- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Erre valaki?
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz lacos001 #18898 üzenetére
Nos, ehhez annyit fűznék hozzá, hogy az eszközöket nem a T-home gyártja.. Tehát, h azokkal gond van, és ténylegesen az eszközzel van gond, nem a hálózattal, az nem a T hibája.. Sőt, néha a hálózat gond sem a T hibája.. (Gondolok itt a házon/lakáson belüli rossz kábelezésekre, rossz csatlakozókra..)
A kimaradt időszakot nem vagy köteles kifizetni, főként ha összefüggő, és több nap maradt ki.. Az már más kérdés, h tovább tart jóváíratni, mint inkább kifizetni.. Bár nem tudom, h hány nap az, miután lehet reklamálni, és jóváírást kérni.. De úgy tudom, h lehet ilyet..
A felvásárlásban van igazság.. Főként az "elavult" hálózattal rendelkező településeken.. Fejleszteni meg nem éri meg, mert sosem térülne meg az ár.. (mert nincs annyi előfizető..)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
lacos001
senior tag
válasz hackeeeee #18897 üzenetére
Lassan kezdem magam rosszul érezni ( ez most nem a te irományodra,hanem tapasztalataimra alapozva ) hogy sosem a szolgáltató hibája.........Kb 2 éve szivunk.......volt amikor heteken! keresztül naponta volt hibabejelentésünk,attól függetlenül,hogy 2-3 naponta kijött,az amúgy normális csákó.2 év alatt,ami,mint jól tudjuk 24 hónap,azaz huszonnégy db csekk,hogy tudtak kiküldeni 29db-ot?Biztos ez sem a cég hibája...Jah.és természetesen ők ezt normálisnak érezték.......Mi volt a szöveg,hogy ezt bizony be kell fizetni.OMG,hol élnek ezek?Sok mindent a cég visszafelé nem térit,csak követelnek,és nem teljesitenek.Visszatériteni eszükben sincsen semmit,a szolgáltatásukból(?) kimaradt időt meg nyeljem le és fizessem ki....Elég szomorú,hogy felvásárolnak mindent,nagy kaszálás érdekében,viszont a balek előfizető mit sem sejt majd a jövőbeli bosszankodásából,ezen az elavult hálozati rendszeren nem lehet ennyi előfizetést karban tartani,müködtetni,vagy csak egyszerűen lárvák dolgoznak a nagy tré betűs cégnél,márpedig ez a nagy helyzet......és a csekk csak jön,csak jön.....
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Zsenilia77 #18893 üzenetére
Vezérlőpult->hálózati és megosztás központ->baloldalt adapter beállítások módosítása->hálókártyádra jobbkatt tulajdonságok->tcp/ip4-re duplakatt
Itt ha van bármi megadva, akkor tedd automatikusra.
Véleményem szubjektív...
-
legenda
válasz Zsenilia77 #18890 üzenetére
sokaknál olyan gány rendszer van, hogy akkor egy napra csak töredék bekötés jutna, mert valahol nem csak percek kérdése lenne, hogy netet varázsoljon a munkaállomásra!
továbbá utána bármilyen gond adódna az ügyfélnél a(z) (op)rendszerrel, rögtön az lenne, hogy a t-s szerelő turkált benne utoljára...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
legenda
válasz Zsenilia77 #18882 üzenetére
nem is!
bár amennyiben olyan a mentalitása, és az ideje is engedi, azért - a legtöbb - szokott segíteni!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz lacos001 #18884 üzenetére
Igen lehet resetelni, az alábbi módon:
Hátul a billenő kapcsolóval kapcsold ki majd be és gyorsan még mielőtt be bootolna, tartsd nyomva egyszerre az előlapon az ok és a lefele mutató nyilat. Ha jól csináltad akkor a tv-n fogaskerék fog látszódni,meg egy csík ami jelzi hogy tölti lefele a szoftvert. Ha van felvételed azok törlődni fognak.[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
Hi
ISB 6000 box-ot lehet resetelni? Ez az , csak éppen kijelző nélküli verzió....
2 napja érdekes módon össze vissza van iptv,éjfélkor kicsit kiabálva elhajtottam a csodálatos tudással megáldott ügyfélszolgálatost.Egyszerűen nem akar megindulni.......A kötelező dolgok sem segitenek.Gondoltam 1 reset majd újra rászippantja az infókat,ami szükséges a működéséhez.Az előző boxxal is ez működött......ez a példány volt az....ezerszer jobb volt.[ Szerkesztve ]
-
Zsenilia77
csendes tag
Nahh...
Dsl-ről van szó, D-Link adsl2+ modemmel.
Win7 rendszerem van. Vezérlőpultban a hálozati és megosztási központban új kapcsolat v. hálózat beállításában.
Csatlakozás az internethez, új kapcsolat beállítása (mivel fut a régi netem), szélessávú PPPoe,, beírom jelszó, felhasználót és csatlakozom.
Ezután kapom a hibát. -
gambeca
tag
válasz Zsenilia77 #18876 üzenetére
Akkor az a szerelő nem is szerelő. Inkább lusta volt megcsinálni a te gépedet, hivatkozva arra, hogy az ügyfél gépéhez nem nyúlhatnak.
Ha routert kaptál, akkor törölj minden olyan dolgot a gépedről ami a wifis/rádiós netedhez kellett korábban (pppoe kapcsolathoz a felhasználó/jelszó páros, vagy esetleg fix ip cím, dns, ezek legyenek automatikusak). Ha tudod, akkor telepítsd újra a lan karit, bár ez nem szükség szerű, de néha jól jön.
Miután meg volt minden, akkor kábel be vársz egy kicsit vagy megnézed, hogy kaptál-e IP címet. Ha mindent jól csináltál, akkor netezhetszAz ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nincs fix ip-re állítva a hálózatod?
Amúgy ahogy írták alattam, lépésről lépésre írd le, h mit csinálsz..
Hibakódból kiindulva gondolom DSL-ről van szó.
Véleményem szubjektív...
-
spiritex
veterán
Modemet hozott vagy egy Cisco EPC3925 modem-routert? Mert nem mindegy..
Ahhoz elég egy sima vezetékes hálózati kapcsolat Auto-ra állítva..Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
fero02
nagyúr
Vezesd itt le lépésről lépésre, h mit hogyan csinálsz, mikor beállítod.
-
Zsenilia77
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap volt nálam a t-hometól egy szerelő, aki bekötötte a netet. Hozott egy modemet, amivel az én gépemen nem tudta beállítani a netet, feltette a saját laptopjára nála működött. Azt mondja, hogy a modem jó, kapcsolat jó én meg állítsam be a gépem úgy ahogy tudom, mert biztos az van elállítva, mert eddig rádiós netem volt.
Szerintetek most mit csináljak? Elvileg van netem, fizetem csak használni nem tudom. 711-es hibakóddal dobál ki mikor telepíteni akarom a szélessávú netem, utánna a vezérlőpultban azt írja, hogy hiányzik az eszköz.
Kérlek segítsetek! -
törölt tag
válasz hackeeeee #18872 üzenetére
Igen van mára egy ilyen is:
Karbantartási munkálatokat végez 2012 . február 21-én 0 és 6 óra között a budapesti Horváth Mihály téri fejállomáson, Ajka , Békéscsaba és Szeged településeken, amelynek következtében Digitális Kábel TV szolgáltatásunk maximum 6 órás szünetelése várható.
14.-ére is ugyan ez volt ki írva. De sok karbantartás van Szegeden
-
törölt tag
válasz hackeeeee #18870 üzenetére
Én még nem kaptam semmit. Végül is mindegy, félre van rakva a rávaló.
Szerintem emiatt nincs neted:
Karbantartási munkálatok miatt 2012. február 21-én és 23-án 0 és 12 óra között Szeged, Deszk, Tiszasziget, Újszentiván és Kübekháza településeken analóg Kábel TV, Digitális Kábel TV, IPTV és Kábelnet szolgáltatásunk maximum 12 órás szünetelése várható.
-
eddie17
addikt
válasz polonic #18855 üzenetére
Igen, extra.
Azt mondta a szerelő is, hogy 5ms-nak kellene lennie.
Néztem pingtest-et is, ott 10ms volt.
Routeren keresztül megy, de kábelen.
Megnéztem Wifi-n is, ott is ennyi volt, sőt közvetlen rákötve is, router nélkül.
Szóval ennyi. Nem panaszkodom, inkább csak boxon szoktam játszani ott is autóversenyt, annál meg nem számít, hogy 5 vagy 10 ms.kali: Tűzfalam csak a gyári Win-es van. Más meg nincs, veszélyesen nyomom.
Johnny001: Nekem is ennyi volt előtte, csak 48ms ping-gel.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Conax használat ügyében írnék. Digitális kábeltévém van a T-nél, amit annyira nem szeretek, a net sokkal jobb, a tévével(főleg az STB-vel) csak a bajom van, de nincs más. Nem rég egy Panasonic S30 állt a házhoz, ehhez szeretnék conax modult használni, és kukázni(a szekrénybe) a STB-ot. Olvastam sokat a témában, és vannak fenntartásaim.
1. Ti milyen modult használtok? Alapvetően négy féle lelhető fel a neten: TechnyCript, Strong, Alcor, Wayteq. Ezek közül én az utóbbi kettőt sorolom az elérhető kategóriába(Wayteq, Alcor) mind ár, mind webshopok alapján. Van, aki ilyennel használja a tévét?
2. Nincs EPG. Ez random hiba, ahogy néztem, szerintem csak beállítás probléma, és igazából sokszor a STB is sz*rik az EPG-re, úgyhogy ez nem igazán lenne gond.
Nem igazán van arra keret, hogy megvegyem ~10 ezerért, és ne működjön. Igazából ezesetben is el tudom adni gondolom, de én használni szeretném.
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gedeon31
addikt
válasz Gedeon31 #18866 üzenetére
Na szóval telefonáltam.
Kifogtam egy kedves hangú hölgyet ez már fél siker.
Rákérdeztem azért a számlámra is és közölte most csúszik a számlák kiállítása.
Szerinte max 4 nap múlva láthatóak lesznek a számlák a My T-Home-ban.
Megkérdeztem az emelést is, azt mondta speciális csomagoknál nem lesz emelés csak az emelkedett áfa értékével. 27 %-os áfa terheli ezután.
-
gambeca
tag
válasz JHONNY 79 #18863 üzenetére
Azt mondom hogy 99%-ban igen.
Elviekben nem létezik olyan vevő fej ami csak egy bizonyos készülékkel üzemel.
Ahhoz, hogy akár HD adásokat is nézz ,nem szükséges új fejet venni, bármelyik képes erre.Itt tudsz körülnézni, hogy mely műholdak, melyik szögben érhetőek el.
http://www.lyngsat.com/europe.htmlAz ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
gambeca
tag
válasz JHONNY 79 #18860 üzenetére
Nem hagyták nálam, nem is volt még t-home előfizetésem.
5féle dekódert próbáltam ki a fej egységemmel (tányér és fej), mindegyik működött.
Sajnos és elviekben amiket ad a szolgáltató beltériket, azok le vannak butítva, hogy csak az előfizetett csatornákat fogja.
Teszem azt veszel szaküzletben egy műholdas beltérit, hozzá valamilyen előfizetést (magyar szolgáltatók esetében nem tudom, hogy engedélyezik-e a saját beltéri használatát) és használod. Bejön az amire előfizettél, és mellette számos ingyenes csatorna.Nekem csak ingyenes csatornák jönnek, előfizető nem voltam még sat tv-re.
Kb 40+ német nyelvű csatorna jön be jelenleg, néhány angol és francia. Ha át elforgatnám a tányért, akkor bejönne 1-4 magyar csatorna is ingyen és egy rakás más nyelvű is.[ Szerkesztve ]
Az ott hagymás bab? -Nem, krumplis hal...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Beszéltem ismerőssel, központilag látszódik a számlánk, 17-ei dátummal..
Szerdáig várok, ha nem jön meg távszámlán, akkor hívom a 1412-t, h oldják meg, h megkapjam a számlát..
Véleményem szubjektív...
-
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Nálunk így néz ki a sebesség, ha éppen jó.
By.: Johnny
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Gedeon31
addikt
Még mindig nem látom a számlámat.
-
-
Johnny001
senior tag
válasz joecontra #18850 üzenetére
Hi!
Lehet mégse kell csere, mert 360R T1-esem van. Talán melegedés okozhatja a problémát, kontakthiba (?). Nincs messze a központ, asszem valamilyen alközpont van 1 Km-re se.
eddie17: ez Neked hogy jött ki, nekem is 5 megás internetem van és annyit is mutat a speedtest.net jó esetben.
[ Szerkesztve ]
-
eddie17
addikt
Megtörtént a csoda. Beléptem a 21. századba...
5Mbit/0,5Mbit-es netről.
Tudom a ping magas, nem jöttünk egyelőre rá, valószínű nem az internettel van baj.[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Ingadozik a netem, szerintem a modemmel van baj, hogy tudnám rávenni a szolgáltatót, cserélje ki. Már hívtam Őket, akkor újra kellett indítani, de nem lett jobb
Budapest XVIII. ker. t-home, vonalas 5 Mbit/s adsl, Dlink 360R modem. XP és Win7 is van a gépen!
speedtest.net szerint általában 4 és 5 között, de sokszor leesik 1 alá is és ez a fő problémám.
Kérlek adjatok tanácsot mitévő legyek! Jó lenne csere és lehetőleg másik típusra!!!
[ Szerkesztve ]
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok!
Azt az infót kaptam ha megszüntetem a Sat Tv előfizetésemet elég csak a beltérit távirányítóval és kábellel leadni. A tányér a fejjel és a tartóval az előfizetőnél marad.Ezekkel lehet még kezdeni valamit ? -
hackeeeee
Jómunkásember
Számla még mindig nincs...
Véleményem szubjektív...
-
veber
tag
Hi
Olyan kérdésem lenne a t-sat adb 5800s beltéri másnál is szaggatt a kép néha, mi lehet az oka?
toki
-
törölt tag
válasz beleriand72 #18828 üzenetére
Ez az ISB 6000 széria ilyen sajnos. Nekem ISB6030MT-A van de baromi halk, tv hangerejét a duplájára kellet feltolnom hogy haljak is valamit, előtte egy régebbi modell volt annak jó volt a hang ereje.
-
beleriand72
tag
sziasztok
IPTV-m van (router+STB). A STB (ISB6000) HDMI kábellel kapcsolódik a Sony 70HX800 tv-hez.
A problémám: a boxon a hangerőt max-ra, a tv-n is közel maxra kell állítani, hogy normál hangerőn szóljon (koncert nézésre ez még így is kevés nekem), amúgy a tv-dvd lejátszó hangereje normális, csak a kábeltv-n nagyon kevés. Van esetleg valami beállítási lehetőség??MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
pakriksz
őstag
Visszirányú szűrő, a tv-s ágakra szokták rakni, azért hogy a tévékből érkező zavaró jeleket kiszűrje a 85 mhz alatti sávokból, ahol a kábelnet feltöltése megy. Ha nincs berakva a tv-s ágakra ilyen, akkor random elveszti a kapcsolatot a modem, és újraszinkronizál.
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
fero02
nagyúr
válasz r4pt0r #18824 üzenetére
Ezt valószínű azért szedte ki a szerelő, mert enélkül a modem nem tudna "felállni". Ha ezek után sem, akkor ott vmi más gond van (ált. a visszirányú jelerősség hiánya), ami miatt hibajegyet kell leadnod, majd jönnek a szerelők, másznak oszlopra erősítőket szintezni, stb...
-
r4pt0r
tag
Most találtam egy HPF85A szűrőt a postaládán, szerintem a szerelő itt hagyta vagy nem szerelte fel. Megnézve a szomszéd csatlakozását az oszlopon neki 2x olyan hosszú a csatlakozása mint a mienk, neki gondolom van fent ilyen. Itt egy kép.
Szerintetek ez fontos? Csak mert tegnap, meg ma reggel folyamatosan újraindul a router.
-
splinter
csendes tag
válasz Krystal_s #18816 üzenetére
Szia!a menüjében állítsd a felbontást max-ra,ha bírja a tv akkor 1080!
a távirányítón a 9-es gomb alatti lesz a te csodagombod ami a képarányt állítja,ez hagyományos képméretnél nem mükszik csak 720p-től!remélem tudtam segíteni
anyu és apu kis ájfonos kedvencei kerüljenek....
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, olvastam, hogy másoknál is gyakori a fagyás...
kb 2 héttel ezelőttig jó volt, majd bekapcsolásnál kiírta, hogy szoftvert frissít. azóta naponta 1-2x lefagyott az egész box. ma kaptunk egy újat, de ez egy másik fajta és a távirányítón nem található az a HD gomb, amivel eddig a nem hd-s adásokat is teljes képernyőre tudtam állítani a full hd-s LCD TV-n. most a nem HD-s adások nem töltik ki a tv képernyőt. oldalt 10-10cm fekete csík van. a box menüjében, ha szélesvásznúra állítom, akkor széthúzza képet. amikor a tv-n állítom a nyújtást, akkor pedig a HD-s adások lesznek nyújtottak.
most a SatTV-s csomagunkhoz egy IPTV-s boxot kaptunk...ennek fekete a távirányítója, a korábbi szürke volt.
ti hogyan állítottátok be ? lehetséges, hogy ez az új set top box nem jó a tv-nkhez ?
az előző box-nál is csak a távirányítón lehetett beállítani a teljes képet, a menüben nem... -
legenda
válasz hoby36 #18812 üzenetére
nagy_t-mobile_topik
engem - már - nem is szoktak hívni, megrendelem a webshop által, és a megrendelés időpontjának függvényében másnap, vagy harmadnap hozza a futár a cuccot!
teljesen új előfizető leszel?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hoby36
senior tag
Üdv!Nem találtam T-mobile-os fórumot,de lehet itt is tudja a választ valaki.Ha webshopban rendelek,akkor mennyi idő múlva hívnak vissza ez ügyben?Tegnap délelőtt rendeltem és még nem kerestek.Mailre sem válaszolnak.
A logikában semmi sem véletlen!
-
villamos
őstag
Én látok számlát, a végösszeg 300Ft -tal kevesebb a januárihoz képest.
Az előfizetési díjam elvileg 9800Ft -volt, de ez az összeg semmilyen módon nem jelenik meg egyik számlán sem.
Most viszont lett t -s mobilnetem, így megint van kedvezmény (ami 6510Ft összesen), így 5620Ft lett a vezetékes havidíj, és mellette keletkezett egy 4050Ft -os mobilinternet havidíj.
Ezek az online felületen látható számok, kérdés, hogy magán a számlán hogyan fog mindez megjelenni.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós kamerák
- Külpolitika
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest