- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hangszórók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
hosszug #76899 üzenetére
Jelenleg hogy van beállítva a NAS IP-je?
Ha a NAS-on állítottál fix IP-t, akkor vagy állítsd át DHPC-re, vagy jól jegyezd meg mi az.
Ha a routeredben van fenntartva neki IP, akkor két lehetőség van:
a) viszed a routert is, ez esetben ezt nem kell piszkálnod
b) új routered lesz/van, akkor újra be kell majd állítanod rajta az IP-t
A költözésnél az a lényeg, hogy az új helyen kapjon a NAS netet, hogy a távoli elérések újra működjenek, ill. a többi eszköz is ugyanabban az alhálózatban legyen, hogy elérjék a NAS-t.
Ha van a NAS-nak nete, akkor érdemes manuálisan rányomni a DDNS-nél a cím frissítésére.
NAS-on szerintem kevesebbet kell majd állítgatnod, a routeredet kell majd újra állítanod az esetleges szolgáltató csere miatt. -
hosszug
tag
Sziasztok!
DS218+ Másik lakásba költözés végett kérnék segítséget, hogy mit kell a Nason beállítani?
-
Mátésum
aktív tag
válasz
RockCNC #76880 üzenetére
Szia. Hát, egy barátom csinálta, mert annyira nem vagyok ebben otthon. Quickconnectet kikapcsoltam, beállítottam egy ddns-t, a port forwardot és a port nyitást a routeren viszont nem én állítottam be, de még ezek kellettek. Nekem a videók nem jöttek be a Photos alkalmazásban, illetve megosztáskor, a többi appot nem használtam, így arról nem tudok mondani tapasztalatot. Viszont azóta tökéletesen működik a képek, videók távoli elérése.
-
Borisz76
nagyúr
Szia.
2db lemez , 2 db kötet ha jól olvasom....
Milyen kötet ? Alap ( Basic ) vagy SHR ?Igazából semmi extra nem kell...
Kikapcsolod a NAS-t.
Kiveszed a lemezt.
Beteszed az új , nagyobb lemezt.
Bekapcsolod a NAS-t.
Létrehozol egy új kötetet a lemezen.Beállítások megmaradnak mert :
MINDEN LEMEZEN FENT VAN A RENDSZER !A gond abból adódhat......HA :
telepítettél korábban programokat ( DS Audio , DS Video ...stb. )
Mert olyan esetben HA TÖBB KÖTET is van a NAS-ban, akkor a rendszer megkérdezi, hogy MELYIK KÖTETRE TELEPÍTSE az adott programot.Tehát ezt figyelembe véve....az a kötet ( lemez ) simán cserélhető amire nem telepítettél + programot...csak adattárolásra használod.
-
balpityu
csendes tag
válasz
Dr. Student #76882 üzenetére
Bejelntkezni nem akar a synology crome bővítményel? a host részhez én ezt írom be:
https://192-168-0-16.xxx.direct.quickconnect.to
az xxx helyett a synology quickconnect id legyen elérésed, az ip pedig az nas ip címe.
A user és a password amivel bejelntkezel -
nrbx
tag
Hello, valaki esetleg tudna kuldeni leirast, hogy tudom cserelni egy 2 lemezes NAS-ban az egyik lemezt nagyobbra, ugy, hogy semmi adat, beallitas nem vesszen el? Ket lemez van, mindegyiken 1-1 kotet. Az egyiket szeretnem cserelni nagyobbra. Probaltam klonozassal (Acronis True Image) - nem mukodott, meg neztem ezt a leirast is, de tobb dolog nem egyertelmu benne. Azt hittem egy trivialis dologrol van szo.
-
Dzsekó
addikt
Két tippem van:
1. nyitva van a fájl (sokáig) egyik oldalon és emiatt nem tud szinkronizálni.
2. a conflict fájl eredetijét mindkét oldalon egyszerre elkezdik szerkeszteni-menteni és szerencsétlen cloud sync nem tudja mit szinkronizáljon.
Ha nem túl nagy az adatmennyiség, akkor duplikáld mindkét NAS-on másik mappába és egyik mappát az egyik NAS-ra, másik mappát a másik NAS-ra szinkronizáld egyirányúan.
Ezek csak tippek, majd az okosok megmondják, hogy mi lehet, ha nem ez az ok. -
kgymac
őstag
válasz
Dr. Student #76886 üzenetére
Ugyanaz a felhasználó a pluginban mint akivel belépsz a nas webes felületén ?
Ha nem, lépj be először a webes felületen ezzel az userrel, mert először munkakönyvtárat akar a DS kijelölni, addig sikertelen volt a pluginból a csatlakozás és a hozzáadás. -
Zsivi
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott két Synology NAS, fizikailag külön helyen. Be van állítva a Cloud Station ShareSync köztük kétírányú szinkrinizációra, QuickConnect szolgáltatáson keresztül. Az lenne a probléma hogy amikor szerkesztenek rajta egy dokumentumot (főleg excel fájlnál jelentkezik), akkor létre jönnek fájlnev_kiszolgalonev_datom_Conflict nevű fájlok (erről csatolt KÉP). De ez sem mindig csak alkalom adtán.
Valaki találkozott már ilyennel? Miért jönnek létre ezek a Conflict fájlok?
Köszi előre is! -
válasz
Dr. Student #76886 üzenetére
Ezt olvasd el kérlek és utána álom lesz a torrentezés :)
-
Dr. Student
senior tag
-
válasz
A kétlépcsős azonosítás ugye nincs bekapcsolva?
-
válasz
https cím és átirányítás kell neki ha jól emlékszem. Én speciel RSS könyvjelzőt, egyszerűbb.
-
Dr. Student
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni az alábbival kapcsolatosan:
- Download station chrome plugin beállításAz alábbit próbáltam beállítani, de sehogy nem engedi a kapcsolódást.
NAS Download Manager (for Synology)Valami ötlet? Vagy ti mit használtok?
Köszi és Üdv,
-
RockCNC
őstag
válasz
Mátésum #76874 üzenetére
Mit állítottál be a DDNS-be?
Nálam is qwa lassú a távoli elérés.
A DS file és a DS get az gyorsan bejön.
A többi Photos, DS Cam, DS Finder lassan tölt be
Viszont az az érdekes, ha az Arris modem/routerben kikapcsolom a tűzfalat, akkor gyorsan elérem az alkalmazásokat.
DSM6-ban nem volt ilyen problémám.
Lehet, hogy az alkalmazások nem jók?
Android 10 és 12-őn is ugyanez... -
Peace
nagyúr
válasz
Marci112233 #76877 üzenetére
Csak ugye megijesztett a "Always install enterprise-level drives on the FS/SA/UC/XS+/XS series models." felirat, de rohadtul nem lehet már kapni itthon Red PRO 3 TB-ot.......
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek PLZ! [link] WD30PURX ott van a listában és odaírja, hogy "This drive has no vibration sensors and may not be suitable for 24/7 operation in a rack environment."
Viszont ugyanúgy oda van írva a Red-hez is. Ez a Purple is ugyanúgy ellátja a feladatát, ahogy a Red, jól gondolom? Folyamatos működés mellett természetesen. -
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A ddns beállítással a Photos alkalmazás tökéletes lett! Köszönöm a segítséget.
-
Álljon itt egy elrettentő példa az SMR-re: DS220J. Két letöltés megindult, mellette csak olvasás van a köteten. Sima egylemezes kötet, de egy elfekvőben levő SMR lemezzel (WDBWLG0060HBK).
NASCompares SMR-listaroot@Pegasus:~# uptime
09:25:21 up 13 days, 18:48, 1 user, load average: 27.53, 17.96, 14.79 [IO: 26.90, 17.38, 14.26 CPU: 0.62, 0.58, 0.50]
root@Pegasus:~# -
-
Dzsekó
addikt
synocommunity-ben van benne a transmission, hozzá kell adni a csomagforrásokhoz.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Végül az Alza-hoz visszaküldött HDD-vel az lett a helyzet hogy csak jóváíratom velük, ugyanis időközben rendeltem az Aqua webáruházból egy másikat kedvezőbb áron. Ma meg is jött, és egyből felismerte a NAS, délelőtt 10:45-kor indítottam a javítást és 19:52-kor végzett is, így több mint dupla tárhyéem lett a 2x4+2x18TB-al mint a 4x4-el volt.
-
Joshi
titán
Sziasztok. A Synology DS115J-re mennyire ajánlott a DSM 7? Mintha azt olvastam róla, hogy erőforrás igényesebb mint a 6-os. Azt hiszem jelenleg a DSM 6.5 van rajta. Vagy hagyhatom a régebbi verziót is?
-
Érdeklődnék, hogy mennyire ajánlott a NAS-ba ez a típus?
4TB Seagate IronWolf Pro 3.5 7200rpm 256MB SATA3 -
Dzsekó
addikt
válasz
balpityu #76848 üzenetére
SMB1-et tudja a Bh423, tehát az SMB1 bekapcsolását jól tetted (persze nem annyira biztonságos).
Továbbá kell a felhasználónév jelszó páros kötelezően, amely felhasználónak a NAS-on admin joga kell legyen és írási joga kell legyen az adott Scan mappára. Úgy tudod egyszerűen leellenőrizni a felhasználót, hogy belépsz vele a NAS felületére, ha beenged a NAS, akkor jó.
Másik megoldás, hogy FTP-re szkennelsz.Szerk: Ez egy 10 éves gép, a legutolsó firmware 2018-as.
-
-
balpityu
csendes tag
Sziasztok,
Synology DS920+ ra váltottunk az irodában. Előtte egy Qnap TS-259 pro+ szolgáta a háttértár/server feladatokat.
A nyomtatónk(MFP, Konica Minolta Bizhub 423) viszont a csere óta nem tud scannelni a NAS-on egy megosztott mappába, SMB-n keresztül. Tudnátok segíteni, hogy mit állítsak még be (jogosultásg ok, minimum SMB-prokollt SMB-1 re állítottam), de más ötletem nincs sajnos. Ha valaki találkozott már ilyen beállítással, köszönném előre is a segítségét!
István -
válasz
gyuri81 #76844 üzenetére
Sőt, ha esetleg folytatják, akkor The.Book.of.Boba.Fett.S01*1080p* a javasolt, ezt lehet majd S02-3-4-re javítani a szűrőben.
Ha nem akarod a teljes S01 évadot újra leszedni (utolsó epizód után fel szokták egyben is tenni a pakkot mégegyszer) akkor pedig a The.Book.of.Boba.Fett.S01E*1080p* segíthet.
-
válasz
ForRedGlory #76843 üzenetére
Igen, olvastam és ez alapján készítettem(volna
)
Oké, akkor átírom a fentiek szerint ( de persze a 2160p sem akarom leszedni)
A nincs találatba vesszővel elválasztva lehet beleírni dolgokat?Tudtommal a szűrő beállítása visszamenőleg nem tölt le semmit, azaz amikor beállítottad, akkor az azt követően felkerült fájlokat fogja csak letölteni.
Na ezt nem tudtam, akkor így világos minden. -
ForRedGlory
félisten
válasz
gyuri81 #76842 üzenetére
Rossz a szűrőd.
Amennyiben nem ezen leírás alapján próbáltad beállítani, akkor nézd meg. A találatokhoz ezt írd: The.Book.of.Boba.Fett*1080p, míg a nincs találathoz azt írd be, amelyik verziót nem akarod leszedni (pl 720p).
Tudtommal a szűrő beállítása visszamenőleg nem tölt le semmit, azaz amikor beállítottad, akkor az azt követően felkerült fájlokat fogja csak letölteni.
-
-
rocksteadyxx
csendes tag
Köszönöm mindenkinek, akkor nézek bele egy Noctuat. Amúgy WD Purplet használok 4 terrást annak alig hallom a hangját
.
-
válasz
rocksteadyxx #76836 üzenetére
ÓÓÓ bárcsak nekem lenne ez a bajom, hogy hangos a DS218 ventije
. Nálam olyan hangosak a vinyók, hogy simán elnyomják a ventit.
De amúgy igen, egy Noctua megoldja a gondot. -
ForRedGlory
félisten
válasz
Ha valóban csendeset és jót akarsz, akkor tényleg a Noctua lesz a barátod.
-
Joshi
titán
válasz
Egyértelműen Sunon MagLev (VAPO) mágnescsapágyas ventit érdemes venni. Meg kell nézni a gyári venti paramétereit mint méret, feszültség, légszállítás kb ennyi. Ezek után neked mást nem kell nézni, mint hogy ugyan ilyen legyen a venti a lehető leghalkabb zajszinttel. Link.
ui.: a Zyxel NAS-ban nekem évek óta egy ilyen venti teszi a dolgát. Csak ajánlani tudom.
-
rocksteadyxx
csendes tag
Sziasztok, pár napja üzemeltem be egy DS218-as eszközt. És azt kell mondjam elég hangos a ventilátorja (éjszaka is hallom a lakásba). Előtte DS118j-m volt annak alig volt hangja, igaz abban kisebb venti is van. Mit tudnék tenni, hogy csendesebb legyen a DS218asom ? A "powermanagement"-be a "csendes üzemmód" van bekapcsolva. Van esetleg más opció a ventilátor leállítására, ha mondjuk nincs forgalom az eszközön ? Vagy esetleg érdemes e bele venni valami csendesebbet ? Ha igen milyet érdemes? (Külföldi oldalon Noctuakat ajánlanak)
Köszi előre is ? -
Almos
aktív tag
válasz
Protezis #76834 üzenetére
Most olvasom a leírásod, ez is egy szimpatikus megoldás, talán egy lépéssel egyszerűbb, mert így API-n keresztül nem a DDNS A rekord, hanem közvetlenül a subdomain A rekord IP címét tudod frissíteni. Mentségemre szólva, amikor annak idején én elkezdtem DDNS-sel szüttyögni, akkor még a kanyarban sem volt a cloudflare, aztán benne maradtam az oldschool technológiákban
-
Almos
aktív tag
válasz
- iSO - #76824 üzenetére
Nekem aldomainnel van megoldva. Elméletileg root szintű domain névre (pl. isodomain.hu) nem lehet CNAME rekordot beállítani a DNS zónában (bár ahogyan most utána olvastam, vannak akik már engednek/csinálnak ilyet, de ez nem felel meg a szabványnak), de aldomainre már igen. Tehát ha neked elfogadható az a megoldás, hogy pl. syno.isodomain.hu módon, aldomainen éred el a nas-on futó weblapot, akkor a domain szolgáltatónál a DNS zónában egy CNAME rekordot kell felvenni, ami egy DDNS névre mutat, pl. az iso.myddns.com címre. Ez utóbbi DDNS-t pedig már be lehet állítani a nas-on, így mindig a megfelelő IP címre fog mutatni.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Lasersailing #76830 üzenetére
A távoli elérés azt jelenti, hogy MÁSIK hálózatból éred el a berendezésedet.
Tehát van egy otthoni hálózatod.
Ezen belül eléred a NAS-t.
Ez lehet : "\\xxxxx\yyyyy\" formában
vagy IP cím alapján : 192.168.1.20 vagy hasonló.Ha nem saját hálózatból ( Mobil net , szállodai wifi , havernál wifi vagy kábel ) lépnél be akkor is van több variáció :
- Quick Connect
- DDNS
- VPNHa jól mondom / írom .....
de ha tévedek, akkor majd kijavítanak a szakik.Amúgy én távolról a QC-t használom telefonon és tableten is.
Általában File Station-al belépek , kikeresem az adott filmet és indítom.
Nálam kb ennyiben ki is merül a távoli elérés.
Másra nem igazán használom.
Ritkán fényképek nézegetése. -
Lasersailing
senior tag
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Lasersailing #76826 üzenetére
File station alatt a "gyökérben" van más (megosztott) mappa, amibe nem tudsz belépni?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Lasersailing #76822 üzenetére
Nem csatoltál fel régebben távoli mappát a nason?
-
- iSO -
tag
Sziasztok!
Telepítettem a NAS-ra webservert, felmásoltam a kis egyszerű weblapot.
IP cím alapján külső hálózatról is el lehet érni, működik.
Vettem hozzá egy .hu domaint. Itt indult a probléma.
Nincs fix IP címem és lakossági előfizetéshez nem is lehet kérni.
A domaint viszont nem tudom átirányítani csak ip címre, ami ugye nem fix.
Mit lehet ilyenkor tenni ?
Köszönöm a válaszokat. -
Willie
őstag
válasz
Marci112233 #76577 üzenetére
Köszi szépen!
Még mindig dilemmázok, hogy Purple (WD40PURZ) vagy Red (WD40EFZX) legyen.
De azóta legalább már annyival előrébb járok, hogy ma leadtam a rendelést a tukános üzletben egy DS220+ NAS-ra, illetve 2-2 db fenti típusú HDD-re 4TB-os méretben. Végre volt készleten a NAS, aztán úgy voltam vele, hogy mire átveszem, addigra csak eldöntöm majd, hogy melyiket tartom meg mellé.
A felhasználás kb. teljesen általános lesz:
Adattárolás, családi felvételek, kevés torrent fog rajta futni 0-24, tervezek vele 1 vagy 2 kamerát használni, filmezés 1 vagy 2 eszközről, illetve VPN-ről is fogok csatlakozni. Továbbá a családi felvételeket szinkronizálni fogom egy DS216J NAS-sal, amiben 2 db WD RED WD30EFRX van. Nagyjából ez a terv.Szerintetek melyik fenti típust válasszam? Mindegy?
-
Protezis
őstag
válasz
Mátésum #76820 üzenetére
Először kapcsold ki a quickconnect relay servicet. Ezután ha nem érhető el a NAS a quickconnecttel, akkor be kell állítani a port forwardot a routerben. Ezzel elvileg kiküszöbölhető, hogy átmenjen a Synology szerverén a forgalom. Mások: javítsatok ki nyugodtan.
A technológiával általánosságban véve tisztában vagyok, csak nem tudom, pontosan hogy rakták össze a Synologynál. Én saját domaint használok, Photoshoz külön aldomaint. A kérdésedre a válasz: igen.
-
Mátésum
aktív tag
válasz
Protezis #76813 üzenetére
Egy kérdésem lenne, ha még tudnál válaszolni. Ha beállitom a DDNS-t, akkor azzal a Synology Photos is jobban működhet, és az ebből történő megosztás is? Mert akkor nem quickconnectel fogok a photosba sem bejelentkezni, és nem is ezen a szolgáltatáson keresztül fogom megosztani a tartalmat? Ez max nekem fog okozni egy kis munkát, de ha kész, mint felhasználó, ugyanígy fog működni a rendszer? Nagyon köszi!
-
kgymac
őstag
válasz
Borisz76 #76811 üzenetére
A több lemezesek eddig mindig használtak mdadm-et (6.1-től van csak tapasztalatom), az 1 lemezes talán nem. Egy-két post volt, hogy csak berakta usb-s házba a régi hdd-t, majd rádugta az egylemezes nasra és egyből tudta használni, látta a tartalmát. Egy mdadm-es diszknél előtte össze kellett állítani a tömböt, usb-ről nem teszi meg a syno ezt a szívességet. Ha már van mdX eszközöd, azt lehet csatolni.
Használok DS-sel egy usb-s hdd-t, azon a syno simán létrehozott egy ext4 partíciót, az mdadm teljesen kimaradt. Gyugyo79 leírta a howto-t, hogy lehet felcsatolni/lecsatolni usb-s diszkről mdadm-mel, ups persze kell hozzá, hogy ne csak pár napig működjön. -
zeeland66
tag
válasz
AiRLAC #76814 üzenetére
WIn10prof. Igen csináltam fix ip-t.A nas szerint rendben van a lan kapcsolat, de ha megnyitom a routert , nem látom a csatlakoztatott eszközök között.
Tartottam ettől, most vettem a DS218-t előtte DS 216play volt és DS112J-vel kezdtem, mindig macera volt a beállítás(valószínű inkább a hozzáértésem hiányos)
Szinte csak torrentre használom, commanderrel áthúzom a torrent fájlokat a nasra, onnan meg laptopon vagy pc-n filmet nézek. Csak ennyit szeretnék. -
Mátésum
aktív tag
válasz
Protezis #76809 üzenetére
Hát, az nincs. Viszont, mielőtt belemegyünk, ennek a végén lesz egy olyan eredmény, amivel könnyen megosztok képet olyan emberrel is, aki csak a mobilján nézi a képeket, Google photoshoz van szokva, idős. illetve a synology photos app is jobban működhet? Mert egyébként szívesen veszem a segítséget is és tanulok, meg foglalkozom az üggyel. Köszi!
-
-
-
Marci112233
addikt
Én is ránéztem, és nekem is akadt ha folyamatosan akartam nézni, de úgy nem töltött be a videó annyi idő alatt mint amilyen gyorsan megy a videó. Így szüneteltettem és amikor már majdnem betöltött (Alul a sávon látni lehet hol tart.) akkor más simán levitte a gépem ami az aláírásban is van, és Firefox alatt tettem.
-
Almos
aktív tag
válasz
Mátésum #76796 üzenetére
Kíváncsiságból én is rákattintottam a videóra (az a kukkolós énem, nah...
) és hasonló volt a tapasztalatom: az elején elindult a videó, de utána elkezdett szakadozni. A gép egy Lenovo T14, Chrome böngészővel, 300-as exUPC net. Egyébként a progress bar-on egyértelműen látszik, hogy nem jön le a videó adat kellő sebességgel, ezért akad meg a lejátszás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- PlayStation 5
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Eladó Logitech G502 X Plus White
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK Power G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/256SSD/15,6"FHD/IPS/GARI
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! MacBook PRO 15" M2010 - i7 I 4GB I 500GB I 15,4 I Nvidia I OS X High Sierra I Cam I Gar
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest