Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mike1334
veterán
Akciós a Plüssmesék a Gémklubnál + törzsvásárlói (~19e forint), de nem tudtam meggyőzni magam. Aranyos meg minden (asszonnyal játszanánk ketten), de kb mindenhol az a vélemény, hogy gyerek nélkül felesleges, igazából nekik szól. Van más hasonló, kampány játék, ami nem túl bonyolult, kellőképp "lányos", és a hosszú téli estékre jó? (Könnyű ki- és elpakolni, ~60 perc egy játék) Roxforti csata?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
Mortein
tag
válasz #21346560 #4386 üzenetére
390 ft/db (arany) áron van és nem írja a leírás, hogy mekkora 7800ft-ot kicsit sajnálok dobókockára
A gameshopban lenne, ha nem lenne kifogyva, felhívtam őket fogalmuk sincs mikor fog jönni , ha jön lesz....
Aliexpress meg kb. szeptember-októberre tudna szállítani kici kínaiaktól
Asszem vagy beérem más színnel vagy várok. Nem gondoltam, hogy kicsiny haznánkban ennyire nehéz 12mm-es dobókockát szerezni
-
Dr.NX
addikt
-
törölt tag
-
Mortein
tag
12 mm-es színes (sárga, fekete) dobókockát nem tudjátok hol lehet kapni? Neten amit kerestem valamelyik biztosan ki volt fogyva.
-
Tristis
őstag
válasz KaiotEch #4381 üzenetére
Fő az őszinteség. Igazából neked a legjobb, nagyon szép és középszerű játékokból rengeteg van. Mehet a Scythe, Fesztáv, Kórkép, de igazából bármelyik Stonemaier games kiadás, Zombicide pl. vagy az új Ark Nova, ezek mind nagyon szép játékok.
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Mortein
tag
PnP játékoknál ha elviszem valahova kinyomtatni mire érdemes odafigyelni? Még nem csináltam ilyet.
-
-
mike1334
veterán
-
Mexbacsi
tag
válasz mike1334 #4369 üzenetére
Nekem az volt a bajom a Svájc+Indiaval, hogy nagyon sok esetben a új celkartya húzásnál már olyanokat húztunk fel, amihez ki volt építve az útvonal. Gyakorlatilag a körünk abból állt, hogy húztuk fel a célkártyákat és így folyamatosan kaptunk pontot. Egy házi szabályt hoztunk be, hogy olyan kártyát nem lehet megtartani, amihez már ki van építve az útvonal.
tepenzed
Ezek nálam is fent vannak a listán, amit be kell majd szereznem :)[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Ki mire vár nagyon a mostani időszakban?
Ezek még nyáron, őszig jönnek:
Brazil - Imperial (gyönyörű grafika, bgg-n fasza értékelés, jónak ígérkezik)
Senkiföldje (baromi jól sikerült duel kártyajáték, lassan aktuális témával , külföldön nagyot ment)
Szunnyadó istenek (ezzel majd egyedül akarok játszani, Szellemek Szigete mellé) -
mike1334
veterán
válasz mike1334 #4369 üzenetére
Ja, és jut eszembe:
160 darabos szellemlovas kártyavédőből hiányzott tizenegynehány darab..hát eléggé morcos voltam miatta, mert pont ki volt számolva tudtam pótolni mással, de tapintásra nem olyan, meg amúgy is...milyen dolog már......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz KaiotEch #4368 üzenetére
Szívesen
Analóg játék: bontatlan társasok kipróbálása folyamatban...
Hanamikoji: jó játék, de asszonynak nem jött be annyira, meg én se szeretem az "i cut, you choose" mechanikát
Fungi: jó pár kör után, asszony nagy kedvence lett, nekem is bejön, gyakran elő fog kerülni
Ticket to Ride Nordic Countries: amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Kellemesen egymás lábára lépős játék, a világ legegyszerűbb szabályával..nem csodálom, hogy az egész sorozat miért közönség kedvenc...minden Monopolyt lecserélnék rá. Hideg téli estéken még hangulatosabb lesz (két főre melyik térkép jó még? Svájcot, meg Indiát szokták még ajánlani..)....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
Csütörtökön megjelent az Everdell pc-re és mobil eszközökre, ha esetleg valakit...
-
Lokarson
tag
Ideális és költséghatékony kooperatív társas nyaralásra 1-2 főre: Good Little Martian [link] [link]
3 oldalt kell kinyomtatni: 24+3 kártya. 5 jelölőkocka és egy dobókocka kell még hozzá egy Mars mentőakció témájú játékhoz.
Szerintem ez az egyik legjobb PNP játék, amivel eddig játszottam."Ha jön a világvége kimegyek majd külföldre, ott nem talál meg elrejtőzöm előle..."
-
ZsZso
Közösségépítő
Euronicsben pár társasjáték jó áron kapható. Köztük pl.
Cascadia vadvilága társasjáték
9990 Ft | ÁK: 11050 Ft -tól | -10%Nem hiszem, hogy lesz ennél olcsóbb most, hogy nyert.
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
mike1334
veterán
Köszi
Igen, azt írtam is, hogy roll&write és munkáslehelyezős sajna nincs a gyűjteményben. Majd év végén remélem lesz megint akció a tescoban, akkor behúzom a köszöntünket.Más: megjött a Caper: Europe ajándék, szép színes magyarbszabállyal
-
Mexbacsi
tag
Ha valaki eladná a botaniket vevő lennék rá
-
TrollBalint
addikt
Anno én a Sárkánytűzben vettem (Ferenc körúton van (40-es a házszám azt hiszem, a Corvin negyed és a Mester utca között)), ott volt rengeteg féle. A honlapjukat most nem találtam, de éppen haldokló fázisban van a netem
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
mike1334
veterán
válasz Tristis #4358 üzenetére
Botanikot nem ismerem, majd rálesek, stellart néztem, de nem fogott meg. Fox volt, de eladtuk (összesen 3 játék jutott erre a sorsra, a fox, a Harry Potter Sötét Varázslatok kivédése, meg egy Unlock, de az egyszer játszós). Az asszonynak nagyon nem jön be az ütés-vivős, így a jekyll is kimarad
Brass már túl sok, igyekszünk egy óra/3as bgg komplexitás alatt tartani a játékokat...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz tepenzed #4356 üzenetére
Hát nálunk is hullamzik a kedv, talán ősszel-télen könnyebb rávenni a társasozásra. Egy barátunknál szoktunk még játszani, de nekik sok társasuk van, ami 3-4-több főre jó, úgyhogy olyat nem nagyon veszek (max, ha jó ketten is).
-
mike1334
veterán
No a mai nappal, egy időre teljesnek tekintem a 2 főre optimalizált társas gyűjteményem (na jó, ha használtan felbukkan egy Kereskedők Völgye 1. , meg ha lesz megint közös rendelés 7 Csoda Párbaj: Leaders-re, az felülírja a dolgokat )
Szóval a játékok:
Fugitive (pnp verzió)
Mr. Jack Pocket
Schotten Totten 1.
Schotten Totten 2.
Hanamikoji
Kereskedők Völgye 2.
Jaipur
Fedőnevek Négyszemközt
Patchwork
Lost Cities
7 Csoda Párbaj
7 Csoda Párbaj: Pantheon
7 Csoda Párbaj: Agora
A Watergate-ügy
Kingdomino
Unmatched: Legendák Ligája Első felvonás
Unmatched: Árny és köd
Unmatched: Piroska & Beowulf
Eldorádó Legendája
Azul
Egy Szép Új Királyság
Juharvölgy Krónikája
The Castles of Burgundy (2019)
Five Tribes
Pandemic
Pandemic Pengeélen
Ticket to Ride: Nordic Countries
Grand Austria Hotel
A Mars Terraformálása: Árész-expedíció+elvileg délután befut a Fungi, illetve szülinapomra Capers: Europe-ot kapok, azok még nincsenek itt fizikailag.
Még, ami birizgélt az a Last will (+kieg), de ezt egyelőre félretettem, ha bejön a GAH, akkor ahhoz jön majd ősszel kieg, talán azt megveszem. Igazából csak "hagyományos" munkáslehelyezős (két fős max a targi, de csak nyelvfüggetlen/magyar érdekel), illetve roll&write nincs a gyűjteményben.
Most már tényleg csak az van hátra, hogy játszunk is velük, mert még jó pár bontatlan sajnos.
Amúgy a próbált játékok többsége bejött, egyedül az Árésznál (túl hosszú, egy-másfél óra felé nem szívesen megyünk), és az Egy szép új királyságnál (nagyon hasonló az árészhoz) érzem azt, hogy elkapkodtam a vásárlást.
És ezúton ia köszönöm minden kedves fórumtársnak, hogy annyit segítettetek ezidáig is
-
Azie
őstag
mtl, vagy közvetlen, vagy van negyedévente kb rá közös.
és ahogy fentebb írták: bgg geeklist"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
petyus_
senior tag
én a gamewiz-től szoktam rendelni MTL-t, 1-1 előfordult az elmúlt pár hónapban, hogy nem volt, de pár nap múlva mindig tudtam rendelni.
mike1334: sokan szeretik a sleevekingset egyénként, úgyhogy nem akarlak eltántorítani, én elég háklis vagyok ilyenekre, másnak lehet teljesen megfelel
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Szellemlovasnál van raktáron 64x89es. A többi hasonló méretre azt írják, hogy előrendelhető, augusztusban jönnek várhatóan. Korábban olvastam, hogy többet írták facebook csoportban, hogy ha viszel kártyát, akkor kipróbálhatod, hogy illik-e rá.
-
mike1334
veterán
válasz petyus_ #4349 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet a sleeve kingset hagyom kicsit...lehet marad a swan/szellemlovas (kicsit utánaolvastam, elvileg a szellemlovasé is swan kiadás), azok bejöttek eddig nagyjából.
Keverésnél én a "4 kupacra osztom, aztán az egyik kupacot szétosztom a többi 3 között, majd még egyet a maradék 2 között" technikát alkalmazom. Kicsit lassabb, de tuti rendesen át lesz keverve a pakli...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Frod
addikt
Egyébként ha már kártyavédő: az létezik, hogy sehol nincs 63.5*88-as védő?
Mármint nem csak most, de hónapok óta.Do you see the white shadow?
-
petyus_
senior tag
válasz mike1334 #4348 üzenetére
Én mindig bgg-n szoktam nézni a kártyavédőt, mindegyik márkából leírják, hogy melyik jó rá, azt is jelzik, ha esetleg nem standard a méret, és nem mindegyik lesz jó. (desktopon a játék oldalán alul vannak a geeklist-ek, általában egyből ott van a kártyavédős fórum, mobilon viszont meg kell nyitnod a játék oldaláról a geeklist linket, és ha hot szerint rendezed általában az első lesz)
Hogy melyik lenne jobb, abban nem tudok segíteni, egy ideje csak MTL premiumot használok. Korábban vettem sleevekingset, de nekem nem jött be, tegnap elővettünk egy játékot amivel pár hónapja nem játszottunk, ezen sleevekings védők vannak, és nagyon össze volt ragadva, illetve mivel vékony, a keverés sem olyan egyszerű egy idő után (meghajolnak a sarkai).
-
mike1334
veterán
Kártyavédős kérdés:
56x87, 57x87, és 57x89 méretű kártyákra (sleeveyourgame.com szerinti méretek) jó ugyanolyan méretű kártyavédő?
Swan (57x90) vagy Sleeve Kings (57,5x89 /illetve nekik van 56x87 is/) ajánlott inkább? (Vagy a szellemlovas saját márkája, vagy teljesen más? Csak hazai beszerzést figyelembe véve.)
Eddig mindig ad hoc vettem, ami a boltban volt, és az adott játékhoz passzolt, de most kb 380 darab kellene 3 játékhoz. A Swant vagy szellemlovas prémiumot és vékonyat próbáltam, egyikkel se volt bajom, annyi, hogy a szellemlovas vékony tapad (cserébe befér a dobozba pl. a Jaipur), a többi meg csillog, ha lámpával a fejünk felett játszunk....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
jansky1
senior tag
Nem Monopolyt kellett volna vinni. Tuti ez volt a baj
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Srácok Tajuto-val játszott valaki innen? Nem találok magyar tesztet róla. Illetve Azulból a díjnyertest érdemes venni, vagy az újabbat(Királyi pavilon)? A Sintra üvegcsodái az sokak szerint rossz lett. Ajándékba menne, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Nunder
őstag
Két újdonság landolt még pénteken nálunk: Praga - Capvt Regni és Ark Nova.
Viszont aki ezt a Praga-t kitalálta, azt élete végéig arra ítélném, hogy puchboard-ot nyomkodjon. Katasztrófa mennyit kellett vele mókolni, még a nagy táblán is volt mit. Ilyennel még nem találkoztam korábban.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
mike1334
veterán
válasz tepenzed #4329 üzenetére
Nem olyan régen jöttem el az előző munkahelyemről, és búcsúajándéknak egy szellemlovas ajándékutalványt kaptam, azzal, hogy olyan játékot vegyek vele, amit amúgy nem vennék meg az ára miatt...és így is lett, kevesebb, mint a felét kellett ráfizetni, úgy, hogy kártyavédőt is vettem
-
-
-
válasz tepenzed #4329 üzenetére
Egyre tobb mindentol fogunk hatast dobni, a most megrendelt tarsasokra ujra rajon az inflacio, az usd erosodes+forint gyengules kombo, es a még tovabb emelkedo papir/muanyag arak. De jo lesz a fancy tarsasok helyett a 2 paklis kártyajatek is + tobb ido jut dolgozni.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
tepenzed
őstag
válasz mike1334 #4328 üzenetére
Én is sok helyen olvastam, hogy a GAH nagyon jó.
De mikor megláttam az árát, hátast dobtam. Néztem unboxing videót és az árához képest nagyon kevés elem van a dobozban, azok s elég egyszerűek és nem épp mai grafikával rendelkeznek, szóval még mindig töröm a fejem, hogy megér-e nekem ennyit, mikor egy vadi új játék is olcsóbb, pl Ark Nova. -
mike1334
veterán
Köszi mindenkinek, Grand Austria Hotel lett belőle
De a Concordia is felkerült a listára, majd legközelebb
Everdellt szerintem elengedem, többen úgyis jobb, és van barátainknak, kiegészítővel együtt....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz jansky1 #4326 üzenetére
Köszi! Marsból van a rövidebb verzió, az Ares. A víz alatti városok is hasonló a marshoz, nem? A héten játszottam a szép új királysággal, és az ares mellé kicsit feleslegesnek éreztem, hogy megvettük, mind a kettő hasonló tablóépítős...valamilyen más mechanikát keresek most
-
jansky1
senior tag
Én is Concordia pártján állok ezek közül Corsica vagy Creta térképpel.
Víz alatti városok nem merült fel opcióként? Az is remek ketten. Esetleg Mars terraformálása? -
Tristis
őstag
válasz mike1334 #4321 üzenetére
Ár/érték: Concordia.
Én vennék Concordiát és hozzá egy Corsica vagy Creta térképet két főre. Ezzel a pakkal 2-5 főre megvagytok, minden játékosszámmal remek!Szerintem a világ legjobb játéka a Concordia, Grand Austria a kedvenc kétszemélyes játékom. Eddig 350 társast próbáltam a BGG statisztika szerint. Everdell cuki, aranyos, játszható, nagy hibája nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
válasz mike1334 #4319 üzenetére
25k nem vészes ahhoz képest, hogy 30k ment használtan. Most hogy hozott belőle a gamewiz szerintem érdemes lecsapni rá, mert ha megunod és elfogy a boltokban ennyiért szerintem el lehet adni.
Én kétfősként szeretem pl a nyugati királyság lovagjait, bonfiret. mars terraformálását, anachronyt. Bár egyik sem rövid, de mind jó játék Mindegyikben van versengés a helyekért.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Köszi! Na igen, a két fős kategória fogós kérdés, mert sokszor olyan, mintha egymás mellett játszanátok, nem egymással...azokat szeretjük, amikben van interakció, akár kifejezetten a másik kárára is. Persze nem muszáj, de az az igazi, ha egy döntésemmel, ha nem is ártok, de kizárom egy lehetőségből a másikat, és folyamatosan újra kell terveznie...ha túl nagy a "játszótér", akkor igazából egymástól függetlenül játszunk csak..akkor ez alapján everdell és viticulture kiesett (everdellel már jatszottunk egyszer, de akkor négyen, nem tudtam, hogy milyen lehet ketten).
-
Azie
őstag
válasz mike1334 #4315 üzenetére
fogós kérdés
alapvetően igaz, hogy ezeket kb bárhol ki tudjátok próbálni, hogy mennyire jön be
everdell: határeset, nekem ketten elég kevés az interakció, 3-4 játék után kiismerhető - előnye, hogy könnyen tanulható, van magyar úgyhogy van esély másokkal is játszani
concordia: egyszer játszottam 4 fővel
lastwill: nem játszottam
GAH: nem játszottam
viti: 2-en szerintem nagyon tág a pálya, erős random faktora van, hogy kinek milyen szőlőfajta jut.
nálunk 2en a koop/nem cutthroat játékok váltak be eddig"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
mike1334
veterán
Két főre ezek közül melyiket ajánlanátok leginkább? (Csak az alapjátékot figyelembe véve, kiegészítők nélkül).
Everdell
Concordia
Last Will
Grand Austria Hotel
Viticulture Eszenciális kiadás...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Azie
őstag
[A Game Of Thrones: The Board Game Digital Edition]
Ingyenes ma 5-ig.
EPICen"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
warez14
csendes tag
válasz anubys1984 #4312 üzenetére
Szerintem nálunk is jó helye lesz. Szeretjük ezeket a tematikus, gondolkodós, taktikázós játékokat.
A boardgamegeek-en is az előkelő 7-ik helyen szerintem az összesített rangsorban. -
anubys1984
aktív tag
válasz Tristis #4311 üzenetére
Értem.
Nekünk szerintem tökéletes lesz. Változó, mire van igényünk, van, hogy jólesik nyugiban építkezni, és örülni a végeredménynek, akárki is nyer, de olyan is van, hogy interaktívabb élményre vágyunk (mondjuk Brass, Anachrony vagy Gaia Project). Szerintem ennek is meglesz a helye, csak abban bízom, hogy a hype miatt nem fogunk csalódni benne. A komplexitással szerencsére nem lesz gond.Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
Tristis
őstag
válasz jansky1 #4310 üzenetére
Mars Terraformálása + kezdetek kieghez képest:
- hossza: két fővel talán rövidebb, három fővel inkább hosszabb, négy fővel reménytelen
- komplexitása: magasabb
- interakció szintje: szinte semmi, nincs harc a célokért sem
- táblahely: magasabb
- szerencse: többfajta ikon, több szerencse
Tehát van egy komplex egyedül remekül játszható játék, ami hosszú és van benne rendesen szerencsefaktor. Az emberek manapság ezt szeretik, nem egymással szeretnek játszani, hanem tetrisezni egymás mellett... Én TÁRSASjátékozni szeretek inkább.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz anubys1984 #4307 üzenetére
Igen-igen, várjuk. Gyors kipróbálás, gyors eladás
-
anubys1984
aktív tag
válasz warez14 #4305 üzenetére
Tegnap frissítették be június-júliusra, szóval igen valószínű, hogy legkésőbb jövő héten megérkezik.
És szerintem rengetegen várjuk már.Alcatel OT 311 (2001), Alcatel OT 535 (2004), Nokia 6100 (2005), Nokia 2610 (2007), Nokia C5-00 5MP (2012), Xiaomi RedMi Note 2 Prime (2016), Xiaomi Redmi Note 5 (2018), Poco X3 Pro (2022)
-
warez14
csendes tag
Sziasztok!
Van is más is rajtam kívül, aki nagyon várja már az Ark Novát?
Elméletileg hamarosan érkezik. -
Frod
addikt
Köszi, be is dobtam ebéd mellé.
szerk: ohh, közben most értem ahhoz a részhez, ahol látom, hogy már nemcsak usa-n kívül, de ott is 60$ a shipping. nincs több kérdésem, mindent értek.
maross is erre utalt feljebb, csak én reflexből eu-ra gondoltam, mert csak itt volt ilyen pofálan magas a szállítás eddig is.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
goccer
aktív tag
Nem néztem végig a videót mert annyira nem érdekel, de gondolom itt össze vannak foglalva az okok.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest