Új hozzászólás Aktív témák
-
tms+
aktív tag
Lehet, hogy nálad így van, de nálam az, hogy mekkora a mérete a telefonnak, nem az elsődleges szempont, kb. a legkevesebbet telefonálásra használom. Csak a méret miatt nem dobnám a másik lehetőséget, ami olcsóbb, nem kínál kevesebbet, jobban ismerem, kevesebb kockázatot jelent számomra.
Az a gond, hogy mire vállalható az ára, addigra már nem aktuális a mobil, és a Sonynál nem mindegy a 3 éves támogatásnál, hogy 1 év után szerzem be, vagy viszonylag hamar. A Samsungnál már a bemutatókor baromira le lehet kuponozni.
Persze elhiszem, hogy másnak a Sony a jobb választás, és nekem is lehet bejönne, de végül az ára mindig visszatart. Talán majd egyszer.
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
tn90
csendes tag
Valami feltűnt a telefonnal kapcsolatban: a teleobjektív alatt elvileg egy IMX-650 van 1/3,5" mérettel, és 1 mikronos pixelmérettel.
Namármost tartalék telefonnak (a jelenlegi 5 II-m kipurcanása esetén) el van rakva a "régi" Huawei P30-asom, amiben a főszenzor egy 1/1.7"-os 1 mikronos, pixelméretű 40Mpixeles IMX-650...
Most vagy valami zavar van ez erőben, vagy a Sony belerakott egy 6 éves relatív nagyméretű szenzort, plusz egy kb. 42.5-85mm-es objektívet, amire 2x-es crop-pal kijött az új teleobjektív?
Vagy csak lemaradtam valamiről az utóbbi pár évben? -
bteebi
veterán
Látszólag a Sony egyre kevésbé akar telefont gyártani. Nagyjából az 1/5 III óta várom, hogy csináljanak egy ""jó"" telefont. Az 1 V mondjuk nem rossz (meg tulajdonképp a IV se), de mindegyikben volt legalább egy olyan dolog, ami miatt nem kellett volna. Vagyis inkább 2, mert az ár az mindegyiknél brutál. És egyre rosszabb egyre kevesebbért.
A kijelző downgrade szerintem hatalmas fail, meg talán a képarány is (bár nem pusztán hátrány, de sokkal inkább az, mint előny). Egyre kevesebb dolog miatt vennék Sonyt, és eddig se vettem.
Nagy kár, hogy a notchról, lyukról egyetlen normálisabb gyártó se tud leszokni, meg hogy nincs sehol se jack/micro SD támogatás.
Sokkal inkább vennék ehelyett egy S24 Ultrát. Abból "csak" a fenti 3 "apróság" (még ha az lenne...) hiányzik, más szempontokból viszont nagyon jó telefon. A Sonynál ez nekem sajnos közel se ennyire egyértelmű.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Emericus Max
tag
Még jó hogy ennyi pezetáért legalább a telefon benne van a dobozban. Ja, meg a garanciajegy is. Már nagyon várom, hogy mikor kapják majd a júzerek az 1+ millió Ft-ért megrendelt telóikat Aldis 15 Ft-os biológiailag lebomló, cserébe rögtön kiszakadó nejlon zacskóban. a garanciajegyet meg töltsd le az internetről regisztráció után kb. Az hogy már a töltő helyet csak töltőkábel se fér bele az árba, az szerintem a pofátlanság csúcsa. Az ilyen mentalitás mellett nekem lehetne a világ legjobb mobilja is, akkor se kéne...
Ezen mindig kiakadok, elnézést... -
Szena67
tag
válasz Emericus Max #61 üzenetére
Jogos, de az alma kezdte ezt a trendet először a 0,5$-os jack elhagyásával, hogy vegyék az airpod-ot stb. A többiek csak követik, mert megirigyelték a profitját és ők is csökkenteni akarják a saját költégeiket. A következő a szereld magad telefon lesz ömlesztett, tesco tojástartó egységcsomagban. Akinek ez az kimaradt a csomagból, az majd cserélget a többiekkel, ahová meg kettő került valamiből. Használat után a cucc eldobandó a tojástartót pedig visszaváltják.
-
bteebi
veterán
válasz Emericus Max #61 üzenetére
Valóban prosztó dolog, de nem is teljesen alaptalan. Sok ember kevés évente lecseréli a mobilját, amihez már van n db töltője. Vagyis tulajdonképp felesleges egy új(abb) töltő. Ezzel együtt is idegesítő a dolog, mert 600k-ért nem ezt várná az ember.
-
-
sh4d0w
félisten
-
Knight666
aktív tag
Nekem is jól jött volna a töltő, mert kb. 10 évente cserélek telefont , de ennek ellenére én is helyeslem, hogy nem jár hozzá. Az már más kérdés, hogy így mennyivel kéne esetleg olcsóbban adni.
A ~400ppi képpontsűrűség is telitalálat. A marketing szempontokban persze nem vagyok biztos, de praktikus nézőpontból nem kell több egy mobiltelefon kijelzőnek, efelett minden csak erőforrás pazarlás lenne.
A státusz LED jó dolog, de a hiánya nem "dealbreaker" szerintem.
A 9:21 képarány a kompakt modelleknél tényleg elég kézbeillő telefont eredményez, de az 1 V már azzal sem volt épp karcsú. Ezen kívül tényleg film nézésnél jelentett csak előnyt úgy gondolom. Na jó, az egyediséghez is hozzájárult, de azért egyáltalán nem tetszett mindenkinek.
Összességében én pozitívan ítélem meg a modellfrissítést. -
Szena67
tag
válasz Knight666 #66 üzenetére
Sztem az 1V határozottan karcsú, pont olyan széles mint egy 10 évvel ezelőtti HTC M8 és kb. 1,5 cm-el magasabb. Nem csak filmnézésnél előny a 21:9, hanem görgetésnél pl. böngésző, youtube keresés, böngészés online zenelejátszó csatornái között, netbank, stb. A 400ppi meg a szükséges minimum, amit egy telefonnak hoznia kell így 2024 körül (M8 2014-ben 440ppi), szóval ha lehet kérni ne visszafelé lépkedjünk. A jobb felbontásért, szebb képért és a szemeim egészségéért hajlandó vagyok némi akkuidőt feláldozni. Ez még mindig sokkal olcsóbb, mint bármilyen későbbi szemműtét vagy szemüveg. Amúgy is túl sokat bámulunk ma már ilyen kis kijelzőket, tiszta egérmozi. Mivel a képarány ennyire megosztó két változatban kellett volna piacra dobni a VI-ot. Ez a fapad meg például egy 21:9 pro 4k változat. Ehhez a Sonynak még a telefont küllemét sem kellett volna újratervezni, egyszerűen a legyártott V készülékházakat használja tovább. A design úgyis annyira jó, hogy a VI is megkapta, kár lenne elrontani. Így a Sony ugyan behoz új vevőket, akik ezt a 19:9 arányt szokták meg, esetleg úgy alkotnak véleményt, hogy soha nem volt kezükben a hétköznapokban 21:9. De közben elveszít olyan régi vásárlókat, akit ezt a képarányt megszokták, igénylik. Szóval ez kapufa lett.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
"így jelenleg nagyobb eséllyel veszel a piacon olyan telefont, amihez meg kell venni a töltőt/kábelt, mert a meglévő csak lassan tölti"
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy opcionálisan lassABBan. A Samunál pl. szerintem már x év óta nincs előrelépés, de több nagyobb gyártó se kínál túl sok 80-100 W-os töltési opciókat. Leginkább kínai vonalon van "villámtöltés", ami egyébként baromi jó tud lenni alkalmanként, de engem az esetek nagy részében nem gátol túlzottan a sokkal lassabb (15-25 W körüli) töltés se. Egyedül olyankor gáz - persze sajnos nem egyedi eset -, amikor épp indulás veszed észre, hogy gatyán áll az akksi, és hirtelen kellene nagyon sokat tölteni rajta. Nem egyszer "várakoztam" már emiatt otthon vagy 10-20 percet; ilyen esetekben egyértelműen jól jönne a 3-5-ször gyorsabb töltés.
-
janeszgol
félisten
válasz csorbajeno #79 üzenetére
A Samsung hoz egy alap minőséget. Kijelző, kamera, akkuidő. Erre a hármasra gyúrnak, mivel a legtöbb vevőt ezek érdeklik. Már egy pár éve elég jó alapminőséget hoz a Samsung, a Xiaomi például. Vannak jobbak, rosszabbak, mégis ez a két márka szárnyal.
De nem csak ők értik a piacot. Ott van a Nothing. Jó termékeket kínálnak.A Sony pedig... Képes volt eladni a Vaio üzletágát. A marha. Mégpedig az okostelók felfutásakor 2014-ben. Le kellett volna másolni az Apple-t. Vaio laptop, Vaio telefon, amik kommunikációját megoldották volna (Android alapon, persze). Lehet ma azt használnék.
-
gyerecske
senior tag
Már a hivatalos központi szalon ár is "csak" 550K, lehet lassan észhez térnek az árazással, ha nem veszik +600K-ért.
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Szena67
tag
Ebay-en már 1050- 1100EUR Németországból. A vörös Tajvanról 1320USD + egyéb költségek. De fog ez még változni.
-
spect80
senior tag
válasz janeszgol #94 üzenetére
Yettelnél volt 2 éve Xperia 1 IV, ott vettem. Akkor adtak hozzá fejhallgatót ajándékba és kedvezményesebb is volt a listaára.
Vodánál egészen durva árak vannak. pl Samsung S24U 512GB most éppen 633e, de amikor ajándék rollerrel adta 360k körül a Motor razr 40 ultrát az összes hivatalos forgalmazó, akkor a Vodának sikerült 470e forintért adnia. és még sorolhatnám... -
Medocsabi
addikt
Z3 volt az utolsó Sony-m, imádtam. Azóta valahogy úgy érzem a mobiljain, mintha mindig 1 generációval a többiek után kullogna. Nem rossz, de abszolút középkategória, nulla innovációval (sőt...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi13T eladó!
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- IPhone 14 Pro Max 256GB gyári független 2025.11.18. Vodafone szavatosság
- Honor 90 512GB 19GB RAM kártyafüggetlen + dual simes, számlás, garanciális, dobozos, fóliás!
- DooGee S110 12/256GB újszerű 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest