- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Microsoft Excel topic
- Proxmox VE
- Windows 10
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hát akkor én kifogtam egy igazi "sárkányt" igazából látszott rajt a hozzá értés de nem tudta ezt nekem bebízonyitani.
Annyit mondott a régi szerződésemet látja arról kaptam is az utcsó befizetésről egy másolatot de az uj még készülőben.Nos én ezt nem értettem.
Mikor kérdeztem tőlle ,hogy mit ért ezen akkor valamit zagyvált őssze-vissza és igazából már elvesztettem a türelmemet+mennem kelett melozni.
Vagy én vagy hülye vagy tényleg körülőttem sok a jó képességü emberke.Lényeg ,hogy nem kaptam számlát amit be tudnék fizetni sodexhu-n.Ahoz meg kell amit már leírtam.Sőt azt se tudom mi az e-mailom.Mert axelero változott majd lett t-com,t-online
a csaj mind a 3 probált belépni de sikertlelenül.Petne!
Igazából nekem csak a Szfvári bandával van gondom felületes és híhetetlenül alulképzett némelyik kollégájuk.
Szerződést csináltunk 4mb-ról 8-ra semmit nem mondtak ,hogy a sodex nem müxik egyenlőre de ne idegeskedjen + az e-mailja megváltozott stb...Kérdeztem a sodexet és nagy mosojt kaptam és a szavakat ahogy eddig feladta ugy kell.
kb 3* voltam bent 3órát és senki nem tudott érdemben annyit segiteni mint itt.Legalább azt a kurva linket közzétehették volna hol van a sodexes cucc feladására lehetőség.Ott nem tudták+itt tudom meg a csekkek ha lejárnak nincs gond mert bla-bla.Nos nekem ezzel van gondom és nem a társasággal.Kiváncsi lennék ha azok az emberkék maszekok lennének ,hogy tudnának a valos életben megélni.
Ennyit bemászkálni már kicsit ugymond sok.[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
válasz #00809728 #2689 üzenetére
Ha nem kaptál még számlát, akkor nincs elmaradásod... vagy miből gondolod, hogy van?
Tudni kell, hogy ha valaki csomagot váltott szeptember 8-a után átáll utólagos fizetésre, tehát utólag kapja meg a számláját és nem előre fizeti már. Például az októberit novemberbe, a novemberit decemberbe stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kifizetni kívánt számla ez nekem nincs meg.Erre a hölgy azt mondta nem vagyok a gépben.- gépükben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Király, igazából azt nem értem ezt Szfváron a plázában dologzók miért nem tudják vagy esetleg függesztenék ki egy papírlapra stb....
Ugyanis ma mondatm neki és muatattam rajt a dátumot,hogy ezek le fognak járni és a meghosszabításuk lovéba fog kerülni.
Mire a hölgy nem azt mondta ne aggodjak mertEzúton szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Partnereinket, hogy a 2008. december 31-ig érvényes INTERNET utalványok felhasználási határidejét meghosszabbítottuk, ezek az utalványok 2009. március 31-ig felhasználhatók partnereinknél.
hanem egyszerüen csak azt neki ehez mi kőze?
Amugy köszönöm a segitséget néha közelebb vagyok itt a valosághoz mint amikor bemegyek a plázába és ott nyomorgok 1órát és kikapok egy olyan "macát" akinek halványlilafingaj sincs az egészhez.
Még 1*köszönöm a segitséget.
Most már csak kéne egy számla ami alapján be is tudnám fizetni a neten a sodexes utalványaimat.Esetleg erről valami infod?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hy!
Befizetni az elmaradt számlámat már ha van olyan.Ugyanis az uj 8mb netem miatt már van elmaradásom.
Sodexhu-val fizetnék kaptam itt egy linket amit is.De oda kell valamiféle számláról amit ki szoktak postázni egy számocska nos nincs papír nincs számocska amit be tudok gépelni.Bementem és kérni szerettem volna egy ilyent.Nos nem vagyok bent a gépben mint uj szerződéses.Régi meg megszünt.Sajnos én meg már az egész t-lányokat nem értem...
-
okib4100
aktív tag
Üdv,
Úgy láttam h te T-s vagy:
1. Tudsz valamit a külföldi sávszélesség problémákról ? Mert ebben a fórumban is volt rajtam kívül 1 hsz ami ezt tanúsította ("GBR-be 200-as pingek")
2. Mi lehet az oka a csúcsidős belföldi lassulásoknak, ugráló pingeknek? Összefüggésben lehet e a vonal minőségével? Érdemes lehet e megkérni rá a szakvéleményt, és adott esetben visszatetetni 4 megabitre?
A másik fórumban is feltettem már ezeket, de nem kaptam rá választ.
Üdv.
PS. Bp. 2. kerületében aztán várhatom h mikor lesz FTTx. A sima ADSL-ért is 3-4 hónapot kellett harcolni még 2002-ben (előtte a telefonért 95-ben, előtte.....)
2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.
-
törölt tag
Sziasztok!
T-Home Dupla, 8 megás internet csomagom van. A router még az előző előfizetésből megörökölt SpeedTouch, ami az elmúlt évben rendszeresen bizonyított. Mégpedig azt bizonyította, hogy egy alsókategóriás bóvli, amivel csak a szenvedés van - megérett az elhatározás, hogy lecserélem. Egy olyan eszközt szeretnék helyette, ami szintén modem és WLAN router egyben.
Az ASUS WL-600G-t néztem ki, itt még olcsó is. Írják, hogy T ADSL-hez nem jó - gondolom ez azt jelenti, hogy nincs rajta WAN port. Ez viszont nekem jól sejtem-e, hogy nem is kell, s az előfizetésemhez teljesen jó lesz a szerkezet?
A másik kérdésem, hogy a SpeedTouch-ot visszaveszi-e a T, vagy mi lesz vele? Nem vagyok raktár, kihasználatlanul itthon tárolni nem szeretném.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
Az IPTV se veszi igénybe mindig a teljes sávszélességet.
Én ezzel nem teljesen értek egyet. Mivel éppen fordított a helyzet, tehát akinek problémája van azok vannak kevesebben, mint akinek nincs és persze ezt országosan levetítve értem.Az FTTX is rengeteg lehetőséget rejt, tehát éppen, hogy nagyon jól csinálja, hogy ebbe fejleszt már csak és nem igazán foglalkozik már a rezes technológiákkal. Mivel ebben van a jövő...
[ Szerkesztve ]
-
Ebit
addikt
Akik távolabb vannak előbb utóbb úgyis csökkent volna a sávszéljük a dsl bekötések számának növekedése miatt, tehát az egy hülyeség, hogy az IPTV-re fogod...
Tekintve, hogy a netező, nem mindig veszi igénybe teljesen a teljes sávszélt, ellentétben az STB-vel, talán nem olyan valótlan.
A " hülyeség" inkább az, hogy a T , nem átgondoltan fejleszt, kvázi kapkod, és az elavult rendszerre, hálózati strukturára ráengedte az IPTV-t, kevesek örömére, és sokak bánatára.
A lényeg, hogy a fentiek T-s dolgozók infoi alapján vannak, de gondolom ezt te is tudod a másik forumból is.
A központtól az otthonig való optikai vonal terve-kiépitése jól hangzik, de várjuk meg a gyakorlati felhasználást. -
petne
őstag
válasz #00809728 #2678 üzenetére
Akik sodexho internet utalvánnyal szokott fizetni egy fontos információ:
! Meghosszabbított érvényesség:
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Partnereinket, hogy a 2008. december 31-ig érvényes INTERNET utalványok felhasználási határidejét meghosszabbítottuk, ezek az utalványok 2009. március 31-ig felhasználhatók partnereinknél.[ Szerkesztve ]
-
petne
őstag
válasz catty21 #2677 üzenetére
Ahogy elnézem amit ide leírsz az is egy nagy zagyvaság (szélessávú internetkapcsolat meg hálózati kapcsolat meg hasonlók...), ezért nem is csodálkozom, hogy az ügyintéző nehezen tud segíteni, illetve félreérti, hogy mit is akarsz, mi is a problémád.
Azért hidd el nekem, hogy az ügyfelek se semmik... tudnak ám rendesen kavarni. -
petne
őstag
Akik távolabb vannak előbb utóbb úgyis csökkent volna a sávszéljük a dsl bekötések számának növekedése miatt, tehát az egy hülyeség, hogy az IPTV-re fogod... Nálunk egyébként elérte a dsl technológia a határait, ezért nem lesz már ezzel kapcsolatos technológiai bevezetés. Az elkövetkezendő években jön az FTTX, amivel több százezer háztartást fognak elérni.
-
Ebit
addikt
válasz catty21 #2677 üzenetére
A bemérés is sajna, csak viszonyitásnak jó, mert jelenleg a T egyik újitása, az IPTV stabilan elviszi a sávszélt a többi felhasználó elől, aki távolabb vannak.
Nem értem miért csodálkoztok, hogy az ügyfelek ki vannak borulva, amikor ekkora káosz van?
Szerintem nem csodálkoznak, inkább úgy gondolják, jobb, ha a problémás
/ értsd sebességet rendszeresen ellenőrző, lassulásokat, szakadásokat bejelentő ügyfél / természetesen csak akkor ha eléri a 1412-t / inkább elmegy. -
törölt tag
Hy!
Nos ma egy turát tettem ismét a t-lányoknál.Bementem és kértem egy számlás papírocskát amin rajta van valami sok számjegy és ha azt a neten bepőgyőgőm akkor fel tudom adni a sodexhu cuccot.
Kaptam-hazamentem majd nem jó a cuccos.Kiderült régi 4mb számlámról kaptam papírt.Visszamentem és mondtam nekem friss kell mostani mert bla-bla.Olyan NINCS közölték velem.
Szerződésem az van a 8mb netre de nincs számlám.Komolyan én elvesztettem a vonalat.
Kb 1.5hónapja nem fizettem semmit sem az uj 8mb szerződésemre már kezdek kicsit rosszul lenni nem szeretném ha lekapcsolnák.Igazából már nem tudom kihez mivel foruljak mert fogalmam sincs egyáltalán a pult mögött ezt tudják orvosolni vagy nem?Sodexes netes cuccot amit kaptam innen azt megköszönöm de sajna kell hozzá egy papírocska is ami kijőn házhoz,hogy mennyi lovét fizessek be.Nos ezt várhatóm.
-
catty21
tag
válasz ForRedGlory #2672 üzenetére
Figyelj, azért ez a nem tudom mi bajod szöveg eléggé bosszantó! Azért van a bemérés, hogy megnézzék, bírja-e a vonal, senki sem szeret nyolc megáért fizetni, ha mondjuk csak hármat bírna a vonala!
Túl sok a fejetlenség nálatok és bizony az ügyintézők abszolút nincsenek tisztában a dolgokkal!!! Félreinformálnak, hibásan rögzítenek és ez mind az előfizetőnek bosszúság, idő és pénz.
Ami neked mondjuk nem fáj, mert nem magánvállalkozó vagy, hanem egy nagy cég tagja.Nem értem miért csodálkoztok, hogy az ügyfelek ki vannak borulva, amikor ekkora káosz van?
-
catty21
tag
Sziasztok, tegnap ismételten nyávogtam a 1412-nél. Ma reggel látom, hogy a DSL led folyamatosan világít, hurrá van net! Bedugtam, hát nem kóser. Felhívtam a 1412-tőt, ott mondják: a hálózati kártyámmal van baj, azért nincs net. Ezt nem értettem. Két perc múlva csöngettek, jöttek a HÁL-ÉP-től, hogy rossz a modemem, megcsinálják, mondom most jó a modem, már reggel óta, de nincs netem, hát akkor a hálózati kártyám rossz, mert a modem a legjobb, legújabb csúcsmodell! (mondja ezt egy hatvan év körüli bácsi, akinek több szünetjel van a fogai között és erős piaszaga!)
Felhívtam a 1722-tőt, gondoltam letojom azt a kétezret, hátha segítenek. Na kiderült, hogy két napja a kollegina teljesen mást állíttatott be velünk, nem a szélessávú internetkapcsolatot, hanem a hálózati kapcsolatot (???), segítettek beállítani, csatlakozott. Oké minden.
Gondoltam mérek egy sebességet. Itt ismét lepadlóztam! Az adsl teszt 1204 kbit/s-os downloadot mért!!! Nyolc megás csomagnál!!!!
Bejelentettem.
Állítólag javítják. Ha nem tudják javitani kijönnek újra.
Dsl telefonnal még mindég nem jöttek, szóval még azzal is jönnek.
Nem tudom miért van ekkora fejetlenség? -
Blackdeath
aktív tag
üdv
végre nemrég vasárnap kiköltöztünk ide a 17.kerbe. meg is rendeltük hétfőn az analóg kábeltv-t családi csomaggal. az üfsz-os csaj szerint 1-2 héten belül kijönnek. elvileg. na most ez mennyire igaz?
ha be tudják kötni a tv-t, akkor elvileg lehetséges a kábelnet is?
amúgy állítólag a szomszédunknak t-hómja van, szal sztem biztosan be tudják kötni.
ja, és amúgy kertesház-övezetben lakunk. értelemszerűen egy kertesházban.
[ Szerkesztve ]
-
hael
csendes tag
2 napja kötötték be meglévő ADSL szolgáltatás helyett a T-HOME csomagot: IPTV, 8/1, analóg telefon.
A modem/router kombó (Speedport W721V) elég egyszerű, szeretném a gépeket a saját routerem mögött tudni. A speedport-on van PPPoE passthrough beállítás, de ezt hiába engedélyezem, még a közvetlenül rádugott számítógéppel sem tudok PPPoE kapcsolatot létesíteni nem hogy egy plussz router beiktatásával (felhasználó+jelszó rendben). Maga a speedport működik, van internet és IPTV is.
Van valakinek tanácsa milyen bűvös beállításra lenne szükségem?
(off topic: a szerelés után megszűnt az analóg telefon, ma délelőtt 40 perc és 7 ügyintéző kellett hozzá, hogy végre felvegyék a hibabejelentést.)
-
okib4100
aktív tag
válasz ForRedGlory #2672 üzenetére
Üdv,
Leírtam, h nem az a bajom, h csak 5 megát bír a vonal. Lehet váltottunk volna akkor is ha 4 mega lett volna, mert a T-s előfizetéshez járt egy csomó plusz dolog, pl. ingyen domain, 2 gigás mailboxok, etc. (míg a datanet 500 Ft+áfa/MB/hó díjért bővítette volna mailboxunkat - no comment). A maradék 5%-ra pedig 6,7 mbitet mondott a történetben szereplő kisasszony, ráadásul az egyik szerelő megmondta, h helyszínre kiszállás nélkül nem lehet atombiztosan megmondani, h egy vonal mennyit tud, aki másként állította, az valószínűleg kummantott. Nem értek az ADSL műszaki oldalához, de amilyen érveket a szerelő felhozott, az elég meggyőző volt.
Amiért felhoztam a történetet, az az h egyrészt a nemzetközi lassulás ügyében a füle botját sem mozdította senki a fél-hivatalos fórumon, ügyfélszolgálatra be sem telefonálok mert tudom, h fogalmuk sincs miről beszélek.
És ehhez jött a csúcsidőben magyar oldalak lassulása, ami fogalmam sincs h mitől van
A datanetnél 7 év alatt sosem volt ilyen h "csúcsidős lassulás", vagy max külföldről kicsit visszaesett a letöltés, de amúgy sem sokat töltök. De hogy a BBC főoldala 1 perc alatt jön be, vagy a sourceforge (x millió mirrorral szerte a világon) timeoutot ad vissza, az enyhén szólva sokkoló.
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz okib4100 #2669 üzenetére
"...kiderült, h a vonal max 5 megára képes (feltöltés maxon van). Annyi baj legyen, ezért csak max az a konkrét ügyintéző (név, belső tel szám szerint meg tudnám mutatni) felelős, aki azt mondta h 95%-os valószínűséggel menni fog a 8 mega..."
Vicces vagy. Olvasd el újra. Nem 100%-ot mondott szerintem. Onnantól kezdve nem tudom mi bajod.
-
törölt tag
Hy!
Sodexho utalványomat mint korábban kaptam egy linkelést gondoltam tegnap este feladom.Hát kér számlaszámot.
Na lool.Oké 1412 és megtudakolom mert már vagyok ,hogy nem fizethetek.Hát munkatársunk jelentkezéséig bla...bla...
Oké ők is emberek gondoltam majd reggel.Nos igy tőrtént 07:40kor ill 09:18-kor is esetben sem tudtam elérni senkit sem.
Tanácstalan vagyok.Itt ez a rahedli sodexhu-s utalvány.Ha nem tudom feladni már pedig sajna lejár elég sok mert a t-lánynál kb 2 hónapja nem tudtam ez álltal fizetni igy az ősszeset fel kell ujítatnom azaz érvényesitettni.10% le gombolnak rólam ujra.
Nagyon elgondolkodtam ,hogy a DAS-al felveszem a kapcsolatot.Nem vagyok hajlandó azért fizetni ami nem az én hibám.... -
okib4100
aktív tag
Üdv,
Akkor elmondom én is a történetemet:
10.06-án váltottunk át Datanetről T-home-ra (üzleti ADSL-ünk van), aztán sávszélesség módosítás volt 8 megára. Többször telefonálgatás után végre jött vki aki hozott egy ASKEY modemet, amivel viszont kiderült, h a vonal max 5 megára képes (feltöltés maxon van). Annyi baj legyen, ezért csak max az a konkrét ügyintéző (név, belső tel szám szerint meg tudnám mutatni) felelős, aki azt mondta h 95%-os valószínűséggel menni fog a 8 mega. A problémák csak itt kezdtek kezdődni: előbb, folyamatos szakadozások után behalt az askey cucc, pont amikor legjobban kellett volna a net, szerencsére másnap már jött is a szerelő és hozott egy telindus 1111 modemet. Ezzel már nem szakadt, de most meg (a modemtől függetlenül persze) a hálózat kezdett rendetlenkedni.
Előbb a külföld lett esetenként használhatatlanul lassú csúcsidőben (pohlyfórum adsl sebességcsökkenés rovatba másoltunk egy csomó traceroutet, eddig illetékes még nem reagált rá), aztán tegnap elkezdte azt is, h egy sor magyar oldal (pl. mobilarena. prohardver, pdamania, etc.) kb. fél perc alatt jött be csúcsidőben egy 2,4-es core2duo-on 2 giga rammal. Traceroutot nyomtam ezekre az oldalakra, s mindig az jött ki h a vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu hopnál voltak esetenként 150+ ms késleltetések (most 15ms alatt van).Kérdés:
- a szerelő aki a második modemet hozta, azt mondta, ha probléma van a kapcsolattal ezután is, kérjünk szakvéleményt, és kezdeményezzük h állítsák vissza 4 megára. ez segíthet vmit a dolgon (legalább a belföldi kapcsolat hibáit illetően)?
- a nemzetközi lassulás ügyében lehet vmit csinálni, valahol bejelenteni, h legalább azt mondják h "tudunk a problémáról"?
- DNS gond nem lehet a magyar oldalaknál tapasztalható lassúság hátterében (mondom, egy sor oldallal kipróbáltam, nem csak ezzel a hárommal)?Mert az a helyzet, h ha ez nem változik, amint lejár a hűség, megyünk vissza az eredeti szolgáltatóhoz.
-
belluska
tag
Külföldön voltam 8 napig és amikor a forgalmi adataimat megnéztem, éjjelente forgalmat mutat. Ez hogy lehet ?
-
lesaux
veterán
Kész, felkötöm magam. Hogy tudom megnézni az ADSL forgalmi adatait?
A My T-Home oldalon milyen azonosítót / jelszót kér? Tegnap itt volt előttem az egységes előfizetői szerződés, ma már az egész kupac papír, köztük a Bejelentkezési azonosító és jelszavak feliratú. Ebből melyiket eszi meg? Nagyon úgy néz ki, hogy egyiket sem. Próbáltam a telekomos 9 jegyűvel is, az se jó. -
Ebit
addikt
válasz jorden06 #2658 üzenetére
Elméletileg ezt a verziót frissiteni tudnád, de érdemi sávszélnővekedést ne várj tőle.
Inkább másik modemmel, érdemes kisérletezni, javaslom a 360 T /B1,B3 változatait./Legjobb modemek kis hazánkba Zyxelek, rosszabb vonali paraméterek mellett.
Küld el a modem által megjelenitett adatokat, priviben, vagy emilben.
-
-
-
Allien
veterán
válasz catty21 #2650 üzenetére
Hmmm... Nekem még nem tiszta, mit is rendeltél most. VDSL-t, IPTV-t, plussz VOIP? Ettől függetlenül, még akármi is lehet, mert van, amikor külsősök végzik el a kiépitést, és T-s helyezi üzembe. Amúgy, a netet tényleg le kell ellenőrizni. Persze, látattlanba azt mondok, amit nem tudok, mert akámi is lehet, ami közbe jött.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Az a kérdés, hogy az az egy kábel milyen úton megy le, tehát mellé fér-e esetleg a másik. Ha igen, akkor no para. Persze, lehettnek gondok, minnél szűkebb a hely, elképzelhető, hogy "szappanozni" kell a kábelt, hogy jobban csusszon. Annak lehetnek nyomai ahol kijön, és ahol bemegy a falbol/ba.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz headhunter #2647 üzenetére
Kihelyezett fokozat. De ha kell, arrább húzzuk az egészet! Mondjuk lehet, nem 500 méter, lehet 600, de ez már kábelhossz inkább.
-
jorden06
senior tag
No, a következő történt:
elindítottam a frissítést, ip, pw beír majd next. Kiírja, hogy upgrading boot code, fél perc után az eltűnik, modemen a ledek kialszanak, tálcán óra mellett értesítés, hogy egy hálózati kábel nincs begudva (mintha kihúztam vna a modemet). 1 perc után újrabootolt a modem, ledek újra égnek, de a telepítő semmi új infót nem ír ki, hogy kész lenne vagy valami, az Ethernet led pedig nagyon gyorsan villog a modemen. Kb 20 percig csinálta mikor meguntam és kiléptem a telepítésből.
A következő lépés volt a "corrupted image mode", ahol szintén ugyanezt csinálta (ledek kialszanak majd reboot, Ethernet led ezerrel villog, aztán semmi sem történik) ameddig meg nem untam és kiléptem belőle. Telefonkábelt visszadugtam a modembe és ugyanúgy megy mint eddig, semmi frissítés nem történt.
Ilyenkor mit lehet még tenni
[ Szerkesztve ]
-
catty21
tag
Ma jöttek bekötni a netet. Már reggel gáz volt, mikor benyögte a szerelő, hogy nem hoznak digitális megosztót, mert valaki nem rögzítette, hogy DSL telefont is kérünk. Hurrá. Pótolják. Majd egyszer. Mindezt közel egy órás telefonbeszélgetés után.
Beszerelték. Volt már egy lyuk az erkélyen, mellette van a számítógépasztal. Nem, ők nem ott hozták be, hanem a szembeni ablak felé kerültek kábeltoldozással. Kifúrták az ablakot, majd a TV!!! mellé bekötötték a netet, kb. egy méteres zsinórral. Vagyis hoztak egy modemet, letették, mellé három kábelt, majd elmentek.
Hazajöttünk, hurrá, internet, végre. Aha, álmainkban! Nem működik a net, valami vonali probléma lehet.
Egy órás telefonálás, pofátlan kis hölgy benyögi: nincs vonalas telefonszámom, nem rögzít hibabejelentést, alá szolgája.
Pardon, az, hogy nincs telefonszámom, az nem az én hibám, hanem a T-homeos csajé, aki felvette a rendelést... nem számít.
Tanács, várjam meg, míg bekötik a telefont is.
Később 1722 felveszik, elmondom, kapcsol egy kollégát, kolléga kapcsolva, hát a kolléga rosszul tette, hogy ide kapcsolta Önt, visszaadom a kollégát, új kolléga, újra elmondom, végre felveszi a hibabejelentést... majd 72 órán belül elhárítják.A k....a életbe, két hónapja nincs netem, erre itt szivatnak??? A szerelőnek állítólag ellenőriznie kellett volna, hogy mükszik-e a net!
Miért nekem kell szívnom már hónapok óta, mert egy csapat töketlen pasi és szőke nő van a vonal végén????? -
kew
senior tag
válasz jorden06 #2648 üzenetére
Még mindig nem csináltad meg?
Valahol biztos vannak benne valami vonali paraméterek, azokat jó, ha megjegyzed. De nekem úgy rémlik, hogy nem kellett semmit újra beállítani mikor frissítettem, hanem ment magától.
De amugy a régi firm-ben olyan baromi sokmindent nem igen lehetett állítani, úgyhogy sokmindent nem kell megjegyezned
[ Szerkesztve ]
-
Zoles
csendes tag
Hát most elszomorítottatok! Csak nem ússzuk meg a fúrás-faragást!
az erő legyen veletek....meg a joghurt
-
petne
őstag
Igen, kettő... 3 STB esetén meg 3. Egy quad fejet szerelnek fel aminek 4 kimenete van, erre azért van szükség, mert problémát okozna akkor, amikor az egyik beltérin a horizontális a másikon meg a vertikális polarizáción lévő csatornákat szeretnél nézni... egy single fej egyszerre csak az egyiket tudja venni. Ez a satos vétel egyik technikai sajátossága...
[ Szerkesztve ]
-
Zoles
csendes tag
Köszi a válaszaitokat!
Mostmár tudjuk hogy a lavór kb hova kerül,mi két stb-al rendeltük és most az nem világos hogy a tányértól 2 kábel is jön le a boxokhoz? Azért kérdezem mert nyáron a házépítés közben úgy találtuk ki hogy a bejövő koax lemegy a nappaliba a hifi-tv mögé és onnan ágazik szét a szobákba, de viszont ez csak 1 kábel, és a bejövő koax kiállása majdnem az antenna körül van ,kvázi nem szeretnénk bontani,furni faragni!
-
petne
őstag
válasz ForRedGlory #2639 üzenetére
A délire...
-
Zoles
csendes tag
Hali!
Arra lettem volna kíváncsi hogy milyen beltérit adnak hozzá illetve hogy a felszereléskor valami normális módon építik a tetőre/falra vagy valami örült megoldással.
Azért a választ köszi, most mondja az aszzony hogy szerdán du szerelik ha addig nem lesz tapasztalat akkor majd én írok!az erő legyen veletek....meg a joghurt
-
MUSLI25
csendes tag
ÜDV.nekem 1mb kábeles netem van!de mikor letöltök akkor csak 115kb/s a max.!!!!!
a feltöltésem meg a fele se talán olyan 30-40kb!mit tehettek ilyekor?a gépem jó ,semmi baja!megnézztem speedtesten ott a dowload: 965kb/s!!! az upload:115kb/s!!!
ELÖRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT
ÜDV.
Musli25 -
Zoles
csendes tag
Üdv a hozzáértőkneK!
Némi infót kérnék!
Kb 3 hete megrendeltük a t szolgtól az iptv,net,tel egybecsomit.Minden adatunkat felvették hogy még a ..köm hosszát is és azt válaszolták hogy tuti lesz minden!!!
Erre tegnap megérkezik a két bekötős muki rámérnek a 100 éves vonalunkra majd elmennek és ujra eljövetelükkor egy stb. rádugnak majd 10perc méregetés után közlik hogy csak a net menne!!! namost 3 hét várakozás és pipa után ujra be a t szolghoz és mindent lemondani, ahol még a szavamat is kétségbe vették hogy a szerelők kint voltak!
Ajánlották a sat tv-t erről kérnék valami tapasztalati infót,mert ugye a világvégén lakunk 18ker Ferihegy 1 1km-re oda már a madár is 3 napos hideg élelemmel repül ezért kénytelenek voltunk ezt rendelni.Szóval ha van a tapasztalataitokat osszátok meg velem!Köszike!
-
jorden06
senior tag
Azt a végső elkeseredés utáni pillanatra tartogattam De úgy tűnik elérkezett az ideje. Olvastam, hogy áramtalanítani kell a készüléket majd a "next" gomb után rögtön visszakapcsolni, meg, hogy elvesznek a beállításai? De nem vagyok benne biztos, mert németül volt egy fórumban
Neked ment utána simán minden?
-
jorden06
senior tag
Hali!
D-Link 360T modemhez keresek nyers firmware filet (.bin vagy .rom). Az auto up-date sajnos nem működik, elkezd tölteni aztán nem csinál semmit
Tudna valaki segíteni?
Bocsi ha rossz témába írtam..[ Szerkesztve ]
-
lesaux
veterán
válasz ForRedGlory #2621 üzenetére
Köszönöm, ez jó hír.
Holnap megyek egy T-Pontba, és rendelek analóg kábelévét, telefonvonalat és ADSL-t. Remélem, nem kell hozzá tulajdoni lap vagy ilyesmi, csak lakcímkártya. -
tag
Hol lehet az előfizetéshez tarozó e-mail címeket regisztrálni?
Mr. LAN
-
ForRedGlory
félisten
-
junior67
csendes tag
"Ismerem sztoridat, mivel korábban továbbítottam már egy illetékesnek. A T álláspontjára én is kíváncsi lennék, mert nem vagyok biztos benne, hogy minden pontosan így történt. Ráadásul a saját ÁSZF ismeretimből tudom, hogy több pontban sajnos tévedsz, például, hogy a szolgáltatónak is ugyanúgy vannak jogai, mint az előfizetőnek. Jelen esetben ezt alkalmazta is, mivel nem tudja biztosítani a szolgáltatást nálad. Ezek a rendelkezések az ÁSZF megfelelő pontjai tartalmazzák, de ezt a jogászok úgyis tisztázni fogják."
Neked személy szerint köszönöm, illetve kollégáidnak.
De mint írtad "több ponton tévedek". LEHET, de senki nem tévedhetetlen, Én sem Ti sem.
Ha a problémát ismered, akkor látod azt is, hogy a kezdetekben sőt a végén is Hozzátok ragaszkodtam mint szolgáltatóhoz. Nem lehúzni akartalak benneteket. Ha a műszaki paramétereket is látod illetve láttad, akkor láttad azzt is hogy mindaddig nem szóltam amig elviselhető volt a "szakadások" száma, mivel tudtam hogy semmi nem lehet tökéletes
Az első időkben még tényleg korrekt volt a cég utána valami történ(?), de én senkire nem haragszom, csak dühös voltam, mer nem szeretem ha lesz.....ják a fejem. Tudom a harag rossz tanácsadó, és egyes emberek hozzáállásából nem korrekt minősítést kialakítani egy csapatról.
Ezek mellett remélem ismét 'családtag" leszek és csak jót fogok írni.
Ha pedig a T álláspontjára is kíváncsi vagy keress priviben, minden megvan nálam. és megküldöm vagy megbeszélhetjük.
További szép napot.
üdv: junior67"elfogtam egy levelet"
-
junior67
csendes tag
válasz ForRedGlory #2442 üzenetére
""Gipsz Jakab" 2008.08.03-án rendelt T-Home TV-t, mert hallotta hogy milyen jó. Két hét múlva bekötötték neki és azóta is meg van elégedve a szolgáltatással, minden kiválóan működik rajta.
Szerinted miért írtam ezt""Megértem!
De amikor nálam bekötötték akkor sem működött kiválóan, de számomra elfogadható volt de vállaltam mert midezek ellenére tetszett. Én beleegyeztem, nem is reklamáltam. Azonban mikor kataszrófális lett akkor emeltem fel a hangom. Ja és nem lehúzni akartam a céget, csak szolgáltatást.
Miért!!
Mivel annak ellenére, hogy vannak problémák tényleg kiemelkedően jó a szolgáltatás.
Bízom benne, hogy ismét "családtag" lehetek, mivel már látom a fényt az alagút végén. Ja és nem pénzt, hanem szolgáltatást.
Annak adok és a vitás hónapok alatt is annak adtam hangot, hogy akinek lehet ezt vegye igénybe, de gondolja meg. Nem azt mondtam, hogy távolról kerülje el. Ha a T nagyobb fejlesztéseket végezne és azt gyorsan akkor szerintem kiütne minden konkurenciát.
Ha nem lenne jó nem is harcoltam volna!!!!!"elfogtam egy levelet"
-
regvoltrossz
aktív tag
Kb egy hete fizettem elő Szegeden a digitális TV csomagra. Úgy döntöttem megveszem a
"dobozt" is, mert havonta jobban fájna többszáz forintot kifizetni a bérléséért mint most
egy összegben, amikor úgyis akciós és épp van is rá egy kis pénzem.
Egyheti tévézés után lenne pár tapasztalatom és persze kérdésem olyan is amit eddig nem gondoltam át ám most annál jobban izgat.
Először is a "doboz" Globalteq gcr 370 cx órája rendszeresen minimum 5 de általában 8-10
vagy több percet késik. Beállítani nem tudom, mert ha bemegyek a felhasználói beállítások
menűbe, akkor nem engedi ezt a menűpontot. Ha kikapcsolom a készüléket hátul, akkor hirtelen helyrejön, de aztán gyorsan "visszakési" magát a megszokott időre Ezen tudok valahol mégis állítani?
Az info sáv többször is lefagy magától. Sokszor csak akkor veszem észre ha más csatornára váltok, és meglepetten látom, hogy mondjuk este hatkor még mindíg mondjuk a 13.00-13.40 közötti adás infóját írja ki. Ha a távirányítón megnyomom az OFF gombot, az segít, de nem mindíg. A megoldás általában ekkor is a hátsó kapcsoló vagy a gyári beállítások alkalmazása. Valami más megoldás létezik erre? A menű első menűpontjába (telepítés) be se tudok lépni jelszó hiányában. A srác aki kihozta pedig elmondta az összes alap jelszót de én hülye nem írtam fel..
Az ám a gyári beállítások egy érdekes pont. Ugyanis valahányszor megnyomom mindíg vagy új csatornákat ismer fel, vagy meglévőket hagy ki. Ez is elég érdekes számomra. Miért van ez?
A legérdekesebb számomra a hang. Megszoktam ugyanis, hogy a tévémen van automatikus beállítás így aztán bármelyik csatornára állok "sima tévézésnél" így a hangerősség mindíg ugyanolyan. Itt viszont nem találok ilyen beállítást, így aztán egyik csatorna halk, a másik hangos, nem is beszélve olyan extrém adókról mint például a DEKO ahol olyan is előfordul, hogy egyik percben suttog a hang, másik percben bömböl, harmadikban megint suttog és így tovább..
A teletext funkció az teljesen élvezhetetlen. Először is sokkal kisebbek lesznek a
karakterek, valamint annyira lelassul, hogy egy örökkévalóság kivárni mire bejön egy oldal.
De a legérdekesebb, hogy a legalját egész egyszerűen levágja, így nincsenek gyorsbillentyűk, pedig a távirányítón vannak szines gombok, amik arra szolgálnának első látásra, hogy egyből átlépjünk vele a minket érdeklő oldalakra. Ezt mondjuk jelenleg ki tudom a tévé távirányítójával védeni, mert ha annak a txt gombját megnyomom minden megy rendesen. Nagyok a karakterek és mennek a gyorsbillentyűk is nem beszélve arról, hogy gyorsabb is. De félek, hogy ez csak a tévé típusa miatt van és más tévénél már nem fog működni. Szóval a txt beállításait merre lelem?
A képminőség 4:3-ra van állítva, mivel hagyományos tévém van. Sok csatorna azonban néha egy keskeny csikban jön be.(Szerintem 16:9-ben) Megfigyeltem, hogy nem minden műsornál, de van olyan adó, ahol mindíg így van. Miért?
Összefoglalva: a fentiek általános dolgok, vagy a készülék hibája? Rosszat kaptam már eleve esetleg?
És a legfontosabb, amire eddig nem is gondoltam:
Azzal, hogy megvettem ezt a készüléket, most már akkor semmi támogatást nem kapok hozzá? Tehát például mi van ha elromlik, vagy hibás lesz benne valami? Kidobhatom? Vagy mi lesz? Javítja, vagy cseréli valaki, vagy ez mostmár örökre a nyakamon marad akkor is ha rossz lesz időközben, vagy más előfizetők már ujabb, többet tudó készülékkel nézik majd az adásokat?
Másik kérdés: ha lesz másik tévém, akkor kérhetek amellé is második-harmadik stb beltérit? Ez ügyben sem találok semmi infót...
És végül a műsorokrol pár szó. Rádiócsatornák közül miért csak három van? A helyi adók
például hiányoznak teljesen, pedig hát mi "vidékiek" már csak ilyenek vagyunk, hogy
szeretjük a helyi adásokat hallgatni.
A helyi adók azonban nem csak a rádióknál hiányoznak, hanem a tévécsatornák közül is. Csak az analógnál jön be a TiszaPart, a Szeged VTV, a Telin és társai. Emiatt át kell váltanom analógra ha ezeket is nézni akarom. Pedig hát azt hírdetik, hogy digitálisan akár több száz csatorna is lehet meg minden. Nem tudom miért kellett akkor ezek közül kihagyni az olyanokat mint a helyi tévék? A VTV Híradója pl. nagyon színvonalas, naponta nézem...
Az országos adók közül is van pár ami meglepetésemre hiányzik. Ilyen például a Duna Tv
második csatornája az Autonomia, ami olyan helyeken, mint Kiskundorozsma, vagy Zsombó alapból jön hiszen közszolgálati adó lenne vagy mi a szösz. Szegeden mondjuk ez az analógban sincs benne nem tudom miért?
Néhány másik csatorna amit hiányolok (a teljesség igénye nélkül csak amik hirtelen eszembe jutnak): Discovery Civilization, Zone Reality, DOQ. Mi a bűnük ezeknek a csatornáknak, hogy Szegeden nem láthatók? Vagy mi szegediek annyira rosszul viselkedtünk, hogy nem érdemeljük meg?
Nos egyelőre ennyi. Ha eszembe jut még valami majd azt is megírom
Elnézést kérek mindenkitől a hosszú hozzászólásért! Nem találtam más topikot, pedig felturtam érte a netet, ezért teszem fel itt a kérdéseimet! Így aztán elnézést azért is, ha off lenne...[ Szerkesztve ]
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
lesaux
veterán
Azt olvastam a holnapon, hogy a DSL-telefonhoz kell HGW. Minden telefon elé kell egy (mint a set top box esetén), vagy elég egy darab a padlásra, és onnantól a jómunkásemberek által korábban a falba behúzott kábeleken keresztül a ház kábé 20 aljzatára dugva egy (vagy több) hagyományos telefont azonnal tudok telefonálni?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Másik: ha a nevemen van két telefonvonal, a telefonszámukat meg tudom cserélni? Mennyiben befolyásolja a helyzetet, ha az egyik vonalon ADSL él?
(És utólag is elnézést a hülye kérdésekért.) -
ForRedGlory
félisten
Lehet hogy neked nem probléma, de a szolgáltatóknak igen, ha nem a tied. Olvass 1-2 oldalt vissza
A hurokátengedésről többet már nem tudok mondani. Sztem így kell, de kérdezd meg a 1412-t. Ha nem tudja a kolléga a választ akkor úgyis tölem/tőlünk kérdezi meg, és valszeg azt mondja vissza neked, amit leírtam
Azért nem mondom 100%-ra ezt a dolgot, mert ritkán van ilyen eset és nem tudom hogy a legutóbbi ilyen eset óta változtak-e a szabályok. -
Gabás
addikt
válasz ForRedGlory #2610 üzenetére
a modem nem probléma... viszont miért kellene hurokátengedést kérni? elvégre a telefonszolgáltatóm még mindig a T... valószínűleg éppen a jelenlegi szolgáltatóm kért tőlük hurokátengedést. Ezért nem értem, miért nem képesek átkapcsolni...
-
ForRedGlory
félisten
-
Allien
veterán
válasz headhunter #2599 üzenetére
Vannak. Csak kérdés, ismerik-e a PH-t.
Ha ahol lakom, felfejlesztik a kihelyezett fokozatot, és anyagilag is megéri váltanom, akkor legalább 2 hasonló ügyfél lesz a környéken, mert a haverom is azonnal váltana, és tuti, hogy itt mi lennénk az elsők, akinek olyanja van (lenne, de míly szép lenne).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz mustad1 #2604 üzenetére
Linus89 jól írja. Ha lejött a cucc, mondjuk egy óra alatt, akkor kb 6-8 órát kell visszafelé töltened, az arányok miatt (az adsl arányai miatt, le/fel töltési sebesség), már, ha szerencséd van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M3 MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- AKCIÓ ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 M3 8CPU/10GPU 8GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar billentyűzet Deák
- BONTATLAN Új Ipad 2022 10th Minden szín 1 év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest