Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Bitcoin topic
-
IT café
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Netflix elkaszálta a Kaost. Nem hozta a számokat.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Skynet258
veterán
Hát ez a Tulsa King 2. évad egyre... idétlenebb. Most tavaly én voltam más hangulatban, hogy tetszett, vagy romlott a cuccos? Meg elektromos autó reklám, valami zenész faszi erőltetett "ez az új dalom" fellépése és közben mindenki mosolyog, de már közben olyan mocorgósan kellemetlenül érzem magam, hogy ezt nézem. Jó kicsit elcsesztem mert előtte a Mayor of Kingstown pörgött ami ugye nagyon nem ez a style, de esküszöm már a kaszán gondolkozom. Ennyit öregedtem, bekavar a Mayor vagy ez tényleg sz*rabb lett?
-
Pitterix
őstag
Azt hittem, jóféle kis nyomozós, rejtélyes, megoldós sorozat lesz.
Minden volt, csak ez nem.
Hosszú, langyos, béna, egyszerű.
Ami ért valamit, talán az utolsó rész."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
RandomName
senior tag
Köszi. Szerintem a Yakuzát akarták említeni nekem, mert tudják, hogy végigjátszottam az összes nem körökre osztott részt belőle...
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz RandomName #78993 üzenetére
Like a Dragon: Yakuza - Október 24.
Secret Level - December 10.Október 7-ről nem rémlik semmi.
Live-Die-Respawn
-
RandomName
senior tag
Üdv. Elvben október 7-én a Prime Videón indult egy sorozat, ami valamelyik XBoX-os játékhoz (vagy inkább a Tokyo Game Show-n bemutatott játékhoz) köthető.
Van ötletetek mi lehet a címe?"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Beni2360
félisten
válasz HellGreg #78874 üzenetére
Ez úgy volt,hogy egyszer már letöltöttem a kezdet kezdetén, majd töröltem.
Most ismét letöltöttem és átkinlódtuk.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #78975 üzenetére
Az 5 másodperces verziót köszi, röhögtem.
A könyvekkel az a problémám, hogy bár szinte ponyvaként hathat Tolkien mellett, de engem a Forgotten Realms szippantott be anno és amikor elkezdtem régen olvasni a gyűrűk urát aztán annyira részletes leírásokba ütköztem, hogy szinte a fa levelének az erezetét is láttatta velem a szerző, amit azt mondtam neee.
Plusz a hobbitok, mint az ewokok egyik evolúciós mellékágának története egy vérzivataros közegben nagyon disszonáns, nem tudtam megbarátkozni vele, velük.
Most viszont néhány karakter eladta nekem az amazonos kreálmányt, mondjam azt, nem is volt nagyon mit néznem, főleg ha már fantasy, Witcher?
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
grizlisandor
veterán
Srácok a topikgazda meg a modi is szólt.
Batman Caped Crusader S01
Nem ajánlom senkinek, akkor blődségek meg woke van benne, hogy sírni tudnék.
-
senior tag
válasz Ragnar_ #78988 üzenetére
Dolgozz az alapanyaggal amit volt szerencséd elolvasni tőlem.
A few years later, Tolkien wrote the Annals of Aman (1950)....So, he captured Elves from the East and corrupted them into Orcs.
Tolkien nem talált megfelelő megoldást, gránit szívük volt, sárból gyúrta stb., és az is hogy az elfeket keletről megkínozta.[ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Ragnar_
addikt
válasz Tasunkó #78985 üzenetére
Picit utánanéztem az urukoknak, és a Szarumán féle urukok nem ugyanazok, mint a Sauron/Adar félék. A Szauron urukokat valószínűleg ember+ork keresztezésből hozta létre Szauron ahogy egyre inkább elsajátította a sötét mágiát, és ugye azok napfényben is tudtak mozogni, jobb harcosok is voltak stb.. De nem évszázadok vagy évtizedek alatt váltak urukokká, és főleg nem tündékből Az a 'valamikor tündék voltak akiket megnyomorítottak stb..' az nem igaz, az csak fanatizáló szöveg volt. De mindegy fejezzük be, mert a többieknek uncsi. Mondjuk én nem olvastam a könyvet úgyhogy csak a filmekre támaszokodok vagy Youtube magyarázatokra.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
nagyúr
KAOS (2024)
A görög istenek nem haltak ki az ókorban, hanem most is velünk vannak. Ill., ahogy számtalanszor hangsúlyozzák a sorozat folyamán, felettünk. Pedig hát ugyanakkora f***kalapok, mint mi, emberek
Bármely más mitológia esetében súlyos, dzsihadot követelő vallásgyalázás lenne egy ennyire tiszteletlen, szabadszájú bemutatása az illetékes panteonnak - viszont az Olümposz esetében működik a dolog. A jó görögök igen fejlett realitásérzékkel az isteneiket nagyobb méretű és nagyobb hatalmú emberként képzelték el, ez a friss sorozat pedig szinte csak annyit tett, hogy belehelyezte őket a kapitalizmusba, és a karakterek máris szinte magukat írták. A megközelítés előnye, hogy többféle humorral is kompatibilis, amit a készítők igyekeztek is kiaknázni - a buggyant bénázástól a gyilkos szarkazmusig sok minden előkerül, és többnyire ülnek is a poénok. A karakterek egészen jól vannak megírva, a színészek pedig igen lelkesen, több esetben pedig egészen ihletetten vetik bele magukat a feladatba. A Zeusz (Jeff Goldblum) - Héra (Janet McTeer) páros tökéletes volt, Poszeidóntól (Cliff Curtis) meg már ránézésre röhögnöm kellett
Néhány epizód után aztán rájön a néző, hogy a KAOS elsősorban ökörködés, és a drámai szálak elég súlytalanok. Bármely egyéb sorozat esetében ez mélyrepülést szokott maga után vonni a közepétől, de a görög mitológia olyan gazdag forrásként szolgál elmeroggyant eseményekben, hogy itt mindig volt mihez nyúlni, amikor kifogyott az inspiráció. Ezért az ökörködés árát csak az utolsó epizódban kellett megfizetni - a nagy drámai csúcspontok max. langyosak voltak, és a befejezés kb. érdektelen volt. Ráadásként a szezonzáró divatos szokás szerint szezonnemzáró lett - még ha egy-két szálat sikerült is lekerekíteni, lényegében naaaaaagy drááááááámai végkifejlet közepén vége lett a szezonnak, aztán várjadparaszt a folytatást. Hogy a sorozat során sokat használt szófordulattal éljek: b****ák meg azistenekshowrunnerek...
Verdikt: 7 lenne, de a (nem)zárás miatt 6.5/10.Extra: a sorozat szinkronja nem volt éppen fergeteges, de azt azért bizonyította, hogy szabadszájúskodásban az angol nyelv nem versenyképes a magyarral. Enyhe spoiler:
amikor az alvilágban Eurüdiké ajtót nyit, és a sok küzdelmen keresztülment Orfeusszal szembesül, akkor az eredeti verzióban egy vérszegény holy shit telik tőle. Magyarul meg: aztak**va... [ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
senior tag
válasz Ragnar_ #78983 üzenetére
Nem ugyanaz. Mindenki tudja, hogy a fizikai/pszihikai szenvedés alapjaiban változtatja meg az embert, katonák, janicsárok, kiégés, lövészárok, a dolgokat nem lehet meg nem történtté tenni, ez történelem. Míg a kissebségek fanatizálása az egy agymosás, szimpla hülyeség, és nem is agymosottak voltak az orkok, hanem velejükig romlottak. A hatalom miatt, abból ered minden gonosz a Gyűrűk Urában, ezért nem szimplán jó és rossz küzdelme, hanem a hatalomvágy és az arról lemondani képesség kerül megfogalmazásra a gyűrűn és Szauronon és a többiek történetén keresztül.
-
Janaboy
Topikgazda
Sracok engedjük már el ezt pls.
Janaboy
-
Ragnar_
addikt
válasz Tasunkó #78982 üzenetére
Nem lehet. Azt mondta megkínozták és megcsonkították, nem elátkozták. Nem összevissza beszélnek, ezeknek van értelme, nem felhőatlasz, hogy az aktuálpolitika mentén lehet bele vetíteni, hogy mondjuk a magsabb dzsidipiért kell dzsihádot folytatni, ezért is sültek fel a sorozatban.
Oke nem volt pontos szóhasználat, de attól a szitu még pontosan ugyan az. Egy ilyen LotR fantasy sorozatba nem érdemes akutuálpolitikát beleképzleni. Egy The Boys-ban nyilván egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
válasz Ragnar_ #78978 üzenetére
Nem lehet. Azt mondta megkínozták és megcsonkították, nem elátkozták. Nem összevissza beszélnek, ezeknek van értelme, nem felhőatlasz, hogy az aktuálpolitika mentén lehet bele vetíteni, hogy mondjuk a magsabb dzsidipiért kell dzsihádot folytatni, ezért is sültek fel a sorozatban. Kínzás = Poszttraumás stressz szindróma. Ahogy Adar mondta,
már nem tudja ki volt régen. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
grizlisandor
veterán
-
Ragnar_
addikt
Az eredeti LotR-ban Szarumán azt mondta az urukoknak, a vezérüknek, hogy valaha tündék voltak, csak elátkozták őket. E mögé is lehet fanatizált kisebbségek analógiát látni, de minek ?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz lezso6 #78973 üzenetére
Ez nem volt mély, az most jön. 7pont , rasszizmus Egyáltalán nem látványfilm kizárólag, ezt az alapanyag elég pontos követése is lehetetlenné teszi, de vannak látványos történetek a világon és ez is egy ilyen. Nem belegondolni nem érdemes, hanem megfosztani tőle. Inkább az orkok népként elképzelése a belegondolás, egyszersmint a rasszizmus szemszögéből figyelni a történetet meg földhözragadtság. Egyébként inkább a Jackson adaptáció tett bele feltűnően ilyen jellegű mélységet, bár a könyvet utána olvastam, és nem tűnt fel hogy különbözne tőle. A film képi világa például gyakran festményeket idézett meg, Frodo fényképezése meg mintha lemászott volna a sixtusi kápolnáról. Sergio Leone is A Marék Dollárért-ben dolgozott reneszánsz jelenetbeállításokkal, ellenben a Volt egyszer egy Vadnyugatnál, a színpad dominált, de ha még egyértelműbbet akarsz, akkor a Borgia sorozatban, ahol kifejezetten didaktikusan is szájbarágták amikor szinte festményből álltak fel egy-egy jelenetnél. Nem feltétlenül a rendező munkáját dicséri, lehet a csapatban az operatőr, vagy a cgi ötlete, és régi gyakorlat. Coppola Drakulája ugyebár. Bizonyára senki sem látta a stábból ezeket, Jackson meg jachtozik és focimeccsekre jár, ha nem rendez.
A mesék gyakran a nap útját idézik meg, vagy a remény a központi elem, és persze a karakterfejlődés, amikor elindul a legkisebb fiú és királyfiként jön vissza. Erre utalt Frodo változása, illetve Samu monológjai, aminek a külsőségeit olyan szánalmas próbálták meg itt visszatükrözni, anélkül hogy értették volna.
Nyilvánvaló hogy elsősorban az elfek érdekelték, azokról verselte tele a könyvet, a hobbitok. A gonosz csak a mai korban érdekes, főleg amióta mindenki nyomorult Darth Vader akar lenni, a klasszikus történetekben le se szarták, ki kell nyírni, kész.
Az analógiákat a kor eseményeivel kapcsolatban utasította el, az 1. vagy a 2. világháború kapcsán. A Helm szurdok például egy klasszikus ostrom, ami számtalanszor előfordul a történelemben és olykor a kirohanás is része volt, mint nálunk a Zrínyi féle. Egyébként nem is láttam még az életrajzát, annyira egyértelmű volt a történet alapján, de ahogy megnéztem a wikin..."számos tudományos munkája kapcsolódik a Beowulf...." Namost a Beowulf legenda kifejezetten az hatalom örökletességét tárgyalja, aminek egyszerű példája nálunk az István kontra Koppány, hogy leegyszerűsítsek egy dilemmát, ami a folytonosság problémáját mutatja, és a néppé alakulás lehetőségét. Bizonyára temérdek történelmi eseményt, legendát ,mesét szórhatott ki az ingujjából, Tolkiennek természetes lehetett ilyenekről tudni, lévén egyetemi professzor volt nyelvészetből. Nem spoilerezem hogy melyik szereplőt Noé ihlette.
Persze a sorozatban semmi ilyen nincs, hiányzik mögötte bármiféle nagyobb koncepció hogy mit akarnak mondani vele, az tényleg egy kollázs mindenféle bevillanásokból, ami a tehetségtelen bagázsnak eszébe jutott.Egyébként nem tőrdöfés, speciel nem is számoltam vele az első hír óta hogy elkezdték forgatni hogy sikerül megközelítőleg olyan történetet írni. Annyi volt a meglepetés, hogy egy szerény B kategória helyett, paródiába fulladt, úgy látszik ennyire képes a pénz.
-
Ijk
nagyúr
2 részt megnéztem a ROP-ból.
Képi világa remek, persze sokszor ott a cgi, de nem veri agyon az egészet. Zene is ok.
A sztoriba egyelőre nem megyek bele. A két hobbit csaj és a törpnő nem kellene bele, azonnal hatalmas javulást mutatna, kellene egy vágott verzió amiből legalább a törpnőt meg a female Samut kiszedik.
Néger, öreg, rövidhajú, tipik britt ronda színész tündéket nem tudom megszokni LOTR után.
Továbbá Szauron...Értem hogy ki akarják dolgozni az ő felemelkedését, de nekem ez "karakterrombolás" a LOTR arctalan, csak mordori nyelven suttogó nyers gonoszának. /人◕ ‿‿ ◕人\
-
válasz S e t h #78974 üzenetére
Én nem vagyok rajongó. Utálom a nyált, a pátoszt, ennek ellenére mégis elviselem mert a többi része van annyira jó a Gyűrűk Ura filmeknek. De teljesen meg tudom érteni, ha nem tetszik, lásd 5 mp-es verzió (videó).
Az új sorozattal a legnagyobb baj nem a woke vagy forráshűség hiánya, hanem az alap filmtechnikai eszközök, lásd rendezés, írás, erről szólnak a linkjeim is. Számomra ezek baromi átlátszóak, nem tudok elvonatkoztatni, így trashként tudom csak nézni.
Egyébként ha jobban érdekel, akkor esetleg ajánlom a könyveket, azokban nincs pátosz meg nyál. Jobb, mint a filmek, habár én se olvastam végig...
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
S e t h
nagyúr
válasz lezso6 #78953 üzenetére
Elfogadom, hogy a gyűrűk ura rajongóinak ez a sorozat tőrdöfés, de én meg azt nem bírtam viszolygás nélkül nézni a hobbitok miatt és itt is időnként a távirányítóért nyúltam amikor bubukát és nunukát kellett néznem vándorolgatás közben, viszont ez a sorozat csak rávett arra, hogy olvasgassak utána ki a fene az a Sauron, Bombadil Toma és onnan meg már nyílt a többi hivatkozás is.
Olyan ez mint az old school star wars fanság, epét hány attól amivé a Disney tette, de én meg anno nem tudtam befogadni Tolkien fantáziáját, most viszont jól szórakozom, mert engem nem befolyásol pl.miért hüledezik mindenki
feltűnésén, hanem egy drámai, birodalmakat megrengető apa-fiú konfliktus lezárásának az eszközét látom benne.balrog Először botor módon azt hittem, hogy a benetton minden színében pompázó fajok fogják kicsapni a biztosítékot, de figyelmen kívül hagytam a lore iránti elkötelezett rajongást, tiszteletet.
Abba bele sem próbálok kötni, hogy miképpen lehet felépülni egy olyan sérülésből szempillantásnyi idő alatt ami 10 emberből 11-et megöl, de Pharazonnál is felmerült bennem, hogy amíg Celebrimbor esetében egy pokoli elme képes volt megtéveszteni szinte egy egész fajt, sőt többet, addig Numenor népe meg mintha fogyatékosokból állna.
Ezek viszont mind eltörpülnek a hobbitok mellett, akik még mindig menetelnek, de szerencsére most jóval kevesebbet.
-
válasz Tasunkó #78972 üzenetére
Szvsz nem érdemes a Tolkien világba semmi mélyebbet belelátni. Úgy tudom maga Tolkien is így van vele, teljesen öncélú az egész, semmi analógia nincs benne. Van a jó meg a gonosz és kész, ilyen egyszerű. Ezért sem tud nálam 7 pöttynél többet az eredeti trilógia, mert bizony az eredeti Gyűrűk Ura sem több egy látványfilmnél. Ha mélyebben kezdjük elemezni, akkor elég hamar el lehet jutni a rasszizmusig. A Hatalom Gyűrűi pedig pont erre reagál, ami nem túl tolkieni... ...bár kétségkívül nem lenne rossz ötlet, csak hát a kivitelezés...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz lezso6 #78966 üzenetére
Igen nekem Jackson adaptációjában, ők a nyers erőn alapuló rendszert szimbolizálják, mint pl.a tatárok, hunok, vagy a maffia ami hosszútávon fenntarthatatlan, ezért a semmiből jön és a semmivé válik. Nem kell utánpótlás, mert megjelenik, ahogy a lehetőség adódik, ahogy a Gyűrű megtalálta Smeagol-t. Ellenben a közösségekkel, ahol az erő a háttérbe szorul és így hosszútávon fenntartható, ezek Középföldén az emberek, elfek, törpök, hobbitok is akár, bár a hobbitok leginkább a gyerekek szimbólumai szerintem.
-
bobalazs
nagyúr
Látom senki hírből se hallotta, látta, stb.
Öt részt láttam eddig, izgalmas volt, szórakoztató.
Aki szereti a fekás akciófilmeket, annak ajánlom.
Röviden annyi, hogy egy fickó összetűzésbe kerül a maffiával mert kiderül hogy a néhai elhunyt apja titokban nekik dolgozott, és sok lóvét lenyúlt, majd eldugott.
Most meg kiderült ez az apjáról, és a faszi keresi a pénzt, de közben a mafia meg küldte rá az embereket.[ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #78969 üzenetére
Mármint nem a konkrét aktusra gondolok, hanem a "kultúrájára". Az említett filmben a lényeg, a nők szerepe kizárólag annyi, hogy kihordják a gyerekeket. Ezért nem látod őket. S most nagyon-nagyon finoman fogalmaztam.
-
-
válasz Tasunkó #78963 üzenetére
Ez a cikk érdekes. Mondjuk erősen támogatja az orkok humanizálását, de van jópár hasznos információ is benne:
Adar responds to the word "Orc" by correcting, "Uruk... We prefer Uruk."
Ez azért sok mindent megmagyaráz, szóval az ork szó kvázi sértő, a politikailag korrekt megnevezés az uruk. Lásd:
The difference is one of linguistics. Orcs use a foul speech known as the Black Tongue, and "Uruk" is the word they use to describe themselves. "Orc" derives from the Elven Sindarin language, and since the two races utterly despise each other, it's no surprise Adar's people prefer being known as Uruks.
Az eredeti Gyűrűk Ura filmekben pedig:
In The Lord of the Rings, the term "Uruk" applies to two specific Orc breeds. The earliest is the Black Uruk, native to Mordor and superior compared to average Orcs. Black Uruks are still under Sauron's employ during The Lord of the Rings. Centuries after Sauron's Black Uruks come the far more familiar (and far more distinctive) Uruk-hai bred by Saruman.
"Uruk-hai" simply means "Orc-folk" in Black Tongue, which plays into unconfirmed suggestions that Saruman created them by crossing Orcs with Men.
Összességében tehát ugyanaz:
The Lord of the Rings' Uruk-hai are often referred to as "Uruks" for simplicity's sake. When Adar says "Uruk" in The Rings of Power, however, he's referring to the entire Orc race. Rather than denoting a biological difference as it does in The Lord of the Rings, the term becomes a matter of preference for The Rings of Power.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
-
senior tag
Az Urukok akiket Szarumán készített fából, meg agyagból, olyan nagy szögletes fejük volt, az orkok meg azok vékonyabb, kisebb Nosferatu-képűek, mint a menyecske amelyik azt a hörgicsélő csecsemőt ringatta. Mondjuk arról a Radírfej jutott eszembe, hogy David Lynch ezt már akkor előre látta.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Janaboy #78958 üzenetére
Az uruk konkrétan orkot jelent orkul.
A Gyűrűk Ura filmekben lévő uruk-hai névre hallgató valamik is orkok, csak valami alfaj, mert keresztezték őket valamivel. A lényeg, hogy pl erősebbek, ellenállnak a napfénynek, ilyesmi. De nem vagyok se szakértő, se fan, majd kijavítanak, csak azt írtam le, amit nagyjából tudok.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz lezso6 #78954 üzenetére
6-7 pontra értékelik azért, ami sorozatoknál ugyan kevés, de ennél meg nagyon gavallér. Meg nagyon nézhető, mert a helyszínek és így a szituációk és a színészek is pörgősen váltakoznak, majdhogynem olyan hatást idézve elő, mintha kapcsolgatnám a tévét, amivel meg könnyen eltelik az idő, amíg egy rész tart. Ha meg sokan megnézik, az meg az üzleti célja lényegében, de attól még elég abszurd hogy ebből még három sorozatot. Galadrielt sem lesz egyszerű addig tömni botoxxal.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
válasz grizlisandor #78949 üzenetére
Valamelyik részben volt hogy
egy női ork fogott egy újszülötett. PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
válasz S e t h #78939 üzenetére
Az eredeti Gyűrűk Ura trilógiával egyébként vannak jó összehasonlítások, konkrét jelenetekről. Persze nyilván ezek spoileresek lehetnek, szóval így nézd vagy ne nézd.
Why The Rings Of Power SUCKS - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 2 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 3 - A Scene Comparison
Why The Rings Of Power SUCKS Part 4 - A Scene ComparisonNem fika, hanem konkrét filmtechnikai elemzés.
-
válasz Narxis #78941 üzenetére
Korábban már írtam, hogy valószínűleg több évadra szóló szerződések vannak, amiket nem nagyon lehet felmondani. Továbbá szerintem az se lényegtelen tényező, hogy az Amazon a Rings of Power sorozatára úgy gondol, mint egy saját Game of Thrones, szóval simán benne lehet a csakazértis faktor.
-
grizlisandor
veterán
Gyűrűs S02
Te jó i...
Remélem kapunk majd magyarázatot a következő évadban, hogy vesztették el az orkok a szüléssel való szaporodást. -
Bad Pritt
félisten
válasz Tasunkó #78947 üzenetére
Szilmarilok itt amúgy sem segített volna.
Az, ahogyan behálózta egész Eregiont a könyvekből van, a kovácsokat kellett átvernie, hogy elkészítsék neki a gyűrűket. Ami különbség, hogy míg a könyvekben Celebrimbor csak a három tünde gyűrűt készítette saját maga, addig a sorozatban az összeset, ez pl. egyezik a játékban látottakkal. Celebrimbor vége az alapanyagból van, a Shadow of Mordornál azért ott egy kicsit megszaladt megint a bullshit meter.
Amúgy az évad ezen része szerintem jól működött az alapanyag ismeretében, én kb. így képzeltem volna el ezt a sztorit, meg amúgy a színészek sokat segítettek, talán az egész sorozat két legjobbja volt összezárva egy egész évadra.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
senior tag
válasz Bad Pritt #78945 üzenetére
A Szilmarilokat nem olvastam az igaz.
Adja magát, hogy Elrond, Gil-Galad, vagy Galadriel voltak a nagy bölcsek, akik akadályt képezhettek,A neten nem találtam erről, hogy Szauronnak Cerebrimbort kellett elsősorban átvernie. nem pedig a kovács. szerk. Tehát az egész átverés, amit beharangoznak a Lotr-ban, hogy lényegében senki sem tudott ellenállni, és mindenkit elvakított, csábított amolyan Bibliai módon Szauron, csak épp az utolsó utáni pillanatban az elfek kapcsoltak, az itt
2 db. lovas futáron múlott, és a gyártó berendezés előtt kellett elhúzni a mézemadzagot. [ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz Tasunkó #78944 üzenetére
Nem a játékból van, azt a sztoriszálat pl. kicsit kiszínezve, de az alapanyagból vették át.
is azért hasonlított, mert voltak régebbi illusztrációk, amiket a játékfejlesztők meg a sorozat készítői is alapul vettek.Annatar meg a kalapács Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
senior tag
Arra jöttem rá, hogy az Ringpowerben az orkok a Game of Thrones-ból a Vadak akarnának lenni.
Game of Thrones spoiler.Adar figurája egy az egyben Mance Rayder. konfrontációjának ötlete a Shadow of Mordorból van. Ami egyébként is nagyon fura, lehet a játéknál szerepett játszott, hogy Cerebrimborra olcsóbb volt licenszet venni, mivel a mitológiában a kovácsok egyszerű figurák mint Héphaisztosz, aki sánta görnyedt, és üti az üllőt. Max. a karjuk erejével szoktak kitűnni, mint cselszövés, behálózás alanyai, egyáltalán.Celebrimbor és Szauron A játékban szerepett kapott egy ominózus kis kalapácsszerű tomahawk, ehhez hasonló kalapáccsal marháskodott Cerebrimbor is, aki egyébként hasonlít Michael Palin-re a Monty Phyton-ból, emelvén az est fényét.Ehhez képest a második sorozatot kettejükre alapozták. [ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
válasz slett27 #78846 üzenetére
Warehause 13 mellé jó lehet akkor talán a torchwood is egynek.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Narxis
nagyúr
Egy jelentés szerint nem fogják kaszálni A Hatalom Gyűrűit annak ellenére, hogy nagy a csend a 3. évad körül [link]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
S e t h
nagyúr
Cseszettül hálás vagyok, hogy alig emlékszem valamire az eredeti gyűrűk ura trilógiából annyira nem érdekelt, így nem kell a szívemhez kapkodnom amikor jelenleg élvezem Sauron, Celebrimbor, Adar, Durin játékát.
szerk: Most nézem, Horváth Ema játszotta Earient.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Az utolsó résznél már a nagy jelenetek fel lettek sorolva, nekem is a
mágusos párbeszéd lett a kedvencem. A NemGandalf is egy érdekes marslakó beszélgetés után lett Gandalf, (már azt vártam hogy azt fogják énekelni hey hoo, hey-hoo), a NemSzarumánt meg nem zavarja, hogy csak a Gyűrű Szövetségében lepi meg Gandalfot az árulásával, hanem már most kiönti az együgyű szívét.
A mellékszereplők szálai/párbeszédei is érdekesen alakulnak, mint az oviban.
-Gyere velem, jó helyre megyek.
-Igazad lesz, én megyek.
-én meg maradok.
-Rendben. Varrjuk el a szálainkat mindannyian.-jajj, ezek meg csomagoltak, de miket. Végén meg kivont karddal búcsúztak úgy hogy közvetlen előtte, 2x rúgták őket picsán az orkok. Ez az amazoni optimizmus. [ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #78933 üzenetére
Hát, ezaz, hogy nem használták fel az alapanyagot. De a Szilmarilokat meg nem akarom ajánlani olvasásra senkinek, max ha nagyon fanatikus.
Lehet arra ment el a több száz millió dollár, hogy befogják a Tolkien Estate pofáját.
Közben megtaláltam ezt, ez érdekes összehasonlítás:
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #78927 üzenetére
Hát, a Másodkor nem a legrészletesebben taglalt időszaka Középföldének, de azért annyi alapanyagjuk lett volna a megvásárolt jogok alapján, amivel 2-3 évadot fel tudnak tölteni normálisan. A kérdés inkább az így két évad után, hogy ha már megvették a Gyűrűk ura tévés jogokat akkor miért ezt a sztorit akarták képernyőre vinni? A probléma inkább az, hogy közel teljesen szabad kezet kaptak egy 2019-es Tom Shippey interjú alapján, csak fontosabb sarokpontokat kell tartaniuk, azok között viszont úgy garázdálkodnak, ahogy akarnak.
Ami viszont érdekes, hogy az eredeti deal szerint a Tolkien Estate-nek elvileg vétójoga is van, na most őszintén kíváncsi lennék, hogy ha egy , meg az írásos forrásokhoz képest néhány évezreddel eltolt események miatt nem csapkodták a vétógombot, akkor mi olyan lehetett, ami miatt igen?ork-tünde majdnem szövetség, Galadriel-Elrond csók, elvileg halott Celeborn, elveszett Gandalf Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
HellGreg
őstag
válasz Narxis #78920 üzenetére
Nem kell ennyire túlgondolni.
Viszont a disability nem kapott helyet a sorozatban, ami szégyenletes, és remélem a következő évadban már láthatunk tolókocsis tündéket is. Szerintem az alkotók amúgy azt sem tudják, ki az a Boromir.Ukázba kapták az ideológiai osztályról, hogy egy sárga hős is kell. Mert az hogy csak fekete és fehér van, nem korrekt. Letudták így. Persze iszonyat gagyi lett, abban a csatajelenetben ahol ez történt, se előtte se utána egyetlen nyíl nem repült, a szerencsétlen meg kapott vagy hatot. [ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #78929 üzenetére
Bónusz kérdésre:
pont ugyanazért, amiért az orkok kvázi spontán kigyulladnak, mintha benzint izzadnának. Lehet így van, s emellett más testnedvük meg extrém gyúlékony, tehát pl pont ork toi-toi vödröt sikerült eltalálni, ki tudja. Az a helyzet, hogy a sorozat kényszeresen látvány-orientált, de olyan ostobán, hogy ilyeneket megengednek. Kb hatodikos értelmi színvonal. Maximum. Lásd még azt, amikor Elrond az előző részben a lovát megölő orkot kilövi a katapulttal. A szülővárosába. És mutatják is végig. S ezen vajon röhögnöm kellett volna, vagy mi volt a cél? [ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
válasz lezso6 #78927 üzenetére
Szerintem Sauron nem gáz egyáltalán,
is érdekesen alakul, Ott van Isildur is ugye akin az egy gyűrű sorsa függ majd, ha jól rémlik. Elendil, Galadriel, Elrond stb.. szóval felőlem jöhet még néhány évad. De nem is ez a durva, hanem mikor focirajongók NB1-es meccseket néznek.Gandalf sztorija [ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz WayneGace #78925 üzenetére
Ízléses tisztelgés és kínos koppintás között vékony a határvonal valóban, az utolsó részekben mindkettő volt példa számomra.
Előbbihez sorolnám az Elendil kézbe veszi Narsil jelenetet: a filmtrilógia egyik kevésbé szénné elemzett részletét gondolták újra megfelelő karakterrel és fegyverrel, nem éreztem szájbarágósnak, túl soknak, passzolt a helyzethez. Utóbbira az ázsiai tünde halálát tudnám felhozni. Egyrészt egy no name katona olyan véget kapott, mint az első film egyik meghatározó karaktere, másrészt nem csak megidézték, de megpróbáltak rá is kontrázni Boromir halálára: míg ő a harmadik nyílvessző után erőtlenül összecsuklik, addig a tünde hölgy öt darab nyílvesszővel a testében, kvázi sündisznó módban túlvilági akaratról tanúbizonyságot téve még megeresztett egy olimpiai éremesélyes nyílvesszőt. Bónusz kérdés mindenkihez:
tulajdonképp mit talált el az ostromgépen, amitől az felrobbant? Az orkok az ostrom során egyszer sem használtak robbantást, ha jól rémlik, a gép sem így működött, szóval minek volt ott egy puskaporral teli vödör? Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
válasz Ragnar_ #78926 üzenetére
A RoP-nak nincs könyvváltozata, kb nulláról írták. De kb olyan igényességgel, mint egy pornófilmet: a látvány pazar, de miről is szól ez? Az egész látványvezérelt. Mondjuk a pornónál legalább tudnak róla a készítők, hogy béna a forgatókönyv, színészi játék, stb.
-
Ragnar_
addikt
válasz lezso6 #78924 üzenetére
Én nem a trash érték miatt nézem. Egyrészt érdekel is a sztori a Hobbitig/Gyűrűk uráig, de olvasni lusta vagyok, a látvány pazar. Nem tudom a Witcherrel mi lesz, az szerintem gyengébb, mint a RoP, sőt úgy általában gyengék a fantasy sorozatok. Mondjuk a GoT, HotD kivétel.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Tényleg nem hangsúlyos a woke, ez nem az a woke film amin az arcbamászik a kioktatás, és nézhetetlen. Inkább csak fűszer, az ügyetlensége miatt. Amúgy ha nem tetszett a Breaking Bad, akkor lehet ez tetszeni is fog. A BB-en nem is tudom elképzelni, hogy mi nem 10 pontos valakinek, szinte ropog a fényképezése is. Talán ha valakit irritálnak a hétköznapi, szociális problémák, és inkább valami kevésbé valóságos kalandot nézne kikapcsolódásnak, vagy ilyesmi. Én is halogattam vagy 5 évig, mert mondom nem vagyok drámanéző kedvemben, de hát az emberiség fejlődését nézve, az 100 év múlva is klasszikus lesz, csak akkor már be lesz tiltva. Olyan szint mint a Drót, csak egy picivel jobb, mert egybefüggő történetnek van alárendelve, a Drót némiképp a mondanivalónak volt alárendelve, ami nem hátrány, de mégiscsak könyebb megírni olyasmit ahol lazábbak a keretek.
-
Ragnar_
addikt
RoP S2E8 az utolsó rész nekem nem hozta az előző kettő szintjét, ott tényleg szintet lépett a sorozat, de annyira tragikus sem volt, én mindenesetre biztos megnézem a következő részt, nem túlzott elvárásokkal, de annyira nem rossz, hogy kihagyjam.
[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz RetepNyaraB #78909 üzenetére
Azért vette le a gyűrűt mert
ráébredt, hogy a fiának igaza volt mivel senki nem gondolta, hogy egy Balrog van a mélyben, ha onnan az kijut akkor reszeltek ott a törpöknek és ezért önfeláldozóan nekiesett és akkor már a gyűrű befolyásától szabadon akart meghalni, valószínűleg a Gandalf-os jelenetet akarták másolni az első filmből mint ahogy korábban a nyilazós tünde csajjal is akiből kiálltak a nyílak és utoljára lőtt egyet amivel pont eltalálta amit kellett, az pl. nekem is feltűnt, hogy ott Boromir hősi halálát akarták másolni/megismételni csak hát nagyon átlátszó, ezért gondolom, hogy a balrog-os jelenetnél is koppintottak. "As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Bad Pritt
félisten
válasz Pro Koryak #78911 üzenetére
Nem tudom, nem is érdekel igazán. A lényeg az, hogy ott van, feleslegesen.
-
k-adi
nagyúr
[Sweetpea | Official Trailer | STARZ]
Ella Purnell törtet felfelé!
-
válasz RetepNyaraB #78912 üzenetére
Szvsz nem volt ennek a sorozatnak rendezője. Mármint gyakorlatilag rábízták a színészekre, hogyan viselkedjenek, aztán kb az Adart játszó volt az egyetlen, aki tudta mit kell csinálni.
Pl ott a törpnő (Disa), rajta nagyon látszik, hogy nem korlátozta a rendező víziója. Pl a világító szeme szinte biztos, hogy az ő ötlete volt, csak nála láttam. Ki a franc az aki ilyet kitalál, minek? Na mindegy, ez csak apróság, s lehet tévedek. De ami iszonyatos irritáló, ahogy megtestesíti ezt a büszke 300 kilós Karent. A testbeszédét érdemes nézni, ahogy fennhordja az orrát, folyamatosan terpeszkedik. Itt nem egy törpnő karakterét látjuk, hanem konkrétan magát a színészt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Pro Koryak #78911 üzenetére
Ezeknek pont az a célja, hogy a tudatalattidra hasson. Lásd propaganda.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lezso6 #78910 üzenetére
Eh, erre tűzoltóautóval locsolták a pénzt. A CGI parádés (szerencsétlen készítők, nyilván lerúgták mindkét veséjüket minden nap 48 órában). Kosztümök többnyire szánalmasak, de láthatóan igényes munka van bennük, csak hát a kreativitás hiánya és a meh dizájn - amúgy ezek érdekelnek legkevésbé, ha rendezésileg és dramaturgiailag rendben van. Ugye nincs, csak a dolláreső hull folyamatosan. Külön vicc, hogy ami dizájn működik, azt nagyjában egészében LotR licensz, ahol azért titánok voltak a vezető dizájnerek és nem céges yuppiek.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
válasz RetepNyaraB #78905 üzenetére
Az utolsó rész első jelenetén én jót röhögtem. Annyira gagyi, giccses, nyálas, pátoszos NONSZENSZ.
Jól láthatóan minden direkt úgy van megírva, hogy jól nézhessen ki, de amúgy semmi értelme.Konkrétan azt akarták hogy sírjunk, de mire? A lore szempontjából nagyon gyenge megoldás az, hogy a Balrog látványától veszi le a gyűrűt. Ráadásul minek ugrik neki a Balrognak? Miért nem menekül? Arra lennék kíváncsi, hogy maga a sorozat időhiány miatt lett összecsapva vagy a készítők tényleg ennyire ostobák? Vagy ezek kombinációja. Mert az időhiány manapság sajnos valóban probléma, legalább a CGI ennek okán szokott ronda lenni, mert újabban töredék idő alatt kell megcsinálni ugyanazt, amire régen sokkal több idő volt. Persze nyilván ez sem csak egy szomorú körülmény, hanem az ostoba, inkompetens menedzsment által okozott probléma.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz TomDeNemm #78906 üzenetére
Ja hát nyilván meg lehet magyarázni, ettől még én leestem a székről hirtelen. Érted, egy perce még teljesen másban van az öreg és erről szólt az egész évad, hogy "vedd le a gyűrűt apám! Nem veszem!"
Az öreg Dúrint játszó színészt nagyon szeretem amúgy, komoly karizmája van a Redneck kiejtésével és hangszínével. Kár volt elpocsékolni a tehetségét ide.
Egyébként talán két jelenet említésre méltó nekem a záró posványból
Adar+Galadriel (Adar is jó színész, él a szeme. Galadrielről ez nem mondható el) Celebrimbor halála. BadPritt@ na hát az is aranyérmes, bizony Arra nem derült fény, hogy ki a vesebajos sötét mágus, nemde? Sajnos a másikra fény derült, ezért érdemes volt két évadon keresztül titkolózni (srácok, mi a f@szt kezdjünk ezzel a varázsló-szerűséggel, annyira belekavarodtunk a saját hülyeségünkbe, hogy ebből már az isten se mászik ki! Eh, fuckit, legyen akkor
Gandalf, úgyis mindenki azt akarja!) [ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bad Pritt
félisten
Én ezt visszatekertem, hogy tuti így történt, vagy kimaradt ott középen egy-két mondat, de nem, tényleg így történt.Nekem a kedvencem a két mágus standoffja: Szauron k*rvarossz ennek a világnak, segíts legyőzni! Nem? Figyu, megmutatom mennyire rossz, ráomlasztom a hegyet a hobbitpajtásaidra, remélem ez meggyőzi a jámbor lelked, hogy csatlakozz.
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #78904 üzenetére
Amúgy igen, az előző évad númenori középosztály problémái egy hasonlóan kidolgozatlan, de azért mégiscsak jelenlévő szál volt. Ezeket jó lenne kigyomlálni, mert teljesen inorganikus és semmi keresnivalója a sztoriban, ráadásul értelmes konklúziót sem találtak egyiknek sem, cserébe amire lehetett volna játékidőt pazarolni (
) az néhány banális jelenetben el lett intézve a kezdeti közepesen erős felvezetés után.Númenor politikai, vallási váltása Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
TomDeNemm
csendes tag
valószínűleg
azért ugrott neki a Balrog-nak, mert a gyűrűtől már megtébolyodott, bár levette, de én erre következtettem -
RetepNyaraB
veterán
Száz szónak is egy a vége: a RoP eddig is rossz volt, de ez az évad még kézbe temetett arccal pörgetve is sokkolóan rossz. Utsó rész nyitó szekvenciája
mi a jófranc volt már? Nem hittem el,a balroggal Kínos bazz. Ugyanez vonatkozik az "epikus" kardozósdiramiután évadon át építjük a seggfej törpe királyt, eccercsak hopp, megtér mint ecceri menedzser egy Vidám Vasárnapon és könnyek között beugrik a balrog szájába?? Amit amúgy egy-az -egyben licenszeltek az LotR első részéből, de pixelre. Szekunder szégyen az egész, annyira kiszámíthatóan olcsó.Galadriel vs szomorú szemű rosszfiú.
A dramaturgiát, párbeszédeket, "konfliktusok" felépítését már nem is említem, minek. Ennyi pénzt lehúzni a klotyón, dögöljön már meg végre a világ.[ Szerkesztve ]
-
válasz Bad Pritt #78902 üzenetére
Hát akkor egyetértünk, ugyanarról beszélünk. Nincs benne konkrétum, csak a szokásos fotelmarxizmus. Nekem a kedvencem az elveszik a munkááát volt, mert talán az volt a legátlátszóbb és egyben legviccesebb.
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #78900 üzenetére
Na, hát a 2) az konkrétan erről szólt. Az a narratíva, hogy az orkok csak elnyomott, meg nem értett faj és szegényeket kihasználják a vezetőik, miközben ők csak békésen akarnak élni a hazájukban, Glûg szavai alapján. Ebbe nem nehéz belelátni azt, ahogy manapság minden elnyomott, meg nem értett embercsoport próbálja a saját életterét kiharcolni. Ha ez volt a céljuk vele, akkor találhattak volna jobb alapanyagot hozzá. Ha nem ez volt a céljuk, akkor jó nagy baromság volt ezt a szálat beleírni az egész évadba.
De ismétlem: nem volt egyértelműen szájbarágós párhuzam és nem is volt prominens az évad során, De ott volt.a kezdő Szauron árulás, a két Adar-Galadriel párbeszéd és Glûg gyakorlatilag teljes pályafutása volt erre felfűzve. [ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest