- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Egyre nehezebb dolga van Kínában az Apple-nek
- ASUS routerek
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Hálózati / IP kamera
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #54197 üzenetére
Ezek szerint hasonló dilemmában vagy, mint én.
Engem mondjuk a szűk betekintési szög nem zavar. Ha egy fokkal jobb, mint a "SONY Z9D"-nek, akkor az már számomra tökéletes.
A probléma az, hogy tényleg baromi drágák a tévék. Sokszor mondtam, most is mondom, hogy a prémium (képminőségű) tévéknek kellene a max. 250.000 forint körüli árkategóriákban mozogniuk. (Az egykori plazma tévék tulajdonosai is mindig ezt hozzák fel érvként arra, hogy miért és milyen irányba változott - rosszul - a televíziók piaca.)
A hátamon feláll a szőr, hogy az általam vágyott ~75-80 col körüli méret miatt fél millióra kellett emelnem a keretet.
Én is várok, hátha beesik egy jó akció még. Az OLED-et sem vetettem el, bár - főleg - a beégés, a tinting, a near black flashing (és hogy állítólag nagyítóval kell keresni a pixelhiba nélküli példányokat a piacon) egyelőre meglehetős visszatartó erő.
Ám ha a blooming a gyakorlatban ennyire zavaró, akkor azt tényleg nem tudnám megszokni. Akkor inkább rizikó, de tökéletes fekete és kontraszt.
Persze ebbe még a Panasonic GZW-942 is belefér, az Edge LED háttérvilágításával. Ha hozza a W809c szintjét, akkor megjöttünk. (Ám jelenleg az a legdrágább.)
Sajnos FALD-os tévéket (Pana DX900, SONY FX9005, Samu korábbi Q8, Q9-ek) eddig csak világos környezetben volt alkalmam alaposabban letesztelni! Így muszáj vagyok az internetes review-erekre, és a fórumos beszámolókra hagyatkozni.
Ha lehetne kapni Samsung 75Q90R-t, és beleférne a megadott keretbe, már most azonnal venném is meg. Annál tényleg nem érzékelhető a blooming.
A "black crushing" pedig engem nem érdekel. A lényeg a jó fekete szint és kontraszt.
És változatlanul azt mondom, hogy ha a SONY nem gondolja meg magát, akkor akár a 9-es sorozatát végképp le is butíthatja, vagy ki is vonultathatja a piacról, mert felesleges belé a "FALD".
Amikor a konkurencia jövőre még jobban ráfekszik (a jelenleg elérhető információk szerint) a Mini LED háttérvilágítás implementációjára, akkor a világ legjobb képfeldolgozó processzora és algoritmusa mellett sem lehet ilyen ~30-40-60 zónás háttérvilágítással "megváltani a világot".
Jó dolog a "FALD" rendszer az LCD-knél, de a titka a minél több zóna.
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest