennyire lehet élvezetes......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
tepenzed
őstag
Én úgy vagyok vele, hogy még mindig vígan kifizetem ezeket az árakat. Én nem vásárolok sok játékot, max havonta egyet, viszont ha elmegyünk mozizni vagy egy étterembe, rendre több pénzt hagyok ott, mint egy átlagos társas árát. Ezek az élmények hamar elmúlnak, ahhoz képest a társas bőven maradandó élményt nyújt és jó sok évig elővesszük. Ha meg nem, hát megy eladásra.
Persze 50-60 ezres árú játékok már visszatartanak a vásárlástól, de szerencsére simán találok jó alternatívákat.[ Szerkesztve ]
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Tudnátok ajánlani olyan euro játékot,amiben érdekes és jól működő szóló lehetőség van? Esetleg maximum ketten játszanánk vele. Illetve kevés benne a szerencsefaktor. Nézegettem párat,de hátha lenne valakinek javaslata,ami eddig elkerülte a figyelmemet. Köszönöm szépen, előre is!
-
Mortein
tag
Kíváncsi leszek majd hogy milyen akciók lesznek, de eddig hiába raktam be árfigyelést ezen a nyáron szinte semmi általam kinézett játéknak nem ment le az ára, akárcsak egy akció erejéig.
-
ZsZso
Közösségépítő
Hát így is lehet nézni és ebben is van igazság. Én most egyrészt a lehetőséget látom benne, hogy ha volt még nagyon wishlistes valami, akkor azt máshonnan még a régi áron be lehet rántani, másrészt pedig azt, hogy lehet kár volt várni pár címmel. Pl. Everdellel nagyon szemeztem, de annyi társas vár még alkalomra (5-6?), hogy megkapjuk, hogy most elengedem a hörcsögölés ezen formáját . Majd ha "elfogy" mind és pont alkalom kell, akkor majd úgy mulatok, hogy éppen aktuális legolcsóbb áron húzom majd be valahonnan .
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
-
ZsZso
Közösségépítő
Gémklub áremelések.
Abból a szempontból érdekes lehet, hogy más boltokban még maradtak a régi árak, de valószínűleg oda is át fog majd gyűrűzni belőle sok.
Csak pár cím, ami fáj: 7 csoda (és a párbaj is), összes Dixit, Egérleső, Homályrév, Everdell (14%), Plüssmesék (20%!). Csak amit így hirtelen láttam. Érdekes lista. Abszolút érthető, de akkor is fájdalmas.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
mike1334
veterán
válasz TrollBalint #4489 üzenetére
Teljesen jó szerintem is, vagy azt vagy a Swant veszem (gyakorlazilag ugyanaz, csak más kiszerelés), de egyre inkább a simát, mert kevesebb helyet foglal.
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
TrollBalint
addikt
Tegnap kipróbáltam játék közben a védőket. Tényleg jobb, mint a sima Mayday (vagy mi a neve) amit a Pandemic-re raktam. Tapintásra viszont valóban nem prémium érzet (mint amit a Nemesisre raktam) de árához képest nagyon jó.
Nem reklámozni akarom, csak véleményhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Azie
őstag
majd ha beletoltok fél-egy millát vagy többet egy tcgbe, akkor megértitek a hugyizást
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
-
Nunder
őstag
válasz TrollBalint #4480 üzenetére
Eddig 2x tettem nem prémium védőt játékra (nem vagyok elitista vagy ilyesmi, prémiumozva talán ha 6 játék van összesen), de soha többet. Ark-ban 255 kártya van, az már 6 pakk prémium 50-es csomaggal számolva.
goccer: Viticulture lemaradt, megvan a társaságnak, de nem annak a hatosnak akik általában összejárnak. Scythe jó lenne ugyan mert a teljes szett van nálunk, de az 6 fővel nekünk még nem ment le soha 5 óra alatt
Tristis: Köszi a részletes listát!
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Mexbacsi
tag
Mtl standard [link] én ezt vettem legutóbb pl ark novara és Marsra.
-
goccer
aktív tag
Sycthe esetleg a 7fős kieggel? Bár 4 főnél többel nem játszottam még, talán még nem olyan durva a downtime / játékidő 6 fővel.
Van még pár 3 körüli súlyú játék amit lehet 6-an de saját tapasztalat hiányában meg nem mondom hogy mennyire nyúlnának el: Viticulture EE, Power Grid.
Könnyedebb, kevésbé euros vonalon esetleg ezeket nézném meg: Secret Hitler, Mysterium, Citadella, Nottingham bírája + Vidám fiúk kieg
-
Tristis
őstag
Épp nem régi ismerősömnek írtam ilyen listát, nem sok játék van az igaz, főleg nem olyan, ami működik is:
- Nyugati Királyság Építőmesterei + 1. keig
- Power Grid
- Concordia Venus
- Quartermaster General
- Captain Sonar
- Mission Red Planet (5 főig inkább)
- Flamme Rouge + Peleton
- Key Flow (van eladó, szólj ha kéred, nekünk Keyflower jobban tetszik 3-4 főig, 6-an meg már úgy se jövünk össze. Egy nagyon kellemes játék, szerintem simán veri a 7 Csodát.)Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
TrollBalint
addikt
6000? Én pont tegnap vettem Szellemlovasba 2x1190-ért 320 db védőt. Még maradt is. Játszani még nem játszottam vele így, de arra ma kerül sor. Mindenesetre nem tűnik rossznak. (Persze így már nem fér bele a kártya az eredeti fóliába, amiben volt. Oda mindig vissza szoktam tenni őket, úgy nem csúsznak szét. Plusz jó úgy megfogni egy pakli kártyát )
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
nagyon rég dixit volt a favorit, most már szókötő az egyértelmű nyertes nálunk . mindig többet sikerül játszani vele, mint amit terveztünk.
szerk: most látom, tartalmasabb a cél. ez esetben passz . max egy zombicide jutna eszembe hirtelen, vagy kartográfushoz hasonló, szimultán játszható roll&write-ok (welcome to, welcome to the moon). Áh, eszembe jutott egy, ha nem óczkodtok a kooperativ jatekoktol: Atlantis Rising, mi nagyon szeretjuk, es parhuzamos munkaslehelyezes van benne.[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
Nunder
őstag
Ti mit ajánlanátok 6 főre ami működik, és nem is tart mondjuk 4-5 óráig? Ami már van:
- Kartográfusok (mindenestül)
- Railroad Ink
- TI3 - sose fog előkerülni egy fárasztó nap után
- 7 csoda
- Fedőnevek, Kódfejtő, Csak egy stb.
- Kuruzslók (ketten együtt az 5. játékos)Keresgéltem már elég sokat, rá is akadtam erre a BGG listára. A gond az, hogy nagyon nem akarunk még több fillert, inkább valami tartalmasabb lenne a cél.
Ferfiu: Na pont ezek azok, amik nem jönnek be a brigádnak annyira, de köszi a javaslatot.
JoinR: Erre rálesek, köszi
Így már megvan, mikor először láttam, azt hittem valami diszkont Great Western Trail[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
Nunder
őstag
Legutóbb az Ark Nova-n gondolkoztam el, hogy bevédőzöm. De egyszerűen képtelen vagyok egy 17 ezres játékra több mint 6000 forintot költeni csak a kártyák miatt. Vannak védőzött játékok, mindkét KS nagyágyúra rendeltem (Everdell Complete, Witcher OW), de szerintem az itt emlegetett 10% ráfordítás a lélektani határ nálam.
Nyilván ha egy sokar forgatós, draftolós, kézben tartós kártyajátékról van szó, akkor esetleg megérheti az olcsóbbra is a védő, de ez már tényleg egyéni megítélés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TrollBalint #4472 üzenetére
Ne is mondd! A múltkor voltak nálam olyan haverok, akikkel még nem társasoztunk, de meglátták a kupacot, és hát társasozzunk!
Amikor kiderült, hogy társas közben nem eszünk, és inni is csak fél méterre lehet tőle, akkor annyira már nem akartak játszani... -
TrollBalint
addikt
való igaz, hogy mindentől nem véd a kártyavédő, de a leggyakoribb októl, a kopástól pont igen. Az, hogy a sör, bor stb. ráfolyik, az nálam nem racionális, mert a játék felett nem szeretem, ha isznak. Ha már megvettem 20-30-50 ezerért, akkor vigyázok rá ezzel. Akit meg ez nem zavar, hogy fölötte sörözik, azt pont a kopás sem fogja érdekelni.
és ezzel kb. megint oda jutottunk, hogy ez hit kérdése
[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz Mortein #4469 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, mármint vigyázok a játékaimra, hogy könnyebben el lehessen adni adott esetben. Csak a védőzés az esetek 99%-ban nem racionális (kivétel talán ha kevés lapot nagyon sokszor kell keverni egy játékban, az egyetlen amit védőztem a Citadella karakter kártyák, mondjuk 4-5 éve nem vettük elő, szóval igazából az is fölösleges volt), mert sok mindentől az se véd, pl: kiömlik a vörösbor az így is úgy is meglátszik majd a lapokon meg a táblán. Amitől meg véd, a lapkopás, meg kb olyan hogy elköltök +10%-ot a védőre, hogy aztán +10%-kal drágábban tudjam eladni. Hát az nem egy hatalmas profit.
-
válasz TrollBalint #4466 üzenetére
A fekete alapu kartyaknal hatvanyozottan jol lehet latni a kopast, azokat erdemes vedozni, foleg ha 50k-s jatekrol van szo (ami nevetseges mar btw)
-
TrollBalint
addikt
Már írták példának a Nemesist, nah, nálam pont az a játék volt az, hogy terveztem hozzá védőt venni, de mindig elmaradt valamiért. Meg is látszik, az a játék szerintem kritikán aluli minőségű, mind a doboz és ahogy az insert benne van, mind a kártyák. Nem tudom hány játékot játszottunk vele, talán 5-t és már látszódott a kopás a karakterek akció kártyáin. (Oké, azt egy játék alkalmával is sokat keverjük és változó, ki milyen "erősen" keveri) de azért na. Utána nem is játszottunk vele addig, amíg be nem védőztem.
Azóta minden kártyát féltek, hogy kopni kezd. (Persze lehet 30 év múlva lesz egy hangulata, hogy az unoka előveszi a padláson porosodó társast és látja, hogy nagyapa mennyit játszhatott vele, már az írás is alig olvasható - de nem erre hajtok )
Viszont abban igazad van, hogy hit kérdése, van aki szereti, van aki nem.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
goccer
aktív tag
válasz mike1334 #4461 üzenetére
Értem abszolút, de számomra ez továbbra sem racionális, hanem érzelmi alapú érv. Azt is értem, hogy az ember a hobbija kapcsán nem mindig a racionalitást keresi, én viszont nem tudok nem racionális lenni . 40 éves Gazdálkodj okosan paklik vagy a 30 éves Uno amikkel néha találkozok is kopott, látszik rajtuk, hogy többszáz parti van bennük adott esetben, de mégis ha ráfanyalodik az ember tud velük játszani mai napig. Ugyanakkor mondjuk a pár éves Brassomra (egyik jelenlegi kedvencem), amiben van nagyságrendileg 20 játék eddig, de már látszik a fekete keretes lapokon a kopás is valószínűleg hasonló szemmel fogok nézni 20 év múlva mint most egy Unora vagy Catanra. Lesznek akkor is új, sokkal érdekesebb, jobb játékok és max szökőévenként nosztalgiázni lesz jó a Brass.
-
jansky1
senior tag
Nálam a Concordia van védőzve. Magamon vettem észre, hogy nem bánok szépen a kártyákkal, hajlítgatom stb.
7 csoda párbaj meg a sok kevergetés miatt kerül védőbe. -
Tristis
őstag
Én láttam 40 játék utáni Catant. Pedig chip is volt sör-bor stb. Ha normálisan bánsz a játékok nagy részével nem lesz gond. Akkor se ha hulladék papírból van. Bár érdekes, az igazán jó játékok szinte soha nem abbl vannak...
Én inkább megveszem majd újra, ha szarrá kopik egy ilyen wc papír játékom. (pl. Stellar)Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
mike1334
veterán
Nemtom, én a pár ezer forintos játékot is védőzöm, nem érték függő. Az, hogy próbálok vigyázni egy játékra, sztem nem görcsös ragaszkodás. Igyekszem vigyázni a dolgaimra, de ez más cuccommal is így van. A védő abszolút nem zavar (mióta nem csúszkál, pláne nem), max, amikor nem fér az insertbe miatta, bár vékonyabb védőt használok, ritkán gond.
Persze kinek mi, nem kötelező védőzni szerencséreA doboz fóliázást pl sose csinálnám, mert az nem zavaró (nekem) egy játéknál, ha polckopott a doboz.
-
JoinR
őstag
válasz anubys1984 #4459 üzenetére
A Mars tényleg gyenge, de legalább olcsó, így nekem az sincs. A Fesztáv nálam is jól bírja. A Scythe meg Root viszont védőzve van, mert azokról tudom, hogy sokáig maradnak még.
-
anubys1984
aktív tag
Szerintem is egyéni ízlés kérdése a védőzés. A Mars terraformálása esetén védőzve vannak, mint ahogy az Ark Nova esetében is. Az előbbinél azért nem túl kiemelkedő a kártyák minősége.
De pl Fesztáv "pucéron" van, semmi nem is látszik rajta, pedig már van benne 70+ játszmánk.Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Mexbacsi
tag
A kártya előbb utóbb kopni fog, ha játszol a játékkal. Arra tényleg nem érdemes, ha évi 5x-ör veszed elő a játékot. Nem feltétlen csak a szélei, hanem a nyomtatás is karcolódhat, ahogy huzigálva vannak az asztalon, táblán.
Igazából kinek mi, aki akar védőzik aki akar nem. Nem kötelező, eltudja dönteni ki mire költi a pénzét. -
Pá
addikt
Soha eszembe sem jutott védőfóliát tenni kártyákra, nem is tudtam, hogy egyáltalán van ilyen.
Aztán volt egy társas, szép kártyákkal, amivel sokat játszottunk és 1 bő év után elkezdtek megjelenni kopásnyomok a kártyákon. Gyorsan összeraktam, hogy ha ezzel 10 év múlva is szeretnék játszani, esetleg még később a majdani gyerekeimmel, akkor kéne valami.
Azóta minden társashoz alap, hogy vételkor már rendelem is hozzá a megfelelő védőt és nagyon jó érzés, hogy rajta van. Nem kell idegeskedni akkor sem, ha valaki kiborítja a ragacsos üdítőt vagy vörösbort az asztalon stb. Mert ez is csak idő kérdése és elő fog fordulni.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Revolit
senior tag
válasz mike1334 #4454 üzenetére
Mindezt egy KÁRTYAjátékhoz írták hozzászólásnak. És ez is egy vélemény, szerintem mindkét félnek igaza van
A Nemesist pl én is bevédőztem, mert drága volt, és sokat vannak a kártyák kézben. De kb az egyetlen védőzött játékom, és még egy társast se kellett kidobnom, mert megsérültek a kártyák. Pedig van pár száz darab (nagy dobozosba mondjuk csak olyan ~100 )szerk.: A Twilight Struggle van még védőzve, mert az is félig kártyajáték, és nehéz volt megszerezni anno.
[ Szerkesztve ]
-
goccer
aktív tag
válasz mike1334 #4454 üzenetére
Én tényleg kíváncsi vagyok milyen racionális oka van ennek? Mindegy hogy 5 vagy 60k-s a játék, pont ugyanúgy nem látom. Gyanítom, hogy érzelmi okok húzódnak sokszor a védőzés mögött, hogy egy használati tárgyat próbálunk görcsösen megőrizni eredeti állapotában. Ennek talán a csúcsa, amikor a "bontott, kevésszer játszott" játékot árulják úgy, hogy a fólia vissza van ragasztva a dobozra
-
mike1334
veterán
Egyszer olvastam egy fórumon:
"A lapokat természetesen be kell bugyizni. Minden dekket folyamatosan keverni kell, így szó sem lehet róla, hogy a lapok védtelenek maradjanak. Természetesen tudom, hogy vannak olyan az egyedfejlődésben megrekedt példányok, akik kiadnak 20k-t egy játékra, de sajnálnak még háromezret a bugyira. Magánvéleményem szerint ez olyan, mintha elmennénk a szemétégető mögötti placcra kurvázni, de sajnálnánk a pénzt óvszerre: veszélyes..."
forrás:
http://www.crueltyfreepirates.com/vili-vs-gyuri-legendary-an-alien-deck-building-game/...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
goccer
aktív tag
válasz Mexbacsi #4451 üzenetére
Tudom, ez valahol hitvita, de én nem védőzök szinte semmit, max az "otthon nyomtatott" PnP-ket. Semmi értelmét nem látom, kockázatkezelési szempontból. Minek kell a kártyavédő? Lehet valakinek tetszik tapintásra (ha valaki esetleg ebbe a kategóriába tartozik, arra nem fog vonatkozni az alábbi), de elsősorban, hogy védd a kártyát. Nem fog ugyanakkor mindentől védeni, ha beleesik a lap egy korsó sörbe, vagy valaki izgalmában 'U' alakúra hajlítja, attól pl nem véd. Amitől véd az az, hogy nem kopik a kártya sarka, meg nem rakódik rá netán egy kis chips réteg.
Ezzel szemben mi történik ha nem védőzöl? Jó eséllyel semmi, 20-30 parti után előfordulhat egy minimális kopás a lapok sarkán, szélsőséges esetben valami komolyabb sérülés. Utóbbi esetben (aminek a valószínűsége nagyítóval látható csak, egyébként is őszintén hány olyan játékotok van amiben 30+ parti van?) kicsit romlik a játékélmény (védőzésnél ez ugye alapból romlik), eladásnál meg esetleg 3k-val olcsóbban tudod eladni, mint amennyiért az egyszer játszottat hirdetik.
Összességében védőzésre (=kockázatkezelésre) fordítottál egy akkora összeget, ami gyakorlatban elképesztő kis eséllyel fogja visszahozni az árát, konstans elrontottad a saját játékélményed, és még indokolatlanul megterheled a környezetet is egy kis plusz műanyaggal.
-
TrollBalint
addikt
válasz Mexbacsi #4451 üzenetére
őszintén szólva, jobban szeretem magát a kártyát tapintani, de ahogy írtad 20k-s árnál azért inkább lemondok erről az élvezetről, minthogy sérüljön a kártya. Azon túl, hogy esztétikailag sem jó, némi csalásra ad lehetőséget, hogy már előre tudjuk mi lesz a következő lap.
-
Mexbacsi
tag
válasz TrollBalint #4450 üzenetére
Én is vedoztem, fel sem ötlött hogy nem. Ha megvettem egy 20k játékot nem azt 3k fogom sajnálni róla. Ártani meg nem árt neki. Persze, ha valaki nem szereti a vedozott lapokat az ellenérv lehet.
-
TrollBalint
addikt
válasz mike1334 #4449 üzenetére
Én ezt a "krupié" jellegű keverést alkalmazom általában, hogy szétterítem valami nagy helyen, többnyire szőnyegen, aztán össze-vissza forgatom, majd össze az egész és jó. De ez nagyon sok még ehhez is, úgy hogy itt kis forgatás után inkább egyesével összeszedegetem a lapokat innen-onnan. De ez se gyors
A kártyavédőjüket meg megnézem, köszi.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
mike1334
veterán
válasz TrollBalint #4448 üzenetére
Szellemlovas saját, standard kártyavédője nem csúszik szét. Cserébe kicsit pont tapad, de engem pl nem zavar, "halmozva" szoktam keverni (5-6 kupac, majd azokat újra osztva...kicsit lassú, de legalább jól átkeveri a paklit). Amúgy egy idő után minden védő veszít a csúszásából, azt vettem észre.
-
TrollBalint
addikt
igen, ezt alá tudom támasztani, és pont az ilyen élményt szeretem, amikor elveszek a sok lehetőség és újrajátszhatóságban
Tegnap sikerült 2-t játszani. Helyesebben elkezdeni, az elsőt esélyünk sem volt befejezni, de nem is az volt a cél, hanem csak ismerjük meg a játékot, hogy ha pár óra múlva átjönnek haverék, akkor ne kelljen annyit a szabáylt bújni. Hát... azt sem tudtuk befejezni, de azt már látom, hogy amit kitaláltam, az nem fog összejönni... mindent ez a játék sem fog engedni
A kártyák képességei meg kifejezetten tetszenek.Köszi mindenkinek, tényleg jó választás volt
(bár egy videóban nem kifejezetten ajánlottak hozzá kártyavédőt, de szerintem én befogom védőzni, mert azért a ngy paklit kell keverni, még ha játékonként csak egyszer )
És ha már védő, valaki tud ajánlani olcsó, de jó kártyavédőt? "Jó" alatt azt értem, hogy ha egymásra rakom a lapokat nem csúsznak szét? Ekkora paklinál már főleg fontos lenne[ Szerkesztve ]
-
anubys1984
aktív tag
válasz TrollBalint #4443 üzenetére
Akkor melléfogni szerintem semmiképp nem fogtok vele. Jókora pakli jár hozzá, így elég nagy a változatossága. Mi legalább tíz meccs után úgy éreztük, messze még, hogy kimerüljön.
Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
mike1334
veterán
A szép új világ mennyire hasonló a 7 csoda párbajhoz/Áresz expedícióhoz? Van annyira különböző, hogy "elférjen" mellettük? A szép új királyságot eladom, és filózok, hogy legyen-e helyette ez.
-
TrollBalint
addikt
válasz anubys1984 #4436 üzenetére
Igazából nincsenek ilyen ábrándjaim - nem csak ezzel, más társasokkal sem - egyszerűen szeretem a változatosságot, hogy sok játék legyen itthon, és hosszú távra lekössön. Ez alatt azt értem, hogy ne legyen az, hogy 10 játék után (mégha nálunk az több hónapban is mérhető) előjön az, hogy egy út van és csak az a jó, és ha nem azt csinálod, akkor bukta eleve. (Mondjuk a Marco Polo az majdnem ilyen, mégis szeretjük, mindkét részét)
maross: Igen, azt láttam, hogy ott lenne a legolcsóbb, de elfogyott. Várni nem szeretek, úgy hogy meg is rendeltem a Szellemlovasból, ahol meg kaptam rá 5% kedvezményt, így azért eggyel barátibb az ára. Ha minden igaz ma már mehetünk is érte. (azt még nem tudom hova fogom tenni, de mindegy, max dobok ki valamit a ruhásszekrényből. ) Viszont, akkor abszolút nem bánom, hogy nem várok, ha a gémklubban drágább lesz. (Gondolom Szept. 1 előtt már nem is lesz ott)
-
jansky1
senior tag
Anachrony?
-
Mexbacsi
tag
Tudnátok tippet adni olyan játékra ami két fővel is jól működik és a mechanikajaban van valami különleges? Euró érdekel elsősorban. Nekünk ilyen pl a bonfire az akciókkal :)
-
Frod
addikt
válasz anubys1984 #4436 üzenetére
Nem tudom mi okozza a hype-ot (BGG#6), lehet valóban ennyire jó játék, én elhiszem, de tematika (állatkert-menedzsment) hidegebben nem is hagyhatna
Do you see the white shadow?
-
anubys1984
aktív tag
válasz TrollBalint #4433 üzenetére
Eddig 10 játszmánk került bele. Szerintem egy teljesen korrekt játék, de nem találom indokoltnak a felhajtást, ami van körülötte.
Rengeteg játékból szedték össze hozzá a mechanizmusokat. Ha beszerzitek, csalódni szerintem nem fogtok benne, de ne várjátok azt tőle, hogy ez legyen minden idők legjobb játéka.Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Ha kell, huzd be gyorsan a legolcsobb helyrol, valahol még volt 17-18 korul. Gemklubnal kifogyott, mindenhol el fog fogyni, amig be nem fut a reprint (sok honap is lehet).
szerk: ugy latom a legolcsobb helyrol mar kiuritették, es mar csak 19-ert van.
szerk2: ja es gemklub most lengette be, hogy sokminden dragabb lesz szep1-tol, ha tippelnem kell, ez az ark novat is erinteni fogja.[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Játszottunk már vele párat, szerintem nagyon jó játék bár ezzel újat nem mondtam A felsorolt játékokhoz nem sok közöm volt eddig, de ez inkább a Mars terraformalasara hasonlit. Érdemes megvenni
-
TrollBalint
addikt
Játszott már valaki az Ark Nova-val? Leírás / videó alapján nekem nagyon bejött. Aki játszott vele, annak mi a véleménye? Mi nagyon szeretjük a Nemesis, Terra Mystica, Feast for Odin, Pandemic, Marco Polo játékokat. Passzol ezekhez játékmenetben?
-
mike1334
veterán
válasz refrigerator #4431 üzenetére
Köszi, rálesek majd
-
refrigerator
tag
Szóló játékban nagyon jó még a The Lost expedition. Plusz érdemes hozzá megvenni a kiegészítő csomagot, feldobja nagyon az alapjátékot. Gyors setup, és eléggé pörög.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
válasz refrigerator #4422 üzenetére
Áh, akkor muszáj lesz ezeket is megvenni
Az asszonynak nincs kedve mindig játszani, én meg próbálok elszakadni a digitális léttől, eddig nem sok sikerrel...Milyen játék ajánlott még szólózni, lehetőleg 1 óra alatt, kevés adminisztrációval?
[ Szerkesztve ]
-
válasz jansky1 #4423 üzenetére
Sleeping Godsban irdatlan mennyisegu szoveg van, es ha ugyanolyan a nyelvezete, mint a Near and Far-nak, akkor eleg szivas folyekonyan forditani a tarsasagnak. Ezert is engedtem el a KS-t, inkabb majd a magyar reflexshoptol, remelem jobban visszafogjak magukat az arazasban, mint a Deltavision.
-
Tristis
őstag
-
jansky1
senior tag
válasz mike1334 #4421 üzenetére
Frankó kis gyűjtemény.
Concordia + kiegekre tényleg érdemes beruházni. Ha ketten nyomjátok, akkor Corsica, Creta a legjobb, de még az Aegyptus is jó lehet. Nekem egyébként az Aegyptus által behozott mechanikák tetszettek az eddig kipróbáltak közül a legjobban. Tervben van még a Salsa kieg beszerzése.
A halkereskedőset próbálta valaki innen? Vélemény?7 Csoda Párbaj: Leaders és Solo: itt van a szekrényben, de még nem jutottunk oda, hogy kipróbáljuk. A Pantheon kieg nálunk nagy lyukra futás volt (nem a részemről).
Cascadia van még meg. BGG top 1 absztrakt játék, díjak elnyerője, nem érdemtelenül. Ha valaki azzal játszana én nem mondok nemet, de nekem nincs arányban a játékidő és a játékélmény. Nem ad annyit, mint amilyen hosszú egy parti.
Nincs meg, próbáltam, nagyon bejöttek:
Messina 1347
AnachronyAmik érdekelnek, de nem próbáltam:
Fantastic Factories szintén
Acélmágnás
Radlands
Sleeping gods. -
mike1334
veterán
válasz jansky1 #4419 üzenetére
Nemrég megosztottam [link] + Targi
Amire még "vágyok":
7 Csoda Párbaj: Leaders és Solo (közös nyomtatásra várok)
Kereskesők Völgye 1.
Trambahn
Mesebeli birodalmak
Carcassonne + 1. és 2. kieg (esetleg 3.)
Ticket to Ride: London
Concordia + kieg (de a legoptimálisabb az lenne, ha jönne a Venus /nem a kieg/ magyarul)
Fantastic Factories
Mandala
Harry Potter Roxforti csata
Under Falling Skies
Space Hulk: A halál angyalai
Liget
Keystone: Irány a vadon
Cascadia
Last will + kieg
Még nem jelent meg, de érdekes lehet majd:
Radlands (Senkiföldje)
Grand Austria kieg
Föld és víz
Tokaido duo
Szeszélyes vizeken
Luna capital
Splendor duel...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Végre sikerült beszerezni egy Targit, így a munkáslehelyezős kategória is kipipálva
Ennyit arról, hogy egyelőre teljes a gyűjtemény
(És csináltam egy listát a még beszerzendőkről )...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz mike1334 #4412 üzenetére
Tesco-ban par napja 10200-ert lattam Szep uj vilagot.
Azt hogy ketten mennyire jo sajnos nem tudom. Ugyhogy ez inkabb egy altalanos tapasztalat lesz a jatekrol, nem feltetlen valasz neked.
Nekunk most uj kedvenc, baratokkal nyaraltunk es hatalmas siker volt mindenkinel. 5-en jatszottuk foleg, neha 7-en (kieggel lehet 7-en). Nagyon jo, nekem pont idealisan sokat kell benne gondolkozni, jo erzes mikor a vegen pont alig maradt ki eroforras kockam. Szamolgatos, elore tervezos, keves szaballyal, de megsem tul egyszeru. Valszeg nekem a 7 csoda kerul fel az aprora igy, mert azzal nem tudom lesz e kedvem jatszani ez utan.
Ami idegesitett az nem gameplay related. A romlottsag kieg nagyon jo, es mostmar nekunk szukseges is, de szerintem boven elfert volna az alap jatekban. Cserebe par kartyaert elkernek majd 10k-t ujra (ez a konyvbaglyon a legolcsobb, 8550).
Most vettem meg a haboru kieget, azt meg nem probaltam."I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
petyus_
senior tag
válasz mike1334 #4410 üzenetére
Mi nagyon sokat játszottunk a szép új világgal, 2 és 3 fővel is, nagyon szeretjük, úgyhogy megjelenéskor megvettük a királyságot is. Sajnos kicsit csalódtunk benne, igaz még csak pár játék van benne, de annyira nem jön be. Azért egyelőre marad a polcon, hátha egyszer ráérzünk, de szívesebben vesszük elő a 'világot.
-
mike1334
veterán
Van olyan köztetek, aki játszott a Szép új világgal és a Szép új királysággal is? Anno megvettem a Királyságot, mert főleg ketten játszunk, de még nem bontottam ki, viszont barátoknál kipróbáltam egy modult, és nem igazán jött be a mechanizmusa (i cut, you choose, hasonló, mint a Hanamikojiban). Szerintem el is fogom így adni (pedig még promó kártyáim is vannak hozzá..), de nem tudom, hogy vegyek-e helyette Világot, vagy inkább valami más engine buildert, pl a Fantastic Factoriest.
-
Dr.NX
addikt
-
Azie
őstag
repülőre játék? mit ajánlotok?
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
válasz mike1334 #4401 üzenetére
Én se festettem, használtan vettem . Van benne sztori, szerethetőek a karakterek. A folytatás (Azután) valahogy nem fogott meg, pedig próbáltuk megszeretni. Ott már okosan alapból festettet vettem, csak azért hogy végül ne játsszam negyedéig sem .
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
A festéshez béna vagyok
Nem euró élményt várok, de remélem azért van benne sztori (meglepetés, fordulat, érzelmek ). Apropó..érdemes kártyavédőzni? De közben ott a concordia is, a 2 fős térképpel...meg szeretnék egy "nagy" ticket to ride-ot, big city kiegészítővel...ennyit arról, hogy teljesnek érzem a gyűjteményt...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Canyon Stoic 2 XL
- ÚJ Schwalbe Wicked Will Super Race 29x2.4 (62-622) mtb külső gumi
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest