Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
Segítsetek légy szíves, mert úgy néz ki, hogy valamit nem jól gondolok, teszek...
Szóval, videókat készítek Vegas Pro-val - elsősorban YouTube-ra. Videó codec-nek H.264-et használtam, illetve szeretnék használni. Nagyon nem értek a codec-ekhez, de azt tudom, hogy ez egy mostanában széles körben használt - nyilván megfelelő minőségű - tömörítés. Azt is tudom, hogy ezzel úgy kódolhatok videót, hogy ha mondjuk az audio-video anyag videó része nem változik, például egy fix kép van a háttérben, akkor nagyon alacsony - ugyanakkor jó minőségű - másodpercenkénti bitráta mellett tudok tömöríteni. Ezért úgy gondolom, hogy a videó codec-nek a H.264 jó választás.
Audio fronton eddig az MP3-ban hittem, azt használtam. De úgy látom, hogy az AAC jobb lehet. Ezért szívem szerint AAC-t használnék.
64 bites Vegas Pro-t használok. H.264 video encoder-nek a x264vfw-t használtam, MP3 audio encoder-nek pedig Fraunhofer MPEG Layer-3-at. Ezzel szépen működött minden. Egy ideig...
Mert egyszer csak hibaüzenetet kaptam a Vegas Pro-tól render-eléskor. Az MPEG Layer-3 kodekkel volt gond. Kisebb kutatás után telepítettem a Fraunhofer-hez valamilyen Chortkeh Fix MP3 Codec-et. Érdekes, most nem találok a neten semmi ilyesmit, hogy nektek linkelhessem. Remélem, nem valamilyen sz@rt sikerült feltennem. Mindenesetre utána már nem kaptam hibaüzenetet render-eléskor a Vegas-tól H.264 x Fraunhofer MPEG Layer-3 render-eléskor. Viszont az elkészült anyagoknak nem volt hangja.
Ekkor kezdtem inkább AAC encoder után nézni. De már annyi mindent telepítettem és még mindig nem tudok semmilyen formában render-elni egy kibaszott videót sem.
Szóval, nem tudom, hogy most mi van. 32 bites Vegas-t kellene használnom? Vagy mi lehet a gond? Azt hittem, nem egy bonyolult dolog megfelelő audio és video encoder-eket találni. Számos videó konverter program kódol mindenféle formátumban. Egy ilyen professzionális szerkesztőprogram meg semmiben sem tud? Tényleg nem értem, hogy mi van...
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Ajánljatok légy szíves 64 bites Vegas-hoz AAC encoder-t. Keresgélek a neten már egy ideje, de eddig nem jártam sikerrel.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
Fraunhofer MPEG Layer-3 Audio Decoder-t találtam. Ennek van telepítője. Működik.
Egy másik topikban a videó codec-es kérdésemre is kaptam már választ.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Bár többször említettétek korábban, hogy a Vegas nem szereti az MP3-at, ki szeretném próbálni, hogy ebbe tömörítsem a hangot. Töltöttem le a netről 64 bites LAME3 encoder-t. De hogy kell ezt telepíteni? Van benne egy lame_enc.dll file. Gondolom ezt kellene bemásolnom valamelyik mappába.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
64 bites Sony Vegas Pro 13 programmal készítek olyan anyagokat, melyeknél a videó az első kockától az utolsóig ugyanaz a kép, audio pedig valamilyen zene. Ehhez szeretnék választani olyan codec-ekt, mellyel a legkisebb file-méret mellett is jó minőségben készíthetem el a reder-elt videó file. Egy óra jó lenne, ha max. 150 MB lenne.
Nem értek hozzá, de talán létezik olyan video codec, ami úgy működik, hogy csak az egyik képkockáról a másikra történő változást "rögzíti/menti". Így gyakorlatilag egyetlen képet kell tárolnia a codec-nek bármilyen hosszú videó anyaghoz.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
válasz BigBadPlaYeR #4973 üzenetére
Működik. Köszönöm!
-
€uro
őstag
válasz regener #4971 üzenetére
Elvégeztem az általad ajánlott eljárást. Dolgozott a program, de gyakorlatilag nem történt semmi. Nem importált semmit. Nincsenek új Track-ek és a Media könytárban sincsenek felvéve az új file-ok.
Nem tudom, hogy mi történt. Mert valami csak történt, ami a processzort terhelte kb. fél percig.
-
€uro
őstag
válasz BigBadPlaYeR #4969 üzenetére
Project file-t fő project-be? Nem értem.
A project file-jaim .veg kiterjesztésű file-ok. Nem tudom, hogy mi a fő project file, nekem csak .veg file-jaim vannak.
-
€uro
őstag
válasz BigBadPlaYeR #4967 üzenetére
Próbáltam a Ctrl+C-Ctrl+V-t nem működött. Mondjuk a cél project-nél a média file-okhoz nem voltak hozzárendelve azok a file-ok, amiket másolni szerettem volna. Bár nem hiszem, hogy ez volt az akadálya a másolásnak. Mindenesetre kipróbálom...
...Nem működik. A forrás project-ben kijelöltem az adott Track összes elemét. Nyomtam egy Ctrl+C-t. Majd megnyitottam a cél project-et és próbáltam beilleszteni a tartalmat. Nem történt semmi.
(A forrás és a cél project-ben is fel volt véve ugyanaz a média tartalaom, amit másolni kívántam.)[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Track-eket (hangsávokat, melyeknél már előre pozicionáltam a rajta lévő audio anyagokat) át lehet másolni egyik project-ből a másikba? Van erre valamilyen megoldás?
-
€uro
őstag
Ez minden bizonnyal így van. De elvileg kell lennie, mert Divx-be például tudok kódolni az MPEG Video Wizard DVD-vel.
A K-Lite codec-et nem ismerem. De feltételezem, hogy ennek a csomagnak is tartalmaznia kell encoder-eket. A 10.0-ás Full verziót telepítettem Default beállítással.
-
€uro
őstag
Telepítettem a 10.0.0-ás Divx-et, de még most sem tudok vele render-elni.
Úgy próbálkozom, hogy a File | Render as... menüpont után a Video for Windows (*.avi) alatt kiválasztom a HD 720-50p YUV opciót. Majd a Customize Template... gombra kattintva a megjelenő új ablak Video fülén a Video format beállításnál keresem a Divx codec-et. Itt azonban nincsen semmilyen Divx tartalmú opció.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a probléma...
-
€uro
őstag
Az miért lehet, hogy nem tudok Divx-be render-elni? 9.1.3-as Divx-em van. Telepítsem újra?
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Csak most kezdek ismerkedni a programmal, ezért kérlek nézzetek el nekem néhány banálisnak tűnő kérdést a használatával.
Hogy tudok elemeket (zenéket vagy képeket) pozicionálni a track-eken? Például két percenként szeretném betenni ugyanazt a hangeffektet (10 mp-es mp3 file-t). Egérrel a helyére tudom húzni. De egyszerűbb lenne beírni valahova a kezdési idejét.
Illetve hasonló módon szeretném egy-egy ilyen elemnek a hosszát is meghatározni. Például ha elhelyezek egy képet egy track-re, akkor szeretném megadni, hogy pontosan mettől meddig (perc:másodperc) tartson.Remélem elég érthetően fogalmaztam meg, hogy mit szeretnék.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Kérlek ajánljatok nekem olyan programot, amivel viszonylag egyszerűen készíthetek olyan videót, amibe több digitális stopper és visszaszámláló órát tudok tenni. Néha kettő, néha három percenként ismétlődő gyakorlatokhoz szeretnék készíteni magamnak olyan kis segéd-videót, amin látom, hogy egy-egy gyakorlat mennyi időnél tart, hol tartok a teljes leckében és még mennyi idő van hátra. Képeket, zenét, hangeffekteket szeretnék tenni különböző helyekre.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest