Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszim
csendes tag
Ebből hogy derül ki, hogy "lobbyzik, azaz lefizet embereket"?? Vagy nálad, ha egy cég kifizet egy számlát, akkor lefizette az embereket?
Szerintem tök nyilvános adat, hogy melyik atomerőmű mit enged ki, paksra is rá tudsz keresni, ez nem feketedoboz, hogy nem tudjuk, enm mondják el.
-
eszim
csendes tag
Be tudnád linkelni, hogy az ms hol, kinél lobbizik, egyáltalán miért kellene lobbiznia?
Én nem hiszem, hogy az NRC-t (United States Nuclear Regulatory Commission) le lehet fizetni, át lehet verni.
Kína talán nem meglepő módon hazudott, ők is engednek tríciumos vizet a tengerbe, természetesen többet, mint a japánok.
Elképesztő mi van a fejekben, hogy ms fusiban atomerőművet üzemeltet és kirúgja az atomerőmű dolgózot, hogy elsikálja a csalást.[ Szerkesztve ]
-
eszim
csendes tag
Én szalmabábozok, miközben folyamatosan te kerülöd ki a konkrétumokat.
Mitől rozoga a több tucat ilyen korú atomerőmű?
Miért nem szabad tríciumos vizet beleengedni a vízbe, aminek nincs kimutatható hatása, miközben tök természetes, hogy a fosszilis annyira szennyező, hogy ezrek halnak bele.Én válaszoltam a kérdésedre, megneveztem, a tulajdonos- üzemeltető céget, amely cégnek tucatnyi atomerőműve van az usa-ban. Te írsz minden alap nélküli orbitális marhaságokat végig a topikban: ms atomerőművet üzemeltet, japánok teleengedik a tengert sugárzó vízzel, régi atomerőmű rozoga atomerőmű
-
eszim
csendes tag
Előbb írtam, hogy régebbi atomerőművek is üzemelnek, akár ugyannanál a cégnél. Miben nyilvánul meg a rozogaságuk?
Miért nem normális? Nem káros a környzetre, élővilágra, emberre. Tudnál forrást adni paksnál, milyen káros hatása van a tríciumkibocsátásnak?
Én tudok forrást adni, hogy naponta ezrek halnak meg a fosszilis szennyezéstől, ez nem zavar csak a képzeletben létező veszélyes sugárterhelés?
Nem úgy működik a világ, hogy ne legyen! Amikor megiszod az ivóvizet akkor is mindenféle mérget megiszol csak határérték alatt van, ami nem káros, ezért miért nem ütöd az asztalt, hogy SEMMI se legyen benne.
Tessék ezek vannak az ivóvízben, igen arzén is pl:
https://www.vizmuvek.hu/files/public/new/fovarosi-vizmuvek/kozerdeku-adatok/tevekenysegre-mukodesre-vonatkozo-adatok/242013-nfm-adatkozles/24-2013-nfm-adatkozles-20231001-20240930.pdf[ Szerkesztve ]
-
eszim
csendes tag
Nem azért zárták be mert rozoga, hanem gazdaságilag nem érte meg.
FYI ugyanaz a Constellation Energy régebbi blokkokat is üzemelt, gondolom tökugyanolyanjuk is van, mint a kérdéses blokk."most nyomták tele az óceánt sugárzó vízzel." ez is marhaság, tök normális, hogy ellenőrzötten engednek ki tríciumos vizet.
Ha rákeresel paks-ra ott is közlik, hogy mennyi volt belőle a folyékony és légnemű kibocsátás. -
eszim
csendes tag
Tényszerűen "a legsúlyosabb nukleáris baleset az Egyesült Államokban" kezdtem, idekeverni csernobilt, ahol direkt hülyék voltak, nem értettek hozzá és még tervezési hibás is volt, az nem normál baleset kategória.
"atomerőművek üzemeltetését olyan legendásan tróger cégre bízzuk, mint az ms,"
Jesszus ennyire másra gondolni, mint a valóság. A Constellation Energy a tulajdonos, aki egyébként 19000 MW-nyi nukleáris erőművet üzemeltet, ők indítanák újra, ők üzemeltetnék, tőlük venné a ms az újraindított erőmű által termelt áramot. -
eszim
csendes tag
"a legsúlyosabb nukleáris baleset az Egyesült Államokban" halálesetek, sőt még sérülések sem történtek, "a lakosokat közvetlenül semmilyen veszély nem fenyegette, és csak a média dramatizálta túl a helyzetet"
Úgy látom sokan elfogadhatatlannak tartják, hogy az atomerőművek esetén még a nagyon ritka baleseteknél és még a legsúlyosabbaknál sem történnek halálesetek, üzeme során pedig rendkívül előnyös tulajdonságai vannak, de az tök rendben van nekik, hogy a fosszilis tüzelés miatti szennyezésbe napi szinten ezrek halnak bele és akkor még a felmelegedés okozta katasztrofális környezeti problémákról még szó sem volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest