Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
allein #76745 üzenetére
Ha 4TB kell, akkor a HP (Samsung), egyébként jó az Intel is. Ha hajlandó vagy többet rááldozni, akkor 4TB Samsung 883-as szériát venném, fejlettebb, újabb, Intelnél hűvösebb és kevesebb áramot vesz fel (USB keretben elindul, Intel nem). A hűvösebb annyira előnyös lehet, hogy csendes üzemmódban a NAS ventilátor be sem kapcsol, azaz abszolút hangtalan a NAS.
-
allein
addikt
Sziasztok, ismét SSD téma. Home office-ban dolgozom, 918+ nasban van egy 4TB wd red pro, ami hangos tud lenni. Gondolkodom ssd cserén, pontosan 4 db. Találtam ilyet: HPE PM863 2,5" 3.84TB SSD és találtam másik hirdetést ami szerint két típus lenne, 2*Micron 5300 MAX 1,92TB (100/100-as) és 2*Intel SSD DC-S4500 1,92TB.
Melyiket vennétek meg? Újabb HDD-t nem akarok belerakni.
A HPE PM863 30% elhasználódott. Sajnos nincs % és adat mennyiség sem
[link]
-
BossBoss
őstag
válasz
bozsozso #76741 üzenetére
Nekem pont 416Play van.
Ilyet vettem bele:
Crucial SO-DIMM 8GB DDR3L 1600MHz CL11 RAM
Cserélni nem nehéz. Tökéletesen működik! -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van egy DS416Play nasom. Ha jól tudom ebben lehet cserélni a modult. Milyen modult érdemes venni hozzá amivel biztosan működni fog? Jelenleg van egy felesleges 4Gb-os Ramex ramom. Megéri 8-ra cserélni vagy bőven elég a 4Gb. Plex-et használok ami jobban eheti a memóriát.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Sanyi.mTs
addikt
Dzsekó tanácsán túl még egy megfontolandó mentési mód.
A kisebb HDD-t USB-s házba teszed és hetente/havonta rádugod a NAS-ra és frissíted az adatokat.
Ennek hátránya: mindig elő kell venni, rá kell dugni és manuálisan frissíteni az adatokat, majd elpakolni. És csak a legutóbbi mentett adatok lesznek meg, az azóta felkerült újak nem.
Előnye: lesz egy nas-tól független, nem táp alatt lévő mentésed. Ha csak ritkán frissülnek az adatok, akkor a legbiztosabb, ha ezt a HDD-t távol (pl. szülőknél) tartod.Ha gyakran változnak a mentendő adatok, akkor folyamatosan is rá lehet dugva a NAS-ra az USB-s HDD és időzíthető a mentés ideje, de egy esetleges NAS, hálózati vagy elektromos hálózati probléma akár mindkét eszközt hazavághatja.
-
_adaml21_
őstag
Sziasztok!
Van arra valamilyen mód, hogy egy LG Smart TV-vel távolról játsszak le médiafájlokat egy DS220+ NAS-ról?
Tehát a lényeg az az, hogy otthon van egy DS220+, és a nyaralóból jó lenne rácsatlakozni, hogy a rajta található filmeket, képeket meg tudjam nyitni.Köszi!
-
-
vkz
csendes tag
Üdv,
olyan kérdésem lenne, hogy egy két lemezes NAS esetében (DS218) adott egy 4TB lemez. Olyat szeretnék, hogy 1TB védett tárhelyem legyen (az évek alatt összegyűlt sok mindennek amik pótolhatatlanok). Tudok olyat csinálni ha teszek mellé egy kisebb HDD-t csak az lesz duplikálva a többit szabadon használhatom? Vagy ha pl teszek még egy 4TB lemezt legyen 1TB duplikált, és a maradék használható? A maradék tárhelyen nem lenne olyan ami nem pótolható, így nem akarok RAID tömböt.
Előre is köszi az ötleteket. -
EAndrew
aktív tag
válasz
Borisz76 #76727 üzenetére
Elnézést a név használatért, tényleg sikerült rendesen elírnom. SORRY!
Elnéztem rendesen, az nem j volt hanem play, és mivel j-nek gondoltam ehhez hasonlítottam:
[link] Akkor ez most nem jó? Rendesen félrevitt.@Multibit
MB, bár a liter is jól hangzik.
Köszönöm mindkettőtöknek a kitartó segítséget, akkor egyelőre belenyugszom ebbe a sebességbe, vagy átgondolom a váltást.
-
Multibit
nagyúr
válasz
EAndrew #76726 üzenetére
ds216j amin mértek 30-40 körüli sebességet
Mi az a 30-40? Méter, liter?
Amúgy j-s NAS-t nem láttam ott. Az a belépő szint Synology esetén. Nem véletlenül írtam a megfelelő elvárásokat. Kezeljük helyén a dolgokat. Vedd vissza a letöltési szálak számát és ha szükséges, a sebességet is. Egy j-s Synologyval nem lehet türelmetlen az ember. Arra figyelj, hogy ha nem vagy elég visszafogott, könnyen leültetheted azt a NAS-t! -
Multibit
nagyúr
válasz
EAndrew #76720 üzenetére
hogy a feladó helyről is jöjjön a kellő sebességgel, ez is lehet korlát, nem?
Így igaz! A torrent sebességet sok minden befolyásolhatja.
De nem is ez a lényeg. Akár a DS218j-vel is nagyszerűen el lehetsz (torrentezhetsz), csak a realitásoknak megfelelő elvárásokkal, beállításokkal tedd azt -
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #76704 üzenetére
… vagy azért fut le olyan gyorsan, mert korábban már volt ez a HDD a NAS-ban és “emlékszik”, hogy már egyszer végig futott rajta a folyamat?
-
válasz
ForRedGlory #76689 üzenetére
A max engedélyezett peer számot növeld. Nekem is ez volt a gondom, alig töltött 25-26 MB/s-el, mert "csak" 100 volt beállítva. Fentebb vettem, már jön 100 MB/s-el is.
Milyen NAS-od van? Mennyire vetted a max peer számot?
-
EAndrew
aktív tag
válasz
ForRedGlory #76689 üzenetére
Köszönöm! És te mennyire vetted fel?
@Multibit
Abszolút igazad van, hála a telefonnak, egyszer sem vettem észre hogy kijavította. Az természetesen 950Mbps volt.@Borisz76
Neked is köszönöm. Sajnos akkor úgy néz ki, hogy elértem a NAS korlátját.Közben azt is figyeltem, hogy elég nehéz olyan helyről szedni dolgokat, hogy a feladó helyről is jöjjön a kellő sebességgel, ez is lehet korlát, nem?
-
brembo
aktív tag
válasz
kgymac #76693 üzenetére
Szóval összefoglalva a probléma az, hogy az egyes csomagok (Synology Drive Server, Synology alkalmazásszolgáltatás) futtatása akadályba ütközik. DSM-ben az alábbi hibaüzenet fogad:
Nem sikerült a csomag futtatása.
Ez a csomag a(z) "pgsqp-adapter.service" engedélyezését igényli.A fenti dolgot szeretném engedélyezni. Itt tartok a parancssorral:
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #76712 üzenetére
Nem ez a lassú boot okozója.
-
válasz
Mezga Aladár #76708 üzenetére
Gondolom a két SSD az NVMe M.2 és hozzá van adva egy volume-hoz? Mert akkor szokott ilyent csinálni. Próbáld ki hogy kikapcsolod egy reboot erejéig.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv szaktársak. Mostanában lassan bootol az itthoni Nas.
DS420+ + 4 Gb ram + 2 x 256 SSD + 4d WD RED plus.
DSM 6.2.4-25556 Update 3
Log-ok szerint semmi gond. Szerintem valami fogja, 5 perc amíg feláll a rendszer.Programok letiltásával próbálkoztam semmi.
Egyébként hibamentes a cucc.
Valakinek használható ötlete van kérem ossza meg. -
BossBoss
őstag
Szisztok!
Működőképes történet, hogy egy 918+ lemezeit egy az egybe átemelem egy másik 4 lemezes Syno NAS-ba? Így plug and play? Vagy kell bármit bűvészkedni?
Előre is Köszi! -
ForRedGlory
félisten
Ezt a HDD behelyezés utáni első lemez ellenőrzést (ami eltart egy napig is néha) utólag már le sem lehet futtatni?
Visszavittem az egyik HDD-t, aztán a másik berakása után elfelejtettem az ellenőrzést kiválasztani. Gondoltam majd utólag… na de ami a tárhelykezelőben van, az tuti nem az, mert pillanatok alatt végez.
-
Patice
Topikgazda
válasz
rocksteadyxx #76700 üzenetére
Az SMR-es HDD-k azért nem valók RAID vagy SHR tömbbe mert a technológia miatt jóval nagyobb a késleltetésük és emiatt CMR HDD-k mellé rakva a NAS úgy érzékeli, hogy az egyik lemez "belassult", ami CMR-es HDD-k esetében a meghibásodás első jele lehet, ezért kidobja a RAID/SHR tömbből hibásként megjelölve.
Ha külön kötetként használja az ember(1 HDD = 1 kötet), akkor nincs gond velük. -
rocksteadyxx
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Még egy kérdés maradt a DSM 6.2.4-es verziót érdemes frissíteni a 7es fő verzióra ? Tapasztalata valakinek van ezzel ? DS218 az alany továbbra is
-
válasz
rocksteadyxx #76700 üzenetére
Jó lesz, de ne rakd SHR-be/RAID-be másik típussal. Otthoni használatra, médiatárolásra tökéletes, a folyamatos írásnál le fog lassulni (pl. amikor költözöl rá a Purple-ről
), de ez úgy van mint a torrent, nem lóverseny, éjszaka elcsinálgatja aztán egyszer csak kész lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen TV-t vegyek?
- Revolut
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest