Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
volandy
senior tag
Ashley Madison:Szex, hazugságok és botrányok. "Az élet rövid. Tarts szetetőt!" Húú, nem semmi, jó kis dokumentum film!
Valami rémlik, hogy mekkora botrány volt amikor az Ashley Madison társkereső oldalát feltörték és kb 70millió regisztrált felhasználó adatát titkos vágyait, félrelépéseit nyilvánossá tették. Sok válás öngyilkosság is történt! Hírességek is megbuktak!
Szerintem abszolút nézhető 3 részes dokufilm. -
Ijk
nagyúr
Gyűrűs sorozat lehet hogy a sok lehúzás miatt de nekem nézhető, rosszabbra számítottam. Még a 6. rész volt meg, nyilván a trilógiához inkább ne hasonlítsuk, de inkább elnézegetem ezt még pár évadig mintha nem lenne semmi.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Pitterix
őstag
Látványos, tekert, facsart-csavart, keszekusza, titokzatos, misztikus.
Tetszett,kár érte, hogy kaszálták. "Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Janaboy
Topikgazda
Tomb Raider: Lara Croft legendája
Animációs, nagyon jól hozta a játékot, bár ma már egy játék szinte egy animációs film.
Nekem tetszett a sztori isJanaboy
-
nagyúr
Giri / Haji - Duty / Shame - Kötelesség / Szégyen (2019)
(nagy, naaaaaagy sóhaj) Hátszóval, adott a sorozatvilágban oly ritka remek írás, jól összerakott sorsú karakterek, remek fényképezés, kiváló atmoszféra, jelenetszinten elsőrangú dramaturgia - és szinte teljes egészében hiányzik a tehetség ahhoz, hogy ebből a sok remek alapanyagból egy koherens, jó ívvel rendelkező mini-sorozat legyen.
Kiindulunk egy jól megkomplikált jakuza-ügyből, aminek kapcsán hősünk Tokióból Londonba utazik, ahol eleddig halottnak hitt testvérét hivatott felkutatni. Ott szépen lassan(anti)-
- orbitális klisé, de még ezt is sikerült jól bemutatni; aztán amikor aösszemelegszik egy kolléganőjével - újabb klisé, ismét jól tálalva. Ezt persze aküldetését már végrehajtottnak tekintheti, akkor kételyi támadnak - bónuszként ahazai jakuza nem veszi túlzottan jó néven , ami megintcsak orbitális hülyeségnek tűnik, de ezt is sikerül hihetővé varázsolni. Jön még a képbe 1-2 helyi gengszter meg egy karizmatikus fiúprosti - aztán ez a némileg szedett-vedett társaság küzd a felszínen maradásért. És ha ez nem lenne elég, otthon Tokióban is beindulnak az események...lánya utánaszökik Londonba
Ugye, mekkora katyvasznak hangzik? Az is - részben. Az első epizód egészen fantasztikus, lassú, de mégis rengeteg dolog történik, hihetetlenül gazdag pár másodperces, magukon túlmutató jelenetekben, és felépít egy remek bűnügyi alapot. A következő két epizód ezt követi, nem ugyanazon a színvonalon, de ugyanabban a mederben. Aztán a 4. résztől a bűnügyi vonal átül a turistaosztályra, mi pedig 90%-ban karakterdrámát nézünk a folytatásban, ami többnyire szintén egészen jó, de nagyon rosszul mixelődik a remekül felvázolt bűnügyi vonallal, ráadásul az egyes szálak és események összekötögetéséhez időnként vállalhatatan hülyeségeket csinálnak a szereplők. Időnként meg visszajönnek az első epizód remekül megkomponált jelenetei, csak hogy jó nehéz legyen értékelni
Nem ragozom tovább, részeiben nagyon tetszett a Giri / Haji, de az egész majdnem egy hatalmas orrabukás lett. De csak majdnem - végül, azt hiszem, a karakterek mentették meg
Verdikt: 8/10.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Laraxior
titán
válasz nitro16 #79089 üzenetére
A kedvenc könyven, Frederick Forsyth A Sakál napja. Szerintem óriási. Még a film is ami belőle készült, egy az egyben átadja.
Ez a Gary Oldman azért rendesen odatette magát, már már közelíti a Torrente-féle gusztustalan figurát (Slow Horses)*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
nitro16
senior tag
Ez elég jónak tűnik. The Day of the Jackal
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #79082 üzenetére
Kellett emlegetnem, fel sem tűnt, hogy az FBIban megnéztem a második részèt a crossovernek, csak az tűnt fel, hogy az FBIMWben a harmadik rész.
-
psion2101
tag
Sziasztok!Azt meg tudja nekem mondani valaki hogy a spektrum adásait hol tudom vissza nézni.Akár fizetős streaming szolgáltatáson keresztül
-
senior tag
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Komplikato #79066 üzenetére
De sajnáltam azt a sorit, pedig nagyon jó volt az első évad.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
paolinho
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
janos666
nagyúr
válasz lezso6 #71825 üzenetére
Én valahogy teljesen lemaradtam arról, hogy vannak új Futurama évadok 10 év kihagyás után. Pedig valamikor 2023 végén, vagy 2024 elején újranéztem az egész "eredeti" sorozatot. Biztos is az közrejátszott, hogy az eredeti utolsó rész után nem jut az ember eszébe az, hogy ne az lenne a legvége, és hogy ennyi idő után lenne értelme bármi formában folytatást keresni.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
senior tag
válasz Komplikato #79066 üzenetére
Ó, köszi, még nem hallottam. Lehet kitart amíg nem jön a Severance második sorozat.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
válasz slett27 #79063 üzenetére
Nekem az vele a problémám, hogy miért nem egy létező dologról csinálnak disztópiát, aminek van, minimális esélye megtörténni, mondjuk multinacionális cégek uralta diktatúra , munkatáborok. A fasizmus ha nyert volna, most ugyanitt tartanánk ahol most vagyunk, a biznisz mindent leural. De hát nyilván a csirkék is vágás előtt azt nézik hogy az oroszlán hogyan vadássza le őket.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
-
slett27
addikt
válasz paolinho #79062 üzenetére
Az ember a Fellegvárban-t én remekműnek titulálnám. Nekem a top 5-ben benne van.
Vannak hibái kétségtelen, de azok a sorozatok amik még 1-2 hónap múlva is eszembe jutnak na azok nálam a befutók."Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
paolinho
őstag
Először is most "darálom" Az ember a Fellegvárban-t. Annak ellenére, hogy nem valós, nekem nagyon tetszik.
Mellette most botlottam bele az FBI: Most Wanted-be. Érdemes belefogni? Leköti az embert? -
Narxis
nagyúr
Snowpiercer S04
Teljesen felesleges évad volt, maradjunk ennyiben."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
"Nem vitás" – Az Amazon fejese elhintette, hogy A Hatalom Gyűrűi 3. évada mellett a 4. és az 5. szezon is elkészül, ahogy azt eredetileg tervezték [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Ragnar_
addikt
válasz basaharc502 #79027 üzenetére
Nem.
szóval az elvárásaimnak továbbra is megfelel.Egyértelműen benne volt a paktliban hogy nem feltétlenül lesz megfejtés, vagy akár bármennyire jelentős szál. Ez egy alpvetően wtf sorozat Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
pkaresz
őstag
válasz Pro Koryak #79048 üzenetére
Köszi, átnézem.
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
k-adi
nagyúr
Utolsó befutók
Slow Horses (2024)
season 4 finaleEz még mindig jó. Gondoltam írok róla hosszabban, de felesleges, aki eddig nézte, ezután is fogja. Örülök neki, hogy még vannak jó sorozatok
kémes
zsánerben. Amennyire ódzkodtam a sorozattól annyira megkedveltem. Persze azért itt-ott vannak hibák, nagypapa szálát kicsit túlnyújtották, az ügynökök indokolatlanul bénák és ostobák néha, plotarmor ezerrel, stb... Viszont a következő évad beharangozó alapján az még izgalmasabbnak tűnik, én már várom. Az lesz az utolsó évad? -
senior tag
Youtube-on láttam de már nincs meg. Most így hirtelen feldobott egy oldalat, de azt nem ismerem.
Gennifer Hutchinson, Glenise Mullins, Helen Shang, Jason Cahill, and Nicholas Adams have departed the show, and újak Ben Tagoe, Ava Wong Davies, Constance Cheng, Jonathan Wilson, Griff Jones, and Sarah Anson replace them. Executive producer Justin Doble is the only returnee to the writer’s room.
A rendezők is forgatókönyvírók, ők maradtak. Az új nevek közt csak 1 van említhető, aki a The Great című kosztümös, számomra használhatatlan sorozatban működött közre, persze a többiek is felbukkannak az imdb-n. Hát, még az is lehet hogy rosszabb lesz.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
Lecserélték a Gyűrű Powerjének a forgatókönyvíróit, pontosabban 1et meghagytak és a 3. sorozathoz már jön 6 új.
-
addikt
válasz lezso6 #79035 üzenetére
Régió lesz, egyáltalán nem ad találatot.
Mindegy, elengedem ezt a szolgáltatót jó időre, ez a 2. kapufa a Zorro óta (ami valszeg nem is egy nagy szám, de kiváncsi lettem volna rá). Viszont a nyomozós krimit szeretem, Thomas Jane-t is szeretem (nem úgy ), szóval ez most kiborító számomra.
Év végén SKY-om lejár, addig még kipörgetem a Dexter-t. Utána csak HBO MAX marad, többi nem kell. Ha jön a Harry Hole sorozat akkor veszek majd átmenetileg Netflixet de csak addig.https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Igen, részben erről van szó, ezért semmitmondó a Rotten értékelése, mert ott csak annyit írnak, hogy teccett-e. Másrészt az ottani "kritikusok" nem a művészeti érték alapján adják a pozitív értékelést, hanem hogy megvan-e az összes checkbox a forgatókönyvben meg vannak-e token karakterek. Ha nincs, akkor negatív az értékelés. Ezért nem támaszkodok újságírói véleményekre ha filmről vagy sorozatról van szó.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
itroh
tag
Most tényleg nem láttok be a Rotten %-os pontozása mögé? Az a tetszett/nemtetszett index csak, nemár. A 100% os sorozat is lehet 10/6-os értékelésű is
-
volandy
senior tag
Troppo (krimi).
Ausztrál magánnyomozós krimi, amiben Thomas Jane főszereplésével. Két zűrös ember összefog,hogy megoldjanak egy gyilkosságot illetve kettőt. -
Ragnar_
addikt
válasz lezso6 #79020 üzenetére
Persze értem miről beszélsz, Rotten túl pontoz szerinted, szerintem az imdb alaulpontoz. Ráadásul vannak kakukktojások amikor nagy átlag szerint 6 pontos film szerintem 8 stb. Meg nyilván ha nem láttad, de az imdb pontozás hozzád közel áll, akkor nyilván neked lehet kihagyható. Az én véleményem szerint aki szereti mondjuk a Stephen King sztorikat, még ha ez nem is az, annak gyakorlatilag kihagyhatatlan. A következő évadokat meglátjuk, de az első évad az masszív 9/10.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
válasz Nordic #79021 üzenetére
Pedig Anthony Mackie egy oké színész, mégis valami borzalmas az Altered Carbon második évadában, szóval itt rendező is tett azért, hogy igazán rossz legyen. Ezért nem tudtam nézni. Steve Carellt én kifejezetten szeretem, de Ben Stillert pont annyira nem, Kevin Hart meg azt se tudom ki...
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
válasz lezso6 #79017 üzenetére
Én bele se kezdtem, egyszerűen vannak olyan színészek, akiket semmilyen produktumban nem tudok elviselni, Anthony Mackie/Kevin hart/Steve Carell/Ben Stiller. Ha ezeket a neveket pl bárhol meglátom főszerpeben vagy főbb szerepekben, instant skip a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ragnar_ #79018 üzenetére
Én nem tudom milyen, nem láttam. Az IMDB közönség értékeléséről beszélek csak. A jó, népszerű sorozatok simán 8.0 felett szoktak lenni, alatta meg meh. Általában, nyilván vannak kivételek, ez csak statisztika, ahogy én látom. A Rotten Tomatoes 100% értékelése viszont objektíve semmitmondó, mert ilyen értékeléssel az évszázad sorozatának kéne lennie, és hát ugye biztos nem az, a te értékelésed is "csak" 9/10 lett. Szóval remélem érthető miről beszélek.
-
válasz paatrick #79014 üzenetére
Huhh, a másodikból valami 1-2 epizódot bírtam megnézni, kb ilyen wishről rendelt verzió, nagyon szomorú. Az IMDB elég beszédes, első évad 8/10 körül, második meg 6.5/10, feleannyi értékeléssel.
-
Ragnar_
addikt
válasz RetepNyaraB #79013 üzenetére
"Van egy érdekes alapötlet, aztán jön az unalomig ismert, bármeddig nyújtható és teljesen random hülyeségek felé kanyargó szappanopera"
Oke a LOST se tetszett mindenkinek. Nem akarok én senkit rábeszélni, de ilyen témájú sorozat nekem zsánerem és ez speciel nagyon rendben van.Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Ragnar_ #79010 üzenetére
Mitől hibátlan?
Van egy érdekes alapötlet, aztán jön az unalomig ismert, bármeddig nyújtható és teljesen random hülyeségek felé kanyargó szappanopera,hangulat feldobásáraharapós gonoszokkal.Jó a cgi."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
válasz Ragnar_ #79011 üzenetére
A Rotten Tomatoes az kb semmitmondó. Legtöbb ún. filmkritikus újságíró az hülye mint a segg, jobb esetekben is gyakorlatilag fizetett hirdetés a "kritika". Pl ott a Screen Rant, utóbbi időben nagyon durván rákapcsoltak a Rings of Power (Hatalom Gyűrűi) reklámozására, naponta 5-10 (!) cikket lehoznak róla, s nem rövideket. Ezt csak onnan tudom, hogy valamiért a Google hírfolyamom folyamatosan ajánlgatja.
IMDB-ből érdemes kiindulni, az még úgyahogy megbízható. Ott a From az 7.7/10, ami sorozatok viszonylatában nem túl erős.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
From S1
Hát ez az eddigi egyik legjobb Stephen King sorozat amit valaha láttam. (Akkor is, ha nem Stephen King írta. )
9/10.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
volandy
senior tag
The Thaw.
Megérkezett a második évad is. Ami kb olyan jó mint az első évad csak már nem hat az újdonság erejével. Úgy tűnik, hogy lesz harmadik évad is!
Ja és a zene is maradt: Billie Eilis-When the party’s over. -
bobalazs
nagyúr
A „Reacher” a 4. évad berendelve a Prime Videón, a 3. évad premierje 2025-ben lesz.
-
volandy
senior tag
Lady in the Lake
A 60-as évek Amerikájában egy oknyomozó újságírónő próbál felgöngyölíteni egy gyilkosságot ami abban az időben sem egyszerű. Sőt! De szerintem a végére elfogy a sztori.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest