Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom, hogy bontatlan-e (célszerű rákérdezni az adott boltban), de ez eléggé jó ajánlat, egy darab van belőle elvileg Budaörsön:
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok! Egy 50"-es W815B-t szeretnék a közeljövőben lecserélni egy 65" (esetleg 55") VA paneles (a kontraszt miatt) leginkább Sony TV-re, de ahogy elnézem nem nagyon van választék 400 ezer alatt, de lehet rosszul látom. Miért ennyire kuriózum a VA? Régen még a belépő modellekbe is pakoltak, ami most a hálóban van 42" is valami belépő széria volt 2013-ból, és szintén VA. A másik, hogy a 815B alumínium keretes, most már ezt is elhagyták. Igazából le se cserélném, csak kellene egy nagyobb, ami nem visszalépés, meg már akkor legyen 4K.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok! 8 év után elromlott az 50W815B tápegysége, ezért körbenéztem. A gyári 20+, az utángyártott 14, viszont kicsit utánajárva kiderült, hogy a Sony laptopok csatlakozója ugyanez, és azok a tápegységek sokkal olcsóbbak. A különbség kb. 10W (100 helyett 90), de tökéletesen működik, és ez csak 4 ezer Ft az utángyártott Akygából. Ha más is ilyet keres, érdemes az emagon körbenézni.
-
Dave™
nagyúr
válasz NavySeal #22497 üzenetére
Ja értem, félreérthető volt. Az androidosokon már van többféle lejátszó, a plex pl. nem tudom támogatott-e, de azzal nem lenne ilyen gondod. De ha biztosra szeretnél menni, akkor a PI2/3 továbbra is jó választás, én sosem használtam a smart funkciókat, HTPC mellett nincs sok értelmük (kiváltani meg nem tudja rendesen a beépített).
-
Dave™
nagyúr
válasz Lacielvtárs #22027 üzenetére
Nekem Archer C5 van, az egy jó ár/érétkű darab, de nem tudom mennyit költenél rá. Sima N-est viszont már ne vegyél szerintem, nem annyira jövőálló, mint az AC-s.
-
Dave™
nagyúr
válasz Lacielvtárs #22024 üzenetére
TP-Linkből a WR3600 és felfele tudja az 5GHz-et, ez nem. Ha meg veszel, már érdemesebb AC-t támogatót venni.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Lacielvtárs #22022 üzenetére
Máshogy nevezed el az 5GHz-es hálózatot, pl. akarmi_5ghz, és ahhoz csatlakozol. Ha meg nem dual bandes a routered, tehát vagy csak 2.4 vagy csak 5, akkor letiltod a 2.4-et és csak az 5-öt használod.
-
Dave™
nagyúr
válasz blakey #21820 üzenetére
Nem tudom milyenek a mostani belépő Sony-k, de a 470A-t szerintem simán oda lehet állítani az LG LF652V-hez, nekem az előbbi jobban tetszik (van egy ilyen LG a családban, 50-es). Aztán lehet másnak más eredmény születne, én értékelem a kontrasztot, az élénk de természetes színeket meg a homogenitást.
-
Dave™
nagyúr
válasz blakey #21807 üzenetére
Na ez az ami nem életszerű, lévén két külön szobában vannak. A lényeg annyi, hogy eddig egy BX420 volt a hálóban, és azután mindig felüdülés volt a nappaliban tévézni, de most nem érzem ennyire a váltást, színekben és kontrasztban nagyon ott van a kis VA paneles 470A. Mondjuk én sem szeretem az IPS-t ha már szóba került, maradok a VA-nál.
K Norbi: ez a szemüveg nem lesz jó ide
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Vettem itt az aprón a hálóba egy 40R470A-t, ami ugye belépőszint, és azt kell mondanom, hogy nem érzem azt a nagyságrendi különbséget a nappaliban lévő 50W815B javára. Mozgásban persze jobb az utóbbi, de színekben, kontrasztban bámulatos mit tud a 470A. Nyilván a VA panelnek köszönhető ez is, viszont ezen túl még a háttérvilágítás is kifejezetten homogén. Szerintem remek darab, a hálóba bőven jó és örülök, hogy nem ragaszkodtam a W szériához.
-
Dave™
nagyúr
A topikot olvasva te vagy a ritka kivétel. Nekem van egy normális x86 alapú htpcm a tvre kötve, így bármilyen smart rendszer inkább negatívum, mint hozzáadott értek. De még a haloban lévő RPi2+Openelecet is többre tartom, az legalább megbízhatóan működik. Nagyon kíváncsi leszek mennyire fog hasítani az android a 4k alatt, ahhoz már komolyabb hw kell.
-
Dave™
nagyúr
válasz junior11 #21229 üzenetére
Amihez se tartalom, se forráskészülék, és gyanítom az android is köhögni fog alatta, de sebaj. Úgy erzem tavaly az utolsó pillanatban sikerült lecsapnom normális tvre az 50w815b személyében, azóta semmi értelmes alternatíva. Ez az androidos bohóckodás is méltatlan a Sonyhoz.
-
Dave™
nagyúr
válasz szparista1 #21060 üzenetére
Az már csak azért sem árt, mert ha jól rémlik a UPC-s nem tudja egyszerre a két sávot, vagy 2,4-en sugároz vagy 5GHz-en. Ami akkor probléma, ha van akár egy olyan eszközöd is, ami nem tudja az 5GHz-et.
-
Dave™
nagyúr
válasz szparista1 #21048 üzenetére
Van, de minek. Olvasd el az utolsó mondatot a linkeden.
-
Dave™
nagyúr
Ti vagytok a gyártók álma, évente cserélni akarjátok az újra/nagyobbra az egy-két éves tévéteket
-
Dave™
nagyúr
válasz Malachi #16343 üzenetére
Az ingyenes nézőpont kérdése, mivel vastagon kifizeted a tv-vel, és ha megnézzük, hogy a tavalyi modell és az új között ez a leglátványosabb újítás, akkor azért elég sokat fizetsz érte. De nem akarlak meggyőzni semmiről sem, ha neked jó a beépített használd azt, csak jelzem, hogy tudásban, sebességben és rugalmasságban a közelében sincs egy HTPC-nek (és HTPC-nek tekinthető egy kis ARM-os céleszköz is a megfelelő OS-sel, lásd RPi2).
Ja és mivel pl. az RPi2 támogatja a CEC-et, használhatod a TV távirányítójával is, de ott van N+1 telefonos app is a kezeléséhez. Semmivel sem bonyolultabb, mint a tv sajátja, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Aki emiatt új tv-t vesz, az meg is érdemli Ha tehetném, kb. kihajítanám a teljes smart rendszert a tv-ből, annyira felesleges. Van rajta egy HTPC, mindent sokkal jobban és gyorsabban csinál, így teljesen értelmetlen számomra. Persze nem én vagyok a célközönség, john doe meg lehet pont emiatt fogja cserélni 2-3 év múlva...
-
Dave™
nagyúr
Ennyiből remekül kijön egy Gen8 Microserver, ami erősebb, bővíthetőbb stb. meg egy külön HTPC ami csendes és célhardver. Sőt, még maradi is fog pénz a végén Persze tudom csak arra volt példa hogy van ilyen, de sajnos ettől még eléggé értelmetlen, ilyen áron legalábbis biztosan.
-
Dave™
nagyúr
válasz Damage #16100 üzenetére
Igen, ha engem kérdezel. Illetve nem tudom milyen messziről nézed, a 60"-hez már könnyen kevés lehet a full hd (távolságfüggő), 55-nél értelemszerűen kisebbek a képpontok is. Tehát a nagyobb méret nem mindig előny, ha nem kellően távolról nézed visszaüthet az, hogy nagyobb.
-
Dave™
nagyúr
válasz nismoka #16028 üzenetére
Nekem pedig úgy rémlik egy múltkori rtings.com-os összehasonlításból, hogy a szürke és a betekintséi szög rosszabb lett. A több szolgáltatás leginkább az Androidhoz kapcsolódik gondolom, azt meg ha valaki nem használja a Smart funkciókat, nem fogja sokat látni. Nekem pl. HTPC van rádugva, teljesen hidegen hagy az oprendszer, amit futtat. A 3D szemüvegek hiánya is fájó pont, lehet külön venni azt is, ha használni is szeretné az ember ezt a funkciót, én pl. lehet nem vettem volna ha nincs hozzá mert alapból nem érdekelt, de így hogy volt használom rendszeresen.
-
Dave™
nagyúr
válasz nightshadow #15939 üzenetére
Egyrészt nyilván nem ezért mennek el, másrészt meg van bőven ellenpélda is, pl. mosogatógépet tudok mutatni ami ráadásul német (Bosch), és sokkal olcsóbb itthon mint kint. Meg oda-vissza van rengeteg példa, ez amit kiragadtál nem mutat igazából semmit, egy extrém példa.
Illetve az is teljesen mindegy, hogy mindkettő MM, nyilván nem a haszonkulcsban van a különbség, hanem a nagyker árban.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Janaboy #15896 üzenetére
Ezekkel mind tisztában vagyok, de azért köszönöm. A problémám csupán annyi, hogy a tök alap régi modell tudta azt, hogy analóg RCA-n küldje ki a hangot, ha erre állítom, az új meg csak akkor tudná, ha hozzá komponens kimenetet is használnék. Tudom, hogy HDMI-n vagy optikain kellene célszerűen, meg azt is, hogy átalakítóval megoldható, de nem is azt mondtam hogy nincs megoldás a problémára, hanem hogy szerintem az analóg RCA-nak függetlennek kellene lennie e komponenstől, hagy döntsem el én, hogy melyik videóbemenettel szeretném használni. Úgy fest ez ennél nem megy, tehát át kell szerveznem a dolgokat és optikait kell használnom vagy átalakítóval a headphone jacket.
Amúgy egy HTPC, egy STB és egy Xbox van összekötve a TV-vel, a DAC optikai bemenetét eddig elhasználta a HTPC (mert optimálisabb, mint az USB). Így viszont ha nem akarok átalakítózni akkor a HTPC-n USB-t kell használnom, és az optikait a TV-vel. Ez van.
n000rbi: nekem sem talált a W815B, ezért pendriveról update-eltem, úgy lement.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Tegnap szembesültem vele, hogy a TV analóg RCA kiemenetei nem használhatóak, csak ha komponens videókimenet van beállítva. Én a képet HDMI-n, de a hangot RCA-n szeretném továbbítani praktikus okokból, ez a régi alap Sony TV-vel gond nélkül ment, a W815B-vel viszont úgy fest nem akar. A manual a headphone csatlakozót javasolja, és az biztosan működik is, de nem akarom feleslegesen átalakítani, plusz el sem fér az átalakító, sztereó jack/RCA kábel kellene hozzá. Van rá valami megoldás hogy az RCA-t tudjam használni HDMI-vel vagy ezt így kell szeretni?
-
Dave™
nagyúr
válasz Tegla80 #15739 üzenetére
50W815B és csak hungarocell volt benne, meg a régi belépő Sony TV-m dobozában is (nemrég dobtam ki mindkettőt). A levegővel töltött zacskót el sem tudom képzelni, hogy ilyen helyen alkalmazzák, nem visszacsomagolt TV-k voltak ezek? Nem éppen gyári megoldásnak tűnik... Az csillapításnak meg helykitöltésnek jó, de attól nem fog fixen a helyén maradni.
-
Dave™
nagyúr
A hungarocell miatt nem tud mozogni a dobozban, nyugodtan lehet fektetni, a gyárból sem hiszem hogy végig állítva utazott. Állítva egyébként elég kevés autóba fér be
Sárpac: nem tudom elképzelni hogyan tudna mozogni, annyira ki van bélelve a doboz belseje. Ellenben ha fekteted elég nagy sík felületen fel tud feküdni fixen, állítva meg el tud borulni, lehet választani melyik a jobb. Én fektetve szállítottam az enyém 2x is, természetesen gyári csomagolásban. 50"-es amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Tegnap este belenéztem a Pi élete 3D változatába, és azt kell mondjam szerintem teljesen jól működik a 3D is. Nem azt mondom, hogy mindig ezt fogom használni, de van hozzáadott értéke, legalábbis az ilyen látványra gyúró filmeknél, mint a fenti is. Mindezt úgy, hogy abszolút nem volt szempont a kiválasztásnál, és nem is bántam meg, hogy nem tudja a full HD-t 3D-ben.
-
Dave™
nagyúr
Az "eszközök és nyomtatók"-nál elvileg két Bravia lesz, az egyik halvány, a másik nem, a halványat távolítsd el, majd újra játszd el a kivetítő hozzáadása dolgot, és úgy menni fog (az eszközkezelőben nem kell csinálni semmit sem).
Aethel: Pont a fix ip-t akartam javasolni. Azt a routerből tudod megtenni, MAC address alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Aethel #15545 üzenetére
Tévedés amit lejjebb írtak, megy laptoppal is, csak kicsit szenvedős a dolog. Az eszközöknél lesz egy halvány BRAVIA, azt távolítsd el, s játszd el újra az eszköztelepítést (párosítást), nekem így egyből ment utána. Mondjuk mivel körülményes, meg lag is van, szerintem elég korlátozottan használható, de azért működik.
-
-
Dave™
nagyúr
Szerintetek miért nem megy a screen mirroring egy Windows 8.1-es Surface Pro-val (50W815B)? Elvileg tudja, elkezdi párosítani, látszólag sikerül is, de a tv sötét marad (egyszer egy pillanatra mintha felvillant volna egy fehér ablak háttér).
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz ImpersonatoR #15270 üzenetére
Én kuponakcióval 194-ért vettem pár hete az 50w815b-t, volt több darab is, előttem bontották ki (pixelhibatesztet kértem és megnéztük együtt). Szerintem az MM-ben korrektek, ha mégis belefutna valaki visszavitt darabba, simán vissza tudja vinni. A 805c azért sokkal kevésbé vonzó ajánlat ezen az áron
-
Dave™
nagyúr
válasz dualcore #15113 üzenetére
Szerinted mennyire lehet komolyan venni a gyártó hivatalos blogját ebben a kérdésben? Ugyanezt írták anno gondolom a 3D-ről, aztán meg lehet nézni hol van most. A 4K-nak valóban LENNE értelme, csak sajnos hiányzik hozzá n+1 feltétel. Ez idővel nagy valószínűség szerint változni fog (bár biztosat az mp3 leváltási kísérletei után szerintem nem lehet mondani), de most még nem adottak hozzá a feltételek.
Pár erős kijelentés a "cikkből":
"A mozik 2011 óta 4K felbontásban vetítik a filmeket, és most Ön ugyanezt a minőséget tapasztalhatja nappalijában is."
Persze, a vásznon, több tíz négyzetméteren, nem TV méretben.
"Az extra pixeleknek köszönhetően közelebb ülhet a 4K televíziókhoz, mint a hagyományos tévékhez, hogy igazán élvezhesse a képernyő nyújtotta részletgazdagságot és a mélységet. Továbbá, mivel a képernyő jobban kitölti a perifériás látóterét, így még inkább elmerülhet a magával ragadó vizuális élményekben."
Ez igaz, csak jellemzően eddig sem azért nem ültek közelebb az emberek, mert a pixelek mérete zavarta volna őket, hanem mert távolabb volt a kanapé. És éppen ezért most sema szőnyegről görnyedve fogják nézni, meg talán a szobát sem rendezik át úgy, hogy másfél méterről nézzék a TV-t.
"a 4K televízió-sugárzás sem várat magára sokat már"
Persze, már a teljes csatornakínálat egynegyede is fogható akár HD-ban, változó minőséggel, mindezt hány év után is? Biztosan gyorsan fog terjedni a 4K.
-
Dave™
nagyúr
válasz Alx.Mercer #15048 üzenetére
Szerintem nem csak szimplán dupláz, mert akkor egyféle algoritmus lenne az interpolációra, és mint tudjuk sokféle van. Továbbá sokféle interpolációt láttam már, de olyat nem ami szép 25x nagyításban, tehát nehezen tudom elképzelni amit mondasz. Annyi előnye biztosan van a 4K panelnak, hogy sokkal nagyobb a pixelsűrűség és ezáltal képpontokat nem fogsz látni, de hogy az ekkora interpolációnak nyoma lesz, ez borítékolható. Lehet különböző dolgokat nézünk, azért eltérő a véleményünk.
-
Dave™
nagyúr
válasz Sárpac #15033 üzenetére
Ez tök jó, én is sokat vacilláltam, hogy nem lenne-e jobb 4K-s TV-t venni, hiszen sok modell már "alig" drágább mint az 1080p-s társaik, csak rájöttem, hogy jelenleg semmi értelme. Ott kezdődik, hogy a demo anyagokon kívül nem tudom mit lehet nézni rajtuk 4K-ban, mert gyakorlatilag nincs semmi tartalom (és erősen kérdéses, hogy ez mikorra fog érezhetően megváltozni). Aztán mit dugsz rá, ami 4K képes, mert nekem pl. a Bay Trail HTPC-m sem az. Utána jöhet a letöltés kérdésköre, a 4K-s tartalom 4x akkora lesz, mint a FHD, ami még tömörítetten is elég nagy jelenleg is (ezen a H.265 segít majd valamennyit, de még úgy is többszöröse lesz mint most egy FHD H.264-gyel). Aztán lehet beszélni arról, hogy ezen a 4K panelek még igencsak első fecskék, pl. nem tudom hogyan állnak a többi paraméterrel, de képfrissítésben jelentősen elmaradnak a FHD panelektől. A felskálázás pedig nagyon durva tud lenni egy FHD alatti felbontásról, amivel azért bőven találkozni manapság, nekem pl. sorozatok jelentős része ilyen. Mindezt azért, hogy az a minimális (tényleg minimális, leginkább szövegnél meg grafikánál látszik csak) recésség is eltűnjön a képről. Szerintem ez túl nagy ár érte, valószínűleg azért is esik az áruk annyira, mert nem úgy fogynak, ahogyan tervezték.
-
Dave™
nagyúr
válasz Alx.Mercer #14751 üzenetére
Sikerült megcsípni 194-ért egy 50W815B-t az MM-ben, utolsó 3db egyike, szerencsére a 805 fogyott el hamarabb és nem ez, dögös az ezüst káva.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest