Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz szatomi30 #46660 üzenetére

    The Wire

    Minden idők egyik legjobb sorija. Igaz történet alapján. Nagyon-nagyon lassú, nagyon-nagyon vontatott. Drogdílerek és a nyomozók sztorijai mennek külön szálakon, sosem tudja a néző, összeérnek-e valaha...

    Nem mellékes, hogy pár éve az HBO az analóg szalagokról átvette nekünk HD-ba, aki még nem nézte újból, az szerintem vegye fel a listára!

    A legdurvább az a soriban, hogy 100% élethű. Valódi emberek valódi tapasztalataira épül; a valódi Baltimoreban évekig éltek az adott közegben azok, akiknek a munkájára alapozták a sorozatot. Ez nagyon látszik rajta. Kb nincsenek benne túlzások sem. Amikor adták anno, talán 15 éve, akkor botrány volt belőle, mert volt benne nem egy olyan trükk, amit a valódi bűnözők a sorozatból lestek el. (Jó, ennyi erővel a Kékfényt kéne betiltani először... hülyeség.)

    A nézőt elvarázsolja az igazság, amit lát. Meg fogsz döbbenni, mikor az egyik igazi gettó néger díler gyereket (ez nem spoiler, a szereplők felére igaz a leírás) aljas módon kinyiratják. De nem azon, döbbensz meg, hogy mi történt, hanem azon, hogy igen, te éppen azt a köcsög herka dílert sajnálod. Ismerted. Tudtad, miért teszi, amit tesz, ismerted a félelmeit és a vágyait. És így megérthetted, mi történik vele. Megérthetted mi és miért történt akkor, ott Baltimoreban. És megtanulhatod, hogy a rossz után mindig még rosszabb jön!

    Technikatörténeti szempontból is érdekes a sori, figyelemmel lehet kísérni, hogy a mobil kommunikáció hogyan kerekedik felül a vezetékesen.

    Kérdés, hogy a bűnözők és a rendőrök valósága érdekel-e. Ha igen, és nem vágysz hollywoodi baromságokra, akkor a The Wire kötelező.

Új hozzászólás Aktív témák